Íme, amit tudnod kell

A Google keményen dolgozott azért, hogy könnyen használható és hozzáférhető eszközökkel segítse az adattudósokat vagy a mesterséges intelligencia (AI) kutatóit.

A Google népszerű ajánlatai közé tartozik a TensorFlow és a Google Colab. Hogy egy lépéssel tovább menjünk, az olyan eszközöket, mint a Cloud AI, Cloud AutoML, BigQueryML, szintén bevezették a Google Cloud Platformba, hogy megkönnyítsék az adattudósok és a gépi tanulási mérnökök dolgát.

Figyelembe véve a rendelkezésre álló mesterséges intelligencia-eszközök arzenálját, ez gyakran egy olyan folyamat, amely oda-vissza jár az adatok elemzéséhez, a modellek betanításához, a gyártáshoz való telepítéshez és azok monitorozásához.

A Google Vertex AI segítségével az összes felhőajánlat egyetlen fedél alatt elérhető lesz, amelyet Ön kezel.

Mi az a Vertex AI?

Vertex AI egy felügyelt gépi tanulási platform, amely a Google összes felhőszolgáltatását egy helyen biztosítja az AI-modellek üzembe helyezéséhez és karbantartásához.

Minden kapcsolódik az AI-hoz és a gépi tanuláshoz a Google Cloud Platformban? Igen, valószínű.

A Google gondoskodik arról, hogy a szolgáltatások továbbra is működjenek, hogy ne befolyásolják a munkafolyamatot. Tehát nem kell aggódnia az infrastruktúra karbantartása miatt.

„Felügyelt” platformnak tekintve automatizálja a dolgokat, és lehetővé teszi, hogy a fontosabb dolgokra összpontosítson a gépi tanulási munkafolyamatban. A Vertex AI segítségével a Google az újoncokat célozza meg, hogy egyszerűbb használatot biztosítson, a szakértőket pedig azért, hogy időt takarítsanak meg az alapvető feladatok elvégzésére.

  Kép rögzítése az asztal tetejére

Sokkal egyszerűbbé teszi a képzési modelleket, és csaknem 80%-kal kevesebb kódsorra van szükség (ahogy hivatalosan is állítják), mint más versenyképes AI-platformokhoz, például az Azure Machine Learninghez.

Az alábbi hivatalos videó rengeteg technikai betekintést nyújt a Vertex AI-ről és arról, hogy ez hogyan befolyásolja a tipikus gépi tanulási munkafolyamatot.

Az AI óriási innovációs potenciállal rendelkezik a vállalkozások számára. De ennek hatékony megvalósítása állandó kihívás. Ezért az MLOps egy olyan megközelítés, amelyet egyre inkább ösztönöznek a dolgok hatékonyabbá tételére.

Ha nem tudta volna, az MLOps támogatja az automatizálást, hogy gyorsan üzembe helyezhessen egy termelésre kész modellt minimális kockázattal. Ez garantálja a minőséget és időt takarít meg.

A Google Vertex AI egy szolgáltatásként szolgáló platform a gépi tanuláshoz és az AI-fejlesztők számára, hogy ösztönözzék az MLO-kat az iparágban.

Google Vertex AI: A funkciók áttekintése

Ha Ön gépi tanulás vagy mesterséges intelligencia rajongó, valószínűleg tudja, mit szeretne kezdeni a Vertex AI-val.

De, hogy előnyt nyújtsak, hadd emeljem ki a Vertex AI legfontosabb jellemzőit.

Egységes gépi tanulási munkafolyamat

Technikailag olyan eszközöket használhat, mint az AutoML, Explainable, Vizier, Edge manager és még sok más, hogy a gépi tanulási modelleken dolgozzon. És mindaz, ami egyetlen platformról elérhető, játékmódot jelent.

Egyéni kódot is használhat a képzéshez, és továbbra is mindent egy központi tárolóban tárolhat, amire szüksége van.

  Hogyan olvassunk Twitter-szálakat hosszú bejegyzés formájában

Előre betanított API-k

Nem csak megkönnyíti a munkafolyamatot, hanem a dolgok felgyorsítása érdekében is kap előre betanított API-kat a látáshoz, videóhoz, természetes nyelvhez és egyebekhez.

Könnyedén integrálhatja őket meglévő alkalmazásaiba, vagy egyszerűen létrehozhat egy új alkalmazást ezzel. Így előfordulhat, hogy nem kell más AI API-platformokat keresnie a munka elvégzéséhez.

Ha valami innovatív, mégis egyszerű fejlesztésen dolgozik, a Google Vertex AI-je a rendelkezésre álló előre betanított API-k segítségével pillanatok alatt segíthet a megoldás kifejlesztésében.

Nem csak a csökkentett erőfeszítés, de még akkor is, ha minimális tapasztalattal rendelkezik, ez segíteni fog.

Zökkenőmentes adat- és mesterséges intelligencia integráció

Nem meglepő, hogy a BigQueryML-t népszerűen használják gépi tanulási modellek létrehozására és végrehajtására SQL-lekérdezések használatával.

A Vertex AI segítségével hozzáférhet ahhoz, és adatkészleteket exportálhat a platformra, hogy integrálja a munkafolyamatba. Tehát teljes körű integrációt kap.

Minden nyílt forráskódú keretrendszer támogatása

Minden nyílt forráskódú keretrendszer más és mégis hasznos. Előfordulhat, hogy a PyTorch és TensorFlow modellek telepítésekor alkalmazkodnia kell a különböző munkafolyamatokhoz.

A Google Vertex AI pedig támogatja az összes nyílt forráskódú modellt, beleértve a scikit-learn-t is.

Ez segít abban, hogy az összes modellt azonos módon közelítse meg, függetlenül attól, hogy egyedi kódolásúak vagy AutoML használatával készültek.

A Vertex AI előnyei

Míg az MLOps az egyik, a Vertex AI további jelentős előnyökkel is jár. Néhány fontos kiemelendő dolog a következők:

Pénzt és időt takaríthat meg az infrastruktúrára

A Vertex AI segít csökkenteni a saját infrastruktúra létrehozásának költségeit (például a Kubernetesen keresztül), mert fizetni kell azért, amit használ.

  Hogyan generáljunk véletlenszerű szöveget a Wordben

Ezenkívül jelentősen csökkentenie kell a saját infrastruktúra létrehozására vagy kezelésére fordított erőfeszítéseket a gépi tanulási modellek betanításához.

Így még a minimális tapasztalattal rendelkező elemzők vagy kutatók is segíthetnek a munka elvégzésében.

Tökéletes kezdőknek és szakértőknek

Tekintettel arra, hogy sok dolgot kódolás (vagy beállítás) nélkül is elvégezhet, ez kiváló választás kezdőknek. Egyszerű tanulási görbét kínál a gépi tanulási modellek betanításához és üzembe helyezéséhez.

Erről eszembe jut az egyik forrásunk, amely felsorol néhány AI online kurzusát, ha Ön törekvő tanuló.

A szakértők számára pedig időt takarít meg azáltal, hogy előre betanított API-kat és különféle felügyelt eszközökhöz biztosít hozzáférést az alapvető feladatok/funkciók eléréséhez.

Kikövezi az utat az egyre összetettebb feladatok megoldásához

A Google Vertex AI megkönnyíti a gépi tanulási munkafolyamatot. Tehát aki egyszerű problémával foglalkozik, annak gyors megoldása lesz.

Ez pedig több embernek segít majd megoldani az egyre összetettebb problémákat, mivel nem kell aggódniuk a minimum miatt.

Csökkenti a termelési telepítések kockázatát

Noha ez nem a Google Vertex AI áttekintése, segíthet csökkenteni annak kockázatát, hogy a modellek készen állnak a bevezetésre.

Így a megoldások magabiztosan végrehajthatók a problémák zökkenőmentes kezelése érdekében.

Kezdje el a Google Vertex AI használatát

Mielőtt elkezdené, fontos megjegyezni, hogy számos rendelkezésre álló eszköz még előnézetben van (a változtatások jogát fenntartjuk). Tehát lehet, hogy még nincs kész a főműsoridőre.

Ha regisztrál a Google Cloud Platform próbaverziójára, 300 USD ingyenes jóváírást kap, amelyet 90 napon belül felhasználhat. Az áraknak azonosnak kell lenniük a mesterséges intelligencia platform ajánlatainál – megtekintheti a hivatalos árképzési oldal további részletekért.

Irány a Google Vertex AI termékoldalt a kezdéshez.

És ha kíváncsi, felfedezhet néhányat kezdeti felülvizsgálatok és tesztek az iparágban dolgozó néhány szakember által.