Javítsa ki a Bluetooth fejhallgató akadozását Windows 10 rendszeren

Ha kedvenc dalát Bluetooth-fejhallgatón keresztül hallgatja, előfordulhat, hogy a hang minden ok nélkül megszakad. Ebben a pillanatban dühösnek érezheti magát, és módosíthatja a Bluetooth pozícióját és szögét, de a Bluetooth hang akadozása továbbra is előfordul. Annak ellenére, hogy Bluetooth-fejhallgatója teljesen fel van töltve, nem tudja használni, ha belső problémái vannak, vagy ha a Windows 10 rendszerű számítógépén inkompatibilis hangbeállítások vannak. Ne aggódj! Nem Ön az egyetlen, aki Windows 10-problémákkal szembesül a Bluetooth-fejhallgatóval. Van néhány hatékony, elképesztő javításunk, amelyek kihozzák számítógépét a bajból. Szóval folytasd az olvasást.

A Bluetooth fejhallgató akadozásának elhárítása Windows 10 rendszeren

Íme néhány gyakori ok, amelyek a Bluetooth-hang akadozását okozzák a Windows 10 rendszerben. Elemezze ezeket alaposan, hogy megtudja, mi az Ön esetében a pontos ok.

  • A Bluetooth akkumulátora lemerülőben van.
  • A Bluetooth-eszköz távol van a jelforrástól.
  • Jel nem egyezik.
  • Az emberi test zavarja a Bluetooth jelet.
  • Egy vagy több Bluetooth-eszköz egyidejűleg be van kapcsolva.
  • Elavult firmware.
  • Elavult operációs rendszer és nem kompatibilis audio-illesztőprogramok.
  • Ideje frissíteni; a fejhallgató régi!

Ebben a részben összeállítottunk egy listát azokról a módszerekről, amelyek segítenek a Windows 10 akadozó Bluetooth-fejhallgatóinak hibaelhárításában. Először ellenőrizze és javítsa ki a hardverproblémákat, majd folytassa a Windows hibaelhárítási módszereivel az alábbiak szerint.

1. módszer: Töltse fel a Bluetooth akkumulátort

Előfordulhat, hogy elemzi, ha a Bluetooth fejhallgató elveszti a töltést, és a hang szaggatott lesz. Ebben az esetben fel kell töltenie a Bluetooth-eszközt, és mindig gondoskodnia kell a minimális energiaszintről, hogy elkerülje a hangproblémákat.

Egyes legújabb Bluetooth-eszközökön az akkumulátor töltöttségi szintje színkóddal azonosítható. Például a OnePlus fülhallgatóban

  • Zöld – Azt jelzi, hogy az akkumulátor töltöttségi szintje a használatra optimális.

  • Piros – Azt jelzi, hogy az akkumulátor töltöttségi szintje nagyon alacsony, és töltést igényel.

Szóval, mi van, ha az akkumulátor töltöttségi szintje megfelelő, de továbbra is a Windows 10 akadozó Bluetooth-fejhallgatójával néz szembe? Ellenőrizze és próbálja ki az alábbi módszereket!

2. módszer: A Bluetooth jeltartomány fenntartása

A Bluetooth-eszközök rövidhullámú rádiójeleket használnak, és ha a hatótávolságon kívül van, nem hallja megfelelően a hangot, és a hang később megszakad. A Bluetooth-eszköz gyártója feltüntette volna az eszköz jeltartományát a csomagoláson. Nézze meg, vagy böngésszen az interneten, hogy megtudja a lefedettségi tartományt. Ezután tartsa be az említett távolságot. Ellenőrizze, hogy ez működik-e.

3. módszer: Kerülje el a keresztirányú interferenciát

Néha szembesülhet azzal, hogy a Windows 10 rendszerben akadozó Bluetooth-fejhallgató akadozik, ha az egyik Bluetooth-eszközt a nadrágján vagy a tenyerén, a másikat pedig a fülén tartja.

Ennek oka lehet a szervezet 70% + víztartalma. A Bluetooth rádióhullámok nagyon rosszul terjednek a vizes anyagokon, ha ilyen helyzetben van, változtassa meg a Bluetooth-eszközök helyzetét.

4. módszer: Távolítsa el a problémás akadályokat

Hasonlóképpen, ha fémes megszakítások lépnek fel, a Bluetooth-hullámok visszaverődnek, és a Windows 10 rendszerű számítógépén Bluetooth-hang akadozó problémával szembesülhet. Hasonlóképpen, ha vasbeton anyag (például fal) van a számítógép és a Bluetooth-eszköz között, előfordulhat, hogy a hang akadozik. Javasoljuk, hogy távolítsa el ezeket az akadályokat, és üljön a Bluetooth-eszköz és a számítógép közelében.

5. módszer: Kerülje a nagy Wi-Fi hatótávolságú eszközök elhelyezését

Számos modern vezeték nélküli eszköz, mint például az intelligens izzók, nagy hatótávolságú útválasztók, vezeték nélküli telefonok, Wi-Fi útválasztók és monitorok nagy Wi-Fi hatótávolságú jeleket alkalmaznak, és egyesek akár 2,4 GHz – 2,5 GHz között is működhetnek.

Ezenkívül, ha Bluetooth-eszközt használ, kerülje a Wi-Fi interferenciát az átviteli útvonalakban. Ezen kívül távolítsa el a számítógépéhez csatlakoztatott további Bluetooth-kapcsolatokat, és ellenőrizze, hogy újra szembesül-e a problémával.

6. módszer: Használjon USB-kábelt (Bluetooth Dongle felhasználók számára)

Egyes esetekben az alaplap modulja és a Bluetooth-eszköz közötti elektromos interferencia Bluetooth-hang akadozást okozhat. Ez a probléma megoldható az USB-kulcs és az USB-port közötti távolság növelésével a Windows 10 rendszerben.

7. módszer: Csatlakoztassa újra a Bluetooth-t

Mostantól a hardveres hibaelhárítási módszereket követte a Windows 10 akadozó Bluetooth-fejhallgató-problémájának kijavításához. Mégis, ha nem ért el semmilyen javítást, akkor a probléma nem a hardverrel van. A Bluetooth-eszközzel és a számítógéppel kapcsolatos átmeneti problémák elhárításához kapcsolja ki a Bluetooth-t, majd bizonyos idő elteltével kapcsolja be újra az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Bluetooth beállításokat, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

2. Most kapcsolja ki a Bluetooth ikont az ábrán látható módon.

3. Várjon egy kicsit, majd kapcsolja be újra ugyanazt a beállítást.

Ellenőrizze, hogy javította-e a Bluetooth-hang akadozó problémáját a Windows 10 rendszeren.

8. módszer: Válassza ki a megfelelő hangkimenetet

Ha egynél több audiokimeneti eszközt használ, meg kell győződnie arról, hogy a Bluetooth-eszközt elhasználták-e kimeneti eszközként. A Windows 10 rendszerű számítógép hangkimenetének ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Kattintson a Hangszórók ikonra a tálca jobb sarkában.

2. Most kattintson a nyíl ikonra a számítógéphez csatlakoztatott audioeszközök listájának kibontásához.

3. Ezután válassza ki az audioeszközt (az Ön Bluetooth-eszközét), és győződjön meg arról, hogy a hang a kiválasztott eszközön keresztül szólal meg.

Ha ez a módszer nem segít, lépjen tovább a következőre.

9. módszer: Futtassa a Bluetooth hibaelhárítót

A Windows 10 rendszerű számítógépe beépített hibaelhárítóval rendelkezik, amely számos, az ebből eredő általános problémát kijavít. Hasonlóképpen kijavíthatja a Bluetooth-fejhallgató akadozó Windows 10 problémáját a Bluetooth-hibaelhárító futtatásával az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Hibaelhárítási beállítások parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Görgessen le az Egyéb problémák keresése és javítása részhez.

3. Itt válassza a Bluetooth lehetőséget, és kattintson a Hibaelhárító futtatása lehetőségre.

4. A Windows elkezdi a Problémák észlelését. Ha bármilyen problémát észlel, kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a javítás alkalmazásához.

10. módszer: Változtassa meg a Wi-Fi sávokat

Amint azt korábban tárgyaltuk, a Bluetooth hang akadozása két különböző, azonos frekvenciát használó vezeték nélküli eszköz közötti interferencia miatt következik be. Ennek megerősítéséhez egyszerűen kikapcsolhatja a Wi-Fi útválasztót. Miután a Wi-Fi router teljesen kikapcsolt, ellenőrizze, hogy meg tudja-e oldani a Windows 10 akadozó Bluetooth-fejhallgatóját. Ha igen, akkor a probléma a Wi-Fi és a Bluetooth jel interferenciái miatt van. Ebben az esetben megpróbálhat váltani a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es Wi-Fi sávok között Windows 10 rendszerű számítógépén az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az eszközkezelőt, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson duplán a Hálózati adapterek elemre a hálózati illesztőprogramok kibontásához.

3. Ezután kattintson jobb gombbal a Wi-Fi adapterre, és kattintson a Tulajdonságok elemre.

4. Most keresse meg a Band vagy Preferred Band opciót a Tulajdonság menüben, és kattintson rá.

5. Most bontsa ki az Érték mező legördülő menüjét, és állítsa be az értéket az 5 GHz-es sáv előnyben részesítésére, ahogy az ábra mutatja. Ezután kattintson az OK gombra a módosítások mentéséhez.

Megjegyzés: Ha az érték már be van állítva a Prefer 5GHz band, akkor módosítsa az értéket Prefer 2.4GHz-re, majd kattintson az OK gombra.

6. Végül indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy megoldódott-e a Bluetooth hang akadozása.

11. módszer: Engedélyezze újra a Bluetooth hangkártyát

Könnyedén megoldhatja a Bluetooth fejhallgató akadozó Windows 10 problémáját, ha újraindítja a Bluetooth hangkártyát az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Eszközkezelő parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Ezután duplán kattintva bontsa ki a Bluetooth részt.

3. Ezután kattintson a jobb gombbal a Bluetooth hangkártyára, és válassza az Eszköz letiltása lehetőséget.

4. Most erősítse meg a kérést az Igen gombra kattintva, és indítsa újra a számítógépet. Ezután ismételje meg az 1-2.

5. Ezután kattintson a jobb gombbal a Bluetooth hangkártyájára, és válassza az Eszköz engedélyezése lehetőséget.

6. Most próbáljon meg bármilyen hangot lejátszani a Bluetooth-eszközön, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e vagy sem.

12. módszer: Javítsa ki a sérült fájlokat

A tökéletes hangminőségű szolgáltatásokhoz néhány alapvető fájlnak és programnak működnie kell a számítógépén. Ha azonban sérültek vagy rosszul vannak konfigurálva, akkor a Bluetooth-hang akadozásával kell szembenéznie. Szerencsére ezek a sérült, rosszul konfigurált fájlok javíthatók a Windows 10 számítógép beépített segédprogramjaival, nevezetesen a Rendszerfájl-ellenőrzővel és a Telepítési képszolgáltatással és -kezeléssel. Olvassa el a rendszerfájlok javításáról szóló útmutatónkat Windows 10 rendszeren, és kövesse az utasításokat az összes sérült fájl kijavításához.

Várja meg, amíg a parancsok végrehajtásra kerülnek, és ellenőrizze, hogy javította-e a Bluetooth-problémát a számítógépen.

13. módszer: Indítsa újra a Bluetooth Audio Services alkalmazást

Néhány alapvető Windows audioszolgáltatás segít megelőzni a Bluetooth hang akadozását a Windows 10 rendszerű számítógépen. Ha ezek a szolgáltatások ki vannak kapcsolva, akkor számos konfliktussal szembesülhet. Ezért azt tanácsoljuk, hogy indítson újra néhány alapvető audioszolgáltatást az alábbi lépések szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Services parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. Most görgessen lefelé, és kattintson duplán a Bluetooth támogatási szolgáltatásra.

3. Most az új felugró ablakban válassza ki az Indítás típusát Automatikusra, ahogy az ábrán látható.

Megjegyzés: Ha a Szolgáltatás állapota Leállítva, kattintson a Start gombra. Ha a szolgáltatás állapota Fut, kattintson a Leállítás gombra, és indítsa újra.

4. Kattintson az Alkalmaz > OK gombra a módosítások mentéséhez.

14. módszer: A hangjavítások letiltása

Ha úgy találja, hogy hangja jól működik más multimédiás forrásokhoz, de a hang rossz minőségű vagy zajos, javasoljuk, hogy módosítsa a mintavételezési gyakoriságot. Az alacsony frekvenciájú mintavételi gyakoriság Bluetooth-audió akadozást okoz, de az alábbi lépések követésével magasabb frekvenciájú mintavételi arányt is választhat.

1. Kattintson a jobb gombbal a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában, és válassza a Hangok opciót.

2. Ezután váltson a Lejátszás fülre, és válassza ki az alapértelmezett Bluetooth audioeszközt, majd a Properties (Tulajdonságok) gombot az ábra szerint.

3. Ezután lépjen a Speciális fülre, és az Alapértelmezett formátum alatti legördülő menüből győződjön meg arról, hogy a legmagasabb frekvenciatartományt választotta (16 bit, 44100 Hz).

4. Most váltson át a Javítások fülre, és jelölje be az Összes fejlesztés letiltása jelölőnégyzetet az ábrán látható módon.

5. Kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra a módosítások mentéséhez. Ellenőrizze, hogy nem tapasztal-e ismét Bluetooth-hang akadozó problémát. Ha igen, állítsa be a frekvenciatartományok különböző szintjeit ezen lépések megismétlésével, és ellenőrizze, hogy melyik tartomány oldja meg a problémát.

15. módszer: A távirányító és a kihangosított telefonálás letiltása

A kihangosított telefonálás egy Windows-szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy Bluetooth-eszköze telefonhívásokat fogadjon. Néha azonban rontja a hangjel hangminőségét, ami hozzájárul a Bluetooth-hang akadozásához. Hasonlóképpen, a távirányító funkciónak is megvannak a maga hátrányai. Ha kíváncsi arra, hogyan javíthatja ki a Bluetooth akadozását ezeknek a funkcióknak a közepette, íme néhány hibaelhárítási utasítás.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Vezérlőpult parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Most kattintson az Eszközök és nyomtatók megtekintése hivatkozásra az ábra szerint.

3. Most kattintson a jobb gombbal a Bluetooth-eszközre, és kattintson a Tulajdonságok elemre, ahogy az ábra mutatja.

4. A következő ablakban váltson át a Szolgáltatások lapra, és törölje a jelet a Kihangosított telefonálás és Távirányító négyzetből, ahogy az ábrán látható.

5. Végül kattintson az Alkalmaz > OK gombra a módosítások mentéséhez.

16. módszer: Állítsa be a roaming agresszivitás beállításait

A számítógép roaming agresszivitás beállításai módosítják azt a jelerősségi küszöböt, amelynél a Wi-Fi hálózati adapterek más hozzáférési pontokat keresnek, hogy jobb jelkapcsolatot kínáljanak. Ha azonban ezt a beállítást a legmagasabb értékre rögzíti, akkor a Bluetooth-fejhallgató akadozó Windows 10 problémájával kell szembenéznie. Javasoljuk, hogy az alábbi utasítások szerint kapcsolja ki a beállítást.

1. Indítsa el az Eszközkezelőt a Windows Keresésből.

2. Kattintson duplán a Hálózati adapterek elemre a hálózati illesztőprogramok kibontásához.

3. Ezután kattintson jobb gombbal a Wi-Fi adapterre, és kattintson a Tulajdonságok elemre.

4. Most keresse meg a Roaming Aggressiveness opciót a Tulajdonságok listában, és kattintson rá.

5. Most állítsa az Értéket legalacsonyabbra, és kattintson az OK gombra.

Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a Bluetooth-hang akadozás problémája.

17. módszer: A Bluetooth-együttműködés letiltása (ha van)

A Broadcom hálózati adapter egy olyan szoftver, amely segít Bluetooth-eszközének az internethez csatlakozni. Ez a beállítás azonban zavarhatja az eszköz beállításait, ami a tárgyalt problémát okozhatja. Ha szeretné tudni, hogyan javíthatja ki a Bluetooth akadozást a beállítás kikapcsolásával, kövesse az alábbi utasításokat.

1. Nyissa meg az Eszközkezelőt, lépjen a Hálózati adapterek elemre, majd kattintson jobb gombbal a hálózati illesztőprogramra, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.

2. Most váltson át a Speciális fülre, és kattintson a Bluetooth Collaboration elemre a Tulajdonságok listában.

3. Ezután bontsa ki az Érték legördülő listát, és kattintson a Letiltva elemre.

4. Végül kattintson az OK gombra a módosítások mentéséhez, és ellenőrizze, hogy megoldotta-e a problémát.

18. módszer: Frissítse a Bluetooth-illesztőprogramokat

Az elavult és nem kompatibilis Bluetooth-illesztőprogramok mindig a Bluetooth-fejhallgatók akadozását okozzák a Windows 10-ben. Mindig ügyeljen arra, hogy az illesztőprogramok frissített verzióját használja, és ha számítógépén nem találhatók a legújabb illesztőprogramok, javasoljuk, hogy frissítse azokat a Realtek HD Audio illesztőprogramok frissítése Windows 10 rendszerben című útmutatónk szerint.

Megjegyzés: Győződjön meg róla, hogy ugyanazokat a lépéseket követi a Bluetooth Audio illesztőprogramok esetében, mint az alábbiakban.

Miután frissítette a Bluetooth-illesztőprogramokat a legújabb verzióra.

19. módszer: Telepítse újra a Bluetooth illesztőprogramokat

Az inkompatibilis illesztőprogramokat újra kell telepíteni az összes hanggal kapcsolatos probléma megoldásához. Csak akkor javasoljuk az eszközillesztőprogramok újratelepítését, ha frissítésükkel nem érhető el hibajavítás. Az illesztőprogramok újratelepítésének lépései nagyon egyszerűek, és ezt megteheti harmadik féltől származó alkalmazás használatával vagy a lépések manuális végrehajtásával az Illesztőprogramok eltávolítása és újratelepítése Windows 10 rendszeren című útmutatónk szerint. Kövesse a Bluetooth-illesztőprogramokhoz tartozó lépéseket az ábrán látható módon.

Az audio-illesztőprogramok újratelepítése után ellenőrizze, hogy hallja-e a hangot a Bluetooth-eszközön.

20. módszer: A Bluetooth-illesztőprogram-frissítések visszaállítása

Néha az audio-illesztőprogramok jelenlegi verziója hangütközést okozhat, és ebben az esetben vissza kell állítania a telepített illesztőprogramok korábbi verzióit. Ezt a folyamatot az illesztőprogramok visszaállításának nevezik, és egyszerűen visszaállíthatja a számítógép illesztőprogramjait a korábbi állapotukba, ha követi az Illesztőprogramok visszaállítása Windows 10 rendszeren útmutatónkat.

Várja meg, amíg az illesztőprogramok korábbi verziói települnek a Windows 10 rendszerű számítógépre. Ha elkészült, ellenőrizze, hogy megoldotta-e a problémát.

21. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Ha bármilyen új Microsoft-frissítés függőben van a számítógépén, néhány hiba és probléma nem oldható meg a számítógépen. Amint azt sok felhasználó javasolta, a Windows 10 rendszerű számítógépek frissítése segít megoldani a Bluetooth hang akadozását. A Windows 10 rendszerű számítógépének frissítéséhez kövesse a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónkat.

A Windows operációs rendszer frissítése után ellenőrizze, hogy hozzáfér-e a hanghoz a Bluetooth-eszközön.

22. módszer: Állítsa vissza a Bluetooth-eszközt

Ennek ellenére, ha azon gondolkodik, hogyan javíthatja ki a Bluetooth dadogó problémát még az összes hibaelhárítási lépés után is, akkor meg kell próbálnia az eszköz gyári alaphelyzetbe állítását. Sok fejhallgató alaphelyzetbe állítása során a bekapcsológombot meghatározott ideig le kell nyomni. Az eszköz visszaállításának lépései a használt modelltől függenek, és a részletes utasításokért kövesse az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy a Bluetooth jel hatótávolságán belül van. Távolítsa el a számítógépéhez csatlakoztatott összes többi vezeték nélküli eszközt, különösen a Wi-Fi eszközöket.

1. Válassza le a Bluetooth-eszközt a Windows 10 számítógépről.

2. Most nyomja meg és tartsa lenyomva a Bluetooth-eszköz bekapcsológombját körülbelül 7-10 másodpercig.

3. Körülbelül 4 alkalommal villan fel (valószínűleg kék fény).

4. Mostantól minden beállítás és párosítási információ törlődik a készülékről.

5. Párosítsa újra az eszközt, és ellenőrizze, hogy a Windows 10 akadozó Bluetooth-fejhallgatójával kapcsolatos probléma megoldódott-e.

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy a Bluetooth jel hatótávolságán belül van. Távolítsa el a számítógépéhez csatlakoztatott összes többi vezeték nélküli eszközt, különösen a Wi-Fi eszközöket.

23. módszer: Frissítse az eszköz firmware-jét

Firmware-frissítések jelennek meg a Bluetooth-eszközökön jelentett problémák és nehézségek megoldására. A firmware-t alkalmazásokon keresztül frissítheti, és nagyon sok online platform támogatja Önt ebben a folyamatban. Ha megvásárolta a Bluetooth-eszközt, kérjen professzionális támogatást e-mailben, mert ez az egyetlen lehetőség. Másrészt, ha kiskereskedelmi üzletben vásárolta a Bluetooth-eszközt, vegye fel a cipőjét, és fuss el, hogy segítséget kérjen a kereskedőtől.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és kijavította a Bluetooth-fejhallgató akadozóját a Windows 10 rendszeren. Kérdéseivel és javaslataival az alábbi megjegyzések szakaszon keresztül forduljon hozzánk bizalommal.

  Hely felszabadítása a C meghajtón a Windows 10 rendszerben