Hogyan válhat PNGTuberré: Útmutató kezdőknek

Ha mindig is streamer szeretett volna lenni, de fontos a magánélete, a PNGTubing lehet a válasz. Itt megtudhatja, hogyan válhat PNGTuberré, így életre keltheti streamelési álmait, miközben megőrzi magánéletét.

Mi az a PNGTuber?

A PNGTuber egy streamer, amely egy 2D-s avatárt használ online személyiségeként a webkamera helyett. A PNGTubing hasonló hatást biztosít, mint a VTubing, de ahelyett, hogy animált karaktert használna, amely követi a mozgását és a beszédet, statikus PNG-képeket használ. Az avatarod nem fogja tudni utánozni az Ön pontos mozdulatait, mint egy VTuber-avatar, de továbbra is tükrözheti a beszédét, hogy megjelenjen, amikor beszél.

Ez nem annyira magával ragadó élmény, mint egy VTuberrel vagy egy webkamerával ellátott streamerrel való interakció, de még mindig zseniális módja annak, hogy online személyiséget adjon magának, így valóra válthatja streamelési álmait, miközben továbbra is magánéletet él.

Rengeteg más módszer is van arra, hogy kamera nélkül kitűnjön az adatfolyam, például csatornapontok beváltásának beállítása a Twitch-en, valamint egyedi és érdekes fedések hozzáadása a Twitch-adatfolyamhoz, hogy kiegészítse PNGTuber avatarodját.

1. Hozd létre a PNGTuber Avatarod

A PNGTuber avatar létrehozásának megtanulása a teljes élmény legélvezetesebb része, természetesen a streamelésen kívül. Ez is nagyon egyszerű, ezért ne hagyja, hogy a saját PNGTuber avatar létrehozásának gondolata megfélemlítsen.

A legtöbb PNGTuber avatárt rendel művészektől. Az avatar művésztől való megrendelésének megvannak a maga előnyei, például az a biztosíték, hogy az avatarod teljesen egyedi lesz, és együttműködhetsz a művésszel, hogy elképzeléseidet pontosan úgy keltsd életre, ahogyan azt elképzeled. Ez azonban pénzbe kerül. Ön is rajzolhat egyet, de ehhez művészi készség kell.

A legolcsóbb és legegyszerűbb lehetőség egy avatarkészítő weboldal használata, mint pl charat.me. A webhely számtalan eszközt és testreszabási lehetőséget kínál, hogy lenyűgöző avatárt hozzon létre, amely teljesen ingyenes. Lehetséges, hogy egy napon valaki ugyanazt az avatart hozza létre, mint te, de annyi testreszabási lehetőség áll rendelkezésre, hogy ez nem valószínű.

Miután kiválasztotta a kívánt módszert, a következő lépés a PNG-k elkészítése. Sok PNGTuber csak két képet használ; egyet, amikor beszélsz, és egyet, amikor csendben vagy. Néhány extra kép létrehozása például a pislogás szimulálására nem kötelező, de életet kölcsönöz avatarodnak.

2. Töltse le a PNGTuber szoftvert

Most, hogy felfegyverkezve a PNGTuber avataroddal, készen állsz a PNGTuber szoftver letöltésére. Számos lehetőség áll rendelkezésre a piacon, de a PNGTuber Maker a legfontosabb ajánlásunk. A PNGTuber Maker egyszerűen használható, reaktív és teljesen ingyenes.

Megtalálhatja és letöltheti a PNGTuber Maker alkalmazást a webhelyen Gőzteljesen ingyenes.

3. Keltsd életre PNGTuber Avatarod

A PNGTuber avatar beállításának befejezéséhez és a mikrofonhoz való csatlakoztatásához nyissa meg a PNGTuber Maker alkalmazást, és kattintson az avatar gombra a jobb alsó sarokban. Kattintson a plusz gombra a bal oldali menüben, és kezdje el feltölteni a PNG-ket. Töltsd fel azt a képet, ahol az avatarod elnémul a bal oldali Csend mezőben, a beszélő változat pedig a jobb oldali Beszéd mezőben.

Ezek alatt van még két doboz. Ez egy jó hely a villogó képek elhelyezésére, ha vannak. Ha nem, akkor kihagyhatod.

A következő lépés az avatar gomb feletti háttér ikon kiválasztása, és a háttér kiválasztása. Vannak hátterek a PNGTuber Makerben, amelyek közül választhat, de ha átlátszó hátteret szeretne az avatarhoz, válassza a zöld lehetőséget. Ez zöld képernyőként fog működni, így az avatarod mögött láthatod a játék rögzítését.

A következő feladata a mikrofon beállítása. Válassza ki a fogaskerék ikont a jobb oldali menü tetején, és kattintson a Mikrofon kiválasztása elemre. Ezután válassza ki a legördülő nyilat, és válassza ki a mikrofont a listából.

Bár PNGTuberként megúszhatja a kamera nélküli streamelést, szükség van egy mikrofonra. A hangminőség fontos a sikeres adatfolyam előmozdításához, de rengeteg nagyszerű USB-mikrofon létezik, amelyek megfizethetőek és jó minőségűek is.

Válassza még egyszer az avatar gombot, és lépjen a legelső, Hangerő feliratú opcióhoz. Itt mozgathatja a csúszkát felfelé vagy lefelé, hogy beállítsa azt a hangerő-küszöböt, amelyet el kell érnie a beszélő kép aktiválásához. Próbáljon beszélni a mikrofonba, hogy tesztelje, és megtalálja a tökéletes beállítást.

Lehet, hogy észrevett egy pár furcsa ajkat a háttérben az avatarod közelében. Ezek eltávolításához válassza ki az íj ikont az avatar gomb felett, és vigye az egeret az ajkakra a bal oldali menüben. Nyomja meg a kukát a törléshez.

4. Csatlakoztassa PNGTuber Avatarját a streaming szoftveréhez

Most, hogy a PNG avatarod már be van állítva, és készen áll a használatra, csak csatlakoztatnod kell a streaming szoftverhez. Ez is egy nagyon egyszerű folyamat. A beállítási folyamat kissé eltérhet attól függően, hogy milyen streaming szoftvert használ. Példánkban ezt fogjuk használni OBS Stúdió.

Lépjen a Források szakaszba, és kattintson a plusz gombra új forrás hozzáadásához. Válassza a Game Capture lehetőséget.

A Mód szakaszban válassza a Konkrét ablak rögzítése lehetőséget, és állítsa be a PNGTuber Maker-t a rögzíteni kívánt ablakként az Ablak részben. Ha átlátszó hátteret szeretne, jelölje be az Átlátszóság engedélyezése jelölőnégyzetet az ablak alján.

Ezután szabadon átméretezheti avatarodját, és bárhová elhelyezheti, ahová szeretné. Valahol az alsó sarokban van egy általános hely a webkamera vagy a PNGTuber avatar számára, de a választás teljesen rajtad múlik.

Kezdje el a streamelést új PNGTuber Avataroddal

Ha követte ezt az útmutatót, a PNGTuber avatara most teljesen be van állítva, és készen áll a streamelésre. A PNGTuber sokkal nagyobb szabadságot és magánéletet biztosít, és tökéletes választás mindazok számára, akiknek még nincs webkamerája, vagy rosszul érzi magát aznap, és inkább nem használja a webkameráját.

Szintén nagyszerű lehetőség mindenkinek, aki streamer szeretne lenni, de önbizalommal vagy szorongással küzd. Avatar vagy személyiség létrehozása plusz önbizalmat adhat ahhoz, hogy létrehozza azt az interaktív és szórakoztató adatfolyamot, amelyet szeretne, de talán még nem volt bátorsága létrehozni.