Hogyan távolíthatja el házadatait a Rightmove-ból

Ha ingatlanát szeretné eladni, az egyik legjobb tét az, ha az ingatlanügynöke felsorolja azt egy lakásügyi webhelyen, például a Rightmove-on. Ha azonban eladta ingatlanát, vagy kétszer is meggondolja magát, adatvédelmi okokból érdemes lehet eltávolítani a lakásadatokat.

Tehát hogyan távolíthatja el ingatlan adatait a Rightmove-ból?

Milyen adatokat jelenít meg a Rightmove?

A Rightmove egy sor szükséges információt nyilvánosan megjelenít az ingatlanáról. Ebbe beletartozik:

  • Az ingatlan hozzávetőleges (nem pontos) elhelyezkedése a térképen.
  • Az ingatlan mérete.
  • Az ingatlan alaprajza (ha Ön vagy ingatlanügynöke biztosított ilyet).
  • A hálószobák és fürdőszobák száma.
  • Egyéb jellemzők (pl. kert, autóbeálló stb.).
  • Az irányítószám első része (az Egyesült Királyság honlapján).
  Xbox Game Pass előfizetés lemondása

Amint láthatja, a Rightmove nem tesz közzé nyilvánosan semmilyen érzékeny információt a webhelyén, amikor egy ingatlant felsorol. Ez azonban nem jelenti azt, hogy azt szeretné, ha fenn is maradna, ha már nem tünteti fel eladó ingatlanát. Tehát nézzük meg, hogyan távolíthatja el tulajdonát a Rightmove-ból.

Hogyan távolíthatja el ingatlanadatait a Rightmove-ból

Két fő módja van, hogy eltávolítsa ingatlanát a Rightmove-ból.

1. Forduljon ingatlanügynökéhez

Ha eladó vagy bérbeadó ingatlanát ingatlanügynökön keresztül tüntette fel, a legjobb megoldás az, ha közvetlenül kapcsolatba lép velük, és kéri az eltávolítást.

Attól függően, hogy mennyire elfoglalt az ingatlanügynöke, eltarthat egy kis ideig, amíg az ingatlan adatai eltávolíthatók. Várjon egy-két napot, majd vegye fel a kapcsolatot, ha ingatlana még mindig szerepel a listán.

  Az API-architektúra magyarázata 5 perc alatt vagy kevesebb

2. Forduljon közvetlenül a Rightmove-hoz

Kép jóváírása: Online ingatlanügynököm/Flickr

Ha nem ingatlanügynököt vesz igénybe otthona eladásához, vagy az ingatlanügynöke nem reagál, előfordulhat, hogy közvetlenül a Rightmove-hoz kell fordulnia az ingatlan adatainak eltávolítása érdekében.

Vegye figyelembe, hogy ha el akarja távolítani ingatlanát az eladás után, a Rightmove nem tudja teljesen eltávolítani a végső eladási árat az internetről. Amint azt a Rightmove webhely, az ingatlaneladási információk nyilvánosak, így az értékesítés után nem vehető le. Az ingatlan leírása, képek és alaprajz azonban eltávolítható.

Az ingatlan adatai percek alatt eltávolíthatók

Bár a Rightmove nem jeleníti meg nyilvánosan az Ön magánlakására vonatkozó információkat, természetes, hogy törölni akarja az adatlapját, ha ingatlana már nem eladó. Tehát, ha szeretné eltávolítani ingatlanadatait a Rightmove-ból, próbálja ki a fent felsorolt ​​lehetőségek egyikét vagy mindkettőt.

  A Nano szövegszerkesztő használata Linuxon