Ingyenes NFT létrehozása gázdíj nélkül

Mivel a kriptovaluták általánossá válnak, és még a böngészők is kapnak kriptopénztárcákat, a kriptovaluta világa itt marad. A világ jelentős része az NFT-k. Szinte minden népszerű művész, jó vagy rossz egyaránt, létrehozza saját NFT műalkotásait. Tehát nincs okod lemaradni. Megmutatjuk, hogyan hozhat létre NFT-t ingyenesen és egyszerűen. Módszereink közé tartoznak a gáztöltések elkerülésének módjai, valamint egy új blokklánc használata az NFT-k verésére. Részletesen kitérünk az összes terminológiára, hogy még a kezdők is könnyen elkészíthessék első NFT-jüket. Ne feledje, hogy ez csak egy oktatási útmutató. Ha olyan országokból származol, mint India, ahol megpróbálják szabályozni a kriptovalutákat, előfordulhat, hogy ellenőriznie kell az NFT-k törvényességét. Ennek hiányában készüljön fel, és tanuljuk meg, hogyan készíthet ingyenes NFT-művészetet.

Ingyenes NFT létrehozása (2022)

Mielőtt belevágnánk a folyamatba, megteszünk néhány előkészületet, például létrehozzuk a kriptopénztárcáját. Nem kell elmerülnie egyiken sem, mivel mindent részletesen ismertetünk. De még mielőtt elkezdhetnénk felkészülni NFT-jeinkre, először értsük meg őket egy kicsit. Ha már ismeri az alapokat, kérjük, használja az alábbi táblázatot, és ugorjon tovább.

Mi az NFT

A nem helyettesíthető tokenek vagy NFT-k olyan egyedi adategységek, amelyeket blokkláncokon tárolnak. A blokkláncok digitális rekordok vagy blokkok gyűjteménye, amelyek kriptológia segítségével vannak egymáshoz zárva. A linkelt cikkünk segítségével belemerülhet az NFT-k használatának mélységébe. De általánosságban véve ez egy állandó adategység, amelyet zárolás után nem lehet megváltoztatni. A nevében elkötelezve a nem helyettesíthető pénzeszközöket, az NFT-k a kriptovalutáktól eltérően nem folytathatnak egyenlő helyettesítést.

Nem cserélheti ki az NFT-t az NFT másolatával. De beválthat egy bitcoint egy másik bitcoinra. Ezek a tulajdonságok teszik az NFT-t olyan erőssé és értékessé. Követi a kereslet és kínálat alapvető közgazdaságtanát. Ha olyan NFT-t készít, amely népszerű vagy vonzó a felhasználók számára, és korlátozott a kínálata, akkor automatikusan megnő az értéke. Ez a technológia lehetővé teszi a digitális műalkotások számára, hogy egy napon olyan értékessé váljanak, mint a hagyományos művészet.

Mi lehet az NFT?

Szinte bármilyen típusú egyedi médiafájlt használhat NFT készítéséhez. Ez lehet zene, művészet, mémek, videók, fényképek, 3D objektumok, GIF-ek vagy akár tweetek. Ebben az oktatóanyagban PNG-képeket fogunk használni az NFT létrehozásához. Ha az NFT-t Twitter-profilképként szeretné használni, akkor ugyanezt kell tennie.

Mi az a kriptotárca

A nevüktől függetlenül a kriptopénztárcák nem használhatók NFT-jei vagy kriptovalutái tárolására. Mindkét eszköz mindig a blokkláncokon él. A kriptopénztárcák azonban személyazonosító igazolványként működnek, amelyet a blokklánc-adategységek tulajdonjogának igénylésére és a különféle blokklánc-alapú webhelyekre való bejelentkezésre használnak. Ezek a pénztárcák lehetnek webes alkalmazások, bővítmények, mobilalkalmazások és akár fizikai eszközök is.

A kriptovaluta pénztárcát többnyire a titkosított kulcsok tárolására használják, amelyek lehetővé teszik a kriptovaluták és a decentralizált pénzügyi alkalmazások elérését. Ezekkel a pénztárcákkal is küldheti és fogadhatja kriptovalutáját és NFT-szerű eszközeit. Jelenlegi helyzetünkben az NFT létrehozásához és regisztrálásához is szükségünk lesz egy kriptopénztárcára.

Hogyan készítsünk kriptotárcát

Több tucat pénztárca-szolgáltató létezik, de mi a MetaMask-ra fogunk összpontosítani, amely a legszélesebb körben elfogadott kriptotárca.

1. Kezdésként lépjen a MetaMask hivatalos Chrome Internetes áruház oldalára (látogatás), és kattintson a „Hozzáadás a Chrome-hoz” gombra a jobb felső sarokban. Ezután a „Bővítmény hozzáadása” opciót kell választania, ha a böngésző megerősítést kér. Győződjön meg arról, hogy Google Chrome-ot vagy egy másik króm alapú böngészőt használ.

2. A bővítmény telepítése után új weboldalt nyit meg a kezdéshez. Kattintson a „Kezdés” gombra ezen az új oldalon.

  Szöveg, képek és oldalak rögzítése az új lap oldalához [Chrome]

3. Ezután a MetaMask kérni fogja, hogy jelentkezzen be, vagy regisztráljon a pénztárcájára. Itt válassza ki a jobb oldali lehetőséget, és kattintson a „pénztárca létrehozása” gombra.

4. A pénztárca létrehozásának első lépése a jelszó beállítása. Az új oldalon minden oszlopba írjon be egy jelszót, mielőtt a „Létrehozás” gombra kattintana. Ne felejtse el bejelölni a használati feltételeket is, ha elfogadja azokat.

5. Miután létrehozta jelszavát, itt az ideje, hogy készítsen egy helyreállítási kifejezést. Ez egy 12 szavas kifejezés, amely úgy működik, mint egy felhasználónév a pénztárcája számára. A MetaMask részletesen elmagyarázza, mielőtt a „tovább” gombra kattintana.

6. Most az alkalmazás megmutatja a titkos helyreállítási kifejezést. Ne ossza meg senkivel, hacsak nem akarja megkockáztatni, hogy elveszíti hozzáférését pénztárcájához. És ügyeljen arra, hogy vagy emlékezzen rá, vagy töltse le megőrzésre a megadott lehetőség használatával. Ezután kattintson a Tovább gombra. A MetaMask beírja a biztonsági kifejezést, mielőtt a pénztárca készen állna.

7. Végül a MetaMask a pénztárca irányítópultjára visz, ahol minden információt megtalál a kriptovalutával kapcsolatban. Most pénztárcánk készen áll az első NFT leverésére.

Mi az a pénzverés

A pénzverés az NFT rögzítésének folyamata a blokkláncon. Lefedi a normál médiafájl helyét a blokkláncon rögzített állandó, nem szerkeszthető adategységben. Csakúgy, mint a valódi érmék, az NFT-k is a verés után nyerik el értéküket és identitásukat. Ezután eladhatja vagy tárolhatja őket. Ne feledje, hogy a médiafájl nem kerül tárolásra a blokkláncon. Csak azt a pontot vagy helyet tárolja, ahol a médiafájlt az interneten tárolja.

Minden elkészített NFT-nek megvan a maga token azonosítója, token szabványa, szerződési címe és metaadatai. De ezektől az elemektől nem kell aggódnia. Ami a legtöbb embert aggasztja, az a gáz ára a blokkláncon. Ez a tranzakciós díj, amelyet akkor kell fizetnie, amikor bármilyen adatot regisztrál a blokkláncokon, beleértve az NFT-ket is. Tehát bizonyos értelemben az NFT létrehozása ingyenes, de pénzbe kerül, legalábbis a legtöbb platformon.

Lehet-e ingyen verni egy NFT-t?

Amint azt korábbi leírásunkból kitalálhatta, az ingyenes NFT-k csak kétféleképpen lehetségesek. Az első a gázdíj átutalását jelenti. Ez azt jelenti, hogy vagy az Ön NFT-je vásárlója, vagy valaki más fizeti a pénzverésbe kerülő gázdíjat. Tehát technikailag a gázdíjat itt nem töröljük, hanem átutaljuk az NFT-jét megvenni próbáló ügyfélre. Ön marad az NFT eredeti létrehozója, de nem kell fizetnie azért, hogy regisztrálja a blokkláncon.

A másik lehetőség a nem hagyományos blokkláncok használata. Általában a legtöbb NFT-t az Ethereumon regisztrálják, amelynek nagyon magas gázdíja van. De ingyenesen elkészítheti NFT-jét más újabb blokkláncok használatával. Az NFT továbbra is minden egyedi funkcióval rendelkezik, mint az Ethereum NFT, bár nem kell gázdíjat fizetnie sem Önnek, sem az NFT vásárlójának. Mindkét módszert külön-külön és részletesen megvizsgáljuk. Végső hívást kezdeményezhet, hogy melyiket használja.

Hozzon létre ingyenes NFT-t a Lazy Minting segítségével

A népszerű Rarible kriptopiactér a Lazy Minting nevű szolgáltatást kínálja. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy előzetes díj fizetése nélkül készítsenek NFT-t. A pénzveréssel kapcsolatos gázköltség arra az ügyfélre hárul, aki megvásárolja az Ön NFT-jét a Rarible-től. Ez egy meglehetősen egyszerű folyamat. Íme, hogyan kell csinálni.

Hozzon létre egy Rarible fiókot

1. Nyissa meg a Rarible kezdőlapját, és kattintson a „Létrehozás” gombra a jobb felső sarokban.

2. Ezután a Rarible meg fogja kérni, hogy válasszon egy kriptotárcát, amellyel bejelentkezhet a webhelyére. Kattintson a MetaMask opcióra, és a MetaMask kéri a jelszavát. Amikor a rendszer kéri, írja be jelszavát, és kattintson a „Feloldás” gombra.

3. Ezután a MetaMask felugró ablak meg fogja kérni, hogy erősítse meg a bejelentkezést. Itt először ki kell választania fiókját, és kattintson a „tovább” gombra. Ezután a „csatlakozás” gombra kell kattintania, hogy végre bejelentkezzen a webhelyre.

Változtassa művészetét NFT-vé

1. Bejelentkezés után a weboldal megkérdezi, hogy kíván-e egyetlen NFT-t vagy ezek gyűjteményét létrehozni. Kattintson az egyetlen lehetőségre az első NFT-hez.

2. Itt a pillanat, hogy ingyenesen elkészítse NFT-jét. Először kattintson a „fájl kiválasztása” lehetőségre, és töltse fel azt a médiafájlt, amelyből NFT-t szeretne készíteni. Ezután kikapcsolhatja a szolgáltatást, hogy megjelenjen a piacon, vagy megadhatja azt az árat, amelyen el szeretné adni NFT-jét. Még arra is van lehetőség, hogy aukciót tartson, és módosítsa az eladni kívánt kriptovalutát.

  Hogyan lehet gyorsan kikapcsolni a bosszantó értesítéseket iPhone vagy iPad készüléken

4. A piactér információinak megadása után görgessen lefelé, és a mellette lévő kapcsolóra kattintva feltétlenül kapcsolja be az „Ingyenes pénzverés” opciót. Itt további információkat is megadhat az NFT-ről, beleértve a nevet, leírást, a kívánt jogdíjakat és egyebeket. Végül kattintson az „elem létrehozása” gombra az NFT létrehozásához.

5. Végül az NFT regisztrálásához a Rarible piactér szerződést ír alá a pénztárcájával. Az NFT létrehozása során kétszer jelenik meg egy MetaMask felugró ablak. Minden alkalommal, amikor a szerződés megjelenik, kattintson az „aláírás” gombra a MetaMask-on a tranzakció befejezéséhez.

6. Miután létrehozta az NFT-jét, a Rarible megmutatja, hogyan hozhat létre további NFT-ket, tekintheti meg az NFT-t, és megoszthatja a közösségi médián.

Hozzon létre ingyenes NFT-t a Polygon Blockchain segítségével

Míg a pénzverés költségének a vevőre hárítása életképesnek tűnik, az NFT még nem lesz teljesen ingyenes. Ahhoz, hogy NFT-nket teljesen ingyenessé tegyük, és a pénzverési költségeket teljesen elengedjük, Polygon-Matic blokkláncot kell használnunk. Ez egy viszonylag új blokklánc, amely az Ethereum blokklánchoz hasonlóan működik, de felhasználóinak nem kell tranzakciós díjat fizetniük, miközben NFT-ket regisztrálnak rajta.

A Polygon blokkláncon létrehozott NFT ugyanolyan gyors és megbízható, mint az Ethereum blokkláncon. Eladhatja, átruházhatja és megoszthatja online anélkül, hogy bármit is fizetne a blokkláncnak vagy bármely NFT piactérnek. De mielőtt létrehoznánk, módosítanunk kell a MetaMask pénztárcánkat.

Adja hozzá a Polygon-Matic hálózatot a MetaMask Wallethez

Alapértelmezés szerint a MetaMask pénztárcánk Ethereum hálózaton működik. De ahhoz, hogy NFT-t készítsünk a Polygon blokkláncon, szükségünk van egy pénztárcára a blokkláncon. Ne aggódjon biztonsági kulcsa és jelszava miatt, mivel ezek egyike sem fog megváltozni. Kezdjük el.

1. A kezdéshez kattintson a MetaMask kiterjesztés ikonjára a böngészőben. Lehet, hogy a menügomb mellett található a jobb felső sarokban, vagy a bővítmények menüje alatt.

2. Ezután adja meg jelszavát a pénztárca megnyitásához. Itt észreveheti az „Ethereum Mainnet” opciót a MetaMask jobb felső sarkában. Kattintson rá, majd válassza ki a „Hálózat hozzáadása” opciót a menüből.

3. A „hálózat hozzáadása” gombra kattintva egy új lapra jut a MetaMask irányítópultjával. Itt a bővítmény megkéri, hogy adja meg az egyéni hálózat adatait. Minden oszlopban gondosan írja be a következő adatokat:

  • Hálózat neve: Sokszög
  • Új RPC URL: https://polygon-rpc.com
  • Lánc azonosító: 137
  • Pénznem szimbólum: MATIC
  • Intéző URL letiltása: https://polygonscan.com/

Kattintson a „Mentés” gombra a Polygon hálózat regisztrálásához.

A MetaMask pénztárcája most regisztrálva van a Polygon blokklánc hálózaton. Mindössze annyit kell tennünk, hogy találjunk egy NFT piacteret, amely támogatja a Polygont, és ingyenes NFT-t kell létrehoznunk.

Hozzon létre egy OpenSea fiókot

Az OpenSea a világ első és legnagyobb NFT-piaca, ahol szinte minden népszerű NFT megtalálható. Szerencsére ez az egyik első piactér, amely elfogadja a Polygon-alapú NFT-ket. És a fiók létrehozása itt olyan egyszerű, mint a Rarible-n. Lássuk hogyan.

1. Nyissa meg az OpenSea kezdőlapját abban a böngészőben, amelyen a MetaMask telepítve van. Itt kattintson a „létrehozás” gombra a jobb felső részben vagy a weboldal hős (fő) részében.

2. Az OpenSea most meg fogja kérni, hogy válasszon pénztárcát a regisztrációhoz. Kattintson a MetaMask opcióra. Ez felkéri a bővítményt, hogy kérje az Ön jóváhagyását. A fiók létrehozásához kattintson a „tovább” gombra, majd az „aláírás” lehetőségre. Győződjön meg arról, hogy bejelentkezéskor a Matic/Polygon-fiókját jeleníti meg az Ethereum-fiók helyett.

3. Ha az előző lépésben a MetaMask bővítmény továbbra is az Ethereumon van, egyszerűen átválthat a Polygonra. Ehhez kattintson a MetaMask bővítményre, majd a tetején található „Ethereum Mainnet” lehetőségre. Itt látni fogja az újonnan létrehozott egyéni sokszög hálózatát. Kattintson a nevére a hálózathoz való csatlakozáshoz.

Hozzon létre ingyenes sokszög NFT-t

1. Amint a fiókja elkészült, az OpenSea felkéri a médiafájl feltöltésére. A Rarible-lel ellentétben ide 3D modelleket is feltölthet. Kattintson a feltöltési lehetőség alatti üres mezőre a médiafájl feltöltéséhez.

  A BSD Lumina telepítése Linuxra

2. Az adatok kitöltése után görgessen le az oldal végére. Itt, a blokklánc rész alatt válassza ki a Polygont az Ethereum helyett a legördülő menüre kattintva. Ezután kattintson a „létrehozás” gombra az NFT mentéséhez.

3. Ha az NFT készen áll, kattintson a jobb felső sarokban található „eladás” gombra, hogy megjelenjen a piacon. Ne feledje, hogy amint értékesítésre kerül, többé nem fogja tudni szerkeszteni.

4. A lista irányítópultján megadhatja a termék árát Ethereum pénznemben. Hatalmas közönsége miatt az OpenSea jelenleg csak legfeljebb 6 hónapig teszi lehetővé a listázást. Egyedi mennyiséget is beállíthat, ha több példányt szeretne eladni NFT-készletéből. Kattintson a „Teljes lista” lehetőségre, miután kitöltötte a többi bejegyzést.

5. Végül az OpenSea meg fogja kérni, hogy hagyjon jóvá egy tranzakciót, és írjon alá egy szerződést az NFT listázására. Mindkettő nem kerül semmibe. Először kattintson a „feloldás” gombra, majd a „jóváhagyás” gombra, amikor megjelenik a MetaMask felugró ablak. Másodszor, kattintson az „aláírás” gombra az OpenSea-n, majd a „sign” gombra a MetaMask felugró ablakban.

Mostantól NFT-je megvásárolható lesz az OpenSea-n a kiválasztott időtartamra és áron.

GYIK

Milyen szoftverrel készíthetek NFT Artot?

Képességeitől függően bármilyen médiaszerkesztő szoftvert használhat az NFT elkészítéséhez. Ahogy korábban említettük, az NFT lehet kép, hang vagy videó. Megpróbálhat lépést tartani a trendekkel, és megpróbálhat NFT-t készíteni 3D modellek segítségével. A Procreate legújabb, 3D objektumokat tartalmazó 5.2-es frissítése mindenképpen hasznos lesz ebben az összefüggésben.

Mi az NFT kínálata és mennyisége?

A kínálat egy adott NFT példányainak száma a blokkláncon. Eközben a mennyiség az az összeg, amely ugyanannak az NFT-nek az eladására rendelkezésre áll. Beállíthatja a kínálatot az NFT verése közben, a mennyiséget pedig a piacra helyezéskor.

Letölthetik az emberek az NFT-művészetemet anélkül, hogy fizetnének érte?

Igen és nem. Az NFT-grafikát ugyanúgy el lehet menteni, mint bármely, a böngészőben látható médiafájlt, de ez nem ad senkinek az NFT tulajdonjogát. Például több embernek is lehet fényképe a Mona Lisa festményről, de az eredeti festménynek csak egy igazi tulajdonosa lehet. Hasonlóképpen, az NFT-token biztosítja az adott műtárgy tulajdonjogát.

A Bitcoin egy NFT?

Az NFT a Non-Fungible Token rövidítése. Ez azt jelenti, hogy nem lehet másolata egyetlen NFT-ről sem. Minden NFT egyedi a saját tulajdonosával. Eközben a Bitcoinnak vagy bármely más kriptovalutának több példánya is van, amelyekkel rendszeresen kereskednek a piacon.

Mi a teendő, ha az OpenSea vagy a Rarible nem nyílik meg?

Először is ne essen pánikba. Minden NFT-piacon havi ütemezett karbantartási időszak van. Csak ki kell várnia a karbantartási folyamatot, amely egyszerre nem tart 1 óránál tovább. Ha a probléma továbbra is fennáll, megpróbálhatja átkapcsolni a blokklánc-hálózatot a kriptográfiai pénztárcán.

Mentse az NFT-jét ingyen 2022-ben

Legyen szó művészről vagy üzletemberről, az NFT-k minden területen hasznot húzhatnak az emberek számára. Az NFt ingyenes létrehozásának képességével potenciálisan számos lehetőség nyílhat meg a kriptovaluták jövőjében. Biztosan feltételezhető, hogy a kriptográfia azért van, hogy az olyan valuták iránti egyre növekvő kereslet mellett maradjon, mint a Shiba Inu. Ne feledje, hogy bár a blokklánc technológia új, még mindig a pénzügy körül forog. Ezért továbbra is legyen óvatos, hogy elkerülje a nem kívánt veszteségeket. Ami az NFT-k művészi részét illeti, a Procreate vagy annak alternatívái segítségével elvégezheti a munkát. Ha bármilyen nehézségbe ütközik saját ingyenes NFT létrehozása során, az alábbi megjegyzésekben teheti meg kérdéseit. Csapatunk ott lesz, hogy segítsen.