iPhone vs. Google Pixel Phones: melyik a jobb?

Ahogy a Google továbbra is komolyabban veszi okostelefon-részlegét, sokan kíváncsiak, melyik telefon a jobb, az iPhone vagy a Pixel. Ha frissítést keres, tudnia kell, miben különbözik a kettő, és hogyan befolyásolják a felhasználói élményt.

Hasonlítsuk össze az iPhone-okat és a Google Pixel telefonokat, hogy megtudjuk, melyik a megfelelő az Ön számára.

Ár és ár-érték arány

A Pixel telefonok rettenetes értéket kínáltak, de a Pixel 6 óta a Google teljesen átalakította árazási stratégiáját. A Pixel zászlóshajó beszerzésének belépési pontja most 599 dollár, míg a szabványos iPhone modellek még mindig 799 dollárnál kezdődnek.

Még akkor is, ha középkategóriás telefonra vágyunk, a Pixel 6a értékben veri az iPhone SE-t. Az előbbi kiegyensúlyozottabb specifikációkkal és funkciókkal rendelkezik, míg az utóbbi elavult kialakítású, rossz az akkumulátor-élettartam, és nincs ultraszéles kamera, ezért nagyon nehéz ajánlani.

Ennek ellenére, ha már kötődik az Apple ökoszisztémához, és nem nélkülözheti az olyan szolgáltatásokat, mint az iMessage, az iCloud, az Apple TV és még sok más, akkor jobb, ha iPhone-t vásárol. Egy másik erős indok az iPhone Pixel telefon helyett az, hogy az iPhone-ok nagyon jól megőrzik értéküket, így később eladhatja vagy eladhatja régi iPhone-ját.

Ennek részben az az oka, hogy az iPhone-ok nem kapnak kedvezményeket, míg a Google Pixel telefonokat gyakran már hónapokkal a kezdeti bevezetés után akciósan találják meg, ami rontja a vásárlók számára vélt értéküket.

Ha azonban iPhone-t vásárol, késztetést fog érezni arra, hogy más drága Apple-termékeket is vásároljon, tekintettel az Apple ökoszisztémájának kialakítására. A Pixel telefonok esetében ez nem így van, hiszen az élmény ugyanaz, függetlenül attól, hogy melyik Android márkától vásárolja meg a tartozékokat.

  Hogyan lehet bejelentkezni a Poshmarkba

Ne feledje továbbá, hogy az iPhone-ok javítása köztudottan drága, ezért előfordulhat, hogy súlyos költségeket kell fizetnie, ha véletlenül megsérül az Öné. A dolgok szerencsére nem olyan ijesztőek a Pixel felhasználók számára. Egyszerűen fogalmazva, ha értéket keres, válasszon egy Pixelt iPhone helyett.

Fényképezőgépek

A Pixel telefonok leginkább kiváló számítógépes fényképezésükről ismertek, és ez alól a legújabb Pixel 7 és Pixel 7 Pro sem kivétel. A Pixelről készült fényképek általában jobb dinamikatartománnyal rendelkeznek, színesebbek, és pontosabban tükrözik a bőrtónust, mint egy iPhone készülék.

A Pixel több hasznos és szórakoztató kameraszoftver-funkcióval rendelkezik, mint például a Magic Eraser, a Photo Unlur, a Motion Mode, a Guided Frame és még sok más.

Ugyanakkor az iPhone kamerák nagyon megbízhatóak és következetesek. Alig van különbség a minőségben az egyik objektív között, és biztos lehet benne, hogy a végső felvétel nagyon közel lesz – ha nem azonos – ahhoz, amit a keresőben látott.

Kép jóváírása: Készítette a Google

Ezenkívül, ha sok videót forgat, egy zászlóshajó iPhone lenne a jobb választás, mivel a videók simábbak és élesebbek, különösen gyenge fényviszonyok között.

Az Apple iPhone készülékei nagyobb nyugalmat biztosítanak Önnek abban, hogy fényképei és videói mindig kellően jól néznek ki, függetlenül attól, hogy milyen környezetben tartózkodik. Ha azonban nagyobb teljesítményű kamerarendszert és vitathatatlanul jobb fényképeket szeretne, válassza inkább a Pixelt.

Operációs rendszer

Mivel a Google felügyeli az Android rendszert, a Pixel telefonok lehetővé teszik, hogy megtapasztalja az Android által kínált lehetőségek legjobbját. Nem meglepő, hogy a Google-alkalmazások és -szolgáltatások, például a Keresés, a Gmail, a Fotók, a Térkép, a Drive és egyebek kivételesen jól működnek a Pixel telefonokon.

  Alkalmazások elrejtése Androidon: A 3 legjobb módszer

Ennek ellenére az iPhone-ok az Apple szabadalmaztatott szoftverén, az iOS-en futnak, és így jobban optimalizálják a harmadik féltől származó alkalmazásokat és játékokat. Az iPhone készülékek zökkenőmentes kapcsolatot is garantálnak az összes Apple-eszköz között, beleértve az AirPodokat, az Apple Watch-ot, a MacBookokat és egyebeket.

Egy másik ok, amiért iPhone-t válassz a Pixel helyett, az az, hogy az iPhone-ok hosszabb, öt-hat éves szoftverfrissítéseket kapnak, míg a Pixel telefonok csak három évre kapnak nagyobb Android-frissítéseket. Tehát, ha nem frissíti gyakran telefonját, az iPhone hosszabb ideig fog szolgálni.

Ne feledje azonban, hogy a Pixel telefonok az elsők, amelyek új Android-frissítéseket kapnak, és néhány havonta új Pixel Feature Drops-t is kapnak, ami idővel hasznosabbá teszi eszközét.

Hangasszisztensek

A Google Asszisztens és a Siri is összehasonlítható, ha olyan mindennapi kérdésekre kell válaszolni, mint például az időjárás vagy az időbeosztás, de az előbbi sokkal érzékenyebb olyan műveletek végrehajtása során, mint például az üzenetek küldése vagy az értesítések elolvasása.

A Google Asszisztens a természetes nyelvi feldolgozás terén is előrébb lép, ami azt jelenti, hogy jobban képes megérteni a kontextust, folytatni a beszélgetéseket, lefordítani a hangokat és természetes módon válaszolni. Még úgy is kereshet egy dalt, hogy dúdolja a Google Asszisztensnek.

Bár a Siri technikailag nem biztos, hogy olyan alkalmas, jobban tiszteletben tartja az Ön magánéletét. Az Apple azt állítja, hogy a Siri által Önről tárolt adatok „nem kapcsolódnak az Ön Apple ID-jához, e-mail-címéhez vagy más Apple-szolgáltatásainak használatából származó adatokhoz”.

  Javítsa az alvását ezzel a 20 alkalmazással és modullal

Nem ez a helyzet a Google Asszisztens esetében, mivel az átírt hangszöveget gyűjt a hanglekérdezésekből, és ha engedélyezi, még a hangfelvételeket is tárolhatja. Ez nem meglepő, mivel a Google szoftvercég, de az Apple a legtöbb pénzt hardverből keresi.

Akkumulátor minősége

Ami az akkumulátor élettartamát illeti, az iPhone-ok felülmúlják a Pixel telefonokat annak ellenére, hogy fizikailag kisebb akkumulátorral rendelkeznek. Ez a rendkívül hatékony Apple Silicon processzoroknak és a rendkívül optimalizált iOS operációs rendszernek köszönhető; mindkettő harmóniája minimális energiafelhasználást biztosít.

Ha nagyobb iPhone-t, például iPhone 14 Pro Max-ot vásárol, lényegesen jobb akkumulátor-élettartamra számíthat, mint egy Pixel esetében. De a különbség marginális, ha összehasonlítjuk például a kisebb iPhone 14 Pro-t és a Pixel 7 Pro-t.

Kép jóváírása: alma

Az Android márkák szinte mindig gyorsabban töltenek, mint az iPhone-ok, de a Pixel szomorú kivétel. Mind az iPhone-ok, mind a Pixel telefonok körülbelül azonos vezetékes töltési sebességgel rendelkeznek, bár a Pixel valamivel gyorsabb vezeték nélküli töltéssel rendelkezik.

Sajnos az iPhone 14 és elődei rendkívül elavult Lightning portokat használnak az USB-C portok helyett. A Lightning portok rettenetesen lassúak mind fájlátviteli, mind töltési sebességben a modern szabványokhoz képest.

iPhone vagy Google Pixel: melyik a megfelelő az Ön számára?

Annak eldöntése, hogy melyik telefont vásárolja, iPhone vagy Google Pixel, végső soron az Ön igényeitől függ. A Pixelt válassza, ha több pénzt szeretne fizetni, több kamerafunkciót, a legjobb Google-szolgáltatásokat, gyors Android-frissítéseket és intelligensebb hangsegédeket szeretne.

Akkor válasszon iPhone-t, ha támaszkodik az Apple szolgáltatásaira, és már rendelkezik más Apple-eszközökkel. Az iPhone-ok emellett erősebbek, hosszabb élettartamúak, konzisztensebb kamerarendszerrel rendelkeznek, jobban optimalizálhatók a harmadik féltől származó alkalmazásokhoz, és összességében megbízhatóbbak.