Hogyan vigyünk át adatokat Androidról iPhone-ra [+ 3 Apps]

Az adatátviteli alkalmazások még egyszerűbbé tették az új operációs rendszerre való váltást. Mivel ezt olvassa, és szeretné tudni, hogyan viheti át az adatokat Androidról iPhone-ra, úgy gondolom, hogy már döntött az operációs rendszer váltásáról. Jó neked!

Használatától függően az Androidról iPhone-ra való váltás nagyszerű választás lehet. Az Apple mindennel rendelkezik az elegáns felülettől a gyors processzorig és a kiváló adatvédelmi szabályzatig. Az operációs rendszer váltása azonban az összes adat átvitelével kapcsolatos fejfájással is jár.

Míg az iOS rendelkezik egy intelligens funkcióval, amely gyorsan átviszi az összes adatot egy régi iPhone-ról egy újra a beállítás során, az adatok átvitele Androidról iPhone-ra egy teljesen más kihívás. Az Apple azonban megelőzi az összes lehetséges kihívást, amellyel a felhasználók szembesülhetnek.

Bemutatták saját hivatalos alkalmazásukat, a „Move to iOS”-t, amivel az Android és az iPhone közötti adatátvitel egy darab tortát jelent🍰. Ebben a bejegyzésben áttekintem ezt az alkalmazást, miközben feltárok további harmadik féltől származó alkalmazásokat, amelyek lehetővé teszik az adatok átvitelét Androidról iPhone-ra. Íme egy kis pillantás a további alkalmazásokra az alábbi táblázatban:

Cím

Leírás

Fedezd fel

Tenorshare iCareFone iTransGo

Egyszerű adatátvitel iPhone és Android között.

MobileTrans

Adatátvitel gyári beállítások visszaállítása vagy internet nélkül.

iMobie AnyTrans

Gyors átvitel, beleértve a hívásnaplókat és fájlokat.

Miért váltson Androidról iOS-re?

Az Apple luxustermékeiről ismert, ami a gazdagság jele. De megvan az oka annak, hogy az iPhone-okon ilyen borsos árcédulák vannak, és miért vagyunk még mindig hajlandók 1000 dollárt kifizetni minden egyes bevezetéskor.

Technológiailag meglehetősen fejlettek, lenyűgöző interfészekkel, erőteljes integrációs képességekkel és innovatív funkciókkal. Ha nem csak arra törekszik, hogy eszközét testre szabja, és iPhone-ra vált, akkor tudni fogja, milyen csodálatos. Ez az Android telefonok korábbi szószólójától származik, de most az iOS elkötelezett felhasználója.

Sok Android-felhasználó riasztó ütemben tér át iPhone-ra, és ennek megfelelő okai vannak. Íme néhány oka annak, hogy az emberek az iPhone-okat részesítik előnyben a piacon lévő bármely más eszközzel szemben.

#1. Felhasználóbarát felület ☝🏻

Kétségtelen, hogy az Android rendelkezik néhány erőteljes testreszabási lehetőséggel. A Play Áruház hatalmas alkalmazáskatalógusának köszönhetően számos módon személyre szabhatja telefonját. Android-telefonjának testreszabásához azonban bizonyos fokú ismeretekkel és készségekkel kell rendelkeznie.

  Hogyan lehet szavakat törölni a baráti fiókkal

Ha nem vagy jártas a telefon műszaki jellemzőiben, nem fogja tudni kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Másrészt az iPhone egyszerű és felhasználóbarát felülettel rendelkezik.

Az iPhone-ok alapvető funkcióinak nagy része előre telepítve van a telefonra, így nem kell órákat tölteni az iOS felület tanulásával. A technológiai tudás töredékénél kevesebbel rendelkező emberek is profiként használhatják az iPhone-t.

#2. Integrált Apple ökoszisztéma 📱

A Google mindent megtett, hogy összekapcsolt ökoszisztémát hozzon létre Android telefonokon, de még mindig telepítenie kell a Google összes harmadik féltől származó alkalmazását, hogy a legtöbbet hozhassa ki az integrációból.

Az iPhone-okon azonban a natív integráció egy erőteljes ökoszisztémát hoz létre, ahol minden összekapcsolódik és összekapcsolódik. Az iMessage-től a Photos-on és az Apple Pay-től az iCloud-ig az iOS összes natív alkalmazásának zökkenőmentes integrációja hatékony eszközzé teszi.

Ezenkívül, ha más Apple-eszközökkel rendelkezik, mint például a MacBook, az iMac vagy az iPad, egyetlen kattintással élvezheti az eszközök közötti integrációt, például az AirDrop-on keresztüli fényképek átvitelét. Ez így zökkenőmentes.

Olvassa el még: Hogyan juthatunk be az Apple ökoszisztémájába olcsón

#3. Adatvédelem 🔒

Az egyetlen dolog, amiről az Apple termékei híresek és gyorsan elkelnek, az az adatvédelmi szabályzatuk. Sok információbiztonsági cég egyhangúlag egyetértett abban, hogy az iPhone készülékek sokkal biztonságosabbak, mint az Android telefonok.

Nem csoda Az okostelefonok rosszindulatú támadásainak 97%-a Android telefonokon történik, a Forbes beszámolója szerint. Ezenkívül a harmadik féltől származó alkalmazásoknak kifejezett engedélyt kell kérniük a felhasználóktól, mielőtt felhasználnák adataikat. Ezzel az iOS a játék élén áll az adatvédelem és a biztonság terén. E két ok miatt az Apple egyértelműen győztes.

Ha úgy döntött, hogy iPhone-ra vált Androidról, üdvözöljük a menő emberek klubjában. Mielőtt azonban üzembe helyezné iPhone-ját, át kell vinnie az összes adatot a régi készülékről. Itt válnak zavaróvá a dolgok. Egyik eszközben sem található olyan natív funkció, amely zökkenőmentes adatátvitelt tesz lehetővé.

Az Apple azonban bemutatta hivatalos alkalmazását, hogy megkönnyítse az átvitelt, „Move to iOS”. Még az Apple is tudja, hány Android-felhasználó vált át, így ők a görbe előtt járnak.

„Legyen közelebb az ügyfeléhez, mint valaha. Valójában olyan közel, hogy jóval elmondod nekik, mire van szükségük, mielőtt maguk rájönnének.”

– Steve Jobs

Adatátvitel a „Move To iOS” funkcióval

Az Apple tudja, hogy a legtöbb Android-felhasználó megfontolja a váltást. Megvolt. Az egyetlen kihívás, amellyel a váltás során szembesül, az adatok átvitele.

Szeretné átvinni az összes adatot Android-eszközéről iPhone-jára, beleértve a névjegyeket, fájlokat, fényképeket, videókat, jegyzeteket, naptárakat, üzenetelőzményeket, webes könyvjelzőket és egyebeket.

  4 Smarthome hub, amelyről még soha nem hallott (és miért ne használja őket)

A következőképpen viheti át az adatokat régi Android-eszközéről új, fényes iPhone-jára az „Áthelyezés iOS-re” alkalmazással. Mielőtt elkezdené, az alábbiakban felsorolunk néhány dolgot, amit meg kell tennie:

  • Győződjön meg arról, hogy mindkét eszköz csatlakozik az áramforráshoz, és engedélyezve van a WiFi, lehetőleg ugyanazon a hálózaton. Ez megakadályozza, hogy az akkumulátor alacsony élettartama vagy az internetkapcsolat hiánya megszakítsa az átvitelt.
  • Győződjön meg arról, hogy új iOS-eszközének van elegendő tárhelye az átvitt adatok tárolására, beleértve a Micro SD-kártyán lévő adatokat is.
  • A Chrome-könyvjelzők átviteléhez rendelkeznie kell a legújabb Chrome-frissítéssel Android-telefonján.

Minden kész? Így továbbíthatja az adatokat.

1. lépés: Telepítse a Ugrás iOS-re alkalmazást az Android telefonján.

2. lépés: Nyissa meg az alkalmazást az Android-eszközön, és érintse meg a Folytatás gombot az Általános Szerződési Feltételek elfogadásához. A következő képernyőn kiválaszthatja, hogy elfogadja-e vagy megtagadja-e az engedélyt a használati adatgyűjtéshez.

3. lépés: Amikor a rendszer kéri, engedélyezze a helyadatokat az alkalmazásban. Ezután navigáljon a következő képernyőn a Kód keresése lehetőséghez.

4. lépés: Győződjön meg arról, hogy az új iPhone visszaállított állapotban van. Miután bekapcsolta, hajtsa végre a képernyőn megjelenő utasításokat a beállítások (például nyelv, ország stb.) kiválasztásával. Amikor eléri az Alkalmazások és adatok képernyőt, érintse meg az Adatok áthelyezése Androidról lehetőséget a megadott lehetőségek közül.

5. lépés: Koppintson a Folytatás gombra. Ez arra kéri iPhone-ját, hogy hozzon létre egy 6 vagy 10 számjegyű kódot, valamint egy ideiglenes hálózatot.

6. lépés: Írja be az iPhone-ján látható kódot Android-telefonjába az Áthelyezés iOS-re alkalmazásban.

7. lépés: Csatlakoztassa az Android telefont az iPhone ideiglenes WiFi hálózatához, amelyet a Csatlakozás elem megérintésével hozott létre.

8. lépés: Válassza ki az átvinni kívánt tartalmat.

A következők közül választhat: fotók, videók, névjegyek, naptárak, fájlok, e-mail fiókok, mappák, üzenetelőzmények, könyvjelzők, fényképalbumok, Whatsapp-üzenetek és -média, Kisegítő lehetőségek és Megjelenítési beállítások.

A könyveket, zenéket és PDF-eket manuálisan kell áthelyezni.

9. lépés: Miután kiválasztotta, folytassa az átvitellel. A betöltési sáv mutatja az átvitel folyamatát. Várja meg, amíg befejeződik. Az átvitt adatmennyiségtől függően a folyamat eltarthat egy ideig, így mindkét telefonját békén hagyhatja, és közben esetleg megihat egy csésze kávét☕.

10. lépés: Az átvitel befejezése után koppintson a Kész elemre Android-eszközén, majd a Folytatás elemre iPhone-on. Kövesse az utasításokat a beállítás befejezéséhez iPhone-ján.

Végül ellenőrizze, hogy az összes adat átvitele sikeresen megtörtént-e.

Alternatívák az „iOS-ra költözéshez”

Bár a Move to iOS az Apple natív adatátviteli megoldása, számos alternatíva létezik. A harmadik féltől származó alkalmazások némelyike ​​több funkcióval és gyorsabb átviteli lehetőségekkel rendelkezik. Íme néhány nagyszerű lehetőség, amelyet megfontolhat:

  A keretrendszer és a könyvtár megértése: mit kell használni

#1. Tenorshare iCareFone iTransGo

Tenorshare iCareFone iTransGo egy könnyen használható adatátviteli alkalmazás, amely lehetővé teszi a tartalom átvitelét iPhone-ról iPhone-ra, Androidról Androidra, sőt Androidról iPhone-ra.

Az alkalmazás egyszerű kezelőfelülete lehetővé teszi, hogy kiválassza az átvinni kívánt adatkategóriát, miközben gondoskodik arról, hogy az adatok ne legyenek felülírva, hanem egyesüljenek a céleszközzel. Kompatibilis iPhone, Mac, Android készülékekkel és PC-kkel.

Könnyen átvihet mindenféle adatot a fényképekből, névjegyekből, üzenetekből, videókból, naptárakból és még zenékből is (amit az Áthelyezés iOS-re nem engedélyez).

Az adatok átvitele is egyszerű. Csak csatlakoztassa az eszközöket, indítsa el a programot, válassza ki az átvinni kívánt adatokat, és várja meg, amíg a folyamat befejeződik. Ez a legjobb megoldás az iOS rendszerre való költözéshez.

Olvassa el a Tenorshare iCareFone iTransGo teljes áttekintését

#2. MobileTrans

MobileTrans lehetővé teszi különféle típusú adatok átvitelét a gyári beállítások visszaállítása nélkül. Ez rendkívül egyszerűvé teszi az adatok áthelyezését egyik eszközről a másikra. Ezenkívül nincs szüksége internet-hozzáférésre, ellentétben más adatmegosztó alkalmazásokkal, amelyekhez mobilhálózatra vagy WiFi-re van szükség.

Az eszköz segítségével könnyedén megoszthat Whatsapp-üzeneteket, fényképeket, videókat, dokumentumokat, névjegyeket, alkalmazásokat, üzeneteket, naptárakat, hívásnaplókat és zenéket egy közeli eszközzel vagy távolról.

A MobileTrans néhány képessége páratlan. Tehát, ha internet nélkül szeretne adatokat távolról továbbítani, megtalálta a megfelelőt.

#3. iMobie AnyTrans

Ha a legjobb adatmegosztó alkalmazásokról beszélünk, nem is beszélve bűnös lenne iMobie AnyTrans. Ez a megoldás több szempontból is jobban teljesít, mint a Move to iOS. Egyrészt egy másodperc alatt képes áthelyezni a hívásnaplókat az új eszközre, míg az Áthelyezés iOS-re nem rendelkezik ilyen lehetőséggel.

Ezenkívül zenét, importált videókat, csengőhangokat, könyveket és PDF-fájlokat, valamint fájlokat, beleértve a tömörítetteket és a dokumentumokat is átviheti. Természetesen az alapszintűeket is továbbítja, mint például az üzenetek, fényképek és videók, névjegyek, naptárak stb.

Az átvitel sebessége is hihetetlen. Ha több adatkategóriát szeretne áthelyezni Android-eszközéről iOS-eszközre, erősen ajánlom az iMobie AnyTrans szolgáltatást.

Záró gondolatok

Az adatok átvitele Android telefonról iPhone készülékre bosszantó feladat lehet. Ha azonban úgy döntött, hogy vált, meg kell felelnie ennek a kihívásnak. Szerencsére rengeteg módszer és lehetőség közül választhat.

Az Apple hivatalos alkalmazásán kívül – Move to iOS, megtekintheti az említett harmadik féltől származó lehetőségeket is. Bár ezek az alkalmazások meglehetősen jól ellátják az adatátvitel alapvető feladatát, vannak árnyalatai. Fontos, hogy alaposan tájékozódjon, mielőtt kiválasztaná az igényeinek leginkább megfelelő adatmegosztó alkalmazást. Sok sikert ehhez!

Ehelyett szeretne adatokat átvinni a Mac-re? Nézze meg a legjobb eszközöket fájlok átviteléhez Androidról Macre.