iOS 7.1 letölthető; Itt vannak az újdonságok

A várakozásnak végre vége, hiszen a legújabb iOS iteráció, az iOS 7.1 nem sokkal ezelőtt jelent meg a nagyközönségnek. A frissítés, annak ellenére, hogy fokozatos, számos új funkciót és hibajavítást tartalmaz, beleértve a teljesen új CarPlay-t, amelyet az Apple bemutatott egy ideje, a TouchID, a Siri, az iTunes Radio, a Calendars és számos egyéb fejlesztést. Vessen egy pillantást a szünet utáni különösen újdonságokra.

Új funkciók az iOS 7.1-ben

CarPlay

A CarPlay az új frissítés csúcspontja, olyannyira, hogy még az Apple hivatalos iOS 7.1 frissítési oldalán is a legnagyobb blokkot kapja. A korábban iOS in the Car néven ismert új funkció lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül csatlakoztassa telefonját autója szórakoztató rendszeréhez, és több funkciót is könnyebben vezéreljen a Siri segítségével, beleértve az üzenetek diktálását, a telefonhívások kezdeményezését/fogadását, a zenelejátszás vezérlését és egyebeket. A CarPlay alapértelmezés szerint a Ferrari, a Mercedes-Benz és a Volvo újabb modelljeiben jelenik meg, míg a Ford és a BMW a közeljövőben beugrik a sorozatba.

Siri

Az Apple kedvenc személyi asszisztense mostantól jobb, természetes hangzású hangokat kap több nyelven, beleértve a brit angolt, a japánt, a kínait és az ausztrál angolt is. Az új, push-to-talk-szerű mód révén érzékenyebb is lesz, ami lehetővé teszi, hogy lenyomva tartsa a Kezdőlap gombot, ameddig csak akarja, és Siri továbbra is hallgat, gyakorlatilag figyelmen kívül hagyva a beszélgetés szüneteit.

iTunes rádió

Lehet, hogy az iTunes Radio nem olyan népszerű, mint azt az Apple remélte, de még mindig kap néhány remek kiegészítést. Mostantól egyszerűbb állomásokat létrehozni kedvenc előadóinak és dalainak, köszönhetően a Kiemelt állomások feletti keresőmezőnek. Az albumok vásárlása egyszerűbb a Most játszott képernyőn, és végre előfizethet az iTunes Match szolgáltatásra az iDevice segítségével, ahelyett, hogy kötelezővé tenné az iTunes alkalmazását Mac vagy PC számítógépen.

Naptár

A naptáralkalmazás számos országban a helyi ünnepnapok automatikus hozzáadásával jár. Mostantól a havi nézetben is engedélyezheti a közelgő események listáját.

Kamera

Ez csak az iPhone 5s-re vonatkozik. Az Apple új beállítást vezetett be a HDR-hez, amellyel a kamera automatikusan felismeri, hogy a felvételhez szükséges-e HDR, és automatikusan engedélyezi a beállítást. Mondj búcsút az elsötétült naplementéknek!

Egy másik kiegészítés, bár nem szigorúan a fényképezőgéphez kapcsolódik, az összes fénykép sorozatban történő feltöltésének lehetősége. Most, amikor csatlakoztatja telefonját a számítógéphez, az összes fényképet sorozatban importálhatja a korábban elérhető néhány kiválasztott helyett.

Vegyes (beleértve a hibajavításokat)

A hivatalos változásnapló szerint számos kisebb kiegészítés is létezik

iCloud Keychain támogatás további országokban
A FaceTime hívásértesítések automatikusan törlődnek, ha egy másik eszközön fogad egy hívást
Kijavít egy hibát, amely időnként a kezdőképernyő összeomlását okozhatja
Javítja a Touch ID ujjlenyomat-felismerést
Jobb teljesítmény az iPhone 4 számára
Javítja a levelek olvasatlan jelvényének megjelenítését 10 000-nél nagyobb számok esetén
A felhasználói felület finomítása folytatódik

Kérjük, vegye figyelembe, hogy számos kisegítő lehetőséggel kapcsolatos fejlesztés is létezik, de ezekről az alábbi vizuális átdolgozás során fogunk beszélni, mivel ez csak megfelelőnek tűnik.

Vizuális (interfész) változások az iOS 7.1-ben

Kikapcsolási csúszka

A csúszka már nem egy nagy piros téglalapban található; ehelyett egy fehér, hosszúkás csúszkát kapunk egy diszkrét törlési gombbal a képernyő alján. Az animáció sebességét is kissé csökkentették a jobb összhatás érdekében.

Telefonfogadás és elutasítás

Itt is eltűntek a téglalap alakú gombok. Most kör alakú Elfogadás és Elutasítás gombokat kap, felül lebegő körökkel az Emlékeztessen később és az Elutasítás üzenettel funkcióhoz. Finom vizuális változás a még következetesebb felhasználói élmény érdekében.

Tárcsázó

A telefonalkalmazás fent említett változásával összhangban a hívás kezdeményezésére szolgáló nagy zöld téglalap is eltűnt – most egy kör alakú telefon ikont kap a közepén. Hasonlóképpen megszűnik az új névjegyek felvétele a szám beírásakor; ehelyett egy + jel jelenik meg a szám mellett, amelyre koppintva az előbb említett funkciót látja el. Úgy tűnik, az Apple jobban összpontosít arra, hogy a dolgokat vizuálisan megőrizze, és általában eltüntesse a szöveget.

Zene

Újabb diszkrét változtatás. A Zene alkalmazásban az Ismétlés és a Keverés gombok jobban feltűnőek, és rózsaszínes hátterük van, szemben az iOS 7 átlátszó gombjaival.

Billentyűzet

A hagyományos iOS-billentyűzeten a Shift és a Delete/Backspace billentyűk most feltűnőbbek, és a billentyűzet többi részéhez képest kissé merészebb a háttér. Az eredmény? Kiállnak.

Mozgás (parallaxis)

A hátterek/háttérképek parallaxis effektusa sok vitát váltott ki az iOS 7-nél. Bár a Kisegítő lehetőségek beállításaiban lehetett csökkenteni a mozgást, most könnyebben elérhető. Lehetőséget kap a mozgás ki- és bekapcsolására új háttérkép beállításakor, ahelyett, hogy a beállítások sokaságát kelljen hegedülnie az említett eredmény eléréséhez.

Megközelíthetőség

A kisegítő lehetőségek beállításaiban számos kiegészítést tettek, kivéve a mozgáscsökkentést, amelyet korábban említettünk. A Bold font beállítás horizontja kibővült, így már a billentyűzetre, a számológépre és az ikoncímkékre is vonatkozik. Ezután egy új kontrasztbeállítás került hozzáadásra, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy engedélyezze a gombformákat, sötétítse az alkalmazás színeit (beleértve a dokkoló hátterét), csökkentse az átlátszóságot és a fehér pontot. Végül a mozgáscsökkentés az Időjárás, az Üzenetek és az App Switcher felhasználói felületekre is vonatkozik.

Ez nagyjából összefoglalja azokat a főbb változtatásokat, amelyeket az iOS 7.1 hozott a kompatibilis iPhone-on, iPod touchon vagy iPaden. Bár a változásnapló kicsi, a hatás jelentősen hatalmas, és az Apple pontosan ezt remélte ezzel a kiadással.

Figyelmeztetés a Jailbreak felhasználóknak

Ha Ön jailbreak-felhasználó, ez a frissítés nem Önnek szól. Az Apple bezárta az evas1on7 által használt kritikus kernel-exploitokat, így ha frissítesz, a jailbreak határozatlan időre elveszhet. A legjobb megoldás most az iOS 7.0.6-ra való frissítés (és hamarosan, mielőtt az Apple bezárja a firmware-aláíró ablakot ezen), mivel ez javítja azt a kulcsfontosságú biztonsági hibát, amelyért hálás lesz, és várjon. amíg a jailbreak közösség mást nem mond. Figyelmeztetve lettél!