Javítsa ki a 65546:0 eredethibát a Windows 10 rendszerben

Az Origin egy ingyenes platform a játékok letöltéséhez és élvezetéhez. Az érdekes játékok ezen hatalmas listája probléma nélkül, ingyenesen telepíthető számítógépére. De mint minden asztali alkalmazás, az Origin is tartalmaz néhány hibát. A 65546:0 számú eredethiba az egyik leggyakoribb hiba, amellyel manapság játékosok százai szembesülnek. Ez egy gyakori hiba, amely akkor fordul elő, amikor bármilyen játékot indít az Origin oldalon. Ha Ön is ugyanazzal a problémával szembesül, ez az útmutató segít a 65546:0 hiba kijavításában. Szóval, olvass tovább!

A 65546:0 eredethiba javítása Windows 10 rendszerben

Íme néhány gyakori ok, amelyek a 65546:0 hibát okozzák. Elemezze őket alaposan, hogy kiválaszthassa a legmegfelelőbb hibaelhárítási módszert.

 • Az Origin szerver offline állapotban van, vagy kapcsolódási problémákkal küzd
 • Az Origin nem kap adminisztrátori jogokat
 • Néhány Origin folyamat ütközik az alkalmazással
 • Más háttéralkalmazások zavarják az Origint
 • Sérült vagy rossz Origin gyorsítótár
 • Elavult Windows operációs rendszer, .NET keretrendszer, DirectX verziók és illesztőprogramok
 • A VPN vagy a proxyszerver kapcsolata nem stabil
 • Bármilyen hiba vagy sérült fájl a számítógépen
 • Víruskereső vagy tűzfal blokkolja az alkalmazást
 • Ütköző bejegyzések a hosts fájlokban
 • A számítógépen lévő egyéb nem kompatibilis alkalmazások megakadályozzák az Origin normál megnyitását
 • Rosszul konfigurált Origin telepített fájlok

Itt összeállítottunk egy listát azokról a hibaelhárítási feltörésekről, amelyek segítenek kijavítani az Origin 65546:0 hibáját.

1. módszer: Alapvető hibaelhárítási módszerek

Az alábbiakban felsoroljuk azokat az alapvető módszereket, amelyeket követve kijavíthatja az említett hibát.

1A. Futtassa az Origint rendszergazdaként

Az olyan alkalmazásoknak, mint az Origin, rendszergazdai jogokra van szükségük ahhoz, hogy probléma és hiba nélkül futhassanak. Ezért elsődleges javításként fontolja meg az Origin rendszergazdaként való futtatását az alábbiak szerint.

I. lehetőség: a Start menüből

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Origin parancsot, majd kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

Megjegyzés: Ha nem látja a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget, kattintson a lefelé mutató nyíl ikonra a megtekintéséhez.

2. Válassza az Igen lehetőséget a Felhasználói fiókok felügyelete ablakban.

II. lehetőség: Fájl helyéről

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Origin szót, majd kattintson a Fájl helyének megnyitása lehetőségre.

Megjegyzés: Ha nem látja a Fájl helyének megnyitása opciót, kattintson a lefelé mutató nyíl ikonra a megtekintéséhez.

2. Ezután kattintson a jobb gombbal az Origin végrehajtható fájljára.

3. Most kattintson a Tulajdonságok lehetőségre.

4. A Tulajdonságok ablakban váltson a Kompatibilitás fülre, majd jelölje be a Futtassa ezt a programot rendszergazdaként négyzetet az alábbiak szerint.

5. Végül kattintson az Alkalmaz gombra, majd az OK gombra, amely menti a változtatásokat. Ellenőrizze, hogy a tárgyalt probléma, amely a 65546:0 hibajavítás, megoldódott-e vagy sem.

1B. Ellenőrizze az Eredeti kiszolgáló állapotát

Az Origin szerver állapotának ellenőrzése elsődleges javítás, ha a játék rendszergazdai jogokkal való futtatása nem segített a 65546:0 számú Origin hiba kijavításában. Kövesse az alábbi lépéseket az Origin szerver állapotának ellenőrzéséhez.

1. Nyissa meg a Downdetector hivatalos webhelyét.

2. Egy üzenetet fog kapni, amely a Felhasználói jelentések azt jelzik, hogy nincsenek aktuális problémák az Origin-nél, ha nincs problémája a szerver oldaláról.

3. Ha bármilyen más üzenetet lát, meg kell várnia, amíg a szerveroldali problémák megoldódnak.

1C. Biztosítsa a stabil hálózati kapcsolatot

Ha az internetkapcsolat instabil és nem megfelelő. ez problémákat okozhat az Origin normál játékfolyamataiban. Ha bármilyen interferencia vagy akadály van a számítógép és az útválasztó között, az is okozhatja a tárgyalt problémát. Ellenőrizze számítógépe hálózati sebességét a SpeedTest futtatásával.

Kövesse az alábbi kritériumokat, és győződjön meg arról, hogy számítógépe megfelel ezeknek.

 • Távolítson el minden akadályt az útválasztó útja között, ha a hálózat jelerőssége nagyon alacsony.
 • Az internetkapcsolat lassú lehet, ha több eszköz csatlakozik ugyanahhoz a hálózathoz, ezért próbálja meg elkerülni.
 • Mindig szívesebben vásároljon olyan útválasztót vagy modemet, amelyet az internetszolgáltatója (Internet Service Provider) ellenőriz.
 • Nem javasolt régi, sérült vagy törött kábelek használata, szükség esetén cserélje ki a kábeleket.
 • Győződjön meg arról, hogy a modem és a fal közötti vezetékek, valamint a modem és az útválasztó közötti vezetékek zavartalanok.
  Hogyan lehet leállítani az alkalmazások visszaállítását rendszerindításkor a Windows 10 rendszerben

Ha bármilyen internetkapcsolati problémával szembesül, olvassa el a Hálózati csatlakozási problémák elhárítása Windows 10 rendszeren útmutatónkat a hibaelhárításhoz.

1D. Indítsa újra az Eredeti folyamatot

Az Origin folyamat újraindítása egy másik javítás a 0xc00007b és a 65546:0 Origin hibákra. Itt van, hogyan teheti meg. Kövesse az utasításokat.

1. Nyissa meg a Feladatkezelőt a Ctrl+Shift+Esc billentyűk teljes lenyomásával.

2. Keresse meg és válassza ki az Origin feladatot, amely a Folyamatok lapon lesz.

3. Most kattintson a Feladat befejezése gombra.

4. Most indítsa el az Origint rendszergazdaként az 1. módszerben leírtak szerint, és ellenőrizze, hogy meg tudja-e oldani a problémát.

1E. Zárja be a háttéralkalmazásokat

Számos alkalmazás futhat a háttérben. Ez megnöveli a CPU-erőforrások használatát, és a vártnál sokkal többet fogyaszt a memóriából. Ezért ez befolyásolja a rendszer teljesítményét, és a tárgyalt Origin hibát is okozhatja a Windows 10 rendszerben. Zárja be az alább felsorolt ​​összes olyan folyamatot, amely egyesével vagy manuálisan fogyaszthatja számítógépe erőforrásait, követve a Feladat befejezése című útmutatónkat. Windows 10.

 • Cortex
 • Nvidia GeForce Experience
 • Uplay
 • Xbox Windows alkalmazás
 • Viszály
 • MSI utánégető
 • Rivatuner statisztika/szerver
 • Reshade
 • Az AMD Wattman programja
 • Fraps
 • AB rátét
 • Asus Sonic Radar
 • NVIDIA Shadowplay
 • AverMedia Stream Engine
 • Gőz
 • Razer Szinapszis
 • OBS

Ellenőrizze, hogy sikerült-e kijavítania a 65546:0 hibát.

1F: Győződjön meg a dátum és idő helyes beállításáról

Kevés felhasználó számolt be arról, hogy a 65546:0 Origin hiba előfordulhat a Windows 10 számítógépén a nem kompatibilis dátum- és időbeállítások miatt. Ezért ellenőriznie kell a helyes beállításokat az alábbiak szerint.

1. Nyomja meg együtt a Windows + I billentyűket a Windows beállítások megnyitásához.

2. Most kattintson az Idő és nyelv beállításra.

3. Ezután a Dátum és idő lapon győződjön meg arról, hogy az Idő automatikus beállítása és az Időzóna automatikus beállítása opciók be vannak kapcsolva.

4. Ezután kattintson a Szinkronizálás most lehetőségre a fent kiemelt módon.

5. Most váltson át a Régió fülre a bal oldali menüben, és válassza az Ország vagy régió lehetőséget, és győződjön meg róla, hogy az Egyesült Államokat választotta az ábrán látható módon.

2. módszer: Törölje az Origin Cache fájlokat

Az Origin alkalmazás gyorsítótár-fájljai a játékok gyors és zökkenőmentes felhasználói élményét biztosítják. De amikor a napok telnek, megsérülnek, és számos hibát és problémát okoznak, beleértve a tárgyalt is. Kövesse az alábbi lépéseket az Origin gyorsítótár törléséhez.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, majd írja be a %appdata%, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson jobb gombbal az Origin mappára, és válassza ki a Törlés opciót az alábbiak szerint.

3. Menjen a Start menübe, írja be a %programdata% parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra a ProgramData mappába lépéshez.

4. Ezután keresse meg az Origin mappát, és törölje az összes fájlt, kivéve a LocalContent mappát, mivel az tartalmazza az összes játékadatot.

5. Végül indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy sikerült-e kijavítania a 65546:0 hibát.

3. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Néha az Origin 65546:0 hiba akkor is előfordul, ha az operációs rendszer elavult. A Microsoft mindig kiad egy sor halmozott frissítést, amely új szolgáltatásokat és javításokat tartalmaz az esetleges hibákra és problémákra. Ezért, ha az Origin hibakóddal szembesül, kövesse a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónkat, és hajtsa végre ugyanazokat a lépéseket a számítógépén.

A Windows operációs rendszer frissítése után ellenőrizze, hogy hiba nélkül hozzáfér-e az Originhez.

4. módszer: Tiltsa le a VPN-t és a proxykiszolgálót

Ha a Windows 10 rendszerű számítógépén nem megfelelő hálózati beállítások vannak, akkor a 65546:0 számú eredethiba jelenik meg. Ha telepített bármilyen VPN-szolgáltatást vagy proxyszervert használ a számítógépén, olvassa el a VPN és a proxy letiltása Windows 10 rendszeren útmutatónkat, és hajtsa végre a cikkben leírt lépéseket.

A VPN-kliens és a proxyszerverek letiltása után ellenőrizze, hogy kijavíthatja-e a 65546:0-s hibát. Ha továbbra is ugyanazzal a problémával küzd, próbáljon meg csatlakozni egy mobil hotspothoz.

5. módszer: Futtassa a CHKDSK parancsot

Ha bármilyen probléma van a merevlemezzel kapcsolatban, akkor a 65546:0 Origin hibakóddal kell szembenéznie. Az alábbi utasítások szerint ellenőrizheti a merevlemezzel kapcsolatos problémákat.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, és keresse meg a parancssort a Windows keresősávjában. Kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. Ezután írja be a chkdsk /f /r parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

3. Megerősítő üzenet jelenik meg, ha a vizsgálatot a számítógép következő újraindítására szeretné ütemezni. Nyomja meg az Y gombot a billentyűzeten a jóváhagyáshoz, majd indítsa újra a számítógépet.

Amikor a számítógép újraindul, a chkdsk parancs automatikusan lefut a számítógép merevlemezeinek ellenőrzéséhez. Miután a vizsgálat befejeződött, és a számítógép elindul a Windows rendszerrel, próbálja meg megnyitni az Origint. Most nem kell szembenéznie a tárgyalt hibakóddal.

  A PIN-bejelentkezés eltávolítása a Windows 10 rendszerből

6. módszer: Rendszerfájlok javítása

Számos szakértő azt javasolja, hogy a Windows PC összes fontos elemének vizsgálata segít a 65546:0 eredethiba kijavításában. A feladat végrehajtásához néhány beépített eszközt kell használnia, mint például a Rendszerfájl-ellenőrző és a Telepítési kép szolgáltatás és kezelése. Olvassa el a rendszerfájlok javításáról szóló útmutatónkat Windows 10 rendszeren, és kövesse az utasításokat az összes sérült fájl kijavításához.

7. módszer: Frissítse a .NET-keretrendszert

A .NET keretrendszer egy Windows szoftverfejlesztő keretrendszer, amely segít a játékprogramok és -alkalmazások problémamentes futtatásában a számítógépen. Előfordulhat, hogy a Windows 10 rendszerű számítógépen lévő .NET keretrendszer nem frissült a legújabb verzióra, ami okozhatja a 65546:0 eredethibát a Windows 10 PC-n. Kövesse ezeket a lépéseket a keretrendszer frissítéséhez a hiba kijavítása érdekében.

1. Indítson el egy böngészőt, és keresse meg a .net keretrendszert.

2. Ezután kattintson az első keresési eredményre a Microsoft hivatalos webhelyén, melynek címe: Download .NET Framework.

3. Megnyílik egy új, Támogatott verziók nevű ablak. Itt kattintson a (ajánlott) megjelölésű legújabb .NET-keretrendszerre.

4. Most kattintson a Letöltés gombra a Futási idő részben.

5. A letöltés után lépjen a Saját letöltések menüpontra, és kattintson duplán a letöltött fájlra a megnyitásához. Ezután kattintson az Igen gombra az UAC megerősítését kérő párbeszédpanelen.

6. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítéshez.

7. A szoftverkeretrendszer telepítése után indítsa újra a számítógépet.

8. Végül próbálja meg megnyitni az Origint, és ellenőrizze, hogy a 65546:0 hiba továbbra is fennáll-e. Ha igen, lépjen a következő módszerekre.

8. módszer: Frissítse a DirectX verziót

A DirectX segít megőrizni a Windows video- és audiohardverének stabilitását. Ez segít a DirectX-et használó játékoknak abban, hogy pontosan elkerüljék a gyakori hibákat és a multimédiás problémákat. Röviden: a 65546:0 számú hibát a DirectX verzió frissítésével javíthatja ki az alábbi utasítások szerint. Kövesse ezeket a lépéseket a DirectX manuális frissítéséhez, hogy kijavíthassa a hibát.

1. Nyomja meg a Windows gombot, keresse meg ezt a számítógépet, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson a C meghajtóra. Ezután kövesse az alábbi fájl elérési utat, hogy a System 32 vagy SysWOW64 nevű mappába navigáljon a rendszer architektúrától függően:

 • 32 bites Windows esetén: Windows > System32
 • 64 bites Windows esetén: Windows > SysWOW64

Megjegyzés: A Windows + E billentyűket egyszerre is megnyomhatja, és közvetlenül a fenti helyekre navigálhat.

3. Az ablak jobb felső sarkában található keresősávban keresse meg egyenként az alább felsorolt ​​fájlokat. Ezután kattintson a jobb gombbal mindegyikre külön-külön, majd kattintson a Törlés gombra, az alábbi ábrán látható módon.

 • A d3dx9_24.dll fájlról a d3dx9_43.dll fájlra
 • d3dx10.dll
 • A d3dx10_33.dll fájlról a d3dx10_43.dll fájlra
 • d3dx11_42.dll
 • d3dx11_43.dll

4. Ezután keresse fel a Microsoft letöltési oldalát a DirectX végfelhasználói futásidejű webhez. Itt válasszon nyelvet, majd kattintson a Letöltés gombra.

5. Ha a letöltés befejeződött, nyissa meg a letöltött fájlt. A címe dxwebsetup.exe lesz. Ezután válassza az Igen lehetőséget az UAC párbeszédablakban.

6. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a DirectX telepítéséhez.

7. A telepítés befejezése után indítsa újra a számítógépet, próbálja meg megnyitni az Origint, és ellenőrizze, hogy nem találja-e újra a 0xc00007b hibát.

9. módszer: Kizárás hozzáadása a tűzfalban

Ha a Windows tűzfal nem okoz ütközést az Originnel, akkor a számítógépén lévő víruskereső szoftver valószínűleg blokkolja az Origint, vagy fordítva. A 65546:0 számú Origin hiba kijavításához hozzáadhat egy kizárást az Origin számára.

I. lehetőség: a Windows biztonságon keresztül

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a vírus- és fenyegetésvédelem szót, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Ezután kattintson a Beállítások kezelése elemre.

3. Ezután kattintson a Kizárások hozzáadása vagy eltávolítása lehetőségre az alábbiak szerint.

4. A Kizárások lapon válassza ki a Kizárás hozzáadása opciót, és kattintson a Fájl lehetőségre az ábrán látható módon.

5. Most keresse meg a fájlkönyvtárat, ahová a programot telepítette, és válassza ki az Origin fájlt.

6. Várja meg, amíg az eszköz hozzáadódik a biztonsági csomaghoz, és készen áll az Origin problémamentes használatára!

II. lehetőség: Harmadik fél víruskeresőjével

Megjegyzés: Példaként bemutattuk az Avast Free Antivirus lépéseit. Kövesse a víruskereső programjának megfelelő lépéseket.

1. Indítsa el az Avast Antivirus programot, és kattintson a Menü opcióra a jobb felső sarokban, a kiemelten.

2. Itt kattintson a Beállítások elemre a legördülő listából.

3. Az Általános menüben lépjen a Letiltott és engedélyezett alkalmazások elemre.

4. Ezután kattintson az ALKALMAZÁS ENGEDÉLYEZÉSE elemre az Engedélyezett alkalmazások listája részben. Lásd az alábbi képet

5A. Most kattintson a HOZZÁADÁS gombra, amely megfelel az Origin alkalmazás elérési útjának, hogy hozzáadja az engedélyezőlistához.

Megjegyzés: Az alábbiakban bemutattuk az Alkalmazástelepítő hozzáadását kizárásként.

5B. Alternatív megoldásként böngészheti az Origin alkalmazást úgy, hogy kiválasztja az APP PATH (ALKALMAZÁSI PATH VÁLASZTÁSA) lehetőséget, majd kattintson a HOZZÁADÁS gombra.

  Vezérelje a Groove-ot és a Filmek és TV alkalmazást a Windows rendszertálcájáról

10. módszer: Állítsa vissza a Windows gazdagépfájlját

A hibakód hibaelhárításának következő módja a Windows Host fájl alaphelyzetbe állítása. Kövesse az alábbi lépéseket az utasításoknak megfelelően.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Jegyzettömb parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Most másolja ki és illessze be a következő szöveget a fájlba.

# Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp.
# 
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

3. Ezután mentse a fájlt Hosts néven az asztalon.

4. Ezután lépjen az Asztalra, nyissa meg a fájlt, és nevezze át a .txt kifejezés eltávolításával.

5. Erősítse meg a kérést az Igen gombra kattintva.

6. Most nyomja meg a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához. Ezután illessze be a következő parancsot. Ezután kattintson az OK gombra.

%WinDir%System32DriversEtc

7. Most nevezze át a meglévő hosts fájlt hosts.old névre

8. Menjen az asztalra, másolja ki a HOSTS fájlt, és illessze be a fenti helyre.

9. Indítsa újra az Origint, és ellenőrizze, hogy ki tudja-e javítani a 65546:0 hibát.

11. módszer: Távolítsa el az ütköző alkalmazásokat csökkentett módban

Egyes alkalmazások és programok zavarhatják az Origint működése során. A 65546:0 hiba megerősítéséhez és kijavításához a Windows 10 rendszerben csökkentett módba kell indítania a rendszert. A Windows PC csökkentett módja leállítja az összes nem alapvető feladatot, és a legstabilabb illesztőprogramokkal fut. Csökkentett módban a Windows PC a legstabilabb környezetben lesz, és így megtalálhatja, hogy melyik alkalmazás ütközik az Origin programmal. A számítógépet úgy indíthatja el, hogy követi a Biztonságos módba indítás útmutatónkat a Windows 10 rendszerben, és miután az összes harmadik féltől származó szoftvert letiltotta, ellenőrizze, hogy nem találja-e újra a 65546:0 eredet hibakódot.

Miután a számítógép csökkentett módba került, ellenőrizze, hogy újra szembesül-e a problémával. Ha nem szembesül a problémával, távolítson el minden olyan programot vagy alkalmazást, amelyet legutóbb hozzáadott a számítógépéhez.

12. módszer: Telepítse újra az Origint

Ha egyik módszer sem segített, próbálja meg eltávolítani a szoftvert, majd újratelepíteni. A szoftverrel kapcsolatos gyakori hibák a program újratelepítésével megoldhatók. A következő lépések az Origin to Origin hiba 65546:0 újratelepítésének lépései.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Vezérlőpult parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Állítsa be a Nézet > Kategória lehetőséget, majd kattintson a Programok menüben a Program eltávolítása elemre az ábra szerint.

3. Most válassza ki az Origin elemet a listából, és kattintson az Eltávolítás gombra, ahogy az ábra mutatja.

4. Ismét kattintson az Eltávolítás gombra a megerősítéshez.

5. Most kattintson az Eltávolítás gombra az Origin Uninstall varázslóban.

6. Várja meg, amíg az Origin eltávolítási folyamat befejeződik.

7. Végül kattintson a Befejezés gombra az alkalmazás eltávolításához az eszközről, majd indítsa újra a számítógépet.

8. Töltse le az Origint a hivatalos webhelyéről a Letöltés Windows rendszerhez gombra kattintva, az ábra szerint.

9. Várja meg, amíg a letöltés befejeződik, és futtassa a letöltött fájlt dupla kattintással.

10. Itt kattintson az Origin telepítése elemre az ábrán látható módon.

11. Válassza ki a Telepítési helyet… és módosítsa a többi opciót igényei szerint.

12. Ezután ellenőrizze a végfelhasználói licencszerződést az elfogadáshoz, majd kattintson a Folytatás gombra az alábbi ábrán látható módon.

13. A képen látható módon az Origin legújabb verziója lesz telepítve.

14. Végül bejelentkezhet EA-fiókjába, és elkezdhet játszani a játékokkal.

15. Ha a fenti módszerek egyike sem oldja meg a tárgyalt problémát, indítsa újra számítógépét a Windows 10 alaphelyzetbe állítása adatvesztés nélkül című útmutatónkat követve, és ellenőrizze, hogy működik-e.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és ki tudta javítani a 65546:0 számú eredethibát a Windows 10 rendszerben. Tudassa velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Továbbá, ha bármilyen kérdése/javaslata van ezzel a cikkel kapcsolatban, akkor nyugodtan tegye fel a megjegyzés rovatba.