Íme, hogyan és miért kell letiltani őket

Kulcs elvitelek

 • Az X (korábban Twitter) alapértelmezés szerint engedélyezte az audio- és videohívásokat minden felhasználó számára, de ez bizonyos beállítások módosításával letiltható.
 • Minden felhasználó kezdeményezhet és fogadhat hívásokat X-en, függetlenül attól, hogy előfizet-e az X Premiumra.
 • Az X hívási funkciójának letiltásához módosíthatja a beállításokat a mobilalkalmazás Közvetlen üzenetek lapján.
 • Bárki, aki bekapcsolva tartja a hívási funkciót, komolyan mérlegelje az ezzel kapcsolatos biztonsági és adatvédelmi kérdéseket.

Az X (korábban Twitter) mindenki számára elérhetővé tette az audio- és videohívásokat. Mivel azonban a funkció alapértelmezés szerint engedélyezve van, tudnia kell, hogyan kell letiltani, és tudnia kell, hogyan működik az X. És ez a helyzet attól függetlenül, hogy szívesen kezdeményez és fogad hívásokat X-en, vagy sem.

Az audio- és videohívás X-en alapértelmezés szerint engedélyezve van

Az audio- és videohívások, amelyek korábban X Premium-felhasználókra korlátozódtak, most minden felhasználó számára elérhetővé váltak, és alapértelmezés szerint minden X-fiókban engedélyezve vannak. Ezt a módosítást 2024. február végén hajtottuk végre, és X egy bejegyzésben jelentette be a platformon (lásd alább).

Az X 2023 októberében iOS rendszeren, 2024 januárjában pedig Androidon audio- és videohívási képességekkel bővítette a platformot. Bár mindenki fogadhatott hívásokat, csak az X Premium előfizetők kezdeményezhettek hívásokat. Mostantól mindenki kezdeményezhet és fogadhat hívásokat, függetlenül attól, hogy fizet-e az X használatának kiváltságáért.

  A bérszámfejtés egyszerűbb, mint gondolná a Rippling etoppc.com segítségével

Pozitív lépésnek tűnik a hívási funkció megnyitása mindenki előtt. Ha azonban alapértelmezés szerint engedélyezve van, akkor mostantól anélkül is fogadhat hívást, hogy szeretne – vagy ha tudná, hogy a funkció engedélyezve van.

Hogyan működnek az audio- és videohívások az X-en

Az X hívó funkciója kissé zavaró. Nehéz kitalálni, kit hívhat és ki hívhat, de mindent megteszünk, hogy megértse ezt. Az alapfeltevés az, hogy minden fiók képes hívásokat kezdeményezni és fogadni. Az azonban, hogy kit hívhat és ki hívhat, mindkét fél beállításaitól függ.

Alapértelmezés szerint bárkitől fogadhat hívásokat, akiket követ vagy a címjegyzékében szerepel (ha X hozzáférést adott a névjegyzékéhez). Ezt azonban módosíthatja a Közvetlen üzenetek beállításaiban, ha kiválasztja a Fogaskerék ikont a Közvetlen üzenetek lap jobb felső sarkában.

Itt megtalálja az audio- és videohívások engedélyezésének vagy letiltásának lehetőségét, valamint jelölőnégyzeteket, hogy mely embercsoportok hívhatják Önt. Van egy jelölőnégyzet is a Továbbfejlesztett hívásbiztonság lehetőséghez, amelyet engedélyeznie kell, hogy „elkerülje IP-címének felfedését partnere számára a hívás során”.

Ha fel szeretne hívni valakit, érintse meg az Üzenetek fület az alkalmazás jobb alsó sarkában, válassza ki, hogy kit szeretne hívni, majd nyomja meg a Kamera ikont (videohíváshoz) vagy a Telefon ikont (hanghíváshoz). Csak akkor láthatja a felhívás lehetőségét, ha legalább egy DM-et küldött Önnek.

  A 10 legjobb POE kamera 📷 a tiszta és éles megfigyelési felvételekért

Hívás fogadásához el kell fogadnia, amikor azt az értesítést látja, hogy valaki hívja Önt. Tekintse meg útmutatónkat a hiányzó Android-értesítések kijavításához, ha problémákba ütközik.

Hogyan lehet kikapcsolni az X hívó funkcióját

Mivel az X hívási funkciója alapértelmezés szerint engedélyezve van, ha le szeretne iratkozni, ezt manuálisan kell megtennie:

 • Nyissa meg az X-et a telefonján, és koppintson az Üzenetek fülre a jobb alsó sarokban.
 • A következő ablakban, ahol láthatja DM-beszélgetéseit, koppintson a jobb felső sarokban található Beállítások fogaskerékre.
 • Ha teljesen le szeretné tiltani az audio- és videohívást, állítsa balra az Audio- és videohívás engedélyezése melletti csúszkát.
 • Ha engedélyezni szeretné az audio- és videohívásokat, de korlátozni szeretné, hogy kik hívhatják Önt, jelölje be a Hang- és videohívások engedélyezése jelölőnégyzetből, és törölje a jelet a belátása szerint.
 • A legbiztonságosabb lehetőség azok számára, akik engedélyezve tartják a hívási funkciót, ha a címjegyzékében szereplő személyekre korlátozzák, de ez azt jelenti, hogy megosztja névjegyeit X-szel.
 • Miért érdemes kikapcsolni az X hívó funkcióját?

  Bár az X alapértelmezés szerint mindenki számára be van kapcsolva, javasoljuk, hogy legalább fontolja meg a funkció kikapcsolását. A legfontosabb ok az, hogy bár dönthet úgy, hogy nem hív fel senkit, mindaddig, amíg a funkció engedélyezve marad, az emberek továbbra is hívhatják Önt. Tekintettel arra, hogy X-nek már van spamproblémája, ez nem ideális.

  Egy másik szubjektív ok, hogy az emberek X-en történő felhívása sok kívánnivalót hagy maga után. Az útmutató megírásához kétszer hívtam a szerkesztőmet az X-en; egyszer hanggal, egyszer videóval. A hangminőség mindkét esetben megdöbbentő volt, nagy késéssel, és egyikünk sem hallotta elég jól egymást ahhoz, hogy beszélgetést folytasson.

    Hogyan ellenőrizheti a hardver specifikációit egy Chromebookon

  Mit kell figyelembe venni az X hívások engedélyezése előtt?

  Ha szívesen engedélyezi X hívási funkcióját, lehetővé téve az emberek számára, hogy felhívják Önt, először legalább a következőket vegye figyelembe.

  Hacsak nem engedélyezi a fokozott hívásvédelmet (ahogyan korábban említettük), előfordulhat, hogy az IP-címét kiszivárogtatja annak a személynek, akivel beszél. Ennek az az oka, hogy a szabványos hívások szerint X súgója„úgy irányított egyenrangú, hogy minden fél [sic] Az IP-cím látható lehet a másik számára.” Ha azonban valamelyik fél engedélyezte a Továbbfejlesztett hívásbiztonság opciót, a hívás „X infrastruktúrán keresztül közvetítődik, és minden olyan fél IP-címe, amelynél engedélyezve van ez a beállítás, maszkolásra kerül”.

  Bár az IP-cím kiszivárogtatása nem a világ vége, nem is ideális. Tisztában kell lennie azzal, hogy valaki mit tehet az Ön IP-címével, különösen, ha tartózkodási helyének felfedése különleges veszélyt jelentene Önre.

  Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, a végpontok közötti titkosítás feltételezett hiánya. Mivel X egyetlen dokumentációjában sem említi a hívások titkosítását, arra következtethetünk, hogy valószínűleg nincsenek titkosítva. Ami, ha igaz, lehetővé tenné X számára, hogy meghallgassa ezeket a beszélgetéseket.

  Tekintettel arra, hogy a legtöbb üzenetküldő alkalmazás most már lehetővé teszi az emberek felhívását, nem csodálkozunk azon, hogy az X/Twitter mindenki számára megnyitotta ezt a funkciót. Az alapértelmezés szerinti engedélyezés azonban azt feltételezi, hogy mindenki hívni akar, és olyan emberek hívják, akiket csak online ismer. Az X calling jelenleg fennálló potenciális adatvédelmi problémái, valamint a szolgáltatás amúgy is silány jellege azt jelenti, hogy azt javasoljuk, hogy tiltsa le a funkciót.