Hogyan válthat a brit és az amerikai helyesírás-ellenőrzés között a Microsoft Wordben

Kétféleképpen lehet színt írni, U betűvel és anélkül. Ez a helyzet néhány más szóval; szomszéd, szívesség stb. A helyes írásmódot az általános iskolában belefúrják, de a Microsoft Word általában nem tudja, hova jártál általános iskolába. Helyesírás-ellenőrzéssel rendelkezik, amely általában aláhúzza a hibásan írt szavakat, kivéve azokat a szavakat, amelyekhez szükség van au-ra vagy nem kell au-ra, akkor általában aláhúzásra kerülnek, amikor nem kellene. Ez azért van, mert a helyesírás-ellenőrzés nem megfelelő angolra van beállítva. Így válthat a brit és az amerikai helyesírás-ellenőrzés között a Microsoft Wordben.

Brit és amerikai helyesírás-ellenőrzés

Nyissa meg a Microsoft Word programot, és lépjen a Fájl> Beállítások menüpontra. A nyelvtani ellenőrzési lehetőségek a Proofing alatt találhatók, de ez a lap nem foglalkozik a nyelvvel, ami meghatározza az alapokat, azaz a javítandó helyesírást. A Word beállításai ablakban válassza a Nyelv lapot.

Az első rész neve „Szerkesztési nyelvek kiválasztása”. Itt választhatja ki azt a nyelvet, amelyet a Microsoft Word a helyesírási hivatkozásokhoz használ. Itt válassza ki a helyesírás-ellenőrzés nyelvét. Ha inkább a Color szót szeretné U betű nélkül írni, válassza az Egyesült Államok angol nyelvét. Ha inkább U betűvel szeretné írni, válassza az Egyesült Királyság angol nyelvét.

A nyelv csak helyesírás-ellenőrzés céljából kerül hozzáadásra, beviteli nyelvként nem. Ha beviteli nyelvként szeretné használni, engedélyeznie kell, és ez magában foglalja egy további nyelvi csomag letöltését is. Ehhez kattintson a „Nincs engedélyezve” hivatkozásra a nyelv mellett. Ezzel megnyílik a Beállítások alkalmazás Windows 10 rendszeren. Ha Windows 7 rendszert használ, akkor megnyílik a Vezérlőpult.

Mindkét alkalmazás megnyitja a nyelvi részt. Kattintson a nyelv hozzáadása lehetőségre, és adja hozzá a szükséges nyelvi csomagot. Például, ha az Egyesült Királyság angol nyelvét adja hozzá, keresse meg, és telepítse. Ha Windows 10 1803 rendszert használ, ügyeljen arra, hogy véletlenül se adja hozzá a második nyelvet fő megjelenítési nyelvként. A többi már nagyon egyszerű. Miután hozzáadta, használhatja beviteli nyelvként is, de szükségtelen, ha csak meg kell akadályoznia, hogy a Microsoft Word aláhúzza a helyesen írt szavakat.

Hangsúlyoznunk kell, hogy bár két különböző nyelvet használhat a helyesírás-ellenőrzéshez, nem szabad. A dokumentumoknak, különösen a hivatalos vagy tudományos dokumentumoknak egységes formázást, következetes betűtípust és helyesírást kell használniuk. A vegyes írásmódok használata nem jó ötlet, és ha vegyes közönség olvassa a dokumentumot, akkor még jobb, ha ragaszkodunk egy helyesírási típushoz.