Interaktív widgetek hozzáadása a Mac asztalához

Kulcs elvitelek

  • A macOS Sonoma segítségével praktikus widgeteket adhat hozzá Mac számítógépének asztalához, amelyek értékes információkat és interaktív funkciókat biztosítanak.
  • A widgetek hozzáadása egyszerű. Egyszerűen húzza át az értesítési központból, vagy használja a beépített widget-böngészőt.
  • Testreszabhatja a widget megjelenését, kiválaszthatja, hol jelenjen meg, és szerkesztheti a megjelenített információkat.

Mindig is szeretett volna praktikus widgeteket hozzáadni Mac számítógépéhez? A macOS Sonoma ezt lehetővé teszi. Nemcsak rápillanthat az értékes információikra, hanem interakcióba is léphet ezekkel a widgetekkel. Megmutatjuk, hogyan kell hozzáadni őket.

Ha a szükséges widget már megtalálható az Értesítési központban, egyszerűen húzza át az asztalra. Alternatív megoldásként a Control billentyűt lenyomva tartva kattintson az asztal háttérképére, és válassza a Widgetek szerkesztése lehetőséget a beépített widgetböngésző használatához.

  Hogyan keressünk idézetretweeteket egy tweetről

Válasszon ki egy alkalmazást az Összes widget oldalsávról, vagy keressen rá, majd kattintson a kívánt widget méretére a jobb oldalon, hogy azonnal hozzáadja az asztalhoz. Ha egy widget az iPhone-járól érkezik, akkor a widgetböngésző jobb felső sarkában iPhone felirat jelenik meg.

Az interaktív iPhone widgetek használatához a telefonnak iOS 17 vagy újabb verziót kell futtatnia, ugyanazt az iCloud-fiókot kell használnia, mint a Mac számítógépén, és telepítve kell lennie a widgetet csomagoló alkalmazásnak.

A widget kézi elhelyezéséhez az asztalon húzza a kívánt helyre. Folytassa a további widgetek hozzáadását, majd a jobb alsó sarokban található Kész gombra kattintva fejezze be.

Widget eltávolításához a Mac asztaláról, a Control billentyűt lenyomva tartva kattintson a widgetre, és válassza a Widget eltávolítása lehetőséget. Ha több widgetet szeretne eltávolítani, a Control billentyűt lenyomva tartva kattintson az asztal háttérképére vagy a widgetre, és válassza a Widgetek szerkesztése parancsot. Ezután kattintson a mínusz (-) gombra a widget bal felső sarkában.

  Mi az Ethereum Restaking, és hogyan működik?

A widget asztalról való eltávolítása nem távolítja el azt, és nem törli az adatait.

Az összes widget beállításainak módosításához kattintson az Apple logóra a menüsorban, és válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget a legördülő listából. Ezután válassza ki az Asztal és dokkoló elemet az oldalsávon, és görgessen a Widgetek fejléchez a jobb oldalon.

Itt kiválaszthatja, hogy hol jelenjenek meg a widgetek, kiválaszthatja a widget stílusát, és engedélyezheti vagy letilthatja az iPhone widgeteket a Mac számítógépen.

Egyes widgetek, például a Naptár és az Időjárás, lehetővé teszik a megjelenített információk szerkesztését – például város kiválasztását az időjárás-előrejelzéshez. Ha tehát egyéni widget-beállításokat szeretne módosítani, a Control billentyűt lenyomva tartva kattintson egy asztali widgetre, és válassza a Szerkesztés parancsot [Widget Name]. Kicsi, Közepes, Nagy vagy Extra nagy lehetőségek közül választhat a widget méretének beállításához. .

  Hogyan készítsd el a hírességeket, hogy kövessenek téged az Instagramon

Az interaktív widgetek a macOS Sonoma egyik legjobb szolgáltatásai lehetnek, de nem tökéletesek. Például minden téren megjelennek, és nem korlátozhatók egy adott térre. Az iPhone widgetekhez pedig gyakran meg kell nyitni az iPhone alkalmazást, mielőtt használni tudná őket a macOS rendszerben.

Ennek ellenére a widgetek nagyszerű időt takaríthatnak meg, és növelik a termelékenységet. Érdemes kipróbálni őket, különösen akkor, ha szereted őket iPhone-on, de még nem tesztelted a Mac megfelelőjüket.