Hogyan tanuljunk meg etikus hackelést

Az etikus hackerek vagy a white hat hackerek biztonsági szakértők, akik segítenek a szervezeteknek a biztonsági fenyegetések leküzdésében és adataik védelmében. Ez könnyen hangzik a fülednek, de valójában meglehetősen összetett és megerőltető. A bonyolultabb azonban az, hogyan lehet lépésről lépésre megtanulni a hackelést, és etikus hackerré válni. Ez nem egy éjszakai folyamat, és több éves odaadást és képzést igényel. Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan tanulhatja meg az etikus hackelést, és hogyan találhatja meg a legjobb platformokat a csúcsminőségű hackertanfolyamok megtalálásához.

Hogyan tanuljunk meg etikus hackelést

Olvassa tovább a cikket, hogy többet megtudjon arról, hogyan tanulhatja meg a hackelést lépésről lépésre az alapoktól kezdve. Mindig ne feledje, hogy a legjobb etikus hackerré válás útja nem lehet könnyű, de mindenképpen megér minden erőfeszítést.

Hogyan tanuljunk meg hackelést lépésről lépésre

Ha lépésről lépésre szeretné megtanulni a hackelést, akkor jó helyen jár. Itt felfedezheti a legjobb etikus hackerré válás útitervét, apránként.

1. Ismerje meg a C programozást

Ahogy az emberek gyakran mondják, az alapok megértése az első és legfontosabb dolog, ami ahhoz kell, hogy elsajátítsa azt, ami ezután következik. Ha az alapok nem világosak, minden más halandzsává válhat. Hasonlóképpen, az etikus hackelés során meg kell tanulnod a C programozást, mivel az életed múlik rajta.

A C programozás az egyik legnépszerűbb, legsokoldalúbb és leggyakrabban használt programozási nyelv. Alkalmazásokhoz és technológiákhoz egyaránt használhatja, valamint megerősítheti az alapot Java, Python, C++ stb. tanulásához. Ez a gépfüggetlen nyelv a programot számos modulra osztja. Ennek megfelelően minden modult önállóan írhat, amelyek együtt egyetlen C programot alkotnak.

  Címkék létrehozása a Discordban

2. Tanuljon más programozási nyelveket

Kép Anna a Pixabay-től

A C programozás után jönnek az új generációs kiegészítések, mint például a Java, Python, PHP, Perl, HTML stb. Tehát, ha úgy érzi, hogy ismeri a C-vel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, tovább kell lépnie más programozási nyelvek tanulására.

Ez segít megérteni, hogy sok programozó miért részesíti előnyben a Pythont másokkal szemben, és hogyan tanulhatja meg az etikus hackelést az alapoktól. Ehhez használhatja a YouTube-videóleckéket, vagy vásárolhat kódolási szakértők által írt könyveket.

3. Tanuld meg a UNIX-ot

Ha tudsz valamit a hackelésről, biztosan hallottál a UNIX-ról. Ez egy többfelhasználós operációs rendszer, amelyet kifejezetten laptopokhoz, asztali számítógépekhez és szerverekhez terveztek. Mivel GUI-ja nagyon hasonlít a Windowshoz, a kezdők ezt könnyedén megtanulhatják. Mivel az összes kiszolgáló nagy része UNIX-on található, ennek megértése a legjobb etikus hackerré válás útjának szerves részévé válik.

4. Tanuljon kriptográfiát

Kép: Paul Lee a Pixabay-től

A kriptográfiát főleg az SSL-alapú internetes kommunikációban használják, ezért minden hackernek meg kell értenie a fontosságát. Ez a törékeny információk kódok használatával történő biztosításának művészete és technikája. Ily módon csak a küldő és a fogadó férhet hozzá az információhoz, miközben az a többi számára halandzsa marad.

A kriptográfia általában hasznos az e-kereskedelemben, az ATM-kártyákban, a számítógépes jelszavakban stb. Etikus hackerként ismernie kell a kriptográfiában használt gyakorlatokat, szabálykönyvet és stratégiákat. Ismernie kell a jelszavak feltörésére használt különféle technikákat és eszközöket is. Próbálja meg beépíteni a titkosítási algoritmusok megismerését is, hogy rájöjjön, mi az, ami még a szakértők számára is megnehezíti a visszafejtést.

5. Keressen kiskapukat a meglévő programokban

Fotó: Kevin Ku az Unsplash-en

Ha gyakorlatorientáltabb megközelítéssel szeretne valami újat tanulni, ez egy jó lépés. Próbálja meg megvalósítani az eddig tanultakat, és keresse meg a meglévő programok sebezhetőségét. Ez segít mélyebb szintről megérteni a hackelést, lehetővé téve, hogy minden nap tökéletesítse készségeit. Végtére is, az ellenfél vagy bármely szoftver gyengeségének azonosítása az, amit a szakértő hackerek jól csinálnak. Például az Androidban a leggyakoribbak a konfigurációs hibák, az elavult szoftverek, a hibák, a nem biztonságos szolgáltatások stb.

  A Mac rejtett lebegő teljesítménypaneleinek megjelenítése

6. Vegyen részt nyílt forráskódú biztonsági projektekben

Részt vehet nyílt forráskódú biztonsági projektekben, amelyeket számos hackerwebhely tart fenn az interneten. Mindenki számára elérhetőek, és bárki, aki rendelkezik alapvető hackelési ismeretekkel, részt vehet benne, hogy értékes hozzájárulásával hozzájáruljon a tömeg javára. Sőt, hackerként is tisztességesebbé válik, és sokkal összetartóbbnak és professzionálisabbnak tűnhet.

7. Tesztelje készségeit kihívásokkal

Ha megszokta az etikus hackelés alapjait, itt az ideje, hogy próbára tegye ezeket a készségeket és ismereteket. Erre ideális megoldás az online hackelési kihívásokban való aktív részvétel. Ezen kívül tanulási webhelyeket is használhat a hackelés megtanulására játékok közben. Igen, jól olvastad. Számos oktatási platform kombinálja a játékot a hackeléssel, hogy a tanulást minden tanuló számára szórakoztató folyamattá tegye. Minden kihívás vagy szint gondosan kidolgozott, hogy különböző hackelési koncepciókat ágyazzon be.

8. Folytassa a kísérletezést

Miután megszerezte a hackeléssel kapcsolatos alapvető ismereteket, meg kell próbálnia kísérletezni, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzen. Beállíthatja például a laboratóriumot, hogy különböző operációs rendszerekkel és alkalmazásokkal kísérletezzen. Módosíthatja laborját, ha annyi fejlesztést hajt végre a csúcstechnológiás kütyükkel, amennyit csak akar, vagy egyszerűen és józanon tarthatja azt.

Íme, amit érdemes megfontolni, mielőtt kísérletezne valamivel:

  • Mindig győződjön meg róla, hogy rendelkezik a legújabb biztonsági másolattal, mielőtt bármilyen változtatást végrehajtana
  • Maradjon az etikus hackelés joghatóságán belül, és tudja, mikor kell abbahagyni
  • Ha elsőre nem sikerül, improvizálj, és minden próbálkozással jobbá válj
  • Ne felejtse el dokumentálni az előrehaladását és az egyes kísérletekben tanultakat

9. Légy összhangban azzal, amit csinálsz

Bármi elsajátításának kulcsa a következetesség. Ha nem gyakorolsz naponta, és erőfeszítéseket teszel, hogy valami újat tanulj, az hosszú távon pozitív eredményeket fog hozni. Hasonlóképpen, ha el akarja sajátítani az etikus hackelés megtanulását, meg kell őriznie a következetességet. Ez elérhető blogok és e-könyvek olvasásával, videóleckék megtekintésével, majd mindezt a kihívások teljesítésében valósíthatja meg.

  A „Feladatkezelőt a rendszergazda letiltotta” hiba kijavítása

10. Fedezze fel a rejtett webet

A képet Gerd Altmann készítette a Pixabay-től

Lehet, hogy hallott már a sötét webről, de tudja, mit jelent? Laikus nyelven a sötét web az internet azon része, amelyhez csak azok férhetnek hozzá, akik ismerik a speciális szoftverek használatát. Ez lehetővé teszi számukra, hogy nyomon követhetetlenek maradjanak, és megőrizzék sérthetetlen névtelenségüket.

Érdekes módon ennek a sötét webnek van egy legitim oldala is. Etikus hackernek lenni azt jelenti, hogy megismerjük az internet ezen részét, más kódolási nyelvekkel és szoftverekkel együtt.

Hogyan találjuk meg a legjobb online hackelési kurzust

Ha azon töpreng, hogyan kezdjen hozzá az etikus hackeléshez, de nincs tisztában azzal, hogy valójában mit kínálnak, ez segíthet. A tájékozatlanok számára egy ingyenes, tanúsítvánnyal rendelkező etikus hackelési tanfolyam segít megtanulni a hackelést a semmiből, és néhány hónap alatt profivá válni. Kezdje például az adatbázis-készségek, a hálózati ismeretek, a programozás, a kriptográfia, az operációs rendszerben való jártasság és még sok más fejlesztésével.

Íme a 7 legjobb platform, amelyek segítségével a legjobb etikus hackelési kurzusokhoz juthat:

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Tud önállóan tanítani az etikus hackelést?

Ans. Igen, saját maga is felfedezheti és megtanulhatja az etikus hackelést drága erőforrások nélkül. Mindazonáltal ez a rés óriási odaadást és kemény munkát igényel, hogy kitűnjön abban, amit gyakorol.

Q2. Egy kezdő megtanulhatja a hackelést?

Ans. Igen, egy kezdő megtanulhatja a hackelést ingyenes források, videoleckék és e-könyvek segítségével az interneten. Különféle hackelési kurzusok és programok állnak rendelkezésre, amelyek a semmiből tanítják a hackelést rejtett díjak nélkül.

Q3. Könnyű megtanulni az etikus hackert?

Ans. Minden könnyű ezen a világon, ha keményen törekszel arra, hogy minden körülmények között működjön. Ennek ellenére fontos észben tartani, hogy a hackelés nem gyerekjáték. Karrierjét alakíthatja benne, ha elegendő időt és energiát szán arra, hogy a legjobb etikus hackerré váljon.

***

Számos szervezet, nagyvállalat és kormányzati ügynökség megköveteli a hackerektől adataik és információik védelmét. Hiszen ez az egyik legfontosabb szempont, amelynek elvesztése anyagi veszteséget okozhat. Ezért van óriási kereslet az etikus hackerekre. Ha megtanulja, hogyan kell megtanulni az etikus hackelést, hozzájárulhat a társadalom jólétéhez, és bővítheti kiberbiztonsági ismereteit és készségeit.