Javítás: Nincs hang a játékokban Windows 10 rendszeren

Igazán frusztráló lenne, ha a hang elakadna, amikor a Windows 10 rendszeren játszik, de minden más rendszer segédprogrammal jól működik. Ebben az esetben más multimédiás élményeket is élvezhet, például YouTube-ot, zenét, filmeket, sorozatokat, és nem csak játékokat. Tehát, ha nem tapasztal hangot a játékokban a Windows 10 problémájában, akkor elég szerencsés, hogy eljutott ehhez a cikkhez. Ez az útmutató a hibaelhárítási módszerek teljes készletét kínálja ennek javítására. Miért vársz még mindig? Olvasson tovább!

Hogyan lehet javítani, hogy nincs hang a játékokban Windows 10 rendszeren

Ha azzal szembesül, hogy a játék hangja nem működik, miközben számítógépes játékait élvezi, a legvalószínűbb ok a játékbeállítások nem megfelelő beállítása. Bár ez a probléma a Windows számos verzióját érinti, sok felhasználó küzd ezzel a problémával a Windows 10 rendszerben. A többi ok hozzájárul ahhoz, hogy a játékokban nincs hang.

 • A hangerő lehet néma vagy nagyon halk.
 • A hangjavító funkciók a számítógépen engedélyezettek.
 • A számítógépén lévő egyéb alkalmazások hangot használnak.
 • Elavult/sérült audio illesztőprogramok.
 • Sérült kábelek, csatlakozók és hangszórók.
 • A mikrofonhoz való hozzáférés nem biztosított.
 • Elavult Windows operációs rendszer.
 • Sérült fájlok jelenléte a számítógépen.
 • Néhány alapvető Windows Audio szolgáltatás nincs engedélyezve.

Ebben a részben megismerheti azokat a hibaelhárítási módszereket, amelyek segítenek a probléma megoldásában. A tökéletes eredmény elérése érdekében ugyanabban a sorrendben hajtsa végre a módszereket az utasítások szerint.

Alapvető hibaelhárítási lépések

Mielőtt a speciális hibaelhárítási módszerek felé fordulna, néhány egyszerű feltörés segítségével néhány kattintáson belül kijavíthatja a problémát. Győződjön meg arról, hogy számítógépe megfelel ezeknek az előzetes ellenőrzéseknek, és mégis, ha nem sikerült javítást elérni, lépjen a következő részre.

 • Indítsa újra a számítógépet, és minden, a számítógéphez kapcsolódó ideiglenes hibája megoldódik.

 • Biztosítson megfelelő internetkapcsolatot, mivel a nagy grafikus játékok megfelelő sávszélesség-korlátot igényelnek. A játék közepén hangvágási problémákkal szembesülhet, ha egyes adatcsomagok elvesznek az elégtelen sávszélesség miatt.

 • Győződjön meg róla, hogy jó minőségű mikrofont használ, és az megfelelően van rögzítve a számítógépéhez. A külső zaj elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy a legjobb minőségű hangszórókat vagy mikrofonokat használja.
 • Arra is ügyeljen, hogy ne legyen olyan zajos környezetben, ahol a háttérben forgalom vagy tömeg zaja zajlik. Ez megakadályozza, hogy hangja elhalkuljon játék közben.
 • Ellenőrizze, hogy a kábelek nincsenek-e meglazulva, és hogy az összes többi kábel be van-e dugva.
 • Győződjön meg arról, hogy az összes többi kábel és vezeték a megfelelő aljzatba van bedugva. Ha nem biztos a megfelelő aljzatokban, forduljon a hardver gyártójához.
 • Ellenőrizze a hangerőt és azt, hogy a készülék be van-e kapcsolva.

 • Ha van bedugható fejhallgatója is, húzza ki, és ellenőrizze, hogy segít-e.
 • Ha egynél több audiokimeneti eszközt használ, meg kell erősítenie, hogy az eszközt kimeneti eszközként használták-e el.
 • Ha az audio segédprogramot más programok is használják a Windows 10 rendszerű számítógépen, előfordulhat, hogy a játék hangja nem működik. A probléma megoldásához javasoljuk, hogy zárjon be minden más, háttérben futó programot vagy alkalmazást, vagy kényszerítse leállásukat a Feladatkezelővel.

1. módszer: Engedélyezze a Hangbeállításokat

Ennél a módszernél ellenőriznie kell, hogy a hangbeállítások megfelelőek-e és kompatibilisek-e az audioeszközzel. Ez segít abban, hogy az alábbi lépések végrehajtásával javítsa a Windows 10 játékokban a hang hiányát.

1. Kattintson a jobb gombbal a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában.

2. Kattintson az Open Volume mixer elemre.

3. Győződjön meg arról, hogy nincs minden hangerő elnémítva.

Megjegyzés: Ha piros kört talál vonallal, kapcsolja ki a hangerőt.

4. Nyomja le és tartsa lenyomva a Windows + I billentyűket a Windows beállítások megnyitásához.

5. Most kattintson a Rendszer elemre.

6. Ezután kattintson a Hang elemre a bal oldali ablaktáblában, és kattintson az Eszköz tulajdonságai elemre a Kimenet menüben.

7. Győződjön meg arról, hogy a Letiltás négyzet nincs bejelölve.

8. Ismételje meg a 6. és 7. lépést a beviteli eszközökkel az ábra szerint.

2. módszer: Hanghozzáférés engedélyezése játékokhoz

A számítógépen található azon alkalmazások és programok listája, amelyek hozzáféréssel rendelkeznek az audioeszközök használatához. Ha a játék nem szerepel a listán, nem hallhat semmilyen hangtartalmat. Ezért győződjön meg arról, hogy a hangbeállítások engedélyezve vannak a játékhoz a számítógépen az alábbi lépések végrehajtásával.

1. Indítsa el a Windows beállításait a Windows + I billentyűk együttes lenyomásával.

2. Most kattintson az Adatvédelem elemre az ábrán látható módon.

3. Itt görgessen le a bal oldali ablaktáblában, és kattintson a Mikrofon lehetőségre.

4. Győződjön meg arról, hogy az Alkalmazások hozzáférésének engedélyezése a mikrofonhoz opció az ábra szerint engedélyezve van.

Megjegyzés: Indítsa el a Hangbeállításokat a keresés menüből, és válassza ki a megfelelő bemeneti eszközt (Mikrofon (2-nagy felbontású audioeszköz)) alapértelmezettként.

3. módszer: Állítsa be az audioeszközt alapértelmezett eszközként

Ha audioeszközt, például fejhallgatót vagy hangszórót használ, meg kell győződnie arról, hogy az alapértelmezett eszközként van-e beállítva vagy sem. Tegyük fel, hogy egy külső monitort (amelynek nincs beépített hangszórója) csatlakoztat a számítógépéhez. Ha ez a monitor alapértelmezett kimeneti eszközként van beállítva, nem hallható hang. A probléma megoldásához az alábbi utasítások szerint be kell állítania az audioeszközt alapértelmezett eszközként.

1. Kattintson a jobb gombbal a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában.

2. Válassza a Hangok lehetőséget.

3. Ezután váltson a Lejátszás fülre, és kattintson jobb gombbal az alapértelmezettként beállítani kívánt audioeszközre.

4. Most válassza ki a Beállítás alapértelmezett eszközként opciót a kiemelten.

OK a módosítások mentéséhez.” szélesség=”400″ magasság=”455″>

5. Kattintson az Alkalmaz > OK gombra a módosítások mentéséhez.

4. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Ha bármilyen új Microsoft-frissítés telepítése vár a számítógépére, néhány hiba nem hárítható el a számítógépen. Amint azt sok felhasználó javasolta, a Windows 10 rendszerű számítógépek frissítése segít megoldani ezt a problémát. A Windows 10 rendszerű számítógépének frissítéséhez kövesse a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónkat.

A Windows operációs rendszer frissítése után ellenőrizze, hogy hozzáfér-e a hangokhoz a játékokban.

5. módszer: Futtassa az Audio hibaelhárítót

Tudnia kell, hogy számítógépe beépített hibaelhárító eszközt tartalmaz, amely automatikusan kijavítja a felmerülő problémákat és hibákat. A számítógéphez csatlakoztatott audioeszközöket és a beépített audioeszközöket a rendszer átvizsgálja, és kijavítja a folyamattal kapcsolatos problémákat. Kövesse a Hardver és eszközök hibaelhárító futtatása című útmutatónkat a problémák megoldásához, és javítsa ki a számítógép hanggal kapcsolatos hardverproblémáit. A Hang hibaelhárítót egyenként is futtathatja a Windows Update hibaelhárító futtatása című útmutatónkban leírtak szerint, de ügyeljen arra, hogy a Hang lejátszása opciót az ábrán látható módon válassza ki.

6. módszer: Frissítse az audio-illesztőprogramokat

Az elavult és nem kompatibilis audio-illesztőprogramok mindig azt eredményezik, hogy a játék hangja nem működik. Mindig ügyeljen arra, hogy az audio-illesztőprogramok frissített verzióját használja. Ha számítógépéről hiányoznak a legújabb illesztőprogramok, javasoljuk, hogy frissítse azokat a Realtek HD Audio illesztőprogramok frissítése Windows 10 rendszerben című útmutatónkban leírtak szerint.

Miután frissítette az audio-illesztőprogramokat a legújabb verzióra, ellenőrizze, hogy megoldotta-e a játékban nincs hang problémát.

7. módszer: Telepítse újra az audio-illesztőprogramokat

A nem kompatibilis illesztőprogramokat újra kell telepíteni az összes hanggal kapcsolatos probléma megoldásához. Csak akkor javasoljuk az eszközillesztőprogramok újratelepítését, ha frissítésükkel nem érhető el hibajavítás. Az illesztőprogramok újratelepítésének lépései nagyon egyszerűek. Ezt megteheti harmadik féltől származó alkalmazás használatával, vagy kézzel hajthatja végre a lépéseket az Illesztőprogramok eltávolítása és újratelepítése Windows 10 rendszeren című útmutatónk szerint.

Az audio-illesztőprogramok újratelepítése után ellenőrizze, hogy hall-e hangot játék közben a Windows 10 rendszerben.

8. módszer: Az audio-illesztőprogramok visszaállítása

Néha az audio-illesztőprogramok aktuális verziója hangütközéseket okozhat. Ebben az esetben vissza kell állítania a telepített illesztőprogramok korábbi verzióit. Ezt a folyamatot illesztőprogramok visszaállításának nevezik, és egyszerűen visszaállíthatja a számítógép illesztőprogramjait a korábbi állapotukba, ha követi az Illesztőprogramok visszaállítása Windows 10 rendszeren útmutatónkat.

Várja meg, amíg az illesztőprogramok korábbi verziói települnek a Windows 10 rendszerű számítógépre.

9. módszer: Engedélyezze újra a hangkártyát

Könnyedén megoldhatja a játék közbeni hangkivágásokat a Windows 10 rendszerrel, ha újraindítja a hangkártyát az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, és írja be az Eszközkezelő parancsot. Most kattintson a Megnyitás gombra.

2. Ezután dupla kattintással bontsa ki a Hang-, videó- ​​és játékvezérlőket.

3. Ezután kattintson a jobb gombbal a hangkártyára, és válassza az Eszköz letiltása lehetőséget.

4. Most erősítse meg a kérést az Igen gombra kattintva.

5. Indítsa újra a számítógépet.

6. Ezután ismételje meg az 1. és 2. lépést.

7. Ezután kattintson a jobb gombbal a hangkártyára, és válassza az Eszköz engedélyezése lehetőséget.

10. módszer: A hangjavítások letiltása

Ha úgy találja, hogy hangja jól működik más multimédiás forrásokhoz, de a hang rossz minőségű vagy zajos, javasoljuk, hogy módosítsa a mintavételezési gyakoriságot. Az alacsony frekvenciájú mintavételezés nem okoz hangproblémákat a játékban, mégis választhat magasabb frekvenciájú mintavételi gyakoriságot az alábbi lépések követésével.

1. Kattintson a jobb gombbal a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában.

2. Válassza a Hangok lehetőséget.

3. Ezután váltson a Lejátszás fülre, és válassza ki az audioeszközt, majd nyomja meg a Tulajdonságok gombot az ábra szerint.

4. Ezután váltson a Speciális lapra, és az Alapértelmezett formátum alatti legördülő menüből győződjön meg arról, hogy a legmagasabb frekvenciatartományt (24 bit, 48000 Hz) választotta.

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy a Hangjavítások letiltása opció nincs bejelölve a Jeljavítások alatt, ahogy az ábrán látható.

5. Kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra a módosítások mentéséhez.

Megjegyzés: Ha a hiba továbbra is fennáll, állítsa be a frekvenciatartományok különböző szintjeit a fenti lépések megismétlésével, és ellenőrizze, hogy melyik tartomány oldja meg a problémát.

11. módszer: Futtassa az SFC/DISM Scant

A tökéletes hangminőségű szolgáltatásokhoz néhány alapvető fájlnak és programnak működnie kell a számítógépén. De ha sérültek vagy rosszul vannak beállítva, akkor szembe kell néznie ezzel a problémával. Szerencsére ezek a sérült, rosszul konfigurált fájlok javíthatók a Windows 10 számítógép beépített segédprogramjaival, nevezetesen a Rendszerfájl-ellenőrzővel és a Telepítési képszolgáltatással és -kezeléssel. Olvassa el a rendszerfájlok javításáról szóló útmutatónkat Windows 10 rendszeren, és kövesse az utasításokat az összes sérült fájl kijavításához.

Várja meg, amíg a parancsok végrehajtásra kerülnek, és ellenőrizze, hogy kijavította-e a Windows 10 játékban a hang nélküli problémát.

12. módszer: Indítsa újra az Audio Services alkalmazást

Néhány alapvető Windows audioszolgáltatás segít megelőzni a hangkimaradást játék közben a Windows 10 problémákkal. Ha ezek a szolgáltatások ki vannak kapcsolva, számos konfliktussal szembesülhet. Ezért azt tanácsoljuk, hogy indítson újra néhány alapvető audioszolgáltatást az alábbiak szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Services parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. Most görgessen le, és kattintson duplán a Windows Audio szolgáltatásra.

3. Az új felugró ablakban válassza ki az Indítás típusát Automatikus értékre, ahogy az ábra mutatja.

Megjegyzés: Ha a Szolgáltatás állapota Leállítva, kattintson a Start gombra. Ha a szolgáltatás állapota Fut, kattintson a Leállítás gombra, és indítsa újra.

4. Kattintson az Alkalmaz > OK gombra a módosítások mentéséhez.

5. Ismételje meg ezeket a lépéseket más Windows-szolgáltatásokhoz, például a Windows Audio Endpoint Builder és a Remote Procedure Call (RPC) programhoz.

13. módszer: Az audioeszköz kizárólagos hozzáférésének megtagadása

Ennek ellenére, ha ezzel a problémával küzd, gondoskodnia kell arról, hogy más program ne vegye át az irányítást az audioeszköz felett. A tárgyalt funkciót az alábbi lépések végrehajtásával tilthatja le.

1. Ahogy korábban tette, kattintson jobb gombbal a Hangszórók ikonra, és válassza a Hangok opciót.

2. Lépjen a Lejátszás fülre.

3. Ezután válassza ki az audioeszközt, és kattintson a Tulajdonságok gombra az ábra szerint.

4. Az Általános lapon győződjön meg arról, hogy az Eszközhasználat beállítás az Eszköz használata (engedélyezés) értékre van állítva, az ábra szerint.

5. Kattintson az Alkalmaz > OK gombra, ha változtatásokat végzett.

6. Most váltson a Speciális lapra, és az Exkluzív mód menüben győződjön meg arról, hogy a következő opciók nincsenek bejelölve.

 • Engedélyezze az alkalmazásoknak, hogy kizárólagos irányítást szerezzenek az eszköz felett.

 • Adjon elsőbbséget az exkluzív módú alkalmazásoknak.

Megjegyzés: Amint törli az Alkalmazások kizárólagos irányítást ezen eszköz felett jelölőnégyzet bejelölését, az Exkluzív mód alkalmazásai prioritás megadása opció automatikusan törlődik.

7. Végül kattintson az Alkalmaz > OK gombra a módosítások mentéséhez.

14. módszer: Játék javítása és visszaállítása

Ha egyik módszer sem segített kijavítani a Windows 10 rendszeren futó játékokban a nincs hangot, de hallja a hangot a számítógépén lévő többi játékban, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy a játék valahol ütközik. Tehát ebben az esetben javítsa meg vagy állítsa vissza az alkalmazást, ha lehetséges, hogy megoldja a problémát.

Megjegyzés: Ebben az útmutatóban a Minecraft Launcher javításának és visszaállításának lépéseit mutatjuk be. Kövesse a lépéseket a játéknak megfelelően.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, és írja be a Minecraft Launcher parancsot.

2. Most válassza ki az Alkalmazásbeállítások lehetőséget a kiemelten.

3. Görgessen le, és kattintson a Javítás opcióra a kiemelten.

Megjegyzés: A Minecraft Launcher javítása nem befolyásolja az alkalmazás adatait.

4. Ha a probléma továbbra is fennáll, kattintson a Reset (Visszaállítás) lehetőségre az ábra szerint.

Megjegyzés: Az alkalmazásadatok a Minecraft Launcher visszaállításával törlődnek.

5. Végül indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy nem javította-e a játékban a hang hiányát.

Megjegyzés: Mégis, ha ugyanezzel szembesül, próbálja meg újratelepíteni a játékot utolsó lehetőségként. Olvassa el útmutatónkat a Valorant újratelepítéséről, és ugyanezt a játékban való alkalmazásáról, ami problémát okoz.

15. módszer: Hajtsa végre a rendszer-visszaállítást

Ha egyik módszer sem segített, akkor az egyetlen lehetőség, hogy visszaállítsa a számítógépet a korábbi verzióra. Ehhez kövesse a Rendszer-visszaállítás Windows 10 rendszeren történő használatáról szóló útmutatónkat, és hajtsa végre az utasításokat a bemutatott módon.

A Windows 10 rendszerű számítógép visszaállítása után ellenőrizze, hogy a játék közbeni hangkimaradások javítottak-e a Windows 10 rendszerrel.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a Windows 10 rendszeren a játékok hanghiányos problémáját. Kérdéseivel és javaslataival az alábbi megjegyzések részben található. Azt is tudassa velünk, hogy mit szeretne legközelebb megtanulni.

  Elemek eltávolítása a Windows Fájlkezelő új menüjéből