Hogyan tegyük gyorsabbá és simábbá az Androidot (10 tipp) – 2023

Az Android telefonok hardver és szoftver tekintetében versenyeznek a számítógépekkel. Funkcióik közé tartozik a nagy memória támogatása, a kamera minősége, a videohívás, a képszerkesztés, a gyors internet, a teljes érintés támogatás, az alkalmazások és játékok stb.

Az új Android telefonok lendületesek és gyorsak, de ez idővel változik, és végül a felhasználók észreveszik, hogy eszközeik lelassulnak. Mivel az Android-eszközök nagyszámú szolgáltatást kezelnek, ezért Android-eszközünk lelassul az idővel és a használattal.

Számos oka lehet annak, hogy az Android készülékek lelassulnak, beleértve a kis méretű RAM-ot, a többfeladatos működést, a gyorsítótár memóriát, az alkalmazások egymásnak ütközését, az alkalmazáskompatibilitási problémákat, a vírusokat és a hardverhibákat stb.

A fenti okok miatt Android készülékünk lelassul, teljesítménye csökken. Ezért, ha Ön is lassú sebességet és teljesítményt tapasztal, akkor nálunk megtalálja a megoldást.

Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb tippeket és trükköket, amelyekkel felgyorsíthatja az Androidot, és visszaszerezheti eszköze teljesítményét, és úgy működik, ahogyan a dobozból kivetve.

Tippek az Android gyorsabbá és simábbá tételéhez.

Kövesse az alábbi tippeket, hogy felgyorsítsa Android telefonját, és újszerű teljesítményt nyújtson:

1. Csak a szükséges alkalmazásokat telepítse.

A Google Play Áruház tele van Android-alkalmazásokkal és játékokkal. A legtöbb ilyen alkalmazás nagyon funkcionális, és a játékok nagyszerűek. Így a felhasználóknak nagy a kísértés, hogy sok ilyen alkalmazást telepítsenek, hogy egyre több funkciót adhassanak telefonjukhoz. Van azonban ennek egy hatalmas hátránya.

  Python-szkriptek a fájlok rendszeres törléséhez

Nagyszámú alkalmazás telepítése lelassítja az eszközt. Ennek az az oka, hogy ezeknek az alkalmazásoknak vannak háttérszolgáltatásai, amelyek folyamatosan futnak, és általában lassítják az eszközt. Ezért tanácsos csak azokat az alkalmazásokat telepíteni, amelyeket a leggyakrabban használ, és amelyek kötelezőek az Ön számára.

2. Tiltsa le a képernyőnimációt és a dinamikus háttérképeket.

Az Android gyorsabbá tételének és az eszköz teljesítményének növelésének másik módja a képernyőanimációk és a dinamikus háttérképek letiltása. Az animáció és a dinamikus háttérképek lelassítják a menü csúsztatási és érintési effektusainak sebességét.

Ha egyéni indítókat szeretne telepíteni, telepítse azokat az eszköz kompatibilitása szerint, ami nem befolyásolja a feldolgozási sebességet. Az animációk letiltásához nyissa meg a „Beállítások >> Megjelenítés” vagy a „Fejlesztői beállítások” lehetőséget eszközén.

3. Soha ne telepítsen RAM-kezelési alkalmazásokat.

A Play Áruház tele van RAM-kezelő alkalmazásokkal és szeméttisztítókkal. A legtöbb felhasználó telepíti ezeket az alkalmazásokat telefonjára, remélve, hogy az eszköz teljesítménye javulni fog. De ezek az alkalmazások egy rémálom, és még tovább lassítják a telefont.

Olyan háttérszolgáltatásokat indítanak el, mint az alkalmazászár és a képernyőn megjelenő tisztító parancsikonok, amelyek sok RAM-ot és feldolgozási energiát fogyasztanak. Ezért azt javasoljuk, hogy manuálisan törölje ki a RAM-ot, ahelyett, hogy ilyen rosszindulatú alkalmazásokat használna, és felgyorsítaná az Android sebességét.

4. Törölje az alkalmazások gyorsítótárát.

Az Android-eszközök is lelassulnak, amikor az Apps-adatok kitöltik a telefon gyorsítótárát. A gyorsítótár azokat a fájlokat és képeket tartalmazza, amelyekre az alkalmazásoknak szüksége van az indításkor. A gyorsítótár növeli az eszköz sebességét azáltal, hogy csökkenti a ROM-memória elérésének számát.

  9 legjobb sportkártya-szkenner, amellyel felmérheti gyűjteménye értékét

Néha a telefon cache-memóriáját olyan alkalmazások töltik ki, amelyeket nem használunk. Tehát törölnünk kell a gyorsítótárat, hogy visszaállítsuk a telefon sebességét. A gyorsítótárat a beállítások >> tárhely >> gyorsítótárazott adatok segítségével tudjuk törölni.

Nézze meg még: – Hogyan növelheti az Android akkumulátor élettartamát

5. Szabadítson fel helyet.

Az Android telefonok legtöbbször lelassulnak a teljes vagy majdnem teljes tárhely miatt. Mindig legyen elegendő hely a tárhelyen, hogy telefonja megfelelően működjön.

Ellenőrizze a tárhelyet a „Beállítások >> Tárhely” menüpontban. Törölje a fel nem használt fájlokat, vagy készítsen biztonsági másolatot róluk egy felhőszolgáltatásban, például a Google Fotókban vagy a Dropboxban.

6. Távolítsa el a widgeteket.

Nem számít, milyen jól néznek ki a kezdőképernyőn és a lezárási képernyőn, a widgetek sok rendszererőforrást és RAM-ot fogyasztanak. Ezért lassítják a rendszer teljesítményét.

Így Android-eszközének felgyorsításához csak azokat a widgeteket használja, amelyeket a leghasznosabbnak talál, és szabaduljon meg másoktól. Ez az akkumulátor megtakarítását is segíti.

7. Indítsa újra minden reggel.

Az egyik legjobb tipp Android-eszköze legjobb teljesítményének eléréséhez, ha egy gyors ÚJRAINDÍTÁSSAL kezdi a napot. A telefon reggeli újraindítása minden folyamatot felfrissít, és megöli a feleslegeseket.

Ez segít abban, hogy a készülék zökkenőmentes és gyors teljesítményt nyújtson a nap folyamán, minden meghibásodás nélkül. Minden Android-fejlesztő azt is javasolja, hogy tegye ezt, és segítsen az Android gyorsabbá tételében.

8. Frissítse telefonja szoftverét.

Az okostelefon-cégek folyamatosan próbálják az Ön Android-élményét egyre jobbá és jobbá tenni. Így folyamatosan javítják a hibákat, és olyan frissítéseket hajtanak végre, amelyek simítják az eszköz teljesítményét, és lendületessé és gyorssá teszik azt.

  Az iCloud elérése számítógépen

Frissítse telefonját, amint megjelenik egy szoftverfrissítés. Ezek a frissítések a Google által kiadott Android-frissítéseket és biztonsági javításokat is tartalmaznak, amelyek nagyon hasznosak eszközünk sebessége és biztonsága szempontjából

9. Hajtsa végre a gyári beállítások visszaállítását.

Ha a fenti módszerek mindegyike nem működik az Ön számára, megpróbálhatja visszaállítani a készülék gyári beállításait. Ezzel mindent töröl az eszközről, és olyan lesz, mint a dobozból. Ezért minden, ami lassította az eszközt, eltávolításra kerül, gyors és gyorsabbá teszi az Androidot.

Megjegyzés: – Ezzel eltávolítja az összes adatot és alkalmazást. Ezért a visszaállítás előtt győződjön meg róla, hogy megfelelő biztonsági másolatot készített az összes adatáról.

Olvassa el itt: – A legjobb biztonsági mentési és visszaállítási alkalmazások az Android számára

10. Bloatware eltávolítása.

A Google az Androidot nagyon könnyűvé és gyorssá teszi. De az olyan gyártók, mint a Samsung, a Mi stb., olyan alkalmazásokkal töltik be őket, amelyeket nem tud eltávolítani. Például a telefonnak 2 böngészője lehet – Chrome és cége böngészője, sőt 2 zenelejátszó is.

Ez időnként nehézzé és késleltetheti a szoftvert. Ezért kikapcsolhatja azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használ, de amelyeket a telefonra telepített, a dobozból kivéve. A szükségtelen alkalmazások letiltásához lépjen a „Beállítások> Alkalmazások> Minden alkalmazás” elemre, majd érintse meg az alkalmazást, és nyomja meg a „Letiltás” gombot.

11. Telepítse az Egyéni ROM-ot.

Ha régi Android-mobilja van, és a gyártó már nem támogatja a frissítéseket, és a sebessége lassú, az egyik legjobb megoldás a sebesség növelésére és az operációs rendszer frissítésére az egyedi ROM-ok telepítése.

Egyedi ROM-okkal új funkciókkal bővíthetjük régi készülékünket. Egyéni ROM telepítése elveszíti a garanciát, tehát saját felelősségére vagy a garancia után. Számos egyéni ROM közül választhat az Android számára.

Ellenőrizendő: – Népszerű Android egyéni ROM-ok.

Összefoglalva, ezek a legjobb módszerek az Android felgyorsítására és gyorsabbá tételére, valamint a felhasználói élmény visszaállítására egy új eszközhöz. Ha bármilyen kérdése vagy kérdése van ezzel a cikkel kapcsolatban, kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzésekben. Reméljük, hogy ez az egyszerű útmutató segít a legtöbbet kihozni telefonjából.