Hogyan tegyük működésbe a viszályt az iskolában vagy a főiskolán

Felelősség kizárása: A webhely egyes oldalai partnerhivatkozást tartalmazhatnak. Ez semmilyen módon nem befolyásolja szerkesztőségünket.

Ha iskolában, főiskolán vagy állami intézményben jár, valószínűleg korlátozott a hozzáférése bizonyos webhelyekhez. Ez különösen igaz az olyan közösségi platformokra vagy tartalommegosztó webhelyekre, amelyek érzékeny adatokat cserélhetnek. Mivel a Discord mindkettő, iskolája vagy főiskolája valószínűleg nem engedi, hogy meglátogassa a letöltést, vagy akár a webhelyet sem.

Szerencsére vannak olyan online lehetőségek, amelyek segítségével megkerülheti ezt a problémát, és akkor is használhatja az alkalmazást, ha az eredetileg le van tiltva. Ez leginkább a blokk típusától és az Ön preferenciáitól függ. Ez a cikk elmagyarázza, hogyan kell használni a Discordot az iskolában, még akkor is, ha elsőre lehetetlennek tűnik.

Használjon VPN-t a Discord eléréséhez

Ha az iskola számítógépén lévő webszűrők felismerik a webproxyszervereket, akkor az anonim böngészéshez egy lépést kell tennie. Ebben az esetben virtuális magánhálózatot (VPN) kell használnia.

Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

A VPN és a webproxy közötti különbség egyszerű. A webproxyszerver csak azt a forgalmat tudja kezelni, amely a webböngészőn és az Ön által megadott webhelyen megy keresztül. Másrészt a VPN elfedheti a teljes eszközt és az IP-címét. Ide tartoznak azok a szoftverek is, amelyek nem kapcsolódnak a webböngészőhöz, például a Discord alkalmazás.

Az oktatóanyagok kedvéért nézzük meg, hogyan kezdje meg a VPN használatát a Discord eléréséhez munkahelyi vagy iskolai hálózatán.

 • Feltéve, hogy még nem, jelentkezzen be iskolai vagy munkahelyi hálózatába.
 • Az ExpressVPN-fiók létrehozása és a bejelentkezés után nyissa meg az alkalmazást, és kattintson a Csatlakozás gombra.
 • Ha egy adott régióhoz szeretne csatlakozni, vagy az ajánlott helyek listáját szeretné elérni, kattintson a hárompontos menügombra (a három vízszintes pontra), majd válassza a VPN-helyek lehetőséget.
 • Most, hogy csatlakozik ExpressVPN-hálózatához, lépjen a Discord oldalra az alkalmazás vagy a böngésző használatával, és jelentkezzen be.
 •   A beszélgetési nézet váltása és testreszabása az Outlookban

  Próbálja ki a Böngésző alkalmazást

  Előfordul, hogy az iskolák és főiskolák számítógépei nem blokkolnak egyetlen alkalmazást sem. Ehelyett egyszerűen megakadályozzák, hogy a felhasználók végrehajtható (EXE) fájlt töltsenek le, ami megakadályozza, hogy telepítse az alkalmazást (például a Discordot) a számítógépre.

  Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

  Mielőtt rátérne az összetettebb lehetőségekre, ellenőrizze, hogy ez a helyzet az Ön esetében. Ha igen, a megoldás egyszerű. A Discord rendelkezik egy webböngésző alkalmazással, amely szinte ugyanúgy működik, mint a hagyományos alkalmazás, azzal a különbséggel, hogy a letöltés helyett a böngészővel bejelentkezhet.

  Nyissa meg az alkalmazás webböngésző verzióját. Ha betöltődik, egyszerűen beírhatja a hitelesítő adatait, és megvárhatja, amíg az alkalmazás betöltődik. Ezután ugyanazokkal a funkciókkal kell tudnia használni az alkalmazást a böngészőben, mintha letöltötte volna. De ha nem töltődik be, akkor át kell térnie a bonyolultabb módszerekre.

  Másolja az IP-címet (csak Windows)

  Egyes iskolák kulcsszóalapú tartalomblokkolókat használnak, hogy megakadályozzák a webhelyek elérését. A VPN blokkolása helyett ezek az eszközök blokkolnak bizonyos szavakat, amelyeket egy webhely tartalmazhat. Ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy az iskolák blokkolják az olyan webhelyeket, mint a Facebook, Instagram, Twitter stb.

  Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

  Szerencsére könnyen elkerülheti a tartalomblokkolókat, ha Windows rendszert használ.

 • Kattintson a Start menüre, kezdje el beírni a „parancssor” szót, amíg az ikon meg nem jelenik a feladat menüben, majd kattintson rá a Parancssor megnyitásához.
 • Most írja be a „ping discordapp.com” parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
 • Ennek meg kell jelennie a webhely IP-címének.
 • Ezután másolja ki az IP-címet a Google keresősávba, és nyomja meg az Enter billentyűt, remélhetőleg az alábbihoz hasonló oldalt fog látni.
 •   A legjobb csomagszagolók és hálózati elemzők

  Ezzel elkerülheti a kulcsszóblokkolót.

  Használjon webproxyt

  Egy webes proxyszervernek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy megkerülje a szűrőket az iskolájában vagy főiskolájában, és elérje a Discord webhelyet és alkalmazást.

  Ez a módszer elrejti nyilvános IP-címét, és az összes webes forgalmat különböző szervereken keresztül irányítja. Ha normál módon meg tudja nyitni a webproxyszervert az iskolája számítógépén, akkor használhatja a Discord webhely elérésére.

  Ne feledje, hogy megbízható és biztonságos webproxyszervert kell használnia. Például a Hidester felhasználóbarát és teljesen ingyenes. Miután megnyitotta ezt a webproxyt, egyszerűen másolja ki a Discord webhely URL-jét, és nyomja meg a „Névtelen böngészés” gombot. Amikor a böngésző megnyitja a Discord webalkalmazást, csak jelentkezzen be, és használja az EXE fájl letöltése nélkül.

  A Hidesteren kívül kipróbálhatja a Hide.me, a Proxysite, a Kproxy és a Whoer alkalmazásokat. Mindegyik biztonságos, ingyenes és rendkívül egyszerű. Többnyire ugyanazon az elven működnek.

  Telepítse a Discord-ot a külső tárhelyről

  Ha az iskolában a böngésző blokkol bizonyos webhelyeket, és nem engedélyezi a letöltéseket, megpróbálhatja telepíteni az alkalmazást külső tárhelyről. Töltse le a Discord alkalmazást egy másik hálózatról – például otthonról –, és vigye át a számítógépére SD-kártyán vagy USB-meghajtón keresztül.

  Ha szerencséje van, beállíthatja az alkalmazást a számítógépén, és anélkül használhatja, hogy hozzá kellene férnie a webböngészőhöz. Egyes iskolai és főiskolai számítógépek lehetővé teszik a fájlok telepítését, míg mások a rendszergazda engedélyét kérik.

  Használja a Discord alkalmazást egy másik eszközről

  Hacsak az iskolában lévő útválasztó nem blokkolta kifejezetten a Discord IP-címét, továbbra is használhatja az alkalmazást más eszközökön. Például letöltheti a Discordot a Play Áruházból (Android) vagy az App Store-ból (iTunes). Állítsa be telefonján vagy táblagépén, és a böngésző korlátozásaitól függetlenül használhatja.

    Kéttényezős hitelesítés beállítása Raspberry Pi-n

  Használja a Discord alfatesztelési verzióját

  Gyakran előfordul, hogy a programok éllovas verzióit nem hagyják bejelölni, amikor az intézmények blokkolják őket. Ha elég szerencséd van, akkor az iskolád vagy a munkahelyed nem korlátozta a hozzáférést az Alpha verzióhoz a Discordon.

  Próbálja meg elérni a canary.discordapp fájlt a böngészőjében, remélhetőleg ez működik az Ön számára. Ha problémái vannak a kiírással, használja a fent említett IP-módszert, és írja be a „ping canary.discordapp” parancsot a parancssorba, és másolja ki az IP-címet használatra.

  Használjon TOR tükröt

  Ahogy a kommentekben is említettük, TOR-tükörrel próbálhatsz szerencsét, hogy elérd a Discord-ot olyan iskolai vagy munkahelyi hálózaton, ahol letiltották a hozzáférést/használatot. Ennek a módszernek a sikere a hálózat tűzfalától és egyéb biztonsági intézkedéseitől függően változik.

  Előfordulhat, hogy több különböző tükröt kell kipróbálnia, hogy ez a módszer működjön.

  Óvatosan böngésszen

  Megvan az oka annak, hogy az iskolák és más intézmények blokkolják az olyan webhelyeket, mint a Discord. Ezek a webhelyek elvonják a figyelmet, és lehetővé teszik a diákok számára, hogy megosszák a bizalmas adatokat. Különösen óvatosnak kell lennie VPN használatakor, mivel bizonyos webhelyek és végrehajtható fájlok rosszindulatú adatokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják a számítógépet, és bajba kerülhetnek. Tehát még ha meg is tudja kerülni ezeket a blokkokat, ügyeljen arra, hogy felelősségteljesen használja készségeit.

  Ne feledje, hogy ha könnyen megtalálja a módját a tűzfalaik és a webhelykorlátozások megkerülésére, akkor az iskolai/munkahelyi adminisztrátorok is megtehetik. Ha szorgalmasak, semmi sem marad örökké hatékony.

  Vannak más módok a szűrők megkerülésére a főiskolákon és iskolákban? Ossza meg tippjeit más olvasókkal az alábbi megjegyzésekben.