Hogyan tekintheti meg Facebook-profilját úgy, ahogyan azt valaki más látná

Soha nem lehetsz túl óvatos, amikor közzétesz dolgokat a Facebookon. A barátokkal vagy családtagokkal megosztandó események és képek véletlenül mások számára is elérhetővé válhatnak. Vannak olyan beállítások, amelyek ezt megakadályozzák, de minden bejegyzés ellenőrzése a „Privát” állapot megerősítése érdekében meglehetősen nehéz.

Szerencsére a Facebooknak lehetősége van látni, hogy mely feltöltéseidet láthatja mindenki. Ez a cikk bemutatja, hogyan tekintheti meg Facebook-profilját úgy, ahogyan azt valaki más tenné, így szabályozhatja, hogy milyen tartalmat tesz közzé.

Facebook-profilod nyilvánosként való megtekintése Windows, Mac vagy Linux rendszeren

PC-n vagy Mac-en egyszerű folyamat a profil megtekintése mások által látott módon. Ehhez kövesse az alábbi utasításokat:

  Élelmiszer- és étteremajánlások a Facebook Messengeren belül
 • Nyissa meg a „Facebook”-t egy böngészőben, majd kattintson a „fejjel lefelé fordított háromszögre” (Fiók menü) a jobb felső részben.
 • Válassza a „Profil megtekintése” lehetőséget a legfelül.
 • Kattintson a „vízszintes ellipszisre” (három vízszintes pont) a profil fejléce alatt.
 • Válassza a „Profil és címkézési beállítások” lehetőséget.
 • Görgessen le a jobb oldali ablaktábláról lefelé. A „szem ikon” mellett kattintson a „Megtekintés mint” lehetőségre, hogy megtekinthesse, mit látnak mások a profiloldalán.
 • Facebook-profiljának megtekintése nyilvánosként Android/iOS/iPhone rendszeren

  A Facebook Mobile lehetővé teszi, hogy Facebook-profilját olyan nyilvánosan tekintse meg, mint a böngésző, bár az engedélyezése némileg eltér. A következőket kell tennie:

 • Nyissa meg a „Facebook alkalmazást”, és lépjen a „profiloldalra” a „profil ikon” vagy a „hamburger ikon” (Menü) megérintésével a képernyő felső részén.
 • Érintse meg a „vízszintes ellipszist” (három vízszintes vonal) a profilmenü eléréséhez.
 • Válassza a „Megtekintés másként” lehetőséget.
 • Megjelenik az Ön profilja, amelyen megjelenik az összes nyilvánosan megtekinthető tartalom.
 •   Keressen olyan Facebook-oldalakon, amelyek tetszettek, és van egy fizikai címe a térképen

  Miért szeretnéd másként tekinteni a profilodra?

  A közösségi média drámaian megváltoztatta azt, ahogyan másokkal kommunikálunk. Ez természetessé tette gondolataink és napi szokásaink közzétételét. Ha azonban természetesnek tekintjük, amit feltöltünk, az számos biztonsági kockázathoz vezethet mind Ön, mind családja számára, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni.

  Az emberek alábecsülik az egyszerű kép által megjelenített adatmennyiséget. Egy utcatábla, egy tereptárgy vagy akár a környező házak megadhatják a tartózkodási helyét bárkinek, aki elég kitartó ahhoz, hogy megpróbálja megtalálni, nem is beszélve magában a képfájlban található összes helyadatról.

  Ha képeket tesz közzé, hogy megmutassa barátainak, az jó és jó, de elég könnyű hiba, ha elfelejti visszaállítani az adatvédelmi beállításokat, miután azok nyilvánosságra kerülnek. Ha másként tekinti meg profilját, akkor láthatja, hogy mely bejegyzéseket tette elérhetővé mindenki más számára.

    A Socioclip egy könyvjelző eszköz a Facebook és a Quora bejegyzésekhez [Chrome]

  Gyorsan eldöntheti, hogy ezeket a bejegyzéseket nyilvános profiljában hagyhatja, vagy később priváttá teheti. A „Megtekintés másként” opció lehetővé teszi az összes „nyilvános” bejegyzés egyidejű megtekintését, és kiküszöböli a fárasztó, utólagos ellenőrzési folyamatot.

  Feltöltéseinek nyomon követése

  A közösségi média annyira hétköznapivá vált, hogy ezekben a modern időkben magától értetődőnek számít. Az emberek szinte bármit és mindent közzétesznek, a nagy ünnepségektől az ebédig. A feltöltött tartalmak nyomon követése elengedhetetlen, mivel nem akarsz megosztani dolgokat olyanokkal, akiket nem szeretnél látni.