Hozzon létre virtuális eseményeket ezzel a 9 fantasztikus marketingeszközzel

A virtuális események nagyon könnyen lebonyolíthatók ebben a gyorsan fejlődő digitális korszakban.

A globális COVID-19 világjárvány miatt számos vállalkozásnak számos problémával kell szembenéznie. A járvány hosszú ideig tart, és a dolgok még mindig nincsenek teljesen ellenőrzés alatt. Ez az oka annak, hogy a vállalatok új munka- és kommunikációs módokat keresnek.

Több cég arra kéri alkalmazottait, hogy továbbra is otthonról dolgozzanak. Korábban a munkatársak személyesen is találkoztak, most azonban át kell állniuk az online platformra. A vállalatok különböző online platformokat használnak, például a Zoomot, a Hangouts-ot, a Meetet és a Skype-ot videohívásokhoz és értekezletekhez. Másrészt a Slack és a Microsoft Teams szolgáltatást használják dokumentumok és üzenetek cseréjére.

Nemcsak a találkozók, hanem a vállalkozások is várják a virtuális rendezvények szervezését. A vállalkozások online eseményeken keresztül lépnek kapcsolatba a közönséggel. Mivel a világ zárlat alatt volt, több vállalat úgy döntött, hogy folytatja a virtuális termékbemutatókat, vásárokat és még sok minden mást.

A híres Apple Inc. virtuális termékbemutatónak adott otthont 2020 szeptemberében. Különféle Apple-termékeket jelentettek be, köztük két vadonatúj iPad modellt és egy Apple Watch-ot. A közönség mindenről részletesen tájékozódhatott. A szervezők mindent könnyedén le tudtak írni a közönségnek, még az online felületen is. Az emberek a virtuális eseményeken is ugyanolyan lelkesedéssel voltak figyelmesek.

Ha rendezvény lebonyolításán gondolkodik, hadd mondjam el, ez lehetséges. Sokan csinálják, és te is megteheted a megfelelő szoftver segítségével. Mielőtt pedig a legjobb virtuális események megoldásairól beszélnék, hadd osszam meg néhány tippet az események sikeressé tételéhez.

A megfelelő platform kiválasztása

Olyan platformot kell választani, amely megfelel az esemény költségvetésének, kritériumainak és típusának. A megfelelő platform kiválasztása meglehetősen egyszerű lesz, hogy sikeres legyen az esemény.

Kezdő platformok

Ha olyan gyors megoldást keres, amely nem igényel sok erőforrást, akkor érdemes közösségi média platformokat használnia. Segítségükkel élőben közvetítheti a teljes eseményt a közösségi médiában.

Néhány platform a Facebook, a YouTube és az Instagram. A legjelentősebb előny itt az, hogy nem kell semmit költenie egy online esemény megrendezésére ezeken a platformokon. Az esemény linkjét közvetlenül megoszthatja a célközönséggel. A közönség ismeri ezeket a platformokat, mivel meglehetősen könnyen használhatóak. Kihasználhatja az élő közvetítés eszközeit.

A közösségi média platformok hátránya, hogy az esemény nem lesz annyira interaktív. Az emberek csak megjegyzésekkel léphetnek kapcsolatba, de más típusú interakció nem lehetséges. Egyes platformok bizonyos korlátozásokat is támasztanak az élő munkamenetek fogadására. Például 10 000 feliratkozóra van szükséged a csatornádon ahhoz, hogy élő virtuális eseményt rendezhess a YouTube-on.

Köztes platformok

A Zoom vagy a Google Meet segítségével fokozhatja a résztvevőkkel folytatott interakció szintjét. Lehetővé teszi csapattalálkozók és konferenciatermek létrehozását webináriumokhoz és online eseményekhez.

Interakcióba léphet közönségével, és megoszthatja képernyőjét vagy webkameráját, hogy személyes eseményszerűvé tegye. Kisebb összejövetelre jó.

Speciális platformok

Ha aggódik a közönség interakciója miatt, és mindenre szüksége van ahhoz, hogy a virtuális események sikeresek legyenek, akkor az alábbiakban említett fejlett eszközökre van szüksége, amelyek gondoskodnak a felmérésről, az összevonásról, a vetélkedőkről, az esemény utáni jelentésekről, a mélyreható elemzésekről és még sok másról.

Virtuális események promóciója

Ha virtuális esemény megszervezését tervezi, szilárd marketingstratégiát kell kidolgoznia, amely összhangban van az Ön céljaival és az online világban végzett munkával. Rengeteg mód van vállalkozása vagy rendezvénye népszerűsítésére. A digitális marketingstratégiák közül a két legfontosabb, amelyre összpontosítani kell:

  Az AirPlay kikapcsolása iPhone-on

Az e-mail és a közösségi média a legjobb módja annak, hogy rendezvényét az emberek elé tárja. Szánjon időt marketing e-mailek készítésére, hogy vonzza az embereket a virtuális eseményére. Az eseményspecifikus hashtagek hatalmas lökést adnának az eseménynek a közösségi médián keresztül. Akár befolyásos követőket is megkereshet a közösségi médiában, hogy népszerűsítse virtuális eseményét.

Használja újra a videó tartalmát

Még ha virtuális eseménye véget is ért, ez nem jelenti azt, hogy a tartalom értéktelenné válik. A tartalmat szerkesztheti, és különböző formátumokban elhelyezheti a közösségi médiában és más platformokon, hogy népszerűsítse azt.

  • Hozzon létre podcastot a videotartalom konvertálásával
  • Írj blogot a videód átírásával
  • Ossza meg őket a közösségi médiában rövid klipek és képek létrehozásával olyan eszközökkel, mint a Canva.

A tartalom soha nem öregszik; ismét felhasználhatja korábbi eseményének népszerűsítésére. Ez abban is segít, hogy felhívja a közönség figyelmét a következő eseményre.

Nézzünk meg néhány fantasztikus marketingeszközt egy virtuális esemény létrehozásához.

Adobe Connect

Szervezzen egy virtuális eseményt Adobe Connect hogy kihasználja a virtuális platform valódi erejét. Használhatja ezt a sokoldalú platformot, hogy csodálatos élményt nyújtson sokszínű közönségének. Teljesen átalakíthatja a közönség bevonásának módját, hogy magával ragadó élményt nyújtson számukra. Kiváló platform webináriumok, találkozók és konferenciák biztonságos módon történő lebonyolítására.

Szabja testre a színpadot a közönségnek megfelelően, és vegye át a teljes irányítást a platform felett, hogy fokozza az elköteleződést és az interakciókat, miközben folytatja az eseményt. A közönség soha nem hagyhatja ki a munkamenetet az interaktív felvételekkel, amelyek valódi ülésnek tűnnek.

Az Adobe Connect egy egyablakos tervezési megoldás, amely szállítja és nyomon követi a teljes virtuális eseményt. A platform rögzíti az összes esemény előtti és esemény utáni munkafolyamatot. Ezzel a platformmal mélyreható elemzést kaphat virtuális eseményéről. Nem kell aggódnia a vállalat és a résztvevők biztonsága vagy adatai miatt, mert az Adobe gondoskodik Önről, ha a biztonságról van szó.

Az Eseménynaptár

Az Eseménynaptár azzal kezdődik, hogy virtuális eseményeit séma szerint optimalizálja a jobb Google keresési felfedezés érdekében.

Ez a virtuális eseményszoftver hatékonyan integrálja a konferenciaeszközöket, mint például a Zoom és a Webex. Automatikusan generálja a találkozó hivatkozásait, és megjeleníti azokat a WordPress irányítópultján.

Ezenkívül választhat az élő közvetítés linkjeinek megjelenítése a jegyet vásárló vagy válaszadás résztvevői számára. Az Eseménynaptár a hibrid eseményeket is támogatja azáltal, hogy minden ilyen bejegyzés helyszínét tartalmazza.

Ez lehetővé teszi, hogy mindent közvetlenül a WordPress adminisztrációs paneljéről irányítson, beleértve a beágyazott élő közvetítést is, hogy fenntartsa a webhely forgalmát.

Az Eseménynaptár virtuális és hibrid eseményekhez való használata sokkal több előnnyel jár. Az előfizetések egyetlen webhelyről korlátlan számú webhelyre indulnak, minden felhasználási esetet kielégítve.

Végül minden vásárlást kérdések nélkül 30 napos pénz-visszafizetési garanciával támogatunk.

Hubilo

Hubilo ideálissá tette a platformját azáltal, hogy számos vállalkozást és rendezvényeiket szem előtt tartva. Céloldal létrehozásával támogatja a mélyregisztrálási munkafolyamatokat. A jegyértékesítés, a számlázás és a Hubilo teljes folyamata a különböző fizetési feldolgozókkal való integrációt kezeli.

A platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy fantasztikus esemény feedben vegyenek részt. Az elköteleződési grafikon exponenciálisan növekedne az esemény feed miatt. Képes a teljes virtuális esemény zökkenőmentes kezelésére. A műsorszóró stúdiótól az eljegyzésig mindenről a Hubilo gondoskodik.

  Fájlok letöltése Linuxon a Curl segítségével

Ez nem csak a virtuális események platformja, hanem elemzési és márkaépítési jellemzőit is észre fogja venni. Számos üzleti eszköz integrálható, például a Salesforce, a HubSpot, a Mailchimp, az Intercom, a Marketo és még sok más, hogy a Hubilo-n keresztül kezelje az események munkafolyamatait.

Goldcast

Goldcast egy speciális platform az eseménymarketingesek számára, hogy olyan eseményeket hozzanak létre, amelyek úgy érzik, mint egy Netflix. Teljesen testreszabhatja ezt a platformot a márkája szerint, hogy az hasonlítson a cége eseményére. A Goldcaston végtelen testreszabási lehetőségek állnak rendelkezésre.

A Goldcast lehetővé teszi élő és előre felvett videók keverését. A beépített stúdió zökkenőmentes és zökkenőmentes átmenetet biztosít az élő és az előre felvett videók között. Most nem lesz csend vagy szünet a videó átmenetek miatt. A Goldcast ideális platform különféle virtuális események, például termékbemutatók, vásárlói csúcstalálkozók, közösségi események, éves konferenciák, workshopok és még sok más megrendezésére.

A virtuális események általában egyoldalú prezentációkká válnak, ahol nincs esély a peer-to-peer interakciókra. Ez a lebilincselő platform lehetővé teszi kedvenc témájának megvitatását egy kerekasztal-teremben. Ha végzett a virtuális eseménnyel, a Goldcast bemutatja Önnek az ügyfelek és a potenciális ügyfelek összegyűjtött adatait, valamint a gyakorlati betekintést.

Airmeet

Airmeet úgy lett kialakítva, hogy emlékezetes eseményeket biztosítson, amelyeket a közönség imádni fog. A résztvevők egyik virtuális ülésről a másikra léphetnek, felkereshetnek néhány kiállítási standot, és felkereshetik a hálózati társalgókat, hogy kapcsolatba lépjenek más résztvevőkkel. Személyre szabott recepciót építhet a színpad, a társalgó és a fülke karbantartásához.

Gyorsan bővítheti eseményét még akkor is, ha 100 000 résztvevője van a virtuális eseménynek. Gyorsan indíthat élő közvetítést a YouTube-ról és a Facebookról közvetlenül az Airmeeten keresztül. Az eseményadatok összegyűjthetők és elemezhetők a CRM Zapier-en keresztüli integrálásával. A munkamenetet bármely élő stúdióból streamelheti, például OBS, WebEx, Zoom stb.

Ez egy rendkívül megbízható és robusztus platform virtuális események rendezésére, és kiváló integrációs lehetőségekkel rendelkezik a jobb élmény érdekében. Akár közösségi webináriumot, akár díjátadót, élő show-t vagy vásárt tervez, nem kell aggódnia, mert az Airmeet mindent meg tud oldani.

Ugorj be

Ha azt tervezi, hogy egy virtuális eseményt szervez résztvevőkkel a világ minden tájáról, nézze meg Ugorj be. Ez előnyös lesz egy vonzó virtuális esemény létrehozásához. Több interaktív területet optimalizáltunk a résztvevők számára, hogy kapcsolatba lépjenek egymással.

Ennek a platformnak köszönhetően semmilyen különbséget nem fog látni az offline és az online események között. Számos testreszabási lehetőség áll rendelkezésre, hogy ideális virtuális esemény legyen. Akár 50 fős toborzó rendezvényt, akár 500 fős gyakorlati találkozót, akár 50 000 fős éves vásárt tervez, a Hopin segítségével előre léphet.

A Hopin lehetővé teszi az esemény kezelését a tervezéstől az elemzési fázisig. Jegyeket értékesíthet online, vagy akár szponzorokat is toborozhat. Akár teljes elemzést is kaphat az eseményről, és letöltheti az összes résztvevő adatait. Minden résztvevő gyorsan kapcsolatba léphet egymással, és lehetőség van 1-1 találkozó megszervezésére a résztvevők közötti jobb elköteleződés érdekében.

Ballon

Ballon egy online platform, ahol könnyedén felfedezheti és virtuálisan fogadhat eseményeket. Skálázható és biztonságos technológiáinak segítségével tervezhet expót, élő színpadi eseményt, hálózati eseményt és még sok mást. Ezen a platformon korlátlan számú szakasz áll rendelkezésre.

A Balloon segítségével szórakoztató és lebilincselő eseményt hozhat létre egy unalmas esemény helyett, ahol a résztvevők ülnek és hallgatnak. Itt az embereknek lehetőségük nyílik kapcsolatba lépni hasonló gondolkodású emberekkel. Hallhatja a szakértők beszélgetését, vagy csatlakozhat egy beszélgetéshez, és elkezdheti a hálózatépítést az emberekkel.

  40 évvel később a „Pac-Man” még mindig elragadja a szívünket

Az esemény létrehozásától kezdve az eseményjelentések egyetlen platformról történő elemzéséig mindent kezelhet. Megszervezhet kisebb találkozókat alkalmazottai számára, vagy akár személyes konzultációt is folytathat egy potenciális ügyféllel. Nincs vége annak a sok lehetőségnek, hogyan használhatja fel ezt a platformot egy sikeres virtuális esemény megszervezésére.

Csoda

Csoda egy virtuális tér, ahol az emberek beszélgethetnek és találkozhatnak, valamint online összejöveteleket szervezhetnek szórakozásból. A platform innovatív módszert dolgozott ki annak megtudására, hogy ki kihez beszél. A beszélgetéshez való csatlakozáshoz az emberek közelebb viszik avatarjukat a többiekhez. A beszélgetés elhagyásához egyszerűen el kell távolítaniuk az avatárjukat.

Könnyedén sugározhatja a tartalmat videóval, képernyőmegosztással vagy bármilyen más módon. Lehetőség van a tartalom sugárzására az emberek egy bizonyos területére vagy az összes vendég számára. Olyan érzés lenne, mint egy teljes fizikai helyszín előkészítése. Különböző területeket állíthat be a platformon, és minden területhez témát adhat meg. A vendégek interakcióba léphetnek egymással aszerint, hogy miként határozta meg az adott terület építése során.

A Wonderben az a legjobb, hogy minden eszközön működik. Nincs szükség szoftver letöltésére vagy telepítésére, mivel a platform kompatibilis a böngészőkkel. A Wonderen akár 1500 vendég számára is tarthat virtuális eseményt. A Wonder nagyon védi a résztvevők, a szervezők és az egész rendezvény biztonságát. A házigazdák és a szervezők a Wonder-t használják virtuális eseményekhez, például összejövetelekhez, vásárokhoz, konferenciákhoz, találkozókhoz, hálózatépítéshez és még sok máshoz.

Sereg

Ha vállalati szintű szoftvert keres virtuális konferenciák és egyéb rendezvények lebonyolításához, akkor Sereg a tökéletes az Ön számára.

Legyen szó kis konferenciáról, vállalati alkalmazottak találkozójáról vagy nagyszabású, globális rendezvényről, a Bevy-nél minden erőforrást megtalál, hogy ezt megvalósítsa. Integrálható a marketing és CRM automatizálási szoftverrel a jobb kezelés érdekében.

Teljesen megértheti közönsége adatait, és jobb eredmények elérésére használhatja azokat. Az összes adat visszaintegrálása az alaprendszerekhez meglehetősen egyszerű. Itt nincs közvetítő, amikor az eseményeket a Bevy ad otthont. A résztvevők adatai csak az Önéi, és a platform miatt nem lenne interferencia.

A Bevy bármilyen léptékű virtuális és közösségi eseményeket képes kezelni maximális hatékonysággal. A tanácsadók csapata mindig készen áll, hogy támogatást nyújtson a platformmal kapcsolatos kérdések vagy problémák esetén. Virágozhat virtuális eseményeivel, ha megtervezi azt a Bevy-n.

Végső gondolatok

A járvány miatt az emberek otthonukban ragadtak és unatkoznak. Ez a megfelelő alkalom arra, hogy rendkívüli virtuális eseményeket hozzanak létre, amelyek elősegítik márkaépítésének és üzletének bővítését. A fent említett megoldások segítségével meglehetősen egyszerűen megszervezheti és kezelheti virtuális rendezvényét, miközben hatalmas sikert arat.

Ezután fedezze fel a legjobb webinárium-szoftvert az üzleti növekedéshez.