Javítsa ki a Shockwave Flash összeomlását a Chrome-ban

Több felhasználó szerint a Shockwave Flash rendszeresen összeomlik a Chrome-ban Windows 10 alatt, függetlenül a megtekintett oldaltól vagy tartalom típusától. Míg egyes felhasználók azt állítják, hogy a probléma a Chrome böngészőre korlátozódik, mások azt állítják, hogy a Shockwave Flash Crashes in Chrome egy rendszerszintű probléma, amely a Microsoft Edge-t és az Internet Explorert érinti. Ez a cikk segítséget nyújt a hatékony hibaelhárítási eljárásokban, ha jelenleg tapasztalja ezt a Shockwave Flash Crashes problémát.

A Shockwave Flash összeomlásának javítása a Chrome-ban

A Shockwave Flash az Adobe Flash-től eltérő multimédiás rendszer, amely lehetővé teszi audio- és videofájlok lejátszását a böngészőben. A Shockwave Flash Crashes probléma tipikus előfordulás a Google Chrome böngészőben, miközben videoanyagot próbál lejátszani a böngészőben. Az alábbiakban felsorolunk néhány okot, amelyek a Shockwave vaku összeomlását okozzák.

  • Az ilyen összeomlások azért fordulnának elő, mert két Flash-verzió egyidejűleg működött a korábbi Windows-verziókon.
  • Vannak olyan esetek, amikor a flash-hez kapcsolódó összeomlások oka a telepített Flash beépülő modulok közötti ütközés.
  • Mivel azonban a Google Chrome elég okossá vált ahhoz, hogy kikapcsolja magát a rendszerszintű Flash-telepítés észlelésekor, ez többé nem jelenthet problémát. Ezzel a problémával azonban szembesülhet, ha a Google elavult verziójával rendelkezik.
  • A Chrome-bővítmények, a böngésző gyorsítótára és az elavult Windows-verzió szintén további okok.

1. módszer: Frissítse a Chrome-ot

A Google Chrome frissítése a legújabb verzióra megoldhatja a böngészővel kapcsolatos problémákat, és növelheti a sebességet. Ha a Google Chrome bármilyen flash-telepítést talál az operációs rendszerhez, automatikusan letiltja a beépített flash verziót. Ez összeomláshoz, inaktivitási időszakokhoz és a böngésző általános instabilitásához vezethet. Így frissítheti gyorsan a Chrome-ot a legújabb verzióra:

Megjegyzés: A Google Chrome általában frissíti magát, ha új frissítés érhető el, de egy kézi beállítás vagy egy harmadik féltől származó szoftver módosíthatja ezt a viselkedést.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Chrome szót, és nyomja meg az Enter billentyűt.

2. Most kattintson a hárompontos ikonra, és válassza a Súgó lehetőséget az alábbiak szerint.

3. Ezután válassza a Google Chrome névjegye lehetőséget.

Megjegyzés: A Chrome névjegye oldal közvetlen megnyitásához írja be a chrome://settings/help címet, és nyomja meg az Enter billentyűt.

4A. Ha a Google Chrome a legújabb verzióra frissül, akkor a Chrome naprakész.

4B. Ha új frissítés érhető el, a böngésző automatikusan frissíti a böngészőt a legújabb verzióra. Kattintson az Újraindítás gombra a frissítési folyamat befejezéséhez.

5. Végül indítsa újra a Chrome böngészőt a legújabb verziójával.

2. módszer: A hardveres gyorsítás letiltása (ha alkalmazható)

A hardveres gyorsítás egy böngészőfunkció, amely az összes vizuális elemet és szövegmegjelenítést a GPU-hoz rendeli, ami kiváló videónézési és -lejátszási élményt eredményez. Azonban ez is lehet az oka annak, hogy a Shockwave Flash összeomlott/nem válaszol probléma. Tehát kikapcsoljuk a funkciót, hogy megnézzük, megszűnik-e a probléma:

1. Indítsa el a Google Chrome-ot, és kattintson a jobb felső sarokban található hárompontos ikonra.

2. Most kattintson a Beállítások elemre.

3. Most bontsa ki a Speciális lapot a mellette lévő lefelé mutató nyílra kattintva, majd kattintson a Rendszer elemre.

4. Most kapcsolja ki a Hardveres gyorsítás használata, ha elérhető opció kapcsolóját.

5. Kattintson az Újraindítás gombra.

3. módszer: Az összes bővítmény letiltása (ha van)

Lehetséges, hogy valamelyik aktív bővítménye zavarja a Flash működését, attól függően, hogy milyen bővítményeket használ. Ha a Google Chrome nem omlik össze, vagy nem reagál a bővítmények inaktiválásakor, akkor feltételezheti, hogy valamelyikük okolható. Íme egy lépésről lépésre szóló utasítás a Shockwave Flash összeomlásának a Chrome-ban történő megoldásához.

1. Indítsa el a Google Chrome böngészőt.

2. Most kattintson a jobb felső sarokban lévő függőleges három pontra.

3. Itt válassza a További eszközök lehetőséget, majd a Bővítmények lehetőséget.

Megjegyzés: Könnyedén meglátogathatja a Bővítmények oldalt, ha beírja a chrome://extensions/ kifejezést a keresősávba, és lenyomja az Enter billentyűt.

4. Végül kapcsolja ki a kapcsolót a letiltani kívánt bővítményhez. Itt a Google Meet Grid View van kiválasztva példaként.

Megjegyzés: Ha a hiba egy adott bővítmény letiltása után megoldódott, kattintson az Eltávolítás lehetőségre, hogy törölje azt a böngészőből.

5. Végül frissítse a Chrome-ot.

4. módszer: Böngészési adatok törlése

Bár a böngésző gyorsítótára növeli az internetes böngészés élményét, napok alatt megnövekedhet, és ezt a hibát okozhatja. Kövesse az alábbi lépéseket a gyorsítótár törléséhez a böngészőben. Olvassa el a gyorsítótár és a cookie-k törlése a Google Chrome-ban című útmutatónkat, és törölje a böngészési adatokat.

5. módszer: Engedélyezze a JavaScriptet

A Chrome néhány programjának megfelelő működéséhez JavaScript szükséges. Ezért szükséges a JavaScript engedélyezése. Kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyissa meg a Google Chrome böngészőt.

2. Kattintson a jobb felső sarokban található hárompontos ikonra.

3. Most kattintson a Beállítások elemre.

4. Kattintson az Adatvédelem és biztonság elemre.

5. Kattintson a Webhelybeállítások elemre.

6. Görgessen le, és kattintson a JavaScript elemre a Tartalom részben.

7. Engedélyezze a Webhelyek használhatják a JavaScriptet beállítást.

6. módszer: Állítsa vissza a Chrome beállításait

A Google bemutatta eszközét a Chrome normál működését zavaró problémák észlelésére és megszüntetésére. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Lépjen a Google Chrome beállításaihoz.

2. Itt kattintson a Speciális beállításra a bal oldali ablaktáblában, és válassza a Reset and cleanup opciót.

3. Most kattintson a Beállítások visszaállítása az eredeti alapértékekre opcióra.

4. Kattintson a Beállítások visszaállítása gombra a kérdés megerősítéséhez.

7. módszer: Telepítse újra a Chrome-ot

Bármilyen rosszul konfigurált fájl a Google Chrome-ban, akkor is a tárgyalt hibához vezet, ha letiltotta a bővítményeket, a hardveres gyorsítást, és frissítette az összes függőben lévő műveletet. Tehát ebben az esetben nincs más lehetősége, mint a böngésző újratelepítése. Kövesse az alábbi lépéseket a Chrome újratelepítéséhez és a Shockwave Flash összeomlásával kapcsolatos probléma megoldásához.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az alkalmazásokat és funkciókat, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Keressen rá Króm a Keresés ebben a listában mezőben.

3. Ezután válassza ki a lehetőséget Króm és kattintson a kiemelten látható Eltávolítás gombra.

4. Ismét kattintson az Eltávolítás gombra a megerősítéshez.

5. Most nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a %localappdata% parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra az AppData Local mappába lépéshez.

6. Nyissa meg a Google mappát dupla kattintással.

7. Kattintson jobb gombbal a Chrome mappára, és válassza ki a Törlés opciót az alábbiak szerint.

8. Ismét nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a %appdata%, majd kattintson a Megnyitás gombra az AppData Roaming mappába lépéshez.

9. Ismét lépjen a Google mappába, és törölje a Chrome mappát a 6–7. lépések szerint.

10. Végül indítsa újra a számítógépet.

11. Ezután töltse le a Google Chrome legújabb verzióját az ábra szerint.

12. Futtassa a telepítőfájlt, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Chrome telepítéséhez.

8. módszer: Frissítse a Windows rendszert

A Windows 10 operációs rendszer frissítése segíthet a számítógéppel kapcsolatos problémák megoldásában és javíthatja a teljesítményt. Ha bennfentes összeállítást használ, előfordulhat, hogy olyan hibát tapasztal, amely a Shockwave Flash összeomlását okozza. Sok felhasználó jelentett Flash-problémákat a 10130-as és 10147-es verziókkal kapcsolatban. Ha még nem telepítette a legújabb frissítéseket, erősen javasoljuk, hogy tegye meg, és nézze meg, hogy a probléma megszűnik-e. Ehhez olvassa el a Windows 10 legújabb frissítésének letöltéséről és telepítéséről szóló útmutatónkat.

9. módszer: Frissítse az eszközillesztőket

Egyes felhasználók megfigyelték, hogy a dedikált hangkártya és a Windows 10 közötti eltérés is okozhat ilyen Flash Shockwave ütközést. Ez a probléma a leggyakrabban a Realtek illesztőprogramoknál fordul elő. A Shockwave Flash összeomlott, vagy a Windows 10 egyéb problémáit elavult vagy sérült hangeszköz-illesztőprogramok okozhatják. Olvassa el a Realtek HD Audio Drivers frissítése Windows 10 rendszerben című útmutatónkat, és hajtsa végre ugyanezt.

Hasonlóképpen frissítse a grafikus illesztőprogramokat, hogy elkerülje a további problémákat.

10. módszer: Módosítsa a fejhallgató beállításait

Ha csak a Flash összeomlását észleli a böngészőben, miközben fejhallgatót használ, akkor a Hang menü beállításainak módosításával megoldhatja a problémát. Ha problémába ütközik a fejhallgató használata során, győződjön meg arról, hogy a fejhallgató van beállítva alapértelmezett audioeszközként a Hangbeállítások alatt. Kövesse az alábbi lépéseket a Shockwave Flash összeomlási problémájának megoldásához.

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

2. Írja be az mmsys.cpl parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a Hang ablak megnyitásához.

3. Lépjen a Lejátszás fülre, kattintson jobb gombbal a fejhallgatón, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.

Megjegyzés: Ha megjelenik egy Dolby Audio fül, nyissa meg, és engedélyezze az opciót.

4. A Speciális lapon állítsa a hangminőséget 16 bites, 44100 Hz-re (CD minőség) az Alapértelmezett formátum alatti legördülő menü segítségével.

5. A módosítások életbe léptetéséhez kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra.

6. Végül indítsa újra a számítógépet.

Megjegyzés: A következő indításkor a szokásos módon használja a headsetet annak ellenőrzésére, hogy a Shockwave Flash összeomlási problémája a Chrome-ban megoldódott-e.

11. módszer: Másik webböngésző használata

Ha szerencsétlenül jutott el idáig, a böngésző megváltoztatása az utolsó lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy összeomlás nélkül játsszon Flash-anyagot. Ez azonban csak akkor igaz, ha a probléma a Google Chrome-ra korlátozódik, és nem a rendszerszintű probléma.

Flash-tartalom lejátszásához használhat másik webböngészőt, mint például a Mozilla Firefox, a Microsoft Edge vagy az Opera. Kísérletezzen ezekkel a böngészőkkel, hogy megtalálja, melyik a legmegfelelőbb az Ön online böngészési igényeinek.

***

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket az információkat, és sikerült megoldania a Shockwave Flash összeomlását a Chrome-ban. Kérjük, ossza meg velünk, melyik technika volt a leghasznosabb az Ön számára. Kérjük, használja az alábbi űrlapot, ha kérdése vagy észrevétele van. Azt is tudassa velünk, hogy mit szeretne legközelebb megtanulni.

  Hogyan írjunk szövegdobozokba az Apple Ceruza segítségével iPaden