Javítsa ki a túl alacsony Windows 10 hangerőt

Néha előfordulhat, hogy elemezheti, hogy a Windows 10 hangerőszintje csúcson van, de ennek ellenére a hangerő nagyon alacsony. Ez egy nagyon gyakori probléma, amelyet okosan kell megoldani. Ebben a cikkben felsoroljuk azokat az okokat és módszereket, amelyek megoldják a túl alacsony Windows kötet problémáját. Remélem, ez működik az Ön számára! Tehát folytassa az olvasást a számítógép túl alacsony hangerejének javításához a Windows 10 rendszeren.

A túl alacsony Windows 10 hangerő javítása

Ha a laptop hangereje túl alacsony Windows 10 rendszeren, miközben a számítógép hangtartalmát élvezi, a legvalószínűbb ok az inkompatibilis hangbeállítások miatt lehet. Íme néhány gyakori ok, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a laptopok hangereje túl alacsony a Windows 10 probléma esetén.

 • Némított vagy alacsony hangerő.
 • Hangjavító funkciók engedélyezve a PC-n.
 • Elavult audio-illesztőprogramok a számítógépekben.
 • Sérült kábelek, csatlakozók és hangszórók.
 • A mikrofonhoz való hozzáférés nem biztosított.
 • Elavult Windows operációs rendszer.
 • Elavult/nem kompatibilis audio-illesztőprogramok.
 • Sérült fájlok jelenléte a számítógépen.
 • Néhány alapvető Windows Audio szolgáltatás nincs engedélyezve.

Most lépjen tovább a következő szakaszra, és javítsa ki a túl alacsony Windows 10-es laptop hangerejét. Megvitatjuk azokat a hibaelhárítási módszereket, amelyek segítenek kijavítani a túl alacsony Windows 10 hangerőt. A tökéletes eredmény elérése érdekében ugyanabban a sorrendben hajtsa végre a módszereket.

Előzetes ellenőrzések

Mielőtt a speciális hibaelhárítási módszerek felé fordulna, néhány egyszerű feltörés segít néhány kattintással kijavítani a túl alacsony Windows 10 számítógép hangerejét. Ha nem sikerül javítást elérni, lépjen a következő részre.

1. Indítsa újra a számítógépet, és a számítógéphez kapcsolódó ideiglenes hibák megszűnnek.

2. Gondoskodjon megfelelő internetkapcsolatról, mivel a jó minőségű hangtartalom megfelelő sávszélesség-korlátot igényel. Hangproblémákkal szembesülhet bármilyen video-/audiofájl közepén, ha az adatcsomagok egy része elveszett az elégtelen sávszélesség miatt.

3. Ügyeljen arra, hogy jó minőségű mikrofont használjon, és az megfelelően illeszkedjen a számítógépéhez.

4. Győződjön meg arról, hogy nincs zajos környezetben, ahol a háttérben forgalom vagy tömeg zaja zajlik. Ez megakadályozza, hogy a hangja elhalkuljon.

1. módszer: Cserélje ki a sérült kábeleket

Ideje ellenőrizni, hogy a külső hangszórókon, mikrofonon és egyéb audioeszközökön nincs-e valamilyen külső sérülés, amely hozzájárul a problémához.

1. Ellenőrizze, hogy a kábelek nincsenek-e meglazulva, és hogy az összes többi kábel be van-e dugva.

2. Győződjön meg arról, hogy az összes többi kábel és vezeték a megfelelő aljzatba van dugva. Ha nem biztos a megfelelő aljzatokban, forduljon a hardver gyártójához.

3. Ellenőrizze a hangerőt, és hogy a készülék be van-e kapcsolva.

4. Ha fejhallgatót is csatlakoztatott, húzza ki, és ellenőrizze, hogy segít-e.

2. módszer: Válassza ki a megfelelő lejátszási eszközt

Ha egynél több hangkimeneti eszközt használ, ellenőrizze, hogy az eszközt mikor használták ki kimeneti eszközként. Kövesse az alábbi lépéseket a hangkimenet ellenőrzéséhez.

1. Kattintson a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában.

2. Kattintson a nyíl ikonra a számítógéphez csatlakoztatott audioeszközök listájának kibontásához.

3. Válassza ki a kívánt hangeszközt, és győződjön meg arról, hogy a hang a kiválasztott eszközön keresztül szólal meg.

  A hely- és nyelvi beállítások megváltoztatása Windows 10 rendszeren

Ha ez nem oldja meg a problémát, folytassa a következő módszerrel.

3. módszer: Engedélyezze a Hangeszközt

Ennél a módszernél ellenőriznie kell, hogy a hangbeállítások megfelelőek-e és kompatibilisek-e a használt audioeszközzel. Ez segít kijavítani a laptop túl alacsony hangerejét a Windows 10 rendszerben az alábbi lépések végrehajtásával.

1. Kattintson a jobb gombbal a Képernyő jobb alsó sarkában található Hangszórók ikonra, majd kattintson a Hangerőkeverő megnyitása lehetőségre.

2. Most megnyílik egy sor hangerőszabályzó. Győződjön meg arról, hogy nincs minden hangerő elnémítva. Ha piros kört talál vonallal, kapcsolja ki a hangerőt.

3. Most nyomja meg és tartsa lenyomva a Windows + I billentyűket a Windows beállítások megnyitásához.

4. Kattintson a Rendszer elemre.

5. Ezután kattintson a Hang elemre a bal oldali ablaktáblában, és kattintson az Eszköz tulajdonságai elemre a Kimenet menüben.

6. Győződjön meg arról, hogy a Letiltás négyzet nincs bejelölve.

7. Ismételje meg az 5-6. lépéseket az ábrán látható beviteli eszközökkel.

Ellenőrizze, hogy nem javította-e ki a Windows 10 túl alacsony hangerővel kapcsolatos problémáját.

4. módszer: Futtassa az Audio hibaelhárítót

A számítógépe beépített hibaelhárító eszközt tartalmaz a felmerülő problémák és hibák automatikus kijavításához. A számítógéphez csatlakoztatott audioeszközök és a beépített audioeszközök ellenőrzése megtörténik. Kövesse a Hardver és eszközök hibaelhárító futtatása című útmutatónkat a problémák megoldásához, és javítsa ki a számítógép hanggal kapcsolatos hardverproblémáit. A Hang hibaelhárítót egyenként is futtathatja a Windows Update hibaelhárító futtatása című útmutatónkban leírtak szerint, de ügyeljen arra, hogy a Hang lejátszása opciót az ábrán látható módon válassza ki.

5. módszer: Zárja be a programokat hanggal

A probléma megoldása érdekében, ha az audio segédprogramot más programok is használják a Windows 10 rendszerű számítógépen, javasoljuk, hogy egyesével zárja be a háttérben futó összes többi programot vagy alkalmazást, vagy kényszerítse leállásukat a Feladatkezelővel. Ehhez kövesse a Feladat befejezése Windows 10 rendszerben című útmutatónkat.

6. módszer: Hanghozzáférés engedélyezése

Ha az alkalmazás, amelyen keresztül a hangot hallgatja, nem szerepel a listán, akkor nem hallhat hangtartalmat. Ezért győződjön meg arról, hogy a hangbeállítások engedélyezve vannak az alkalmazásban a számítógépen az alábbi lépések végrehajtásával.

1. Indítsa el a Windows beállításait a Windows + I billentyűk együttes lenyomásával.

2. Kattintson az Adatvédelem elemre.

3. Itt görgessen le a bal oldali ablaktáblában, és kattintson a Mikrofon lehetőségre. Győződjön meg arról, hogy az Alkalmazások hozzáférésének engedélyezése a mikrofonhoz opció engedélyezve van.

Megjegyzés: Indítsa el a Hangbeállításokat a keresés menüből, és válassza ki a megfelelő bemeneti eszközt (Mikrofon (2-nagy felbontású audioeszköz)) alapértelmezettként.

Ellenőrizze, hogy javította-e a laptopom hangerejének túl alacsony Windows 10 problémáját.

7. módszer: Állítsa be az alapértelmezett audioeszközt

Győződjön meg arról, hogy az audioeszköz, például a fejhallgató vagy a hangszóró be van-e állítva alapértelmezett eszközként. Tegyük fel, hogy egy külső monitort (amelynek nincs beépített hangszórója) csatlakoztat a számítógépéhez. Ha ez a monitor alapértelmezett kimeneti eszközként van beállítva, akkor nem fog hangot hallani. Állítsa be az audioeszközt alapértelmezett eszközként az alábbi utasítások szerint, hogy kijavítsa a laptop túl alacsony hangerejét a Windows 10 rendszerben.

1. Kattintson a jobb gombbal a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában, és válassza a Hangok opciót.

2. Váltson a Lejátszás fülre, és kattintson jobb gombbal arra az audioeszközre, amelyet alapértelmezettként szeretne beállítani.

3. Jelölje ki a Beállítás alapértelmezett eszközként opciót, majd kattintson az Alkalmaz és az OK gombra a módosítások mentéséhez.

8. módszer: Engedélyezze újra a hangkártyát

Könnyedén javíthatja a túl alacsony Windows 10 hangerő problémáját a hangkártya újraindításával az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Eszközkezelő parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Bontsa ki a Hang-, videó- ​​és játékvezérlőket dupla kattintással.

3. Kattintson jobb gombbal a hangkártyára, és válassza az Eszköz letiltása lehetőséget.

4. Most erősítse meg a kérést az Igen gombra kattintva, és indítsa újra a számítógépet. Ezután ismételje meg az 1-2.

  Hogyan állíthat be egy hálózatot nyilvánosként vagy privátként a Windows 10 rendszerben

5. Ezután kattintson a jobb gombbal a hangkártyára, és válassza az Eszköz engedélyezése lehetőséget.

6. Most próbáljon meg bármilyen hangot lejátszani az alkalmazásban, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e vagy sem.

8. módszer: A hangjavítások letiltása

Ha úgy tűnik, hogy a hang rossz minőségű vagy zajos, javasoljuk, hogy módosítsa a mintavételezési gyakoriságot. Az alacsony frekvenciájú mintavételezési frekvencia túl alacsony számítógép hangerőt okoz a Windows 10 rendszerben, de az alábbi lépések végrehajtásával magasabb frekvenciájú mintavételi arányt is választhat.

1. Kattintson a jobb gombbal a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában, és válassza a Hangok opciót.

2. Váltson a Lejátszás fülre, és válassza ki az audioeszközt, majd nyomja meg a Tulajdonságok gombot.

3. Ezután lépjen a Speciális fülre, és az Alapértelmezett formátum alatti legördülő menüből győződjön meg arról, hogy a legmagasabb frekvenciatartományt választotta (24 bit, 48000 Hz).

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy a Hangjavítások letiltása lehetőség nincs bejelölve a Signal Enhancements alatt.

6. Kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra a módosítások mentéséhez. Ellenőrizze, hogy a laptop hangereje túl alacsony-e a Windows 10 rendszerben. Ha igen, állítsa be a frekvenciatartományok különböző szintjeit a fenti lépések megismétlésével, és ellenőrizze, hogy melyik tartomány oldja meg a túl alacsony számítógép hangerejét a Windows 10 problémájában.

9. módszer: Javítsa ki a sérült fájlokat

Néhány lényeges fájlnak és programnak működnie kell a számítógépen. De ha sérültek vagy rosszul vannak beállítva, akkor azzal szembesülni fog, hogy a laptopom hangereje túl alacsony a Windows 10 problémáival. Ez azonban megjavítható a Windows 10 számítógép beépített segédprogramjaival, nevezetesen a Rendszerfájl-ellenőrzővel és a Telepítési képszolgáltatással és -kezeléssel. Olvassa el a rendszerfájlok javításáról szóló útmutatónkat Windows 10 rendszeren, és kövesse az utasításokat az összes sérült fájl kijavításához.

Várja meg, amíg a parancsok végrehajtásra kerülnek, és ellenőrizze, hogy kijavította-e a laptopom hangerejének túl alacsony Windows 10 problémáját.

10. módszer: Indítsa újra az Audio Services alkalmazást

Néhány alapvető Windows audioszolgáltatás segít megelőzni a Windows 10 túl alacsony hangerejét. Ha ezek a szolgáltatások ki vannak kapcsolva, számos konfliktussal szembesülhet. A probléma megoldásához indítson újra néhány alapvető audioszolgáltatást az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Services parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. Görgessen le, és kattintson duplán a Windows Audio szolgáltatásra.

3. Most az új felugró ablakban válassza ki az Indítás típusát Automatikusra, ahogy az ábrán látható. Kattintson az Alkalmaz és az OK gombra a módosítások mentéséhez.

Megjegyzés: Ha a Szolgáltatás állapota Leállítva, kattintson a Start gombra. Ha a szolgáltatás állapota Fut, kattintson a Leállítás gombra, és indítsa újra.

4. Ismételje meg ezeket a lépéseket más Windows-szolgáltatások esetében is, például a Windows Audio Endpoint Builder és a Remote Procedure Call (RPC) esetében.

11. módszer: Az audioeszköz kizárólagos hozzáférésének megtagadása

Ennek ellenére, ha a számítógép túl alacsony hangerejének problémájával küzd a Windows 10 rendszerben, akkor gondoskodnia kell arról, hogy semmilyen más program ne vegye át az audioeszköz kizárólagos irányítását. Kövesse az alábbi lépéseket a tárgyalt funkció letiltásához.

1. Kattintson jobb gombbal a Hangszórók ikonra, és válassza a Hangok opciót.

2. Válassza ki az audioeszközt, és kattintson a Tulajdonságok gombra.

3. Az Általános lapon győződjön meg arról, hogy az Eszközhasználat beállítás az Eszköz használata (engedélyezés) értékre van állítva, az ábra szerint. Kattintson az Alkalmaz és az OK gombra, ha változtatásokat végzett.

4. Váltson a Speciális lapra, és az Exkluzív mód menüben győződjön meg arról, hogy a következő opciók nincsenek bejelölve.

 • Engedélyezze az alkalmazásoknak, hogy kizárólagos irányítást szerezzenek az eszköz felett.

 • Adjon elsőbbséget az exkluzív módú alkalmazásoknak.

Megjegyzés: Amint eltávolítja a jelet az Alkalmazások számára, hogy kizárólagos irányítást szerezzenek az eszköz felett, az Exkluzív mód alkalmazásai prioritás megadása opció automatikusan törlődik.

5. Végül kattintson az Alkalmaz és az OK gombra a módosítások mentéséhez. Most a laptop túl alacsony hangerejét javította volna a Windows 10 problémáján.

12. módszer: Frissítse az audio-illesztőprogramokat

Az elavult és nem kompatibilis audio-illesztőprogramok mindig túl alacsony hangerőt okoznak a Windows 10 rendszerben. Ügyeljen arra, hogy az audio-illesztőprogramok frissített verzióját használja, és ha számítógépén nem találhatók a legújabb illesztőprogramok, javasoljuk, hogy frissítse azokat a Realtek HD Audio-illesztőprogramok frissítése Windows 10 rendszerben című útmutatónk szerint.

Miután frissítette az audio-illesztőprogramokat a legújabb verzióra, ellenőrizze, hogy nem javította-e ki a laptop túl alacsony hangerejét a Windows 10 rendszerben.

13. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Bármilyen új Microsoft-frissítés, amely telepítésre vár a számítógépére, akkor néhány hiba és probléma nem oldható meg a számítógépen. A Windows 10 rendszerű számítógépek frissítése segít megoldani a túl alacsony Windows 10-es laptop hangerejét. Kövesse a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónkat.

Ellenőrizze, hogy a számítógép túl alacsony hangereje a Windows 10 rendszerben továbbra is fennáll-e.

14. módszer: Az audio-illesztőprogramok visszaállítása

Néha az audio-illesztőprogramok jelenlegi verziója hangütközést okozhat, és ebben az esetben vissza kell állítania a telepített illesztőprogramok korábbi verzióit. Könnyen visszaállíthatja a számítógép illesztőprogramjait a korábbi állapotukba, ha követi az Illesztőprogramok visszaállítása Windows 10 rendszeren útmutatónkat.

15. módszer: Telepítse újra az audio-illesztőprogramokat

Az inkompatibilis eszközillesztők újratelepítése csak akkor javasolt, ha frissítésükkel nem érhető el hibajavítás. Harmadik féltől származó alkalmazás használatával újratelepítheti az audio-illesztőprogramokat, vagy kézzel hajthatja végre a lépéseket az Illesztőprogramok eltávolítása és újratelepítése a Windows 10 rendszeren című útmutatónk szerint.

Az audio-illesztőprogramok újratelepítése után ellenőrizze, hogy hallja-e a hangot a Windows 10 rendszerben.

16. módszer: Ütköző alkalmazás javítása és visszaállítása

Ha egyik módszer sem segített kijavítani a Windows 10 túl alacsony hangerejét, de hallja a hangot a számítógépén lévő más alkalmazásokban, akkor előfordulhat, hogy a Microsoft Store-ból letöltött hangalkalmazás ütközik valahol. Tehát ebben az esetben javítsa meg vagy állítsa vissza az alkalmazást, ha lehetséges, hogy megoldja a problémát.

Megjegyzés: Ebben az útmutatóban bemutatjuk a Minecraft indítók javításának és visszaállításának lépéseit. Kövesse a lépéseket a játéknak megfelelően.

1. Nyomja meg a Windows gombot, írja be a Minecraft Launcher parancsot, majd kattintson az Alkalmazásbeállítások elemre.

3. Görgessen le a Beállítások képernyőn, és kattintson a Javítás lehetőségre.

Megjegyzés: A Minecraft Launcher javítása nem érinti az alkalmazás adatait.

4. Ellenőrizze, hogy megoldotta-e a hangproblémát. Ha nem, kattintson a Reset opcióra.

Megjegyzés: A Minecraft Launcher visszaállítása törli az alkalmazás adatait.

5. Végül indítsa újra a számítógépet. Mégis, ha ugyanezzel szembesül, akkor utolsó lehetőségként próbálja meg újratelepíteni az alkalmazást.

17. módszer: Hajtsa végre a rendszer-visszaállítást

Ha egyik módszer sem segített, akkor az egyetlen lehetőség, hogy visszaállítsa a számítógépet az előző verzióra. Ehhez kövesse a Rendszer-visszaállítás Windows 10 rendszeren történő használatáról szóló útmutatónkat, és hajtsa végre az utasításokat a bemutatott módon.

A Windows 10 rendszerű számítógép visszaállítása után ellenőrizze, hogy a javított számítógép hangereje túl alacsony-e a Windows 10 rendszerrel.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a túl alacsony Windows 10 hangerőt. Kérdéseivel és javaslataival nyugodtan forduljon hozzánk az alábbi megjegyzések részben.