Hogyan védjük meg a WiFi hálózatot a hackerektől (10 módszer) – 2023

Ma az internet alapvető szükségletünk, mert minden területen használják, mint például az üzleti életben, a banki ügyekben, az oktatásban, a szórakoztatásban, a marketingben, a reklámozásban stb. A vezeték nélküli internet az internet népszerűbb típusa.

A vezeték nélküli internetezés leggyakrabban használt módja a WiFi. Rádióhullámokat használ az adatok továbbítására. A vezeték nélküli hálózat csökkenti a vezetékek és a karbantartás költségeit. De a hagyományos vezetékes hálózatnál korábban nehéz volt valakinek ellopnia a sávszélességet.

De amikor a vezeték nélküli hálózatokról és az internetről van szó, fontosak a megfelelő biztonsági intézkedések. Az internet elérése közben hálózatunk személyes adatainkat és információinkat is kiszivárogtatja, például IP-címet, Mac-címet stb. Tehát ebben az esetben a legjobb megoldás bármely biztonságos VPN-hálózat használata tudjon meg többet ittmint például a vpn valóban védi a hálózatot.

De ha olyan helyi hálózatokról van szó, mint például az otthoni, a vezeték nélküli hálózat fő problémája az, hogy az emberek behatolhatnak a hálózatba, és használhatják az internetet az Ön WiFi-kapcsolatán keresztül, amikor otthona közelében vannak, vagy akár a szomszédok is pazarolhatják a sávszélességet. Ebben a helyzetben a legjobb megoldás az ismeretlen eszközök letiltása a wifi-ről.

Ez a probléma növeli a számláját, csökkenti az internet sebességét, és feltöri a személyi számítógépeit is. Ha vezeték nélküli internetkapcsolatot használ, és nem tudja, hogyan védje meg a WiFi hálózatot a hackerektől, ne aggódjon. Ebben a cikkben elmagyaráztunk néhány tippet, amelyekkel megvédheti az illetéktelen hozzáféréstől.

Csodálatos tippek a WiFi hálózat védelmére a hackerek ellen.

1. Hozzon létre egyedi jelszót WIFI-routeréhez.

Minden útválasztó rendelkezik egy alapértelmezett felhasználónévvel és jelszóval, amellyel beléphet a router konfigurációs menüjébe. Az alapértelmezett hitelesítő adatok könnyen megtalálhatók a Google-on, és általában „admin” és „jelszó”.

  Íme, miért nem szabad megbíznia a Duolingo e-mailjeiben

Ezért elengedhetetlen annak megváltoztatása, hogy senki ne módosíthassa a hálózati beállításait, és hatékonyan megvédje WiFi hálózatát a hackerektől.

A WiFi router jelszavának megváltoztatásának lépései:

1. lépés Nyissa meg az útválasztó beállításait a 198.168.1.1 vagy a 192.168.0.1 beírásával a böngésző címsorába.

2. lépés Ezután jelentkezzen be az útválasztóba felhasználónevével és jelszavával. A felhasználónév és a jelszó az útválasztó kézikönyvében található, és ez minden router gyártónál eltérő. Ha elvesztette az útválasztó kézikönyvét, megtalálhatja az útválasztó alapértelmezett jelszavát a Google-on.

3. lépés: Miután bejelentkezett az útválasztóba, módosítsa az alapértelmezett felhasználónevet és jelszót az útválasztóhoz az adminisztrációs beállítások alatt, hogy senki ne férhessen hozzá közvetlenül az útválasztóhoz.

2. Mac-cím szűrése.

Minden internethez csatlakozó eszköznek, például számítógépnek, laptopnak, mobilnak stb. van egyedi MAC-címe Media Access Control vagy fizikai cím.

Vezeték nélküli hálózatának nagyobb biztonsága érdekében minden eszközünk Mac-címét hozzáadhatjuk az útválasztó beállítási oldalunkhoz, így csak a megadott eszközök csatlakozhatnak WiFi hálózatunkhoz.

Ily módon megvédhetjük a WiFi hálózatot a hackerektől és internetes tolvajoktól, akik számos technikát alkalmaznak a WiFi-hez való automatikus csatlakozáshoz.


Hogyan szerezheti meg az eszköze Mac-címét?

  • PC esetén – Nyissa meg a parancssort a cmd parancs beírásával a keresősávba. Írja be az ipconfig/all parancsot a parancssorba, és nyomja meg az enter billentyűt. Most látni fogja az eszköz fizikai címét.
  • Mobileszközök esetén – A mobilok MAC-címét a „Beállítások” alatt találja.
  Intelligens garázs felállítása

3. Titkosítsa hálózatát.

A WiFi hálózat hackerek és adatlopók elleni védelme érdekében titkosítsa azt az útválasztó beállításai oldalán található vezeték nélküli biztonsági beállítások használatával. A vezeték nélküli beállításokhoz elérhető titkosítási módszer magában foglalja a WEP-et, a WPA-t és a WPA2-t (WiFi által védett hozzáférés a 2-es verzióhoz).

A WEP alapvető titkosítást biztosít. Ezért kevésbé biztonságos, de különféle eszközökkel is kompatibilis. A WPA2 biztonságosabb, de 2006-tól kompatibilis az eszközökkel. Ha új eszközt használ, használja a WPA2 beállítást, és használjon egy numerikus és alfanumerikus karakterek kombinációját a hálózat eléréséhez.

4. Állítsa be a WiFi hálózat hatótávolságát.

Ha kis házban vagy lakásban él, csökkentheti az útválasztó hatótávolságát, hogy megakadályozza az illetéktelen hozzáférést. Csökkenthetjük az útválasztó hatótávolságát, ha a 802.11n vagy 802.11b helyett 802.11g-ra változtatjuk az útválasztó módját. A hatótávolságának csökkentése érdekében megpróbálhatja az útválasztót fiókba vagy dobozba helyezni.

5. Frissítse a WiFi Router Framework rendszerét.

Használja az útválasztó keretrendszerének legújabb verzióját. Ehhez rendszeresen ellenőrizze a gyártó webhelyét a keretrendszer verziójának frissítéséhez. Az útválasztó keretrendszer aktuális verzióját a 192.168.* címen tekintheti meg. az útválasztó műszerfaláról.

Nézze meg még: – Hogyan lehet növelni a WiFi sebességet / jelerősséget

6. Kapcsolja be az útválasztó tűzfalát.

A legtöbb felhasználó a Windows tűzfalat használja a számítógépén, hogy megvédje őket a hálózaton keresztüli jogosulatlan hozzáféréstől. A WIFI-hálózatokon lévő mobileszközök esetében azonban meglehetősen fontossá válik egy másik védelmi szint.

Ezért engedélyeznie kell a tűzfalat az útválasztóban. A legtöbb jó minőségű útválasztó közvetlenül beépített tűzfalbeállításokkal rendelkezik. Engedélyezheti úgy, hogy bejelentkezik az útválasztóba, majd belép a biztonsági beállításokba. Ha az útválasztón nincs beépített tűzfal, letölthet különböző, harmadik féltől származó szoftvereket is.

7. Módosítsa a hálózat SSID nevét.

Vezeték nélküli útválasztónk SSID-je előre meghatározott az általunk használt router márkanév szerint. Ezért az SSID felfedi az Ön által használt útválasztó márkát, amely felfedi a hálózat összes alapértelmezett információját és sebezhetőségét.

  A gyökérfájlok elérése Androidon (gyökerezett és gyökértelen) – 2023

Ezért mindig módosítania kell Wi-Fi hálózatának SSID-jét, hogy biztonságosabb legyen. Ez a beállítás az útválasztó beállítási oldalán az alapvető vezeték nélküli beállítások alatt található. Ne használjon személyes adatokat SSID névként.

8. Kapcsolja ki a Vendég hálózatokat.

A legtöbb útválasztó vendéghálózat hozzáadásával lehetővé teszi az ideiglenes felhasználók számára, hogy csatlakozzanak a WiFi-hez, és internet-hozzáférést biztosítsanak anélkül, hogy elmondanák nekik a hálózat valódi jelszavát, vagy állandó hozzáférést biztosítanának a hálózathoz.

A WiFi biztonságosabbá tétele érdekében azonban ki kell kapcsolnia, mivel a WiFi-hálózat hatósugarában lévők is használhatják a vendéghálózatot, és valószínűleg visszaélnek vele.

9. Kapcsolja ki a WPS-t.

A WPS vagy WiFi védett rendszer egy olyan technika, amellyel jelszó nélkül csatlakozhatunk WiFi hálózathoz. Mindössze egy fizikai gombot kell megnyomnia az útválasztón és az eszközön az azonnali kapcsolat létrehozásához, vagy be kell írnia a WPS PIN-kódot.

Ez azt jelenti, hogy bárki, aki fizikailag hozzáfér az útválasztóhoz, csatlakozhat a hálózathoz. Ezenkívül a tű nem túl biztonságos, és néhány órán belül feltörhető. Ezért tanácsos kikapcsolni, hogy megvédje a WiFi hálózatot a hackerektől.

10. Rejtse el a WiFi SSID-jét.

A legjobb módja annak, hogy elrejtse WiFi hálózatát mások elől, ha nem sugározza az SSID-t. Tegyük fel, hogy egy eszközt szeretne hozzáadni, írja be az SSID-t és a jelszót az eszközön. Mivel a hálózat nem jelenik meg egyetlen WiFi keresésben és keresésben sem, kétséges, hogy hackerek vagy behatolók célozzák meg.

Olvassa el még: – A legjobb nagy sebességű Wifi-router

Összefoglalva, az ember soha nem lehet túl biztonságos a technológia terén. Ezért azt tanácsoljuk, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy otthoni és irodai Wi-Fi hálózata a lehető legbiztonságosabb legyen. Ha bármilyen javaslata van a WiFi hálózat hackerek elleni védelmével kapcsolatban, kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzésekben.