Javítsa ki a mechanikus billentyűzet dupla gépelést a Windows 10 rendszerben

A mechanikus billentyűzetek nagyon hasznosak a számítógép-felhasználók számára. Segítenek az írási feladatok gyors és hatékony elvégzésében, és a legjobb játékélményt biztosítják a gyors és pontosan reagáló beviteli billentyűkkel. Ezenkívül szinte mindenki szereti a mechanikus billentyűzeteket, mert a billentyűk megnyomásakor éreznek és hangzanak. Vannak azonban olyan esetek is, amikor a felhasználók bosszankodnak a hibás bevitelek miatt, vagy ha több bevitelt hajtanak végre egyetlen beviteli gombon keresztül. A felhasználók akár csalódottak is lehetnek, mert ez a probléma továbbra is fennáll, és megzavarhatja a napi ütemtervet, a gépeléstől a játékig. De nálunk van. A mechanikus billentyűzet kettős beírását különféle módszerekkel javíthatja. Tehát olvassa tovább ezt a cikket, hogy kijavítsa a billentyűzet kettős beírását az említett módszerek és lépések szorgalmas követésével.

A mechanikus billentyűzet kettős beírásának javítása a Windows 10 rendszerben

Kezdetben tudnunk kell, hogy bár a mechanikus billentyűzetek megbízhatóbbak és pontosabbak, mint a membrán billentyűzetek vagy mások, mégsem tökéletesek. A felhasználók által leginkább szembesülő probléma a billentyűzet csevegése, amikor egy billentyűzetbemenet több bevitelt regisztrál, ha a billentyűt csak egyszer nyomják meg. Ez a fecsegő probléma több okból is előfordulhat, és ezek közül néhányat az alábbiakban említünk.

  • Ha már régóta felgyűlik a por a billentyűzetén, az felveheti ezt a fecsegő problémát.
  • Egy hibás mechanikus billentyűzetnél egyszerűen előfordulhat ez a kettős gépelési probléma.
  • Ez a billentyűzeten is megtörténhet, ha durva módon használja a billentyűzetet, például ütögeti a billentyűzet billentyűit, vagy elég erősen leejti a billentyűzetet a földre.
  • Az elavult billentyűzet-illesztőprogramok is okozhatják ezt a problémát, és gyakran előfordulnak.
  • Nem ez a legszembetűnőbb ok, de több megfigyelés szerint a mechanikus billentyűzet billentyűi meghibásodhatnak, ha túl meleg vagy párás a körülmények.
  • Ezenkívül egyes helytelen billentyűzetbeállítások lehetővé tehetik, hogy a billentyűk dupla gépelést hajtsanak végre a billentyűzetről.
  Adjon hozzá egy középső kattintással működő helyi menüt a Windows mappáinak eléréséhez

Most pedig nézzük meg, hogyan lehet kijavítani a mechanikus billentyűzet kettős beírását a Windows 10 rendszerben az alább említett érvényes módszerekkel.

1. módszer: Alapvető hibaelhárítási lépések

Mielőtt bonyolultabb lépésekbe kezdenénk, tekintsünk át néhány alapvető hibaelhárítási lépést, hogy megtudjuk, meg tudja-e oldani a több betűs billentyűzettel kapcsolatos problémát.

1. Indítsa újra a számítógépet: Ezzel az egyszerű lépéssel frissítheti az egész rendszert, kijavíthatja a súlyosabbnak tűnő problémákat, és újrakonfigurálhatja a hozzá kapcsolódó tartozékokat, például ebben a cikkben a billentyűzetet. Olvassa el és kövesse a Windows PC újraindítása vagy újraindítása című útmutatónkat a probléma megoldásához.

2. Használjon sűrített vagy dobozos levegőt: Amint korábban említettük, a por is okozhatja a billentyűzet fecsegését. Így a billentyűzet kapcsolói alatti apró repedésekre felhalmozott por eltávolítására felhasználhatja a sűrített vagy konzerv levegőt, amely bejut az apró repedésekbe és elfújja a port. Lehet, hogy megoldja a problémát, de lehet, hogy nem, de valóban megtisztítja a billentyűzetet, hogy megakadályozza az ilyen problémák jövőbeni előfordulását.

2. módszer: Futtassa a Billentyűzet hibaelhárítót

A billentyűzet hibaelhárítójának futtatásával kijavíthatja a mechanikus billentyűzet dupla gépelését, ha bármilyen hardverrel vagy konfigurációval kapcsolatos probléma merül fel. Olvassa el és kövesse a következő lépéseket a billentyűzet hibaelhárítójának futtatásához.

1. Nyomja meg együtt a Windows + I billentyűket a Beállítások alkalmazás megnyitásához.

2. Kattintson a Frissítés és biztonság lehetőségre az alábbiak szerint.

3. Kattintson a Hibaelhárítás fülre a bal oldali ablaktáblában.

4. Ezután válassza ki a Billentyűzet opciót, és kattintson a Hibaelhárító futtatása lehetőségre.

5A. A szkennelés befejezése után a billentyűzet hibaelhárítója megjeleníti a Javasolt javításokat a probléma megoldására. Kattintson a Javítás alkalmazása lehetőségre, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a megoldáshoz.

5B. A következő üzenet: Nem volt szükség frissítésre vagy módosításra, akkor jelenik meg, ha nem talál problémát a vizsgálati folyamat során, ahogy az alább látható.

3. módszer: A billentyűzet ismétlési késleltetésének beállítása

Néha a helytelen billentyűzetbeállítások, például a billentyűzet ismétlési késleltetése, fecsegést okozhatnak. A probléma megoldásához manuálisan kell beállítania a késleltetést.

  Küldjön ablakot egy másik virtuális asztalra a Windows 10 rendszerben

1. Írja be a Vezérlőpult szót a Windows keresősávjába, és kattintson a Megnyitás gombra az alábbi módon.

2. Állítsa be a Nézet: Nagy ikonokat a jobb felső sarokban, majd keresse meg és kattintson a Billentyűzet lehetőségre, ahogy az alább látható.

3. Kattintson a Sebesség fülre, és a Karakterismétlés alatt állítsa az Ismétlési késleltetés csúszkát Rövidről Hosszúra, az Ismétlési sebességet pedig Gyorsról Lassúra az alábbi ábra szerint.

4. Ezután kattintson az Alkalmaz > OK gombra, a fentiek szerint.

5. Indítsa újra a rendszert, hogy a változtatások érvénybe lépjenek, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e vagy sem.

4. módszer: Módosítsa a beállításjegyzéket a billentyűzetre adott válaszhoz

Módosíthatja az AutoRepeatDelay, az AutoRepeatRate és a BounceTime paramétereket a beállításjegyzékben is, hogy kijavítsa a mechanikus billentyűzet dupla gépelési problémáját. Ehhez olvassa el és kövesse a következő lépéseket.

Megjegyzés: Mint tudja, a Registry a Windows 10 rendszerek nélkülözhetetlen adatbázisa. Tehát minden nem megfelelő változtatás a jövőben komoly problémákhoz vezethet. Javasoljuk, hogy előzetesen biztonsági másolatot készítsen a rendszerleíró adatbázisról a biztonság érdekében. Elolvashatja a rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszeren című útmutatónkat.

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + R billentyűket a billentyűzeten a Futtatás párbeszédpanel elindításához.

2. Írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő megnyitásához.

3. Keresse meg a következő mappa elérési útját a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőben.

HKEY_CURRENT_USERControl PanelAccessibilityKeyboard Response

4. Kattintson duplán az AutoRepeatDelay opcióra a jobb oldali ablaktáblában, az alábbiak szerint.

5. Megjelenik az Edit String előugró ablak. Az Értékadatok: mezőben módosítsa az értéket 500-ra, és kattintson az OK gombra az alábbi ábra szerint.

6. Most kattintson duplán az AutoRepeatRate opcióra.

7. Állítsa az Érték adatot 50-re, majd kattintson az OK gombra.

8. Végül kattintson duplán a BounceTime lehetőségre.

9. Módosítsa az Érték adatot 50-re, majd kattintson az OK gombra.

10. Ezután indítsa újra a számítógépet a módosítások alkalmazásához.

  Hogyan lehet letiltani a teljes képernyős optimalizálást a játékokhoz Windows 10 rendszeren

5. módszer: Frissítse a billentyűzet illesztőprogramját

Ha a billentyűzet-illesztőprogramok elavultak, gyakran előfordul a billentyűzet csevegése. Az illesztőprogramok összeférhetetlensége a rendszer és a billentyűzet nem megfelelő konfigurációját eredményezi. Ez az ütközés tovább vezet a kettős gépelés problémájához a billentyűzeten. Tehát az ilyen problémák elkerülése érdekében frissítenie kell a billentyűzet illesztőprogramjait.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Eszközkezelő parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Most keresse meg és kattintson duplán a Billentyűzetek legördülő menüre a kibontásához.

3. Kattintson a jobb gombbal a kívánt billentyűzeteszközre (pl. Standard PS/2 Keyboard), majd kattintson az Illesztőprogram frissítése opcióra az alábbi ábra szerint.

4. Most kattintson az Illesztőprogramok automatikus keresése lehetőségre.

5A. Most a billentyűzet illesztőprogramjai automatikusan frissülnek a legújabb verzióra.

5B. Vagy ez az üzenet jelenik meg a képernyőn: Az eszköz legjobb illesztőprogramjai már telepítve vannak. Kattintson a Bezárás lehetőségre.

6. Végül indítsa újra a számítógépet a frissítések végrehajtásához.

6. módszer: Cserélje ki a billentyűzet billentyűit

Ha a dupla gépelési probléma csak néhány billentyűzetbillentyűnél jelentkezik, a legjobb, ha ezeket a billentyűket a billentyűzetről cseréli ki. A kulcsok előzetes cseréjéhez azonban rendelkeznie kell ismeretekkel. Az üzem közben cserélhető billentyűzetek billentyűi könnyen cserélhetők, de más billentyűzeteknél forrasztási ismeretekkel kell rendelkezni, mivel ki kell forrasztani, majd újraforrasztani a kulcskapcsolókat. További információért olvassa el a billentyűzetek működésének mechanizmusa című útmutatónkat.

7. módszer: Cserélje ki a billentyűzetet

Ha biztosan tudja, hogy a billentyűzet szinte minden billentyűje duplán gépel használat közben, akkor a legjobb, ha egyszerűen kicseréli a teljes billentyűzetet. Könnyen kicserélheti, ha nemrég vásárolta, vagy még mindig érvényes a jótállási időszak.

***

Ezzel most már tudja, hogyan javíthatja ki a mechanikus billentyűzet kettős gépelésével kapcsolatos problémákat. A fent említett módszerek és lépések valóban segítenek megtalálni az okot, és végül megoldani a problémát. Bármilyen kérdését megoszthatja velünk a cikkhez kapcsolódó megjegyzés rovatban, és javaslatot tehet arra vonatkozóan, hogy milyen témát szeretne legközelebb felfedezni.