Javítsa ki a túlfeszültséget az USB-porton a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 egy hihetetlen operációs rendszer, és bár a szoftveres oldalon zökkenőmentes működéséért kell dicsérni, hardveres oldalon is ugyanolyan nagyszerű. Számos hardvereszközzel kompatibilis, például külső monitorokkal, merevlemezekkel és USB-vel. Azt is észleli és értesíti, ha probléma van a számítógép hardverével vagy bármely portjával. Az egyik ilyen probléma az USB-port túlfeszültsége a Windows 10 rendszerben. A Windows 10 egy USB-eszköz hibás működéséhez hasonló üzenetet ad, és túllépte az áramkorlátokat, amikor ez a probléma előfordul. Bosszantó lehet, mivel megakadályozza az USB megfelelő használatát, és még a számítógépet is károsíthatja. Ha Ön is ugyanazzal a problémával küzd, akkor jó helyen jár. Tökéletes útmutatót nyújtunk Önnek, amely megtanítja Önnek, hogyan javíthatja ki az USB-port Windows 10 problémáját.

Hogyan lehet javítani a túlfeszültséget az USB-porton a Windows 10 rendszerben

A következő okok miatt előfordulhat, hogy egy USB-eszköz hibásan működik, és túllépte a teljesítménykorlátozási hibát a Windows 10 rendszerben:

  • Az USB-eszköz több energiát fogyaszt, mint az USB-port alapértelmezett teljesítménye
  • Hibás USB-eszköz
  • Hibás USB port
  • Elavult USB illesztőprogramok
  • Problémák az áramellátással
  Képernyő másolása Windows 10 rendszeren

Miután megismerte a probléma mögött meghúzódó lehetséges okokat, ismerje meg, hogyan javítható ki a túlfeszültség az USB-porton a Windows 10 rendszeren. Először is javasoljuk, hogy végezzen néhány alapvető ellenőrzést annak megállapítására, hogy a probléma hardverrel vagy szoftverrel kapcsolatos.

1. módszer: Alapvető hibaelhárítási lépések

Az alábbiakban bemutatunk néhány alapvető hibaelhárítási lépést a probléma megoldásához.

1. Indítsa újra a számítógépet: Mielőtt bármit is csinálna, fontos, hogy újraindítsa a számítógépet. Kijavít minden kisebb rendszerrel kapcsolatos problémát és egyéb hibákat. A számítógép újraindításához kövesse a Windows PC újraindítása vagy újraindítása című útmutatónkat. Megoldhatja a túlfeszültség-hibát.

2. Ellenőrizze az USB-eszközt: Próbálja meg csatlakoztatni a hibát okozó USB-eszközt egy másik számítógéphez, és ellenőrizze, hogy a hiba továbbra is fennáll-e. Ha igen, akkor a problémát a hibás USB-eszköz okozhatja.

3. Ellenőrizze az USB-portot: Csatlakoztassa az USB-eszközt a számítógép egy másik portjához, és ha működik, akkor lehet, hogy az adott USB-port hibás. Ezt úgy is ellenőrizheti, hogy egy másik USB-eszközt csatlakoztat a hibás porthoz, és ha túlfeszültség-hibát ad, akkor a probléma az USB-portban lehet.

  Javítsa ki a túl alacsony Windows 10 hangerőt

4. Ellenőrizze az USB-kábelt: Ha USB-kábelt használ az USB-eszköz csatlakoztatásához, és túlfeszültség-hibával szembesül, akkor a probléma oka lehet a hibás USB-kábel egyenetlen áramelosztással vagy valamilyen fizikai sérülés. Ellenőrizze megfelelően az USB-kábelt, hogy nincsenek-e rajta vágások vagy egyéb sérülések. Csatlakoztassa egy másik USB-eszközhöz, és ha a hiba továbbra is fennáll, próbáljon meg másik USB-kábelt használni.

5. Ellenőrizze a tápellátást: Győződjön meg arról, hogy számítógépe megfelelő tápellátással rendelkezik. Ellenőrizze, hogy a feszültség állandó-e, és nem túl alacsony-e, és ha UPS-t használ, akkor ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e, megfelelő és kompatibilis hardverrel.

Ha továbbra is túlfeszültséggel szembesül az USB-port Windows 10 problémájával, akkor valószínűleg szoftverrel kapcsolatos probléma. Ennek megoldásához kövesse az alábbi módszereket.

2. módszer: Futtassa a Hardver és eszközök hibaelhárítót

A Windows 10 USB-port túlfeszültségének egyik legegyszerűbb módja a Windows beépített hardver- és eszközhibaelhárítója. A Windows 10 PC hardverével kapcsolatos számos probléma észlelésére és megoldására szolgál. A Hardver-hibaelhárító futtatásához kövesse a Hardver és eszközök hibaelhárító futtatása című útmutatónkat.

  Miért késik a Netflixem? Javítsa ki a Netflix lemaradását a Windows 10 rendszeren

3. módszer: Frissítse az USB-illesztőprogramokat

Előfordulhat, hogy az elavult USB-illesztőprogramok miatt túlfeszültséggel szembesülhet az USB-port Windows 10 problémájával. Az eszközillesztő-programok frissítésével kompatibilis lesz a rendszerrel. Ezenkívül megszabadul az USB-illesztőprogram előző verziójában előforduló problémáktól is. Az eszközillesztő-program frissítéséhez kövesse az Eszközillesztők frissítése Windows 10 rendszeren című útmutatónkat.

4. módszer: Illesztőprogram-frissítések visszaállítása

Az USB-port túlfeszültségének másik módja a Windows 10 rendszerben az USB-illesztőprogramok korábbi verziójának használata. Előfordulhat, hogy az illesztőprogramok új frissítése nem kompatibilis, vagy azonosítatlan problémákkal jár. Válasszon az USB-illesztőprogram egy régi verzióját abból az időből, amikor még nem szembesült ezzel a problémával, és előfordulhat, hogy a régi módon működik. Ehhez kövesse a visszaállítási illesztőprogramokról szóló útmutatónkat a Windows 10 rendszeren.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a túlfeszültséget a Windows 10 USB-portján. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be a legjobban. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, nyugodtan tegye fel a megjegyzés rovatba.