Hogyan változtasd meg a telefonszámodat a WhatsApp-on

Ha azt tervezi, hogy megváltoztatja telefonszámát, akkor felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz a WhatsApp-fiókjával. Mivel WhatsApp-fiókja össze van kapcsolva a telefonszámával, fontos, hogy frissítse azt, amikor módosítja a telefonszámát vagy a telefonját. Ha nem teszi meg, elveszítheti a teljes WhatsApp csevegési előzményét és más jelentős adattípusokat.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan módosíthatja WhatsApp-számát, függetlenül attól, hogy új telefont szeretne vásárolni vagy sem. Megválaszolunk néhány gyakori kérdést a WhatsApp-szám módosításával kapcsolatban.

A WhatsApp szám megváltoztatása új telefon beszerzése nélkül

Néha megváltoztatja a számát anélkül, hogy új telefont venne. A telefonszám megváltoztatása általában nem okoz problémát azoknál az alkalmazásoknál, amelyekbe e-mail címével jelentkezik be. Ez azonban nem biztos, hogy így van, ha az alkalmazások közvetlenül kapcsolódnak a telefonszámához, például a WhatsApp és a Viber.

A jó hír az, hogy a WhatsApp létrehozott egy funkciót az ehhez hasonló helyzetekre. Ezt hívják Szám módosítása funkciónak, és akkor használhatja, ha új számot és új telefont kap. A Szám módosítása funkció használatakor az összes fiókinformáció átkerül az új számra. A rendszer nemcsak az összes csoportos és egyéni csevegést menti, hanem a profilképe és a neve is változatlan marad.

Ha továbbra is ugyanaz a telefonja van, de szolgáltatót váltott, először vegye ki a régi SIM-kártyát, és helyezze be az újat a készülékbe. Ha biztos abban, hogy üzeneteket fogadhat és telefonhívásokat fogadhat új számával.

Ha egyszerűen megváltoztatta telefonszámát, a folytatás előtt ellenőrizze, hogy működik-e.

A következőket kell tennie:

 • Indítsa el a WhatsApp-ot.
 • Nyissa meg a beállításokat a képernyő jobb felső sarkában található három pont megérintésével.

  Megjegyzés: Ha iPhone-ja van, a „Beállítások” fül közvetlenül a kezdőképernyőn található. Ha Ön Android-felhasználó, először meg kell érintenie a három pontot a képernyő jobb felső sarkában, majd lépjen a „Beállítások” részre.
 • Tovább a „Fiók” részhez.
 • Érintse meg a „Telefonszám módosítása” lehetőséget.
 • Lépjen a jobb felső sarokban található „Tovább” elemre.
 • Az első mezőbe írja be a régi országkódját és telefonszámát.
 • Írja be új országkódját és telefonszámát a második mezőbe.
 • Válassza a „Tovább” lehetőséget.

  Ezen a ponton kiválaszthatja, hogy értesítse-e WhatsApp-kapcsolatait, ha megváltoztatta telefonszámát. Kiválaszthatja azt is, hogy a WhatsApp mely névjegyeket értesítse – minden névjegyet, ismerőst, akivel csevegtél, és egyéni.
 • Válassza a „Kész” lehetőséget, majd érintse meg a „Tovább” gombot.
 •   A WhatsApp tárhely csökkentése iPhone és Android rendszeren

  A WhatsApp most felkéri, hogy igazolja új telefonszámát. A folyamat befejezéséhez egy hatjegyű kódot kap SMS-ben vagy telefonhívással.

  Ne feledje, hogy a Szám módosítása funkció használata után ezeket a módosításokat nem tudja visszavonni. Miután áthelyezi az új WhatsApp-fiókjába, a régi automatikusan törlődik. Más szóval, a WhatsApp-névjegyei nem fogják megtalálni a régi telefonszámát a névjegyzékükben.

  WhatsApp szám megváltoztatása új telefonon

  Ha azt tervezi, hogy megváltoztatja telefonszámát és telefonját, akkor néhány további lépést kell tennie. Mielőtt belemennénk a WhatsApp-szám megváltoztatásának részleteibe, egy dolgot kell szem előtt tartania. A WhatsApp csak akkor engedi megőrizni a csevegési előzményeket, ha ugyanilyen típusú eszközre költözik. Például, ha iPhone-ról iPhone-ra vagy Androidról Androidra vált.

  Más típusú telefon vásárlása azt jelenti, hogy megőrizheti egyéni és csoportos csevegéseit, beállításait, profilfotóját és nevét. A csevegési előzmények azonban automatikusan törlődnek. Ha ugyanolyan típusú telefont kap, csevegési előzményeit átviheti új fiókjába.

  Hogyan készíts biztonsági másolatot a WhatsApp csevegési előzményeiről

  A WhatsApp csevegési előzményeinek átvitelének legjobb módja a Google Drive és az iCloud. Ehhez Google Drive-/iCloud-fiókkal, elegendő hellyel a biztonsági mentés létrehozásához és stabil internetkapcsolattal kell rendelkeznie.

  Ha biztonsági másolatot szeretne készíteni a csevegési előzményekről a Whatsapp alkalmazásban Androidon, kövesse az alábbi lépéseket:

    Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a WhatsApp üzenetekről iPhone-on
 • Nyissa meg a Whatsappot a régi telefonján.
 • Érintse meg a három pontot a jobb felső sarokban, és lépjen a „Beállítások” elemre.
 • Lépjen a „Csevegés” részre.
 • Válassza a „Csevegés biztonsági mentése” lehetőséget.
 • Koppintson a „Biztonsági mentés a Google Drive-ra” elemre.
 • A „Biztonsági mentés gyakorisága” mezőben válassza ki, hogy milyen gyakran szeretne biztonsági másolatot készíteni a csevegési előzményekről.
 • Válassza ki azt a Google-fiókot, amelyet a WhatsApp csevegési előzményeinek biztonsági mentéséhez használni szeretne.
 • Válassza a „Biztonsági mentés” lehetőséget.
 • Eltart egy ideig, amíg a WhatsApp csevegési előzményeiről biztonsági másolat készül a Google Drive-ra. Ehhez a legjobb, ha erős Wi-Fi kapcsolatot használ a mobil adathálózat helyett. Az átvitel gyorsabb lesz, és elkerülheti a további adatforgalmi költségeket.

  Ha iPhone-on szeretne biztonsági másolatot készíteni WhatsApp csevegési előzményeiről, kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyissa meg a WhatsApp-ot, és lépjen a „Beállítások” elemre.
 • Lépjen a „Csevegés” részre.
 • Érintse meg a „Csevegés biztonsági mentése” lehetőséget a menüben.
 • Válassza a „Biztonsági mentés most” opciót.
 • Adj pár percet. A WhatsApp csevegési előzményeiről biztonsági másolat készül az iCloud-fiókjában. Egy másik lehetőség az Automatikus biztonsági mentés funkció engedélyezése. Ezzel napi/heti/havi rendszerességgel biztonsági másolatot készíthet adatairól és csevegési előzményeiről.

  WhatsApp szám megváltoztatása új telefonon

  Most, hogy biztonsági másolatot készített a WhatsApp csevegési előzményeiről, ideje lecserélni a telefont. Miután telepítette a WhatsApp alkalmazást új telefonjára, használta a Szám módosítása funkciót, és igazolta az új telefonszámát, a következőket kell tennie:

 • Érintse meg az „Engedélyezés” gombot, hogy a WhatsApp hozzáférést biztosítson a névjegyeihez.
 • Válassza újra az „Engedélyezés” lehetőséget, hogy a WhatsApp jogosult legyen hozzáférni fotóihoz, médiájához és fájljaihoz.
 • Érintse meg a „Visszaállítás” elemet a csevegési előzmények visszaállításához a régi telefonról.
 • Várjon néhány percet. Válassza a „Folytatás” lehetőséget.
 • Válassza ki, milyen gyakran szeretne biztonsági másolatot készíteni a WhatsApp adatairól.
 • Válassza ki azt a Google/iCloud-fiókot, amelyet a biztonsági másolat létrehozásához használt.
 • Ne felejtse el törölni a WhatsApp-ot régi telefonjáról. Ha nem törölte a régi telefonszámához társított Whatsapp-fiókot, és nem aktivált egy új fiókot az új telefonszámával; a régi automatikusan törlődik 45 nap múlva.

    Hogyan lehet visszaállítani egy archivált Whatsapp csevegési szálat

  Mindig a legjobb, ha törli az összes adatot a régi telefonjáról, amikor készen áll egy új telefon használatára. Így minden adata biztonságban lesz.

  További GYIK

  Íme néhány további válasz, amelyek segítenek a WhatsApp elsajátításában.

  Csak egy WhatsApp csoportban módosíthatom a számomat?

  Miután megváltoztatta WhatsApp-számát, minden kapcsolata ugyanaz lesz. Mivel a WhatsApp névjegyek a telefon névjegyzékéből importálódnak, láthatják az Ön telefonszámát, Ön pedig az ő számukat. Ezenkívül nem lehetséges két vagy több telefonszám a különböző névjegyekhez és csoportokhoz a WhatsApp-on.

  Abban a pillanatban, amikor megváltoztatja WhatsApp-számát, a WhatsApp-on lévő kapcsolatai nem fogják látni a régi telefonszámát.

  Értesítik a kapcsolataimat, ha megváltoztatom a WhatsApp-számomat?

  Amikor megváltoztatja telefonszámát, a WhatsApp lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely névjegyek kapjanak értesítést. Kiválaszthatja, hogy az összes kapcsolattartója értesítést kapjon-e, csak azok, akikkel kapcsolatba léptek, vagy csak a kívánt névjegyek.

  Azonban minden csoportos csevegése automatikusan értesítést kap arról, hogy megváltoztatta a telefonszámát.

  Ha megváltoztatom a számomat, megőrzöm a csevegési előzményeimet?

  A jó hír az, hogy a csevegési előzmények továbbra is elérhetők maradnak a telefonján, ha megváltoztatja telefonszámát. Csak akkor kell biztonsági másolatot készítenie és visszaállítania WhatsApp csevegési előzményeit, amikor új telefont vásárol.

  Sőt, ha más típusú telefonra költözik (Androidról iPhone-ra vagy fordítva), nem fogja tudni megőrizni WhatsApp csevegési előzményeit. Más típusú adatokat is átvihet, például profilképét, WhatsApp nevét, beállításait, csoportos csevegéseit és egyéni csevegéseit.

  Folytassa a WhatsApp használatát az új számával

  A telefonszám megváltoztatásakor bizonyos lépéseket meg kell tennie. A WhatsApp-fiók frissítése ezek egyike. A Szám módosítása funkcióval percek alatt megváltoztathatja telefonszámát. Ha a telefon cseréjét is tervezi, akkor biztonsági másolatot kell készítenie a csevegési előzményekről, hogy visszaállítsa azokat új eszközén.

  Módosítottad valaha a telefonszámodat a WhatsApp-on? Végigment az útmutatóban leírt lépéseken? Tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben.