Hogyan vigye át a kriptot a Robinhoodból egy biztonságos pénztárcába

A Robinhood egy csodálatos platformot kínál a részvényekbe és kriptopénzekbe való befektetés megkezdéséhez, de nem kínálja ugyanazokat az előnyöket, mint sok más kriptopénztárca. Szerencsére a kriptográfia átvitele Robinhoodból egy biztonságos külső kriptotárcába egyszerű folyamat.

Hogyan vigyük át a kriptot a Robinhoodból egy biztonságos pénztárcába

Mielőtt átvihetné a kriptot a Robinhoodból egy másik kriptopénztárcába, igazolnia kell személyazonosságát, hozzá kell adnia a 2FA-t (kéttényezős hitelesítés) a Robinhood-fiókjához, és meg kell határoznia a céltárca címét.

1. Igazolja személyazonosságát, és adja hozzá a 2FA-t

A Robinhood megköveteli a felhasználóktól, hogy igazolják személyazonosságukat, és adják hozzá a 2FA-t a fiókjukhoz, mielőtt áthelyeznék a titkosítást egy külső pénztárcába. Ezek a követelmények több okból is fennállnak. Lényeges, hogy biztosítják, hogy kriptokódját ne küldjék át csalárd módon és ne lopják el. A személyazonosságának igazolására szolgáló prompt eléréséhez navigáljon a Kripto fülre, válassza ki a kriptovalutát, kattintson a legördülő nyíl ikonra az oldal jobb szélén, és válassza a Küldés és fogadás lehetőséget.

  Az Intel 10. generációs CPU-i: Újdonságok és miért fontosak?

Ellenőrzés céljából Robinhood kéri, hogy töltsön fel fényképet államilag kibocsátott személyi igazolványa (például útlevele vagy jogosítványa) mindkét oldaláról. Sajnos ez a lépés sok telefonnál késhet – előfordulhat, hogy néhányszor meg kell próbálnia, mielőtt jó képet kap. Az ellenőrzés általában szinte azonnali, de előfordulhat, hogy akár öt munkanapot is várnia kell.

A 2FA-t sokkal egyszerűbb hozzáadni Robinhood-fiókjához. A 2FA-t a Fiók > Beállítások > Biztonság és adatvédelem > Kéttényezős hitelesítés menüpontban adhatja hozzá. Legalább SMS-hitelesítésre lesz szüksége (de sok más típusú 2FA is létezik). Ezen túlmenően másodlagos 2FA módszerként választhat az eszközjóváhagyások (push értesítések) és a Hitelesítő alkalmazás között.

Ha hitelesítő alkalmazást használ, mentse el a vészhelyzeti biztonsági kódját több helyre – ha elveszíti a vészhelyzeti biztonsági kódot és a hitelesítőt, előfordulhat, hogy nem tudja megkerülni!

  A Social Catfish fordított e-mail-keresése segít megelőzni a csalókat

2. Határozza meg pénztárca címét

Ezután meg kell találnia a fogadó kriptográfiai pénztárca címét (azt a biztonságos pénztárcát, amelyre a titkosítást el kívánja küldeni). Pénztárcája címét általában az Alapok fogadása című részben találja meg, bár a pontos hely a pénztárca alkalmazástól függően eltérő lehet. Ha hardveres pénztárcája van, akkor a cím megkereséséhez csatlakoztatnia kell azt, és hozzá kell férnie az interfészhez.

3. Vigye át a kriptot a Robinhoodból

Most, hogy hozzáadta a fiók védelmét, és meghatározta a pénztárca címét, készen áll a kriptográfiai adatok átvitelére. Jelentkezzen be Robinhood fiókjába, és kattintson a Crypto fülre. Ezután válassza ki az átvinni kívánt kriptovalutát. Válassza a legördülő nyíl ikont az oldal jobb szélén, majd válassza a Küldés és fogadás lehetőséget.

Számos felszólítás jelenik meg. Válassza ki az átutalás összegének megadásához használni kívánt pénznemet (USD vagy kriptoegység), és adja meg, hogy mennyit szeretne küldeni. Ezután illessze be külső pénztárca címét a Küldés mezőbe. Végül tekintse át az átvitelt, és erősítse meg, hogy el szeretné küldeni a kriptográfiai adatait. Néhány pillanaton belül látnia kell a kriptográfiai kódot a külső pénztárcájában.

  Hogyan tegyük alvó állapotba a Windowst egy parancsikon segítségével

Ismerje meg a Robinhood kriptográfiai korlátait

A Robinhood néhány korlátot alkalmaz a kriptoszámládra. Egy 24 órás periódus alatt legfeljebb 5000 dollár értékű kriptográfiai kártyát utalhatsz át, összesen legfeljebb tíz átutalással. Ha az azonnali vásárlást használta a kriptográfia megvásárlásához, előfordulhat, hogy meg kell várnia, amíg a tranzakció rendeződik, mielőtt átviheti azt.

Ami a díjakat illeti, a Robinhood jelenleg nem számít fel díjat a tokenek átviteléért. Előfordulhat, hogy kis díjat kell fizetnie a blokklánc-tranzakciók feldolgozásáért. Ezeket a díjakat azonban hálózati díjnak nevezzük. A levont díjak a teljes egyenleg névleges részét képezik.

Tárolja biztonságosan kriptográfiai adatait

A Robinhoodhoz képest a biztonságos pénztárcák számos előnnyel rendelkeznek. Tele vannak kényelmes funkciókkal, könnyen hozzáférhetők, és lenyűgöző biztonsági funkciókat kínálnak. Ha biztonságosan szeretné tárolni befektetéseit, a szoftveres vagy hardveres pénztárcák tökéletesek – és csak néhány percet vesz igénybe a kriptográfiai adatok betöltése a Robinhood segítségével.