Javítsa a Firefox böngészési, streamelési és letöltési sebességét a Fasterfox segítségével

A Firefox semmi esetre sem egy lassú webböngésző, de egy kis finomítással és babrálással még gyorsabbá tehetjük. Pontosan ez a Fasterfox célja. Ez egy kis Firefox-bővítmény, amely számos módot ad a böngésző felgyorsítására. Úgy tervezték, hogy fel- és letöltési sebességgel büszkélkedhessen, csökkentse az oldalak betöltési idejét, és még gyorsabbá is tegye a videók streamelését olyan webhelyekről, mint a YouTube. A kiegészítő néhány előre beállított beállítással érkezik, amelyek segítségével gyorsan válthat a különböző teljesítményszintek között. További részletek az ugrás után.

A Fasterfox számos opciót biztosít Önnek, de amikor először nyitja meg a Beállítások ablakot, az egyetlen elérhető lap a „Presets” és a „Fasterfox”.

Az előre beállított profilok egy csomó különböző profilt tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a gyors váltást a teljesítményjavítás különböző szintjei között, nevezetesen az „Alapértelmezett/Normál”, „Udvarias/Könnyű”, „Optimalizált/Közepes” és „Turbó/Erős” szint között. Ha kíváncsi arra, hogy az egyes szintek mit takarnak, tekintse meg az egyes szintek alatti egysoros leírást.

A Normal például a Firefox alapértelmezett beállításait tartja, míg a Turbo Charged maximálisra emeli a teljesítményt. Ha Ön hétköznapi felhasználó, elegendő ezen előre beállított értékek használata. A haladó felhasználók viszont maguk is módosíthatják a teljesítménybeállításokat az előre beállított lap alján található „Egyéni” opcióval, amely szintén feloldja a többi lap zárolását (‘Cache’, ‘Connection’, ‘Pipelining’, ‘Rendering’ és ‘Popps’) a Beállítások ablakban, mindegyiknek megvan a maga finomítása.

A Fasterfox lapon átkapcsolhatja az „Előzetes letöltés javítása” lehetőséget, és megadhat bizonyos kulcsszavakat azokhoz a linkekhez, amelyeket nem szeretne előre letölteni az oldalak betöltésekor. Egy másik lehetőség ugyanazon a lapon lehetővé teszi az oldalbetöltési időzítő engedélyezését vagy letiltását.

A Gyorsítótár lapon megadhatja a kívánt böngésző- és DNS-gyorsítótár értékeit. Hasonlóképpen, a szerverrel létesített kapcsolatok száma, mondjuk egy fájl letöltéséhez, szintén módosítható a megfelelő fül alatt.

A kiegészítő tesztelése során kipróbáltam a Turbo Charged profilt, és a különbség az oldal teljes betöltési sebességében és a videó streamingben meglehetősen jelentős volt. Úgy tűnt, hogy a legtöbb oldal valamivel gyorsabban tölt be, miközben a YouTube-videók zökkenőmentesen streameltek.

A Fasterfoxot letöltheti a Mozilla kiegészítő tárházából az alábbi linken keresztül.

Telepítse a Fasterfoxot a Firefoxhoz