Hozzon létre vendégfiókot iPhone-ján a GuestMode segítségével

A Windows Phone 8 Kids Zone funkciója minden bizonnyal megmutatta, hogy van hely a piacon a több felhasználói fiókot kínáló mobilplatformok számára, akárcsak az asztali eszközök. Sokszor durva érzés lehet megtagadni valakinek az okostelefonját, de még durvábbnak tűnik, ha folyamatosan megpróbáljuk megnézni, mit csinálnak vele. Az egyetlen módja annak, hogy megnyugodjon ilyen helyzetekben, ha egyfajta vendégfiókot hoz létre az eszközén. Az iOS rendszeren korábban bemutattuk az iPrivacy nevű módosítást, amely lehetővé teszi az iPhone-ra telepített alkalmazások hozzáférésének korlátozását. A GuestMode egy új módosítás az iOS 7-hez, amely ugyanezen az elven alapul, de sokkal intuitívabb a használat során. Nem fog megzavarni a számtalan konfigurációs lehetőségtől, miközben megpróbálja beállítani, és az egész készen áll a működésre, miután kiválasztotta azokat az alkalmazásokat és funkciókat, amelyeket biztonságosnak ítél meg idegenek számára.

  Hogyan készítsünk tökéletes perspektívaváltásokat a Photoshopban képek és logók számára

A GuestMode számos módot kínál az alternatív felhasználói fiók engedélyezésére. Ezeknek a módszereknek a többsége gesztusokon alapul, ezért a módosítás az Activatortól függ (a GuestMode-dal automatikusan telepítve van). A GuestMode elindításának néhány módja a jelszavak beviteli képernyőjének csúsztatása (mint a lezárási képernyőn), dedikált gomb hozzáadása a zárolási képernyőhöz ehhez a módosításhoz, vagy aktiváló kézmozdulat hozzárendelése. A magánélet védelmét illetően a csípés lehetővé teszi, hogy jelszót helyezzen el a GuestMode-ban, függetlenül a lezárási képernyő jelszavától.

Az alkalmazásokhoz való hozzáférés korlátozása mellett a GuestMode más jogosultságok meghatározására is használható. Lehetőség van az Értesítési Központ, a Vezérlőközpont, az App Switcher, a Siri, az Újságos és a Spotlight kereséshez való hozzáférés letiltására. Hogy még alaposabb legyen, a GuestMode lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy korlátozzák az olyan funkciókat, mint az alkalmazások megölése, a címjegyzék megtekintése a tárcsázóból és a Vezérlőközpont parancsikonjai.

  A nyitott ablakok bezárása iPhone 11-en

Ezeknek a funkcióknak mindegyike saját kapcsolóval rendelkezik a Beállítások alkalmazáshoz hozzáadott GuestMode menüben. A GuestMode-ban továbbra is elérhető alkalmazások kiválasztásához egyszerűen menjen végig az „Engedélyezett alkalmazások” szakaszon, amely felsorolja a rendszer és a harmadik féltől származó alkalmazásokat.

A GuestMode nem rontja el az ikonok elrendezését a Springboardon. A módosítás egyszerűen kiszürkíti azokat az ikonokat és mappákat, amelyek nem érhetők el a GuestMode-ban, és ezek megérintése nem hoz semmilyen eredményt. A GuestMode-ból való kilépéshez egyszerűen zárja le az eszközt, majd a szokásos módon oldja fel.

A GuestMode kompatibilis az iOS 7-tel, 0,99 dollárba kerül, és elérhető a Cydia áruház BigBoss repójában.

  Hogyan nevezzünk el egy térképet a Minecraftban