Javítsa ki a OneDrive 0x8007016a hibát a Windows 10 rendszerben

Használja a OneDrive-ot a fájlok felhőszolgáltatással való szinkronizálására? Találkozott-e valaha olyan üzenettel, mint a 0x8007016a hiba, és úgy döntött, hogy megszakítja a fájlok szinkronizálását? Ha a OneDrive 0x8007016a hibakódot látta számítógépén, itt az ideje, hogy használja ezt a cikket a probléma megoldásához. Más szóval, ennek a cikknek a segítségével kijavíthatja a 0x8007016a számú OneDrive-hibát Windows 10 rendszeren.

A 0x8007016a számú OneDrive-hiba javítása Windows 10 rendszerben

A következő felsorolt ​​okok a OneDrive hiba lehetséges okai, vagy a OneDrive nem működik a számítógépen.

 • Rossz Windows-frissítés vagy elavult ablakok: Ha a számítógépen lévő Windows elavult, vagy ha olyan frissítésről van szó, mint a KB4457128, akkor kikapcsolhatja a OneDrive automatikus szinkronizálását.

 • A Fájl igény szerinti beállítás engedélyezve van: Néha előfordulhat, hogy ha az Igény szerinti fájl beállítás engedélyezve van a OneDrive alkalmazásban, előfordulhat, hogy a hiba jelentkezik.

 • Letiltott szinkronizálási lehetőség: Lehetséges, hogy a OneDrive alkalmazás szinkronizálási beállítása a számítógépén lévő harmadik féltől származó alkalmazások miatt le van tiltva.

 • A PowerPlan funkció óvatos: Mivel a OneDrive egy olyan alkalmazás, amelynek működéséhez nagy energiára van szükség, a kiegyensúlyozott vagy energiatakarékos energiasémák használata hibát okozhat.

 • Sérült vagy hiányzó fájlok a OneDrive alkalmazásban: Ha a OneDrive alkalmazásban lévő fájlok sérültek, előfordulhat, hogy nem tudja használni az alkalmazást szinkronizálásra. Ha a OneDrive-val szinkronizálni kívánt fájlok hiányoznak a forrás helyéről, akkor ezt a hibát láthatja.

 • Hiba a szinkronizálási mappában: Ha a OneDrive alkalmazással szinkronizálni kívánt mappa elakad, előfordulhat, hogy nem tudja szinkronizálni a fájlokat a OneDrive alkalmazással.

 • Hiányzik a OneDrive szükséges kulcsnyilvántartása: Ha a OneDrive alkalmazás kulcsa hiányzik vagy sérült a beállításszerkesztőben, hibaüzenet jelenhet meg.

 • Előfordulhat, hogy a OneDrive alkalmazás nincs engedélyezve: Előfordulhat, hogy a OneDrive alkalmazás nincs engedélyezve a számítógépen, vagy nincs aktiválva.

 • Hiányzó illesztőprogramok: A OneDrive alkalmazás megfelelő működéséhez szükséges illesztőprogramoknak, például a Graphics Drivernek hiányoznia kell a számítógépen.

 • Problémák a számítógépen: Ha a számítógép nincs konfigurálva vagy nincs aktiválva, előfordulhat, hogy nem tudja használni a OneDrive alkalmazást. Ezenkívül, ha a számítógépet bármilyen vírus fertőzte meg, vagy ha a hardver nem működik megfelelően, OneDrive hibakódot kaphat.

 • Gyenge hálózati kapcsolat: Mivel a OneDrive egy olyan alkalmazás, amely folyamatos internetkapcsolatot igényel, a gyenge hálózati kapcsolat hibát jelezhet a OneDrive alkalmazásban.

 • A OneDrive alkalmazás helytelen telepítése: Ha a OneDrive szoftver nincs megfelelően telepítve a számítógépére, előfordulhat, hogy nem tudja megfelelően használni a OneDrive alkalmazást, és hibaüzenetet fog kapni.

Alapvető hibaelhárítási módszerek

Ez a rész betekintést nyújt a számítógépén végrehajtható alapvető hibaelhárítási módszerekbe. Ez segíthet a 0x8007016a számú hiba kijavításában a OneDrive alkalmazásban.

1. Indítsa újra a számítógépet: Az összes hiba megoldásához megpróbálhatja újraindítani a számítógépet. Nyomja meg a Windows billentyűt, kattintson a Tápellátás lehetőségre, és válassza az Újraindítás lehetőséget a menüben a számítógép újraindításához. Ha a folyamat félúton elakad, kényszerítheti a számítógép újraindítását a számítógép bekapcsoló gombjának megnyomásával.

2. Módosítsa a PowerPlan beállításait: Ha a számítógépen a PowerPlan konzervatív, vagy ha akkumulátorkímélő módot használ a számítógépen, akkor előfordulhat, hogy a OneDrive alkalmazás eléréséhez jobb konstrukcióra kell módosítania. Ha olyan PowerPlan-re vált, amely támogatja a OneDrive-fájlok szinkronizálását az Energiagazdálkodási lehetőségek között, az segíthet a probléma megoldásában.

3. A Windows frissítése: Előzetes lépésként frissítenie kell a Windows rendszert a számítógépén. Ez megoldja a számítógépén felmerülő összes problémát, és segít a fájlok szinkronizálásában a OneDrive alkalmazással. Olvassa el ezt a cikket, ha többet szeretne megtudni a Windows számítógépen történő frissítésének lépéseiről.

4. Futtassa a Windows Update hibaelhárítót: Ha hiba van a Windows frissítésben, például rossz a Windows frissítés, próbálkozzon a Windows Update hibaelhárítóval, majd javítsa ki a Onedrive 0x8007016a hibakódját.

5. A Windows Update összetevőinek visszaállítása: Ha nem tudja megoldani a problémát, próbálkozzon a Windows frissítés összetevőinek visszaállításával. A Windows frissítési összetevőinek visszaállítása után kijavíthatja a OneDrive-hibát.

6. A SoftwareDistribution mappa törlése: Ha a SoftwareDistribution mappa elérhető a számítógépen, előfordulhat, hogy törölnie kell a mappát a OneDrive hiba kijavításához. A SoftwareDistribution mappa törlése után indítsa újra a számítógépet a probléma megoldásához.

7. Sérült fájlok javítása: A rendszerfájl-ellenőrző vagy az SFC-vizsgálat segítségével gyors vizsgálatot hajthat végre és kijavíthatja a hibát. Ez arra kéri, hogy megsérüljön a számítógépén lévő fájl, és ezek törlésével kijavíthatja a OneDrive hibakódot. Ezenkívül a DISM eszköz lehetővé teszi a rosszindulatú programok keresését a számítógépén, és ezzel a módszerrel kijavíthatja a számítógépen lévő sérült fájlokat. Ez megszünteti a számítógépén lévő összes problémát, és használhatja a OneDrive Cloud szolgáltatást a fájlok szinkronizálására. Olvassa el cikkünket a sérült fájlok javításáról.

8. Végezze el a tiszta rendszerindítást: Ha számítógépe nem támogatja a OneDrive alkalmazást, megpróbálhat tiszta rendszerindítást végrehajtani a számítógépen, hogy kijavítsa a OneDrive alkalmazás nem működő problémáját.

9. A Microsoft Office javítása: Próbálja meg javítani a Microsoft Office programcsomagot a számítógépén az ebben a részben található hivatkozás segítségével. Lehetséges, hogy kijavíthatja a OneDrive-hibát, mivel az összes Microsoft-alkalmazás egy közös Microsoft-fiókhoz van társítva.

10. Lépjen kapcsolatba a Microsoft támogatási csapatával: Ha az alapvető módszerek egyike sem tudja kijavítani a OneDrive-hibát, megpróbálhatja felvenni a kapcsolatot a Microsoft támogatási csapatával, és megkeresni a problémát. Néhány napon belül megkapja tőlük a megoldást a problémára.

11. A Windows 10 javítási telepítése: Ha egyik módszer sem működik az Ön számára, elvégezheti a Windows 10 javítási telepítését a számítógépén, amely lehetővé teszi a Windows teljes összetevőjének visszaállítását, és új operációs rendszert biztosít. Ez eltávolítja a kéretlen fájlokat is a számítógépről, így jobb lehetőséget kínál a munkavégzésre.

1. módszer: Jelentkezzen be a OneDrive-ba

Ez a szakasz azokat a módszereket sorolja fel, amelyeket a OneDrive alkalmazáson kell végrehajtani, ha a szinkronizálás sikertelen, vagy ha a OneDrive alkalmazás nem működik. Kövesse a megadott lépéseket a 0x8007016a hiba kijavításához.

1. Ellenőrizze, hogy a fájlok száma a korláton belül van: A OneDrive alkalmazásban egyszerre körülbelül 1000 szinkronizálható fájlok száma. Győződjön meg arról, hogy a szinkronizálásra kiválasztott fájlok a korláton belül vannak. Ha a fájlok száma meghaladja a korlátot, hibaüzenet jelenhet meg.

2. Jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be újra a OneDrive-ba: Ha a OneDrive alkalmazás továbbra sem működik a számítógépén, megpróbálhat kijelentkezni a OneDrive alkalmazásból, majd ugyanazokkal a Microsoft-fiók hitelesítő adataival jelentkezhet be az alkalmazásba.

2. módszer: Törölje a sérült fájlokat

Ha nem tudja törölni a sérült fájlokat a OneDrive alkalmazásban, megpróbálhat új mappát létrehozni, és egyszerűen törölni a fájlokat.

1. Indítsa el a Windows Intézőt a Windows + E billentyűk együttes lenyomásával.

2. Nyissa meg a OneDrive mappát a menü bal oldali ablaktáblájában.

3. Kattintson jobb gombbal egy üres helyre, és mutasson az Új lehetőségre, és válassza a Mappa opciót.

4. Helyezze át a OneDrive alkalmazás összes sérült fájlját az Új mappába úgy, hogy kézzel húzza át a fájlokat a mappába.

5. Válassza az Új mappa lehetőséget, és nyomja meg a Törlés gombot a mappa OneDrive mappájában lévő törléséhez.

Megjegyzés: Mivel a mappa rövid ideig jön létre, előfordulhat, hogy nem szinkronizálódik a OneDrive felhőszolgáltatással, amely lehetővé teszi a sérült fájlok egyszerű törlését.

3. módszer: Igény szerinti fájlok letiltása

Ha az on-demand fájlok engedélyezve vannak a számítógépen, nehézkes lehet a fájlok szinkronizálása a OneDrive alkalmazással. A beállítás letiltása segíthet a 0x8007016a Onedrive hibakód kijavításában.

1. Kattintson a jobb gombbal a OneDrive gombra a tálca jobb alsó részén.

Megjegyzés: Ha nem találja a gombot, keresse meg a Rejtett ikonok megjelenítése részben, amelyet a tálcán egy felfelé mutató nyíl jelzi.

2. Kattintson a Súgó és beállítások gombra a képernyő jobb alsó sarkában, és válassza a Beállítások lehetőséget a menüben.

3. Navigáljon a Beállítások lapra, és törölje a jelölést a Helytakarékosság és a fájlok letöltése használat közben opcióból az Igény szerinti fájlok részben.

4. A folyamat befejezéséhez kattintson az OK gombra a Files On-Demand megerősítő ablakban.

5. Végül kattintson az OK gombra, és indítsa újra a számítógépet.

4. módszer: Fájlok szinkronizálásának folytatása

Ha a szinkronizálás félúton meghiúsul, ki kell választania a Szinkronizálás folytatása a OneDrive alkalmazásban lehetőséget a szinkronizálási folyamat folytatásához a OneDrive alkalmazásban.

1. Kattintson a jobb gombbal a OneDrive gombra a tálca jobb alsó részén.

Megjegyzés: Ha nem találja a gombot, keresse meg a Rejtett ikonok megjelenítése részben, amelyet a tálcán egy felfelé mutató nyíl jelzi.

2. Kattintson a Súgó és beállítások gombra a képernyő jobb alsó sarkában, és válassza ki a Szinkronizálás folytatása lehetőséget a menüben.

Megjegyzés: A Szinkronizálás folytatása opció csak akkor jelenik meg, ha a fájlok szinkronizálása ideiglenesen megjelenik a Beállítások menüben.

5. módszer: Állítsa vissza a OneDrive alkalmazást

Ha a Onedrive 0x8007016a hibakódú probléma továbbra is fennáll a OneDrive alkalmazásban, megpróbálhatja alaphelyzetbe állítani a OneDrive alkalmazást a számítógépén az itt említett egyszerű módszerrel.

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

2. Írja be a %localappdata%MicrosoftOneDriveonedrive.exe /reset parancsot, és kattintson az OK gombra.

3. Keresse meg a OneDrive kifejezést a keresősávban, és kattintson az alkalmazás eredményére a OneDrive alkalmazás elindításához.

4. Kattintson a jobb gombbal a OneDrive gombra a tálca jobb alsó részén.

Megjegyzés: Ha nem találja a gombot, keresse meg a Rejtett ikonok megjelenítése részben, amelyet a tálcán egy felfelé mutató nyíl jelzi.

5. Kattintson a Súgó és beállítások gombra a képernyő jobb alsó sarkában, és válassza a Beállítások lehetőséget a menüben.

6. Lépjen a Beállítások lapra, és válassza a OneDrive automatikus indítása, amikor bejelentkezek a Windowsba lehetőséget.

6. módszer: Távolítsa el a meghibásodott alkalmazást

Ha valamelyik mappa nem szinkronizálható a OneDrive mappával, és hibát okozott a OneDrive mappában, akkor el kell távolítania azt a OneDrive alkalmazásból a Windows PowerShell alkalmazás segítségével, és ki kell javítania a Onedrive 0x8007016a hibakódját.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a powershell parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként elemre.

2. Kattintson az Igen gombra a Felhasználói fiókok felügyelete ablakban.

3. Írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a hibamappa eltávolításához.

Remove-Item "Telegram Desktop" -Recurse –Force

Megjegyzés: Itt a Telegram Desktop magyarázó célokat szolgál, le kell cserélni a glitch mappa nevére.

7. módszer: Telepítse újra a OneDrive-ot

Ha egyik módszer sem működik az Ön számára, fontolja meg a OneDrive alkalmazás eltávolítását, majd az alkalmazás újratelepítését a számítógépen, hogy kijavítsa a Onedrive 0x8007016a hibakódját.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az alkalmazások és szolgáltatások szót, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson az Alkalmazások és szolgáltatások fülre az ablak bal oldali ablaktáblájában, majd kattintson a Microsoft OneDrive alkalmazásra.

3. A rendelkezésre álló lehetőségek közül kattintson az Eltávolítás gombra a OneDrive alkalmazás eltávolításához.

4. Kattintson az Eltávolítás gombra a megerősítő ablakban az eltávolítás kiválasztásának megerősítéséhez.

5. A OneDrive alkalmazást újratelepítheti a Microsoft hivatalos webhelyéről.

***

A cikk a 0x8007016a számú OneDrive-hiba kijavítására szolgál a Windows 10 rendszerben. Ha tehát a 0x8007016a számú hibára próbál megoldást találni, a cikk segítségével javíthatja a 0x8007016a hibakódot. Kérjük, tegye meg javaslatait, és tegye fel kérdéseit a megjegyzés rovatban a témával kapcsolatban, hogy kidolgozzuk.

  Hogyan ellenőrizhető az eszköz és az alkalmazás kompatibilitása a Windows 10 másolat lefoglalása előtt