Javítsa ki a Dragon Age Inquisition Crash-t az asztali Windows 10 rendszeren

A Dragon age inquisition egy népszerű, a piacon elérhető szerepjátékos akciójáték, amely különösen nagyszerű játékélményéről ismert. A BioWare és az Electronic Arts fejlesztette és bocsátotta ki. Legyen szó bármilyen játékról, a hibák és hibák elkerülhetetlenek. Ez a játék jól teljesíthet különböző platformokon; a Dragon Age Inquisition azonban néha nehezen tud megfelelően elindulni a Windows 10 rendszerben. Ennek számos oka lehet, amelyeket az alábbiakban kiváltó okként sorolunk fel. Ezenkívül ez a cikk megoldásokat és javaslatokat is tartalmaz a Dragon Age Inquisition összeomlása az asztali Windows 10 rendszerrel kapcsolatos probléma megoldására.

Tartalomjegyzék

A Dragon Age Inquisition Crash javítása az asztali Windows 10 rendszeren

Mielőtt belemennénk a módszerekbe, nézzük meg a probléma alább felsorolt ​​kiváltó okát.

  • Harmadik féltől származó víruskereső alkalmazás elérhetősége a rendszerben
  • Megőrzött Windows vagy grafikus illesztőprogram-frissítések.
  • Túlhúzott GPU vagy RAM
  • NVIDIA 3D Vision illesztőprogram jelenléte
  • Irreleváns grafikai beállítások a játékban vagy a rendszerben
  • Ellentmondó játéklehetőségek, mint például a Blackwall, az Effortless Lunge készség stb.
  • Nem kompatibilis Origin játékbeli menüopciók

1. módszer: Kapcsolja ki a harmadik féltől származó víruskeresőt (ha van)

Nem meglepő, hogy egy harmadik féltől származó program akadályozza a játék elindítását. Ugyanez történhetett a dragon age inquisition Windows 10 játékkal is. Így módosítsa a harmadik féltől származó víruskereső alkalmazás beállításait, és ideiglenesen tiltsa le egy bizonyos időszakra. Továbbá, ha nem használja sokat a víruskeresőt, távolítsa el, mivel hajlamos blokkolni a legtöbb telepítőszoftvert és játékot. Olvassa el a víruskereső ideiglenes letiltása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat, hogy ugyanezt tegye.

2. módszer: Távolítsa el az NVIDIA 3D Vision alkalmazást

Szerencsére, ha elérted a SkyHold régiót a játékban, akkor ez értékelhető. De sajnos nem tudsz továbblépni, mivel a Dragon Age Inkvizíció összeomlik az induláskor? Nos, ez a 3D Vision illesztőprogram használatának köszönhető. Az NVIDIA illesztőprogramja a nagyszerű játékélményéről ismert, de néha ellentétes reakciót váltanak ki. Ezért el kell távolítani az NVIDIA 3D Vision alkalmazást, hogy orvosolja a Dragon Age Inquisition összeomlását az asztali Windows 10 rendszerben. Íme, hogyan kell csinálni.

  Hogyan ellenőrizheti a Windows laptop akkumulátorának állapotát

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Vezérlőpult parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra a Vezérlőpult elindításához.

2. Állítsa be a Nézet > Kategória lehetőséget, és kattintson a Programok lehetőségre.

3. Kattintson a Program eltávolítása elemre a Programok és szolgáltatások részben.

4. Keresse meg és keresse meg az NVIDIA 3D Vision illesztőprogramot. Kattintson a jobb gombbal rá, és válassza az Eltávolítás lehetőséget.

5. Kattintson az Eltávolítás gombra a megerősítést kérő felugró ablakban.

6. Végül indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy továbbra is fennáll-e a Dragon Age Inquisition összeomlása az asztali Windows 10 rendszerben.

Az Origin platformot kliens-szerverként használja a Dragon Age Inquisition Windows 10 játékhoz? Ezután az Origin beépített menüje okozhatja az összeomlási problémát. Így sok felhasználó arról számolt be, hogy a játék sikeresen elindul a menü letiltása után. Hajtsa végre az alábbi utasításokat a menü letiltásához.

1. Kattintson jobb gombbal az Origin kliens alkalmazásra, és válassza a Megnyitás lehetőséget az elindításához.

2. Adja meg hitelesítő adatait, és jelentkezzen be az EA-fiókba.

3. Az Origin kezdőlapon válassza az Origin menüpontot a menüsorban.

4. Válassza az Alkalmazásbeállítások lehetőséget az Eredet helyi menüben.

5. Lépjen az ORIGIN IN-GAME fülre. Kapcsolja ki az Eredet engedélyezése a játékban lehetőséget.

6. Ha elkészült, indítsa újra a számítógépet, majd indítsa el a Dragon Age Inquisition játékot.

4. módszer: Frissítse a grafikus illesztőprogramot

A grafikus illesztőprogramot általában nagyszerű játékélmény és optimalizálás biztosítására használják. A sárkánykori inkvizíció sem más. Ez a játék nagymértékben támaszkodik a grafikus illesztőprogramra is. Itt, ha az illesztőprogram elavult, akkor lehetséges, hogy a játék dragon age inquisition összeomlik induláskor. Frissítheti manuálisan az illesztőprogramot, vagy egy másik lehetőség az, hogy telepíthet egy illesztőprogram-frissítő eszközt, amely szükség esetén automatikusan frissíti a grafikus illesztőprogramot. Olvassa el a grafikus illesztőprogramok Windows 10 rendszerben történő frissítésének 4 módja című útmutatónkat, hogy ugyanezt tegye.

5. módszer: Frissítse a Windows rendszert

A probléma megoldására javasolt legfontosabb módszer a Windows operációs rendszer frissítése, ha az nem naprakész. Ennek az az oka, hogy a Microsoft már ismeri ezt a problémát, és a javítást a legújabb frissítésén keresztül biztosította. Ezért győződjön meg arról, hogy a Windows operációs rendszer a mai napig frissítve van. Olvassa el útmutatónkat arról, hogy mi az a Windows Update, ha többet szeretne megtudni a Windows frissítési folyamatról. Kövesse útmutatónkat a Windows Update letöltéséhez és telepítéséhez a Windows 10 rendszeren. Ha minden frissítés elkészült, indítsa újra a rendszert. Indítsa el az alkalmazást, és nézze meg, hogy a Dragon Age Inquisition összeomlása az asztali Windows 10 rendszerben megoldódott-e. Ha nem, folytassa a következő módszerrel.

6. módszer: Használja az alapértelmezett grafikus beállításokat

Ha lelkes játékos vagy, akkor érthető, hogy a legjobb játékélményre vágysz. A dragon age inquisition használata magas grafikai beállításokkal azonban megzavarhatja az indítási folyamatot, mert összeomlik. Ennek elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy a játékot a rendszer alapértelmezett grafikus módjával játssza. Kövesse az alábbi lépéseket a grafikus beállítások alapértelmezettre állításához.

1. Nyomja meg együtt a Windows + I billentyűket, és indítsa el a Beállításokat.

2. Válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget.

3. Lépjen a Megjelenítés fülre a bal oldali panelen. Görgessen le, és kattintson a Grafikus beállítások elemre a jobb oldali panelen.

4. Válassza ki a legördülő menüt, és válassza a Klasszikus alkalmazást.

5. Ezután kattintson a Tallózás gombra. Keressen és válassza ki a Dragon Age Inquisition elemet, majd kattintson a Hozzáadás gombra.

6. Kattintson a Beállítások elemre, majd válassza a System Default lehetőséget. Végül kattintson a Mentés gombra a módosítások megerősítéséhez.

7. módszer: Kapcsolja ki a Blackwallt

Ha nagyon jól játszod a dragon age inquisition játékot, akkor talán tudsz a Blackwall hősről. Furcsa módon néhány felhasználó arról számolt be, hogy a játék összeomlik, amikor ez a Blackwall pókokkal küzdött a barlangban. Ha ezen a ponton különösen ütközik, válasszon másik hőst, és változtassa meg. Itt kiválaszthatja a Dorian-t a Blackwall helyére, amely meg tudja oldani az összeomlási problémát.

8. módszer: Kapcsolja ki a kitörést és a perjelet

Még mindig nincs szerencséje? A játék néhány rajongója feltételezte, hogy bizonyos videokártyák animációs képességei, amelyeket Lunge bugnak hívnak, az összeomlás hátterében állhat. Ezért ellenőrizze, hogy engedélyezte-e az Effortless Lunge képességet a főszereplő vagy egy partner számára, ha igen, akkor használja a Lunge és Slash készségeket. Ha végzett, ellenőrizze, hogy továbbra is fennáll-e az összeomlási probléma.

9. módszer: Módosítsa a játék grafikai beállításait

A grafika okozta problémák véget nem érnek és elkerülhetetlenek minden kemény online játékban. A játék grafikai beállításaiban végrehajtott bizonyos változtatások a legtöbb problémát megoldhatják bármely játék esetében.

  • Változtassa meg a grafikus beállításokat Automatikus módra: A rendszer túllépése soha nem ér véget jó értelemben. Az Ultra vagy High grafikus opciók kiszámíthatatlan összeomlásokat generálhatnak a számítógépen, ha nem tudják fenntartani az állandó framerátát. Ez a fajta forgatókönyv orvosolható, ha a grafikus módot Automatikusra állítja, amely a játék grafikus felbontását a rendszer lehetőségeinek megfelelően állítja be.

  • VSync módosítása adaptívra és Tesselation Mediumra: Ha a játék még azután is összeomlik, hogy engedélyezte a grafikus beállítást az automatikus módba, akkor meg kell próbálnia manuálisan beállítani. Sok felhasználó felfedte, hogy a grafikus beállítások kulcsfontosságú opcióinak módosítása megakadályozta az összeomlást.

10. módszer: Távolítsa el a játék gyorsítótárát

A gyorsítótárak olyan adatok, amelyeket együtt halmoznak fel a gyors indítás vagy folyamat érdekében. Így amikor ez a gyorsítótár rendellenesen generálódik, időnként megsérülhet, ami viszont összeomlik a játék betöltésében. Érdekes módon ezek a gyorsítótárak manuális eltávolítása után is automatikusan újragenerálhatók. Ehhez próbálja meg végrehajtani az alábbi lépéseket.

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + E billentyűket, és indítsa el a Fájlkezelőt.

2. Navigáljon a következő hely elérési útjára.

C:UsersDocumentsBioWareDragon Age Inquisitioncache

3. A mappában nyomja le együtt a Ctrl + A billentyűket az összes gyorsítótár kiválasztásához, majd nyomja le egyszerre a Shift + Del billentyűket a meglévő gyorsítótárak törléséhez vagy eltávolításához.

4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, ha bármi megjelenik, és indítsa el a játékot.

Ellenőrizze, hogy a Dragon Age Inquisition összeomlása az asztalon Windows 10 rendszeren megoldódott-e.

11. módszer: A kompatibilitási beállítások módosítása

A játék összeomolhat, ha nem kapnak rendszergazdai jogosultságot bizonyos fájlok eléréséhez, vagy ha a Windows-verzió nem kompatibilis a játékkal. Ezért az összeomlási probléma megoldásához módosítani kell bizonyos beállításokat az indítási beállításokban. Hajtsa végre az alábbi utasításokat az indítási beállítások módosításához.

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + E billentyűket a File Explorer megnyitásához.

2. Navigáljon a játék telepítési helyére a C: Drive segítségével.

3. Most kattintson a jobb gombbal a játék futtatható fájljára, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.

4. Váltson a Kompatibilitás lapra. Ezután engedélyezze a Program futtatása kompatibilitási módban lehetőséget a Kompatibilitási mód részben, és válassza ki a megfelelő operációs rendszert a legördülő menüből.

5. Jelölje be a Program futtatása rendszergazdaként opciót a Beállítások részben. Végül válassza az Alkalmaz lehetőséget, majd kattintson az OK gombra a módosítások mentéséhez.

6. Ha a játék továbbra is összeomlik, próbálja ki a következő megoldást.

12. módszer: Hajtsa végre a tiszta rendszerindítást

Néha a rendszerben jelenlévő egyéb alkalmazások is harcba szállnak a Dragon Age inkvizíciós játékkal. Ez hatással lehet a játékra, ha összeomlik az indítási folyamat során. Ez a konfliktuszóna időnként bonyolult lehet, ezért tiszta rendszerindítási folyamatot kell végrehajtani a probléma enyhítése érdekében. A tiszta rendszerindítás egy olyan módszer, amely észleli a háttérben futó összeomlást okozó alkalmazást. Ezért letilthatja az ütköző alkalmazást a Dragon Age Inquisition összeomlásának megoldásához. Olvassa el a Tiszta rendszerindítás végrehajtása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat, hogy ugyanezt tegye.

13. módszer: Alacsony órajelű memória vagy GPU

Sok felhasználó utalt arra, hogy a Dragon Age Inquisition összeomlása az asztali Windows 10 rendszerben a RAM miatt lehet. Ha a RAM stick frekvenciája alapértelmezés szerint 800 MHz vagy 1000 MHz, akkor ez nagyon alacsony, és hajlamos összeomlást okozni. Ezért alá kell húznia a RAM-modulokat, és ellenőriznie kell, hogy ez megoldja-e az összeomlást. Ne feledje, hogy a túl- és alulhúzás módja alaplaponként eltérő. A módosítás általános módja a BIOS beállításai.

Megjegyzés: Javasoljuk, hogy ne próbálja ki ezt a módszert, ha eddig nem kísérletezett a GPU vagy a memória frekvencia módosításával.

1. Lépjen a BIOS-beállításokhoz.

2. Válassza az Advanced Chipset Features lehetőséget, majd nyissa meg az FSB & Memory Config alkalmazást az Enter billentyű megnyomásával.

3. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a ~50 MHz-et az órajelből. Ez a módszer a gyárilag túlhúzott GPU-ra is hatékony megoldásnak tekinthető.

A GPU túlhajtás megszünteti a grafikus kártya korlátozását, és lehetővé teszi a biztonsági határ feletti működést. Ezért ez a folyamat néha hibákat okozhat. Ezért nem szabad átlépni a határt. Ennek az az oka, hogy a jövőben a korlátozás leállíthatja a grafikus kártya működését.

14. módszer: Telepítse újra a Dragon Age Inquisition programot

Ha a fenti megoldások egyike sem vált az Ön javára, akkor most már csak a játék újratelepítése van. Ez a lépés sem nem csoda, sem nem varázslat, de mégis sok felhasználónak bevált. Kövesse az alábbi lépéseket a dragon age inquisition játék eltávolításához és újratelepítéséhez.

1. Kattintson jobb gombbal az Origin kliens alkalmazásra, és válassza a Megnyitás lehetőséget az elindításához.

2. Adja meg hitelesítő adatait, és jelentkezzen be az EA-fiókba.

3. Válassza a Saját játékkönyvtárat az Origin kezdőlapján.

4. Kattintson jobb gombbal a Dragon Age Inquisition játékra, és válassza az Eltávolítás lehetőséget a helyi menüből.

5. A játék eltávolításához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

6. Ezután indítsa újra a számítógépet.

7. Most menjen a Dragon Age Inquisition hivatalos oldalára, és töltse le a játékot.

8. Futtassa a telepítőfájlt a játék újbóli telepítéséhez.

Végül indítsa el, és nézze meg, hogy a sárkánykorszaki inkvizíció összeomlása nem okoz-e problémát többé.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a Dragon Age Inquisition összeomlását a Windows 10 asztali számítógépén. Tudassa velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Ha a fent tárgyalt megoldások egyike sem segített, forduljon szakemberhez. Bármilyen kérdésével vagy javaslatával forduljon hozzánk bizalommal az alábbi megjegyzés részben.