Hogyan védjük meg az ügyfelek adatait CIAM eszközzel

A bizalom minden sikeres kapcsolat alapja, és ez soha nem annyira igaz, mint amikor az ügyfelekkel való interakcióról van szó.

Függetlenül attól, hogy az ügyfelek hogyan lépnek kapcsolatba Önnel: online, mobilalkalmazásokon keresztül vagy személyesen, elvárják adataik védelmét.

Az információikat veszélyeztető biztonsági megsértés sérti a bizalmat, amelyért oly keményen dolgozott, és veszélybe sodorhatja vállalkozását. A töredezett személyazonosság-kezelés költséges biztonsági rések kockázatának teszi ki a vállalatokat és ügyfeleit.

Vállalkozása számára kritikus fontosságú, hogy rendelkezzenek ügyfél-azonosság- és hozzáférés-kezelési (CIAM) megoldásokkal, mivel ezek védik ügyfelei adatait, és egységes ügyfélélményt biztosítanak a szervezet minden szintjén.

Ez az útmutató elmagyarázza, hogyan védheti meg az ügyfelek adatait a CIAM eszköz használatával. Továbbá megvitatjuk, hogy az ügyfelek adatai mennyire kritikusak egy vállalkozás számára, és hogyan bizonyulhat felbecsülhetetlen értékűnek a CIAM szoftver.

Néhány értékes tippet is adunk arra vonatkozóan, hogyan védheti meg az ügyfelek adatait a CIAM megoldással. Gyerünk, nézzük meg.

Miért értékesek az ügyféladatok az Ön vállalkozása számára?

A Wall Street Journal szerint 2021 áprilisa és 2022 között 10,3%-kal nőttek a marketingkiadások. Egy másik tanulmány szerint a vállalkozások körülbelül 49%-a használ fogyasztói adatokat a potenciális ügyfelek népszerűsítésének meghatározásához.

Ez jól mutatja az ügyféladatok fontosságát a szervezetek számára. Nézzen meg közelebbről néhány olyan tényezőt, amelyek értékessé teszik a fogyasztói adatokat.

#1. Az ügyfélinformáció jobb vásárlói élményt jelent

Ahhoz, hogy fogyasztóinak csodálatos élményben legyen része, fontos ismerni a tetszésüket és érdeklődésüket. Ha ismeri ügyfeleit, minden interakciót relevánssá tehet számukra.

Ezért meg kell adni az embereknek azt, amit akarnak. Minden Ön által biztosított árunak és szolgáltatásnak, valamint az ügyfelekkel való kapcsolatfelvételhez használt üzeneteknek meg kell felelniük ennek a szabványnak.

#2. Szociális támogatás

A fogyasztók a vásárlás során figyelembe veszik a társadalombiztosítási igazolást. A fogyasztók több mint 90%-a azt állítja, hogy vásárlás előtt elolvassa a blogokat és a közösségi médiában megjelenő véleményeket.

A vásárlói adatok felhasználásával az Amazon társadalmi bizonyítékot kínál a termékek értékelésén és értékelésén keresztül, vásárlásra csábítja a vásárlókat, és demonstrálja az elfogulatlan fogyasztói vélemények iránti elkötelezettségét.

  Hogyan léphet be iCloud-fiókjába

#3. Ügyféladatok = Jobb kereskedelmi megítélés

Adatok nélkül lehetetlen hatékony stratégiai döntéseket hozni. A megalapozott találgatásokhoz és ahhoz, hogy többet veszítsen, mint amennyit nyer, adatvezérelt stratégiákra van szükség.

#4. Ügyfélinformáció = További sikeres marketing

Tudta, hogy az új ügyfelek megszerzésének költsége ötször annyi, mint a meglévők fenntartása?

Ügyfelei elégedettségének gyors és egyszerű módja, ha ismeri a nevüket és a hollétüket.

Segít eldönteni, hogy milyen tartalmat hozzon létre, és hogyan haladjon tovább a marketingben. Ha ügyfelei többsége baby boom, akkor a Facebookra vagy az Instagramra kell összpontosítania? Az e-mail jobb módja a kommunikációnak? Mindezen kérdések megválaszolásához fogyasztói adatokra van szüksége.

Könnyebb megtartani az ügyfeleket, ha jól ismered őket.

A CIAM szerepe az ügyfelek bizalmas információinak védelmében

A CIAM biztonságosan védi a fogyasztói identitást. Ha fogyasztója ugyanazt a jelszót használja számos szolgáltatáshoz és alkalmazáshoz CIAM nélkül, fennállhat a személyazonosság-lopás veszélye.

A push értesítések, az egyszeri jelszavak vagy a biometrikus ellenőrzés segítségével a fogyasztóazonosító és hozzáférés-kezelési megoldások többször is megerősítik az ügyfél személyazonosságát. Ezenkívül az ügyfelek könnyen hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz és alkalmazásokhoz a szoftvermegoldás biztonságos bejelentkezési oldalának köszönhetően.

Ezenkívül a CIAM egyszeri bejelentkezési technológiája megkönnyíti az összes megfelelő csatornához való könnyű hozzáférést, ezáltal csökkentve a felhasználói élmény akadályait. A CIAM szolgáltatásainak fő célja, hogy segítse az ügyfeleket személyazonosságuk és fiókjaik megvédésében a rosszindulatú hackerekkel szemben.

A CIAM legfontosabb jellemzői

#1. A digitális kapcsolat kezdete: a felhasználó beszállása

A felhasználói regisztráció a CIAM folyamat első lépése, amely az ismeretlen, inaktív weboldal látogatóit ismert, regisztrált felhasználókká alakítja. Mindazonáltal, ha a regisztrációs folyamat nehéz, a fogyasztók feladják, ami sérti a vállalat nyereségét.

A regisztrációs folyamatnak egyszerűnek, felhasználóbarátnak és biztonságosnak kell lennie, miközben össze kell gyűjteni a kritikus fogyasztói azonosításra alkalmas információkat. Egyes CIAM-megoldások számos módszert kínálnak a felhasználó személyazonosságának igazolására, például e-mail-ellenőrzést, amely bizonyos fiókokhoz és tranzakciókhoz használható.

#2. Csalás észlelése

A CIAM-rendszernek képesnek kell lennie a csalással kapcsolatos információk felhasználására a megfelelő hitelesítési technikák kiválasztásához, valamint a hozzáférés vagy a tranzakció befejezésének engedélyezéséhez vagy megtagadásához.

#3. Hitelesítés

A CIAM egyre gyakrabban alkalmaz közösségi bejelentkezést, többtényezős hitelesítést (MFA) és adaptív hitelesítést (kockázatalapú hitelesítés) a felhasználónév és jelszó hitelesítés helyett.

A közösségi bejelentkezés használatával a felhasználó újbóli regisztráció nélkül hozzáférhet egy harmadik féltől származó alkalmazáshoz. A CIAM rendszer identitásjegyeket gyűjt egy olyan felhasználótól, aki harmadik fél IDP-jét használja, például Facebook, Twitter, LinkedIn vagy Google.

#4. Progresszív profilalkotás

A progresszív profilalkotás segíthet a vállalatoknak átfogó profilt kialakítani felhasználóikról idővel. A felhasználói fiókok létrehozásukkor jellemzően néhány jellemzővel rendelkeznek.

Egy vállalkozás további azonosítási információkat kérhet az ügyféltől, miután megismerkedett a céggel. Ez tartalmazhatja a cég nevét, beosztását és elérhetőségét.

#5. Egyszeri bejelentkezés (SSO)

Az egyszeri bejelentkezés (SSO) használatával a felhasználók egyetlen hitelesítési adatkészlettel hozzáférhetnek a vállalat digitális tulajdonságaihoz. Az egyszeri bejelentkezés használata a mai IAM-megvalósításokban egyre népszerűbb.

  Adjon hozzá hangot a GIF-hez

Alapvető fontosságú, hogy a CIAM-rendszerek támogassák a vállalati webhelyek közötti közös összevonási protokollokat, például a SAML-t, az OAuth-t és az OIDC-t.

#6. Minden csatorna támogatása

A mai világban az internetes szolgáltatásokhoz különféle eszközök, például laptopok, mobiltelefonok, kioszkok, játékrendszerek és digitális személyi asszisztensek férnek hozzá. Ezért fontos, hogy a CIAM-rendszereknél előnyben részesítsük a többcsatornás felhasználói élményt.

A CIAM szerepe egy többcsatornás környezetben mindent magában foglalhat, az ügyfelek preferenciáinak csatornákon keresztüli kezelésétől a fogyasztók hitelesítéséig több médián keresztül.

#7. Felhasználói profilok kezelése

A CIAM megoldások által kínált ügyfél-öngondozó portálokon keresztül az ügyfelek és a megbízott rendszergazdák egyértelműen meghatározhatják preferenciáikat.

Ezenkívül ezeket a preferenciákat egyetlen ügyfélprofilban kell menteni, hogy az ügyfelek egységes, személyre szabott szolgáltatást kaphassanak a csatornákon keresztül.

#8. Adatvédelem és beleegyezés kezelése

A szervezeteknek be kell tartaniuk azokat a törvényeket és iránymutatásokat, amelyeket a kormány és más üzleti szervezetek írnak elő a felhasználói adatok gyűjtésére vonatkozóan.

A helyi adattárolás és a további adatvédelmi kötelezettségek teljesülése érdekében a CIAM-megoldásoknak központosított adathozzáférés-irányítási szabályzatokat, felhasználói felület-szolgáltatásokat kell kínálniuk, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy konkrét felhasználó-központú preferenciákat adjanak meg, így szabályozhatják, hogyan használja fel a vállalat adataikat, és egyéb képességek a helyi adattárolás garantálására.

Most pedig nézzünk meg néhányat a legjobb CIAM-megoldások közül az Ön vállalkozása számára.

LoginRadius

A LoginRadius egy jól ismert vállalati szintű CIAM platform, amely a B2C identitáskezelésre összpontosít.

Számos felhőalapú üzembe helyezési lehetőség és helyszíni üzembe helyezési lehetőség érhető el a LoginRadius segítségével kód igénye nélkül. A CIAM megoldás SSO-t és különféle hitelesítési lehetőségeket kínál, beleértve a jelszó nélküli bejelentkezést, a közösségi, telefonos és többtényezős hitelesítést.

Főbb jellemzők:

 • Integrációt biztosít több mint 150 felhőalkalmazással.
 • A LoginRadius azt állítja, hogy akár 95%-kal csökkenti a tervezési költségeket a telepítésre kész CIAM megoldásával.
 • A hitelesítés MFA-val, közösségi hitelesítő adatokkal vagy hagyományos felhasználónév/e-mail rendszerrel lehetséges.

Okta

Az Okta az egyik leggyorsabban növekvő kínálat az ügyfél-identitás- és hozzáférés-kezelési szektorban. Több mint 7000+ előre beépített integráció teszi az Oktát nagyszerű választássá az egyszeri bejelentkezésekhez és a hitelesítéshez.

Ezenkívül B2B hitelesítést, továbbfejlesztett szerver-hozzáférést és univerzális címtárat kínál a könnyebb felhasználókezelés érdekében. Ezenkívül az Okta ingyenes azonosítási kísérleteket kínál ügyfeleinek és dolgozóinak egyaránt.

Főbb jellemzők:

 • Az ügyfél-identitás- és hozzáférés-kezelési képességek közé tartozik az életciklus-kezelés, az adaptív többtényezős hitelesítés, a hozzáférési átjárók, az API hozzáférés-kezelés és egyebek.
 • Termékeit biztonságosabbá teheti az adaptív többtényezős hitelesítés (MFA) nevű biztonsági technológia használatával.
 • Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Facebook-, Google-, Twitter- vagy LinkedIn-fiókjukkal bejelentkezzenek.

Ping Identity Platform

A Ping Identity egy CIAM platform, amely különféle hitelesítési és hozzáférés-vezérlési lehetőségeket kínál a felhasználóknak.

  A laptop nem csatlakozik az iPhone hotspothoz (nem működik)

Az SSO, a jelszó nélküli hitelesítés és a Zero Trust megvalósítás mellett a Ping Identity hibrid telepítési lehetőségeket is kínál. Használhatja régi személyazonosság-kezelő rendszerének korszerűsítésére is.

Főbb jellemzők:

 • Lehetőség van a biztonságos hozzáférés szabályozására API-kon és alkalmazásokon keresztül.
 • Korszerű mesterséges intelligencia-algoritmusokat használ az anomáliák észlelésére, valamint a bizalmas információk és a vállalati műveletek biztonságossá tételére.
 • Webhelye és mobilplatformjai valós időben figyelhetők és védhetők a csalások ellen.
 • A felhasználók személyazonosságának megerősítésére a vállalkozások egyéni hitelesítési házirendeket használhatnak.

Frontegg

A Frontegg segítségével az alkalmazásfejlesztők könnyedén kezelhetik felhasználóikat a legegyszerűbb hitelesítési folyamatoktól a legkifinomultabbakig, beleértve a bonyolult szervezeti struktúrákat (több bérlés), a finomított engedélyezést, az API-token kezelést, az önkiszolgáló adminisztrációs portált, az előfizetések betartatását, egyszeri bejelentkezés (SSO) és még sok más.

Főbb jellemzők:

 • Hozzáférés-vezérlés: A Frontegg egyszerű hozzáférés-vezérlési biztonságot kínál az alkalmazásokhoz, szolgáltatásokhoz és API-khoz.
 • SSO: Integrálja a Frontegget az egyszeri bejelentkezés (SSO) támogatásához. A teljes biztonság érdekében olyan protokollokat használ, mint a SAML és az OIDC.
 • Többtényezős hitelesítés: A Frontegg többtényezős hitelesítést is hozzáadhat, ha további védelmi rétegre van szüksége. A Frontegg egyszerű felületet biztosít az MFA engedélyezéséhez.
 • Felhasználókezelés: A Frontegg több bérlős kialakításának köszönhetően a felhasználók egyszerűen létrehozhatják szervezeteiket a felhasználók és tagok meghívásával. Minden felhasználó számára dinamikus önkiszolgáló rendszergazdai portálként szolgál.

Auth0

A vállalkozások az Auth0, egy jól ismert, különféle biztonsági szolgáltatásokat nyújtó platform segítségével fokozhatják biztonságukat.

A B2C vállalkozások számára ez a platform ügyfél-azonosság-kezelési megoldásokat kínál, például jelszókezelést, jelszó nélküli regisztrációt, anomáliák észlelését és központosított felügyeletet.

Főbb jellemzők:

 • Gyors útmutatók és SDK-k széles választékát kínálja minden platformhoz és fejlesztési megközelítéshez.
 • Többtényezős hitelesítést biztosít az ügyfelek számára.
 • Az azonosítási rendszereket minden platformon és ingatlanon következetesen integrálhatja.

Végső szavak

A CIAM nagyobb hatalmat biztosít a vállalkozásoknak, lehetővé téve számukra, hogy folyamatosan alkalmazkodjanak az ügyfelek és a vállalatok változó igényeihez.

Ezeket a szempontokat szem előtt kell tartani, amikor kiválasztja a vállalkozása számára megfelelő CIAM-rendszert, azaz többtényezős hitelesítést, adatvédelmet és megfelelőséget, méretezhetőséget, magas rendelkezésre állást, API-kat és elemzéseket.

Most olvashat a legjobb CIAM platformokról az adatokhoz való hozzáférés kezelésére.