Javítsa ki a Vizio Remote nem működik

A Vizio távirányítója leállhat a lemerült eszközelemek, blokkolt TV-érzékelők, a távirányító és a TV tápfeszültség-maradéka, a tisztátalan tápegység, a beszorult távoli memória, és még magával a TV-vel kapcsolatos problémák miatt is. Amikor felmerül a probléma, hogy a Vizio távirányító nem működik, egy szinte használhatatlan televízió marad. Tehát a működő távirányító és annak gondozása elengedhetetlen a hosszabb élettartamhoz. Kivéve persze, ha bizonyos darabok eltörnek. Más távirányítókhoz képest a Vizio távirányító fontosabb a TV-használathoz, mivel olyan okostévé-funkciókat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik számos alkalmazás használatát és böngészését. Ebben a cikkben bemutattuk, hogyan lehet kijavítani a Vizio távoli nem működő problémáját. Tehát folytassa az olvasást, hogy megismerje a Vizio távirányító visszaállításának lépéseit.

A nem működő Vizio távirányító javítása

A felhasználói jelentések alapos vizsgálata után a Vizio Remote nem működik a következő okait tudtuk azonosítani.

 • Lemerült elemek: Ha a Vizio távvezérlő elemei lemerültek, nem fogja tudni használni.

 • Blokkolt TV-érzékelő: Ez a hiba akkor fordul elő, ha az infravörös sugár nem éri el a TV-t a távirányító és a TV-érzékelő közötti akadály miatt.

 • Elektronikus interferencia: Ha más közeli eszközök olyan sugárzást bocsátanak ki, amely zavarja a távirányító infravörös sugarát, előfordulhat, hogy az aktuális hibát tapasztalja.

 • Piszkos áramforrás: Ha a TV áramforrása piszkos árammal látja el a rendszert, előfordulhat, hogy a jelenlegi problémát tapasztalja.

 • A TV és a távirányító tápfeszültség-maradékai: Ha a távirányítón vagy a TV-n olyan árammaradványok vannak, amelyek akadályozzák az infravörös sugár küldését vagy lefordítását, akkor előfordulhat, hogy Ön a jelenlegi problémát tapasztalja.

 • Elakadt távoli memória: Ha a távoli memória elakadt egy bizonyos helyen vagy eszközön, a jelenlegihez hasonló problémákat tapasztalhat.

 • Hibás TV: Ha a televízió meghibásodott, a probléma Önt is érintheti.

Alapvető hibaelhárítási lépések

Mielőtt rátérnénk a válaszokra, még egyszer ellenőriznünk kell, hogy a távirányító generál-e infravörös fényt (ha infravörös távirányítót használ). Ehhez egy egyszerű kamerateszt használható. Erre a célra digitális fényképezőgép vagy mobiltelefon fényképezőgépe használható.

 • Kapcsolja be a kamerát, majd nézzen a képernyőn keresztül a távirányító eszközére.
 • Mutasson a távirányító végére, amely általában a TV-készülék felé irányul, a kamera felé.
 • Ha lenyomva tartja a távirányító bármelyik gombját, a távirányító végén lévő IR LED-ből villogó fénynek kell látnia a fényképezőgép képernyőjén.
 • Ellenőrizze a távirányító összes gombját, különösen a bekapcsológombot és a hangerőgombot, hogy ellenőrizze, működnek-e.
 • Ha egyik gomb sem működik, lehet, hogy a távirányító hibás.
 • Ha csak néhány gomb nem működik, lehetséges, hogy az érintkezők piszkosak vagy elhasználódtak.
 • Ha az összes gomb működik, folytathatja a hibaelhárítási eljárás következő lépését.

Íme a speciális hibaelhárítási módszerek a Vizio távirányító visszaállításához.

1. módszer: Power Cycle Remote

Az árammaradványok miatt a Vizio távirányító leállhat. Még akkor is, ha nem használja a távirányítót, a bekapcsolási ciklus segít a Vizio távirányító visszaállításában, és lemeríti a maradék áramellátást. A teljesítményciklus célja annak biztosítása, hogy az ideiglenes beállítások teljesen visszaálljanak. Ennek eredményeként a távvezérlő hibás beállításai kijavíthatók. Ez segíthet kiszabadítani a távirányító egy elakadt gombját, amelyről nem is tudott. Kövesse a megadott lépéseket a Vizio távirányító nem működő problémájának kijavításához.

1. Vegye ki a távirányító elemeit.

2. Nyomja meg a Bekapcsoló gombot a távvezérlőn. A gomb általában a távirányító tetején található.

3. Öt másodperc elteltével engedje fel a bekapcsológombot. A maradék áramot a távirányító veszi.

4. Legalább egyszer nyomja meg a távvezérlő minden gombját. Ez segít az elakadt gombok kilazításában.

Megjegyzés: Legyen óvatos, amikor eltávolítja a távirányító bármely gombját, amely tartósan lenyomott helyzetben ragadt; ellenkező esetben a távirányító nem reagál a felhasználó további bevitelére.

5. Cserélje ki az elemeket a távirányítóban.

6. Ellenőrizze, hogy a távirányító megfelelően elkezdett-e működni.

2. módszer: Power Cycle TV

Ha a Vizio TV nem megfelelő állapotban van, vagy valamelyik beállítása nem működik, előfordulhat, hogy nem reagál az összes bemenetre, beleértve a csatorna távirányítóval történő megváltoztatását is. A probléma megoldható a televízió bekapcsolásával.

1. Húzza ki a TV-t a fali aljzatból.

2. Nyomja meg és tartsa lenyomva 30 másodpercig a TV bekapcsológombját, amely lemeríti a TV maradék energiáját, és megoldhatja a furcsa nehézségeket.

3. Várjon egy percet.

4. Csatlakoztassa újra a TV-készüléket az áramforráshoz, és kapcsolja be.

Még egyszer ellenőrizze a távirányítót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jó állapotban van.

3. módszer: Cserélje ki az elemeket

Az elemek újakra cseréje a leggyorsabb módja annak, hogy a távirányító működőképes legyen, és elengedhetetlen a Vizio távirányító visszaállításához. A legtöbb Vizio távirányító két AA vagy két AAA elemmel működik. Ha az új elemek nem oldják meg a problémát, lépjen tovább a következő megoldásra, és javítsa ki a Vizio távirányító nem működik problémáját.

4. módszer: Távolítsa el a TV-érzékelő eltömődését

A Vizio távirányító visszaállításának másik lépése a TV-érzékelő eltömődésének eltávolítása. Mivel a TV-készülék infravörös érzékelője akadályozott, és nem tudja fogadni az infravörös jelet, előfordulhat, hogy a Vizio Smart TV távirányítója nem működik. A TV IR érzékelője általában a képernyő bal alsó vagy jobb alsó sarkában található. Még az áttetsző dolgok is, például az új tévékhez mellékelt műanyag védőfólia, blokkolhatják a távirányító infravörös jelét.

1. Keresse meg a TV infravörös érzékelőjét.

2. A Televízió előtt bármit el kell helyezni.

3. Keresse meg az érzékelő szennyeződéseit is. Az érzékelő eleje alkohollal tisztítható.

4. Most nyomja meg a bekapcsológombot a távirányítón, és irányítsa a TV IR érzékelője felé.

5. Győződjön meg arról, hogy 10 lábon belül van a TV-től, mert az infravörös jelek csak egy bizonyos távolságig működnek.

6. Megtudhatja, hogy volt-e akadály az IR jelben, ha a TV be- vagy kikapcsol.

5. módszer: Áramforrás módosítása

A piszkos teljesítmény egy eszköz áramminőségének rendellenességére utal. Feszültségváltozások, rossz teljesítménytényezők, frekvencia-ingadozások és áramlökések példák a szabálytalanságokra. Ha a televízió piszkos áramforráshoz csatlakozik, előfordulhat, hogy a Vizio Remote nem működik.

1. Húzza ki a tápkábelt a Vizio TV-ből.

2. Helyezze a Vizio TV-t egy másik áramforrásra, ahol az áram normális, és csatlakoztassa.

Ellenőrizze, hogy a távirányító most megfelelően működik-e.

6. módszer: Az elektronikai interferencia korlátozása

A technológia megjelenésével az elektronikai eszközök mindennapi életünk elengedhetetlen részévé váltak. Ezek az elektromos berendezések különféle sugárzásokat bocsátanak ki, amelyek miatt a távirányító leállhat, ha ezek a sugárzások megzavarják az infravörös jelet. A TV infravörös érzékelője általában a képernyő bal alsó vagy jobb alsó sarkában található. Minden, ami eltakarhatja az érzékelőt, beleértve az új tévékhez mellékelt műanyag védőfóliát is, rendkívül érzékeny.

1. Azonosítsa a távérzékelő ablakának látóterében minden egyéb elektromos eszközt vagy lámpát, beleértve a kompakt fénycsöveket is.

2. Kapcsolja ki a TV-készüléket, vagy helyezze át egy új helyre.

3. Fedje le a vevő elején található infravörös érzékelőt egy darab kék festőszalaggal vagy sima barna maszkolószalaggal. A festőszalag képes kiszűrni a kóbor infravörös sugárzást más eszközökről, lehetővé téve a távoli jel áthaladását.

4. Tisztítsa meg a TV-érzékelőn és az infravörös távirányítón lévő szennyeződéseket egy desztillált alkohollal átitatott vattakoronggal.

***

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket az információkat, és sikerült megoldania a Vizio távoli nem működő problémájának megoldását. Kérjük, ossza meg velünk, melyik módszer volt a leghasznosabb az Ön számára. Az alábbi űrlapot használhatja, ha kérdése vagy észrevétele van.

  Hogyan lehet eltávolítani a Crown ikont a Discordon