Hogyan tölthet le olyan alkalmazásokat, amelyek már nem találhatók a telefon App Store-jában

Az okostelefonos alkalmazásboltok jelenleg jól beváltak, és bármennyire is szeretjük az új alkalmazások elérhetőségét, ez egyben elkerülhetetlent is jelent: néha az alkalmazások eltűnnek. Íme, mit tehet, ha kedvencei eltűnnek.

Miért tűnnek el az alkalmazások?

Mielőtt arról beszélnénk, hogyan szerezhet be olyan alkalmazásokat, amelyek már nem tölthetők le a telefon megfelelő alkalmazásboltjából, először beszéljünk arról, hogy az alkalmazások miért kerülnek eltávolításra.

Általában ez egy hívás a fejlesztőtől; az alkalmazást leállítják, mert már nem támogatják. Példa: Epic Games nemrég kivette az Infinity Blade összes verzióját az iOS App Store-ból pont ezért. A vállalat azt állította, hogy nem állnak rendelkezésre források a játékok „olyan szinten történő támogatásához, amelyek megfelelnek”. [their] a jelenlegi szabványok szerint.” Van értelme – ha meg akarsz tenni valamit, akkor azt is lehet, hogy jól csinálod.

Leggyakrabban ez így megy. Az alkalmazás nagyobb gondot okoz, mint amennyit megér a támogatás folytatása, funkciói átkerülnek ugyanattól a fejlesztőtől egy másik alkalmazásba (és nincs szükség redundanciára), vagy a fejlesztő teljesen feloszlik.

A jó hír az, hogy ha a keresett alkalmazás a fenti okok bármelyike ​​miatt nem érhető el, akkor is képesnek kell lennie arra, hogy újra letöltse, ha korábban már letöltötte (ez különösen igaz a fizetős alkalmazásokra). .

Ennek ellenére érdemes megjegyezni, hogy ha az alkalmazást maga az alkalmazásbolt-vállalat távolította el – az Apple az iOS App Store esetében vagy a Google a Play Áruház esetében –, akkor valószínűleg örökre eltűnt. Ha meghúzták, annak jó oka van, így nem számíthat arra, hogy könnyen visszakapja.

Ha azonban az alkalmazás már nincs az App Store-ban, itt van a legegyszerűbb módja annak, hogy visszaszerezze Android- vagy iOS-eszközökön.

Az iOS App Store-ból már nem elérhető alkalmazások letöltése

Ha Ön iOS-felhasználó, lehetőségei meglehetősen korlátozottak – alkalmazásait az App Store-ból kell beszereznie. Szerencsére, ha olyan alkalmazást vásárolt vagy töltött le, amely már nem elérhető, valószínűleg továbbra is megragadhatja.

Először indítsa el az App Store-t, majd érintse meg a fiók ikont a jobb felső sarokban.

Innen érintse meg a „Megvásárolt” elemet.

Az összes olyan alkalmazás megtekintéséhez, amely még nincs a telefonján vagy iPadjén (ez a valószínű forgatókönyv, ha olyasmit próbál letölteni, amely már nincs az App Store-ban), érintse meg a „Nem ezen az iPhone-on/iPadon” lehetőséget.

Innen a listában görgetve megkeresheti a telepíteni kívánt alkalmazást, majd a letöltéshez koppintson a jobb oldalon lévő kis felhő ikonra. Easy peasy.

Hogyan tölthet le olyan alkalmazásokat, amelyek már nem találhatók meg a Google Playen

Bár csak egy lehetőséged van az elavult alkalmazások letöltésére iOS rendszeren, Androidon többféleképpen is megteheted: szerezd be a Google Play Áruházból, vagy töltsd le az APK-t, és töltsd be az alkalmazást. Míg az előbbi a legegyszerűbb módja, az utóbbi lehetőséget kínál a Google Playről teljesen eltávolított alkalmazások telepítésére.

Az eltávolított alkalmazások telepítése a Google Playről

Először nyissa meg a Play Áruházat, majd nyissa meg a menüt a bal felső sarokban (a keresőmezőn belül) lévő három sor megérintésével.

Innen válassza a „Saját alkalmazások és játékok” lehetőséget.

Ha ez a menü megnyílik, válassza a „Könyvtár” lehetőséget. Ez felsorolja a Google Playről valaha letöltött összes alkalmazást.

Sajnos nincs egyszerű módja a keresésnek ezen a listán, ezért ha régebbi alkalmazást keres, akkor a görgetéssel elég sokáig tarthat, amíg megtalálja azt.

A jó hír az, hogy van egy másik lehetőség: az APK oldalratöltése.

Hogyan töltsünk be oldalra olyan alkalmazásokat, amelyek már nem találhatók meg a Google Playen

Az alkalmazások őrült listájának válogatása hatalmas fájdalommal járhat, így ebben az esetben könnyebb lehet oldalra tölteni az alkalmazást.

Ha még soha nem töltött be oldalra egy alkalmazást, akkor valószínűleg érdemes megnéznie a teljes oktatóanyagunkat. Ez nem bonyolult folyamat, de a végrehajtás módja attól függ, hogy a telefon melyik Android-verzióját futtatja.

Ha korábban oldalra töltött alkalmazásait, és csak egy jó helyre van szüksége, hogy megtaláljon valamit, ami már nincs a Play Áruházban, APK tükör a te válaszod. Ez a legjobb hely a neten Android-alkalmazások oldalbetöltésére. Ez egy megbízható forrás, amely csak ingyenes alkalmazásokat tartalmaz (az APK Mirrorban nincsenek kalóz alkalmazások), és minden alkalmazás legitim. Érdemes megemlíteni azt is, hogy egyes alkalmazásoknak több verziója is létezik a telefon típusától és a hardver részleteitől függően. Ha nem biztos abban, hogy melyik APK-t telepítse, tekintse meg ezt az alapozót.

Például, ha tegyük fel, hogy telepíteni szeretné a Skitch-et (egy már nem működő Evernote alkalmazást). Egyszerűen megfognád az APK Mirror APK-ja és telepítse a készülékére a fenti utasítások szerint. Semmi hozzá!