iPhone mikrofon nem működik? A következőképpen javíthatja ki

Egy iPhone szinte használhatatlan működő mikrofon nélkül. A törött mikrofon azt jelenti, hogy nincs FaceTime, telefonhívás vagy Siri. Előfordulhat, hogy az iPhone-jával készített videóknak nincs hangja. Mielőtt azonban fizetne az Apple-nek egy költséges javításért, először próbálja ki ezeket a javításokat.

1. Derítse ki, melyik mikrofon nem működik

Mielőtt elkezdené az iPhone mikrofonja javítását, tudnia kell, melyik mikrofon nem működik. Ha iPhone 5-öt vagy újabbat használ, három mikrofonja lesz: egy a telefon alján a telefonáláshoz, egy a telefon előlapján a kihangosítóhoz, egy pedig a hátoldalán a kamerához.

Tesztelje az egyes mikrofonokat hangjegyzetek segítségével (alsó mikrofon), telefonhívással a hangszórókon (elülső mikrofon) és videó rögzítésével (hátsó mikrofon). Ha az összes mikrofon nem működik, az valószínűleg hardverprobléma. Ha csak az egyik mikrofon nem működik, vagy tompa a hangja, folytassa a következő lépéssel.

  Csoportosítsa a beérkező levelek összes üzenetét feladó szerint és blokkolja az e-mail-követőket

2. iPhone mikrofon tompa vagy némítva? Próbálja megtisztítani

Brent Dirks/MakeUseOf

A mikrofon javításának egyik legegyszerűbb módja a tisztítás. Ha az egyik mikrofon tompa hangot ad beszéd közben, lehet, hogy csak meg kell tisztítania. Az iPhone mikrofonok érzékenyek, és egy kis por vagy szőr befolyásolhatja a hangzást.

A mikrofon tisztításához először ne fújjon bele. Ehelyett mártson egy vattapamacsot vagy Q-hegyet izopropil-alkoholba. Ezután törölje le a tompa mikrofon mentén. Próbálj meg bejutni a mikrofonnyílásba, ha tudsz. Alternatív megoldásként használhat egy fogkefét is.

Az izopropil-alkohol feloszlatja a szennyeződéseket és gyorsan szárad, így nem károsítja iPhone-ját. Próbáljon a lehető legmagasabb százalékos izopropil-alkoholt használni. Amíg ezt csinálja, alaposan tisztítsa meg az egész iPhone-ját, ha nincs jó állapotban.

  Openbox témák telepítése Linuxra

3. Válassza le a kapcsolatot a Bluetooth-eszközökről

Ha Bluetooth-eszközhöz csatlakozik, az azt jelentheti, hogy iPhone-ja külső mikrofont aktivál, és Ön nem tudja használni a beépített mikrofont.

Ez gyakori probléma azoknál, akik Bluetooth-fejhallgatót, például AirPod-ot vagy intelligens otthoni rendszereket használnak. Ellenőrizze, hogy csatlakozik-e Bluetooth-eszközhöz. Ehhez nyissa meg az iPhone Vezérlőközpontját, majd kapcsolja ki a Bluetooth funkciót. Alternatív megoldásként érintse meg és tartsa lenyomva az összes csatlakoztatott eszköz megtekintéséhez.

4. Győződjön meg arról, hogy az alkalmazások rendelkeznek mikrofonengedéllyel

Ha a mikrofonja nem működik egy adott alkalmazásban, előfordulhat, hogy nem adott engedélyt az alkalmazásnak a mikrofon használatára.

Egy alkalmazás engedélyének megadásához lépjen a Beállításokba, és válassza ki az érintett alkalmazást. Most győződjön meg arról, hogy a Mikrofon kapcsoló engedélyezve van.

5. Használjon külső mikrofont vagy AirPodokat

Hamlin Rozario/MakeUseOf

Ha az összes fenti javítást kipróbálta, de semmi sem működik, továbbra is használhat külső mikrofont iPhone-jával. Használhatja ezt, amíg javításra vár, vagy akár korlátlan ideig használhat külső mikrofont, ha nem engedheti meg magának a javítást.

  6 legjobb Visio néző a VSD formátum megtekintéséhez

A legtöbb fejhallgató, köztük az Apple AirPods, rendelkezik beépített mikrofonnal. Mivel iPhone-ja Lightning/USB-C portján vagy Bluetooth-on keresztül csatlakoznak, a legtöbb feladathoz nem kell a beépített mikrofonokra hagyatkoznia.

6. Egyéb általános javítások

Egyes esetekben előfordulhat, hogy az iPhone mikrofonjai nem működnek szoftverhiba miatt. Szerencsére az iPhone frissítése számos problémát megoldhat, beleértve a nem működő mikrofont is. Nyissa meg a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontot, hogy gyorsan keressen egy újabb iOS-verziót.

Ha az iOS frissítése nem oldja meg a problémát, érdemes lehet visszaállítani az iPhone beállításait az alapértelmezett értékekre. Néha az alkalmazások testreszabhatják a beállításokat, ami miatt az iPhone mikrofonja leállhat. Ehhez lépjen a Beállítások > Általános > iPhone átvitele vagy visszaállítása > Visszaállítás > Összes beállítás visszaállítása menüpontra.

Ha egyik hibaelhárítási módszer sem segített, forduljon az Apple-hez az iPhone javítása vagy cseréje érdekében. Könnyű időpontot egyeztetni az Apple Store-ban a Genius bárban, de komoly díjat kell fizetnie, kivéve, ha iPhone-jára még mindig vonatkozik az Apple korlátozott jótállása, vagy ha AppleCare+ garanciát vásárolt.