iPhone 15 vs. iPhone 15 Pro: melyik kínál nagyobb értéket?

A 2023. szeptemberi „Wonderlust” rendezvényén az Apple bemutatta az iPhone 15 termékcsaládját, amely magában foglalja az iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeket.

Itt összevetjük a két 6,1 hüvelykes kijelzővel rendelkező telefont – az iPhone 15-öt és az iPhone 15 Pro-t –, és megvizsgáljuk a funkcióik közötti különbségeket, hogy megalapozott vásárlási döntést hozhasson.

Árképzési és tárolási lehetőségek

Míg a pletykák az iPhone 15 Pro termékcsalád árának emelésére utaltak, az Apple ugyanazok az árszintek mellett marad, mint korábban, legalábbis az Egyesült Államokban. A szabványos iPhone 15 ára 799 dollár, míg az iPhone 15 Pro 999 dollártól kezdődik, ami további 200 dollárt igényel titán felépítéséért és prémium szolgáltatásaiért.

Ami a belső tárhelyet illeti, az Apple 128 GB, 256 GB és 512 GB tárhelyet kínál mindkét modellhez, de az iPhone 15 Pro további 1 TB-ot is kap.

  • iPhone 15: 799 USD (128 GB), 899 USD (256 GB), 1099 USD (512 GB)
  • iPhone 15 Pro: 999 USD (128 GB), 1099 USD (256 GB), 1299 USD (512 GB), 1499 USD (1 TB)

Tervezés, kijelző és színek

Kép jóváírása: alma

  A rejtvényes ébresztőóra segítségével rejtvényeket oldhat meg, és ellenőrzi, hogy ébren van-e

Bár az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro több szempontból is hasonlít egymásra, van néhány tervezési különbség a kijelző, a felépítés, a színek és a hátoldalon található kamera hardver tekintetében.

Először is a felépítésre koncentrálva, az iPhone 15 alumínium vázzal rendelkezik, míg az iPhone 15 Pro titánt használ, távolodva az általunk ismert rozsdamentes acél váztól. Míg az előbbinél nem tapasztalható nagy súlycsökkenés, addig az iPhone 15 Pro most nagyjából 10%-kal könnyebb az új anyag miatt.

Ami a színeket illeti, az Apple öt lehetőséget kínál az iPhone 15 vásárlóinak – fekete, kék, zöld, rózsaszín és sárga –, amelyek mindegyike matt hátsó üveggel rendelkezik. Ezek a színek a pasztell esztétika ellenére szórakoztatóbbak.

Másrészt az iPhone 15 Pro négy titán felülettel érkezik: természetes titán, fekete titán, kék titán és fehér titán. Ha egy csipetnyi lopakodásra vágysz okostelefonodban, a Pro sorozat színválasztéka miatt ez elmarad.

Kép jóváírása: alma

Ha az iPhone 15-öt az iPhone 15 Pro mellé helyezi, észre fogja venni, hogy a szabványos modell a Dynamic Island kivágással rendelkezik, és mindkét telefon képes elérni a 2000 nit a szabadban. Így már nem létezik néhány megkülönböztetés, amely a Pro iPhone modelleket részesítette előnyben 2022-ben.

De még mindig van két különbség az Apple által itt használt Super Retina XDR OLED panelek között, amelyek miatt az iPhone 15 Pro a jobb választás: a kisebb keretek és a ProMotion adaptív frissítési gyakoriságának támogatása.

  A Subnautica lejátszása Linuxon

Teljesítmény

Kép jóváírása: Apple/Youtube

Továbblépve a teljesítményre, az iPhone 15 az iPhone 14 Pro A16 Bionic-ját tartalmazza, míg az iPhone 15 Pro a vadonatúj A17 Pro chipet, amely 3 nm-es gyártási folyamatra épül. Az Apple állítása szerint az A17 Pro 10%-kal gyorsabb CPU-teljesítményt biztosít, mint az A16 Bionic, míg a 6 magos GPU 20%-kal erősebb a hardveresen gyorsított sugárkövetés támogatásával.

Az iPhone 15 Pro kétségtelenül élvezetesebb élményt nyújt a rendelkezésre álló legjobb mobiljátékok számára. De ez még nem minden; olyan konzolminőségű játékokon is meg tudja feszíteni az izmait, mint a Death Stranding, a Resident Evil Village és az Assassin’s Creed Mirage.

Kamera összehasonlítás

Kép jóváírása: alma

Az iPhone fényképezőgép hardverét kulcsfontosságú értékesítési pontnak tekintik az egyes generációk bevezetésekor. Szerencsére az Apple megdöntötte a szabványos iPhone 15 fő kamerájának felbontását, így szinte egyenrangú az iPhone 15 Pro modellekkel.

Az iPhone 15 kétkamerás konfigurációval rendelkezik, amely egy 48 MP széles és 12 MP ultraszéles objektívet tartalmaz, ahol az előbbi támogatja az érzékelő eltolás stabilizálását a képminőség javítása érdekében. Az iPhone 15 Pro hármas kamerája egy 48 MP széles, 12 MP ultraszéles és 12 MP teleobjektívből áll, 3x optikai zoommal.

A két eszköz számos újonnan bevezetett szoftverbővítményt is tartalmaz, mint például a következő generációs Portré mód fókusz- és mélységvezérléssel, valamint Smart HDR 5. Az előlapi kamera hardvere még egy évig ugyanaz marad, mindkét telefon alapértelmezés szerint 12 megapixeles, autofókuszos lövöldözős. támogatás.

  A „File Explorer nem válaszol” hiba kijavítása[ 7 Solutions]

Az akkumulátor élettartama és töltése

Kép jóváírása: Apple/Youtube

Bár az Apple hivatalosan nem fedte fel az iPhone 15 és iPhone 15 Pro modellek akkumulátorkapacitását, azt állítja, hogy az iPhone 15 akár 20 órányi videólejátszást is képes biztosítani egyetlen töltéssel, míg az iPhone 15 Pro akár 2000-ig is bírja. 23 óra videók nézése közben. Utóbbi adaptív frissítési gyakoriságú kijelzőjének köszönhetjük a valamivel hosszabb akkumulátor-élettartamot.

Ami a hanglejátszást illeti, az Apple becslései szerint a szabványos iPhone 15 az előnye, öt órával tovább bírja, mint az iPhone 15 Pro.

Ami a töltési sebességet illeti, az Apple nem részesíti előnyben az egyik telefont a másikkal szemben, mivel mindkettő 30 percen belül akár 50%-ra is feltölthető, ha 20 W-os tápegységet használ. Mindkét modell támogatja a 15 W MagSafe és 7,5 W Qi vezeték nélküli töltést is.

Az iPhone 15 tisztességes ütést nyújt!

2022-ben az iPhone 14 Pro sokkal több értéket kínált az iPhone 14-hez képest elért 200 dolláros áremelésért. 2023-ban azonban nem ez a helyzet.

Bár az iPhone 15 Pro titán felépítésű, jobb processzorral szállítják, és sokoldalúbb kamerakészlettel rendelkezik, a 799 dolláros iPhone 15 elég ütőképes, mivel dizájnjával és megnyert feldolgozási teljesítményével modernitást kölcsönöz. Nem hagyja, hogy a mindennapi használat során többre vágyjon.