Hogyan változtassuk meg Alexa nevét vagy Wake Word-jét valami jobbra

Kulcs elvitelek

 • Módosíthatja Alexa nevét vagy ébresztő szavát az Alexa alkalmazáson keresztül, olyan opciókkal, mint az „Amazon”, „Computer”, „Echo” és „Ziggy”.
 • Egyszerre csak egy eszközön változtathatja meg az Alexa nevét vagy ébresztő szavát, így több eszközt is külön kell módosítani.
 • Az Alexa nevének megváltoztatása szórakoztató módja annak, hogy változatossá tegye, lenyűgözze a vendégeket, és elkerülje a félreértést, ha valaki a háztartásában hasonló nevet visel.

Bárki, aki rendelkezik Echo-eszközzel vagy más, Alexa-kompatibilis intelligens hangszóróval, tudja, hogy az „Alexa” az Amazon virtuális asszisztensének neve/ébresztőszava. Kivéve, hogy ennek nem kell lennie. Megváltoztathatja Alexa nevét, és több más névvel is felébresztheti.

Amit tudnia kell az Alexa nevének/ébresztőszónak megváltoztatása előtt

Alexa neve és ébresztőszava lényegében ugyanaz. Ami az Amazont illeti, a virtuális asszisztensének neve „Alexa”. A felhasználók azonban megváltoztathatják az Alexa felébresztésére használt nevet; így az ébresztőszava megváltoztatása a nevét is megváltoztatja az Ön háztartásában és eszközein.

Korábban meg tudtad változtatni Alexa nevét/ébresztő szavát a hangoddal. Egyszerűen azt mondaná: „Alexa, változtassa meg az ébresztő szavát [Name]”, és a hatótávolságon belüli eszköz(ek) követni fogják az Ön parancsát. De ez már nem működik, mivel az Alexa inkább az alkalmazás használatára utasítja Önt.

Nem módosíthatja Alexa nevét/ébresztő szavát bármire, amit akar. Ehelyett választhat az „Alexa”, „Amazon”, „Computer”, „Echo” és „Ziggy” közül. Az utolsó utalás a Quantum Leap tévéműsorban szereplő számítógépre.

Egyszerre csak egy eszközön módosíthatja az Alexa nevét/ébresztő szavát. Tehát, ha több Echo-eszközzel vagy Alexa-kompatibilis intelligens hangszóróval rendelkezik, mindegyiket váltania kell az Alexa alkalmazás segítségével.

Az Alexa nevének/ébresztőszójának megváltoztatása az Alexa alkalmazásban

Az Alexa nevének/ébresztő szavának megváltoztatása az Alexa alkalmazással:

 • Ha még nem tette meg, szerezze be az Alexa Android vagy iOS alkalmazást a webhelyről Google Play Áruház vagy Apple App Storeill.
 • Miután beállította az alkalmazást, nyissa meg, és kattintson az Eszközök elemre a képernyő alján található menüben.
 • Ekkor megjelenik az eszközök listája; válassza ki azt, akinek az ébresztő szavát módosítani szeretné.
 • Az előugró ablakban kattintson a Beállítások fogaskerékre a jobb felső sarokban az Eszközbeállítások megnyitásához.
 • Görgessen lefelé a beállítások listájában, amíg meg nem jelenik a Wake Word felirat, alatta pedig az aktuális név látható.
 • Kattintson erre a rendelkezésre álló lehetőségek listájának megtekintéséhez (amelyek az írás idején Alexa, Amazon, Computer, Echo és Ziggy).
 • Kattintson az új Alexa névre/ébresztőszóra, és megjelenik egy felugró ablak, amely tájékoztatja Önt, hogy a módosítás eltarthat néhány percig.
 • Kattintson az OK gombra, és az alkalmazásnak látnia kell, hogy frissíti az eszközt az új ébresztőszóval.
 • És ez minden. Az Echo eszköz sikeres frissítése után csak az új névre/ébresztőszóra reagál.

  Miért érdemes megváltoztatni Alexa nevét / ébresztő szavát?

  Szóval, miért akarod megváltoztatni Alexa nevét valamire?

  A legpraktikusabb ok, amiért érdemes az Alexa nevét valami másra cserélni, ha a háztartás egy tagját „Alexnek”, „Alexának” hívják, vagy valami olyasmire, ami ezekhez közel áll. A név megváltoztatása nélkül felébresztheti Alexát (a virtuális asszisztenst) minden alkalommal, amikor kimondja családtagja nevét.

  Az Alexa nevének/ébresztő szavának megváltoztatása is kínál némi változatosságot. Tehát, ha unja, hogy „Alexa”-t kiabál az okoshangszórón, a legegyszerűbb módja annak, hogy az Amazon virtuális asszisztensének felkeltéséhez szükséges nevet valami másra változtassa.

  Végül lehetőséget kínál a családtagok megtréfálására vagy a vendégek lenyűgözésére. Ha nem tudják, hogy Alexa nevének megváltoztatása akár egy lehetőség is, akkor legalább néhány percre elragadtatja őket technikai képességeitől, ha megmutatja, hogy ezt megtette; különösen, ha megváltoztatja a nevet „Ziggy”-re, és ők a Quantum Leap rajongói.

  Vissza tudod változtatni Alexa nevét vagy felébreszteni az „Alexa” szót?

  Nulla kockázata annak, hogy Alexa nevét valami másra változtatja, mivel a visszacserélése egyszerű. Csak kövesse a fenti lépéseket, de az „Alexa” helyett a jelenleg kiválasztott nevet.

  Alexa nevét oda-vissza változtathatja büntetés nélkül, ahányszor csak akarja. Ezzel azonban megzavarhatja azokat a családtagokat, akik szintén beszélnek Alexával, mivel nem tudják, hogy az adott napon milyen eszközök vannak beállítva, hogy milyen ébresztőszóra reagáljanak.

  Összességében Alexa nevének megváltoztatása valami másra rendkívül egyszerű dolog. És mivel bármikor visszaválthatja, akár kísérletezhet is, amíg meg nem találja az Önnek legmegfelelőbb nevet. A személyes kedvenc nevem Alexának Ziggy, a fent említett Quantum Leap TV-műsor miatt.