Honnan tudhatod, hogy valaki letiltott-e téged az Instagramon

Az Instagram az egyik legnépszerűbb fotómegosztó közösségi médiaplatform, és már sok Instagram-trükköt és egyéb funkciót ismertettünk. Azonban van egy probléma, amellyel sok Instagram-felhasználó szembesül (vagy amiatt aggódik), hogy valaki blokkolja az Instagramon. Tehát, ha a közelmúltban nem láttad a bejegyzéseket valakitől, akit ismersz vagy követsz, és attól tartasz, hogy esetleg letiltottak, a következőképpen tudhatod meg, hogy valaki letiltott-e téged az Instagramon 2022-ben.

Tudd, ha valaki letiltott téged az Instagramon (2022)

Többféle módon is megállapíthatja, hogy letiltották-e az Instagramon. Vannak azonban olyan módszerek is, amelyek valójában nem működnek. Ebben a cikkben megvitatjuk mind a tényleges módszereket, amelyekkel megtudhatod, hogy valaki letiltott-e téged az Instagramon, mind pedig azokat a dolgokat, amelyekre nem szabad az időt pazarolni. Mint mindig, az alábbi tartalomjegyzék segítségével könnyedén navigálhat ebben a cikkben.

Munkamódszerek annak megállapítására, hogy letiltottak-e az Instagramon

1. Keressen rá a felhasználónevére

Tegyük félre az alapokat. A legegyszerűbb módja annak, hogy megtudja, hogy valaki letiltott-e téged, ha rákeresel a profiljára. Ennek ellenőrzéséhez lépjen a Keresés szakaszba, és írja be a személy felhasználónevét a keresősávba. Ha nem látja a felhasználónevét, akkor valószínű (erről a következő részben olvashat bővebben), hogy letiltottak téged. Tekintse meg az alábbi kép-összehasonlítást referenciaként.

A felhasználó blokkolva (balra) vs a felhasználó nincs letiltva (jobbra)

2. Ellenőrizze a profilt az Instagram weben

A felhasználónév keresése nem meggyőző bizonyíték arra, hogy az adott személy letiltotta Önt. Lehetséges, hogy a személy úgy döntött, hogy deaktiválja vagy törli Instagram-fiókját. Ezért itt az ideje, hogy felvegye detektívszemüvegét, és mélyebbre ásson. Hogyan kell ezt csinálni, kérdezed? Nos, csatlakoztassa a nevüket az Instagram URL-jéhez, és nyissa meg az URL-t egy olyan böngészőben, amelybe nincs bejelentkezve. Fontos, hogy győződjön meg arról, hogy nincs bejelentkezve az Instagramba. Ha Ön webböngészőből használja az Instagramot, egyszerűen nyisson meg egy új inkognitólapot az ellenőrzéshez. Az URL-nek így kell kinéznie:

https://www.instagram.com/insert_fancy_username_here/

Ha a profilja megjelenik itt, és nem jelenik meg, amikor bejelentkezik, biztos lehet benne, hogy letiltott. Még akkor is, ha van privát Instagram-fiókjuk, azt a „The Account is Private” szöveggel látja majd. Ez egy biztos stratégia annak megállapítására, hogy az illetőnek van-e aktív Instagram-fiókja.

  A SIM nem biztosított MM#2 hibája

Ha az érintett személy törölte vagy deaktiválta a fiókját, akkor megjelenik egy oldal, amelyen a “Sajnáljuk, ez az oldal nem érhető el.” Ezt a stratégiát követve biztos lehet benne, hogy az adott személy törölte-e a fiókját, vagy éppen letiltotta Önt. Kölcsön is kérheti ismerőse telefonját, és rákereshet az illető nevére az Instagram-fiókjából, de nem ajánlom, ha minden munkát maga is elvégezhet anélkül, hogy nyomot hagyna.

3. Ellenőrizze a profilt az Instagram alkalmazásban

Ha régi hozzászólásokból vagy DM-en keresztül hozzáférhet a személy profiljához, ellenőrizze a bejegyzések számát. Ha bizonyos számú bejegyzést jelenít meg a bejegyzések számában, és a hírfolyamban a „Még nincs bejegyzés”, az azt jelenti, hogy letiltottak téged. Ha nem vagy letiltva, látni fogod az összes bejegyzésüket.

Blokkolt Insta-fiók a normál fiókkal szemben

4. Keresse meg a profiljukat egy közös baráton keresztül

Ha úgy gondolja, hogy barátja letiltott téged az Instagramon, és meg szeretnéd erősíteni a gyanúdat, megkérheted egy közös barátodat, hogy keressen rá a profiljára. Ez egy jó módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem csak deaktiválta vagy törölte a fiókját. Ha ismerőse láthatja a profiloldalát, fényképeit és videóit stb., az azt jelenti, hogy Önt letiltották.

FYI: Nem működő módszerek

1. Üzenet küldése

Míg a Snapchat „Nem sikerült a küldés – Koppintson az újrapróbálkozáshoz” hibaüzenetet ad, amikor megpróbál SMS-t küldeni valakinek, aki letiltott téged, az Instagram nem. Ez meglehetősen finom megközelítést igényel. A letiltott személy továbbra is küldhet üzeneteket, de ezek az üzenetek egyike sem jut el a címzetthez. Biztos vagyok benne, hogy ez elég sok drámát okozott az emberek között, de az Instagram ezt kínálja, és jó, ha tisztában vagyunk vele.

  E-mailek blokkolása a Gmailben tárgy, feladó vagy domain szerint [Chrome]

A blokkolást követően küldött üzenetek nem érkeznek meg a másik fiókba

Ha kíváncsi, nem, az Ön által küldött üzenetek akkor sem jelennek meg, ha a személy később úgy dönt, hogy feloldja a blokkolását. Amint az alábbiakban látható, nem kaptam meg az új üzeneteket, amelyeket korábban küldtem a fiók feloldása után. Ezt az Instagram tippet mindenkinek tudnia kell. Sőt, a csoportos üzenetek sem érik el őket, ha Ön küldi őket.

2. Ellenőrizze a megjelenített képüket

Ellentétben a WhatsApp-pal, ahol a megjelenített kép egyszerűen elhalványul, Ön nem fogja tudni, ha valaki letiltotta Önt a megjelenített kép ellenőrzésével. Az Instagram akkor is megjeleníti a profilképet, ha az adott személy letiltott téged. Ezért ezt szem előtt kell tartania, amikor megpróbálja kideríteni, hogy az adott személy letiltotta-e Önt.

Keresse meg, ha valaki korlátozta Önt az Instagramon

Most, hogy már utolérte az alapokat, ideje megvitatni a bonyolult részt – a fiókkorlátozást, más néven árnyék-banninget. Az Instagram nemrégiben hozzáadta a korlátozás funkciót, amely segít a felhasználóknak elhallgattatni a visszaélésszerű fiókokat. Míg az Instagram azzal a jó szándékkal vezette be ezt a funkciót, hogy csökkentse a negatív interakciókat a platformon, néhányan a személy blokkolásának alternatívájaként kezdték használni.

Ha korlátozva van, minden megjegyzése átmegy egy felülvizsgálati rendszeren. A másik személy választhat, hogy megtekinti és jóváhagyja a megjegyzést, törli vagy figyelmen kívül hagyja. Ráadásul a címzett semmilyen formában nem kap értesítést, és minden közvetlen üzenete az Üzenetkérések szakaszban lesz.

Most, hogy megtudjuk, hogy valaki korlátozta-e Önt, két módja van. Ha nem látja annak a személynek a tevékenységi állapotát, akinek üzenetet küld, miközben nem tiltotta le a tevékenység állapotát, ellenőrizze egy közös barátja fiókjából. Ne feledje, hogy a barátja sem tilthatja le az aktivitási állapotot. Ha a tevékenységi állapotát az ismerőse fiókjából láthatja, és nem a sajátjában, akkor az adott személy korlátozta Önt.

  Hogyan indítsuk újra a szigetet az „Animal Crossing: New Horizons” című filmben

Egy másik módja annak, hogy ellenőrizze a profiljukban közzétett megjegyzéseket. Ha látja a megjegyzéseket a saját oldalán, és nem látja az összes vagy néhány megjegyzést az ismerőse fiókjából, az azt jelzi, hogy az érintett személy korlátozta a fiókját, és szelektíven jóváhagyja a megjegyzéseket.

Gyakran Ismételt Kérdések

  • Honnan tudod, hogy letiltottak-e az Instagramon?

Rákereshet a felhasználónevére, hogy ellenőrizze, hogy az adott személy letiltotta-e Önt az Instagramon.

  • Hogy néz ki, amikor valaki letilt téged az Instagramon?

Ha valaki letilt téged, nem láthatod az általa az Instagramon megosztott bejegyzéseket, és nem tekintheted meg az Instagram-történeteiket sem.

  • Látható, hogy ki blokkolt téged az Instagramon?

Nincs konkrét hely, ahol megtekintheti, ki tiltotta le. Azonban olyan módszereket követhet, mint például a felhasználónév keresése, hogy megtudja, ha valaki blokkolja Önt.

  • Mi történik, ha valaki letilt téged az Instagramon?

Ha letiltják, nem tekintheti meg történetüket és bejegyzéseiket. Üzenete nem érkezik meg a címzetthez, és nem kezdeményezhet videocsevegést a személlyel.

  • Miért írja ki, hogy 0 bejegyzés az Instagramon, de nincs blokkolva?

Az Instagram gyakran 0 bejegyzést jelenít meg, amikor a másik személy fiókja privát.

  • Kérheti, hogy kövessen valakit az Instagramon, ha letiltott?

Nem, nem kérhetsz olyan követést, aki letiltott téged az Instagramon.

  • A személy megkapja az összes szöveget a blokkolás feloldása után, amit a letiltási időszakban küldtem?

Nem, a letiltási időszak alatt elküldött összes üzenet örökre eltűnt, és a személy nem kapja meg őket.

  • Láthatom valaki profilját, miután letiltottam?

Keresésből nem látod, de régi kommentekből vagy DM-ből eléred. Akkor sem fogja látni a bejegyzéseiket és a történeteiket.

Tudja meg, hogy letiltottak-e az Instagramon

Nos, ezek azok a módszerek, amelyek segítségével megtudhatja, hogy valaki letiltott-e téged az Instagramon. Megbeszéltük továbbá azokat a módszereket is, amelyekkel megpróbálhatja kideríteni, hogy valaki korlátozta-e Önt, valamint néhány olyan módszert, amelyekről azt állítják, hogy működnek, de valójában egyáltalán nem segítenek. Szóval ki tudtad deríteni, hogy valaki letiltott-e téged az Instagramon? Tudassa velünk a megjegyzésekben.