Hogyan találhatja meg a CMS-tanúsítvány számát

Sokan hallottatok már a CMS-ről (Centers for Medicare & Medicaid Services), de tudja, hogyan találja meg CMS-tanúsítvány számát? Ez a cikk éppen ezt nyújtja Önnek! Olvasson tovább, hogy megtudja, mi is az a CMS-tanúsítvánnyal rendelkező létesítmény. Számos államilag finanszírozott orvosi ellátási program, például a Medicare, a Medicaid és a magánbiztosítások ellátásával a CMS szövetségi államügynökségként bizonyította hosszú távú befolyását az Egyesült Államokban. Naponta csatlakoznak új felhasználók a CMS-tanúsítási felmérésekhez, és nem lehet mást, mint csodálni az egészségügyi intézmények szisztematikus és rendezett értékelését. Miután elolvasta a teljes útmutatót, érdekes tényeket fog tudni arról, hogy a CMS-tanúsítvány száma megegyezik az NPI-vel. A Medicare szolgáltató azonosító számát is megtalálhatja az oktatóanyagban említett lépések segítségével. Boldog felfedezést!

Hogyan találhatja meg a CMS-tanúsítvány számát

Olvasson tovább, hogy részletesen megtudja, hogyan találhatja meg a CMS-tanúsítvány számát, és hasznos illusztrációkat is találhat a jobb megértés érdekében. Először is nézzük meg, mi az a CMS tanúsítvánnyal rendelkező létesítmény.

Mi az a CMS-tanúsítvánnyal rendelkező létesítmény?

CMS (Centers for Medicare & Medicaid Services), az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztérium (HHS) része, amely jelentős szerepet játszik az állam által finanszírozott egészségügyi programok zavartalan működésében az Egyesült Államokban.

 • A CMS-tanúsítvánnyal rendelkező létesítmény egy szövetségi egészségügyi ügynökség által a Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) nevében végzett felmérés révén érhető el.
 • A CMS kezdeti alapjai Lyndon B. Johnson elnökön rejlenek, aki alatt a Medicare és a Medicaid létrejött.
 • 1977-ben a szövetségi kormány 2001 júliusában létrehozta az Egészségügyi Pénzügyi Igazgatóságot (HCFA) az Egészségügyi, Oktatási és Jóléti Minisztérium (HEW) részeként.
 • A CMS jelenleg számos nemzeti orvosi ellátási programot vezet Amerika-szerte, mint például a CHIP (Children’s Health Insurance Program) stb.

Tudjon meg többet arról, hogyan találhatja meg CMS-tanúsítvány számát. Olvasson tovább, hogy megtalálja a választ arra, hogy a CMS-tanúsítvány száma megegyezik az NPI-vel.

Mit jelent a CMS-tanúsítvány?

A CMS-tanúsítvány államilag finanszírozott felméréseket és időszakos újrafelmérést foglal magában, hogy tájékozódjanak a panaszokról, és megbizonyosodjanak arról, hogy a szolgáltató/szállító megfelel-e a Medicare és/vagy Medicaid programok által a 42 Code of Federal Regulations által meghatározott szabályoknak és előírásoknak. A CMS-tanúsítvány szövetségi támogatással hidat képez az egészségügyi intézmények hatékony teljesítményéhez az Egyesült Államokban.

  Google IT-támogatási szakértői bizonyítvány beszerzése

Az Állami Felmérési Ügynökség feladatai szigorúan megfelelnek a társadalombiztosítási törvényben foglalt követelményeknek. A funkciók közé tartozik:

 • A potenciális résztvevők azonosítása során az azonosítás magában foglalja a CLIA programban való részvételt kívánó laboratóriumokat. Miután betartják a társadalombiztosítási törvényt, Medicare-kedvezményezetteket kapnak.
 • Vizsgálatok és tényfeltáró felmérések lefolytatása annak ellenőrzésére, hogy az egészségügyi szervezetek megfelelnek-e a CoP-knak.

 • A tanúsítványokat rendszeres időközönként elküldik a szövetségi vagy állami szerveknek, hogy ellenőrizzék, hogy az entitások, beleértve a CLIA laboratóriumokat is, alkalmasak-e az egészségügyi ellátási programokban való részvételre.
 • A szolgáltatókat, beszállítókat és a potenciálisakat a szövetségi szabályozás szerint tanácsoljuk, amely megállapítja, hogy azok is részt vehetnek, akik végül megfelelnek a CoP- és CFC-szabványoknak.
 • Mivel a tanúsítás megfelel a társadalombiztosítási törvénynek, az államoknak szisztematikus oktatási programokat kell folytatniuk az SNF-ek és NF-ek személyzete és lakosai, valamint képviselőik számára, hogy megismerjék a jelenlegi szabályozásokat, eljárásokat és irányelveket.
 • A tanúsítás magában foglalja egy ingyenesen hívható forródrót fenntartását a Medicare által jóváhagyott HHA-kkal kapcsolatos információk összegyűjtésére, karbantartására és folyamatos frissítésére. A forródrótot arra is használják, hogy válaszoljanak kérdésekre és érdeklődjenek az államban vagy településen élő egészségügyi ellátással kapcsolatos panaszokkal kapcsolatban.

Milyen feladatai vannak az Állami Felmérési Ügynökségnek külön megállapodás alapján?

Az Állami Ügynökség külön megállapodás alapján egyéb feladatokat is ellát, amelyek magukban foglalják:

 • A leendő Medicare fizetési rendszerből (PPS) kizárt intézmények azonosítása.
 • Részvétel az akkreditált entitások érvényesítési felméréseiben, amelyek célja a DHHS és a Kongresszus ellenőrzése azon akkreditált entitások érvényességének ellenőrzésében, amelyek megfelelnek a CoP-k követelményeinek. Tartalmazza a reprezentatív mintavételes felméréseket, valamint a nem megfelelőségi (panasz) felméréseket.
 • Kövesse nyomon a jártassági vizsgálati programokat a laboratóriumokban, hogy hozzájáruljon a CLIA laboratóriumi tanúsítási programjához.

 • Közvetlen adatbevitel akkreditált és nem akkreditált felmérésekből, nyomon követési látogatásokból és panaszvizsgálatokból például CMS-adatrendszerekbe (ODIE, ASPEN és ACTS).
 • Nővérsegéd képzés a Nővérsegéd képzési és kompetenciaértékelési programok (NATCEP) és/vagy a nővérsegéd kompetenciaértékelési programok (NACEP) meghatározására és felülvizsgálatára.
 • A Nurse Aide Registry (NAR) nyilvántartást hoz létre és tart fenn minden olyan személy számára, aki kielégítően teljesítette a NATCEP-t vagy a NACEP-t. Resident Assessment Instrument (RAI) – Adjon meg egy RAI-t a Medicare és/vagy Medicaid programban részt vevő LTC létesítményekben.
 • Nyilvántartások és jelentések – Legalább 4 évig őrizze meg a vonatkozó felmérési, tanúsítási, statisztikai vagy egyéb nyilvántartásokat, és készítsen jelentéseket a titkár kérésére.

Az Állami Felmérési Ügynökség tanúsítványai a döntő bizonyítékok, amelyekre a regionális hivatalok támaszkodnak, hogy jóváhagyják az egészségügyi szervezeteket a Medicare és a CLIA résztvevőiként. Az újratanúsítást az állami felmérési ügynökségek rendszeresen végzik. Olvassa el a következő részt a CMS-tanúsítvány számának megkereséséhez.

Olvassa el ezt a cikket az elejétől, hogy megtudja, mi az a CMS-tanúsítvánnyal rendelkező létesítmény.

Hogyan találhatja meg a CMS-tanúsítvány számát?

Könnyen megtalálhatja a CMS-tanúsítvány számát. Mindössze annyit kell tennie, hogy megtalálja a megfelelő jelentkezési lapot a kategóriájának és a jelenlegi CMS-tanúsítvány igényléséhez szükséges szükségleteinek megfelelően. A jelentkezési lapok száma a kategóriától függően változik. Kövesse az alábbi lépéseket a részletekhez.

Látogassa meg a CMS hivatalos regisztrációs űrlapját, és válassza ki a jelentkezési űrlap számát az igényeinek megfelelően.

 • Kattintson az űrlap számára CMS-855A ha az Intézményi szolgáltatók kategóriájába tartozik.
 • Kattintson az űrlap számára CMS-855B ha Ön klinikáktól, csoportos praxisoktól és más egészségügyi beszállítóktól származik.
 • Kattintson az űrlap számára CMS-855I ha Ön az Orvosok és Nem Orvosok kategóriájába tartozik.
 • Kattintson az űrlap számára CMS-855R a Medicare juttatások átcsoportosításáért.
 • Kattintson az űrlap számára CMS-855O ha Ön az Orvosok és nem Orvosok Rendelése és Igazolása alá tartozik.
 • Kattintson az űrlap számára CMS-855S ha a DMEPOS Beszállítók kategóriájába tartozik.
 • Kattintson az űrlap számára CMS-20134 (PDF), ha az MDPP szállítók kategóriájába tartozik.

A jelentkezési lappal együtt be kell küldenie a további űrlapokat CMS-588 mint Elektronikus pénzátutalási (EFT) engedélyezési szerződés és CMS-460 mint Medicare résztvevő orvos vagy beszállítói megállapodás.

Most, hogy megtanulta, hogyan találja meg a tanúsítási számát, miért nem teszi fel magának a kérdést, hogy a CMS-tanúsítvány száma megegyezik-e az NPI-számmal.

A CMS-tanúsítvány száma megegyezik az NPI-vel?

Nem, a CMS-tanúsítvány száma és az NPI nem ugyanaz a számkészlet. Az NPI (National Provider Identifier) ​​egy egyedi azonosító szám, amelyet intézmények és más egészségügyi szervezetek számára biztosítanak. Az NPI elsődleges azonosítóként a Medicare/Medicaid szolgáltatói szám szerepét veszi fel. NPI-ket kell használniuk a HIPAA keretében elfogadott adminisztratív és pénzügyi tranzakciókban.

Az NPI egy intelligencia nélküli, 10 jegyű szám. Nem tartalmaz egyéb információkat az egészségügyi szolgáltatókról, például arról az államról, amelyben élnek, vagy orvosi szakterületükről. A Medicare/Medicaid szolgáltatói szám, más néven CCN (a CMS tanúsítási szám viszont egy hatjegyű Medicare tanúsítási szám egy létesítményhez, amelyet továbbra is kiadnak a szolgáltatóknak, hogy ellenőrizzék a Medicare/Medicaid tanúsítványt minden felmérés és tanúsítás során és rezidens/beteg értékelési tranzakciók.

Hány számjegyből áll a CMS-tanúsítvány száma?

Most, hogy könnyen megtalálja CMS-tanúsítvány számát, tudjunk meg többet erről. A Medicare/Medicaid szolgáltatói szám, más néven CCN (CMS Certification Number) egy hatjegyű Medicare-tanúsítási szám, amely bizonyos egészségügyi ellátási lehetőségeket biztosít.

Mi az Ön létesítményének CCN-száma?

Szerint a CMS kézi rendszer, a létesítmény CNN-számai az államkódoktól függően változnak. A 2779A a CMS-tanúsítványszámok egyetlen számozási rendszere.

 • A szolgáltatók CMS-tanúsítványi száma 2779A1.
 • A beszállítók CMS-tanúsítványi száma 2779A2.
 • A Medicaid-szolgáltatók CMS-tanúsítványi száma 2779B.
 • A 2779C a Prospektív Fizetési Rendszerből (PPS) kizárt kórházak egységeinek és az SNF SwingBed Megjelöléssel rendelkező kórházak speciális számozási rendszere.
 • A 2779D az LTC CMS tanúsítási számok hozzárendelésére szolgál.
 • A 2779E a sürgősségi kórházi CMS-tanúsítványszámok hozzárendelésére szolgál (nem részt vevő kórházak).
 • A 2779F a létesítmények vagy a CHOW összevonását jelenti.
 • A 2779G a CMS-tanúsítványszámok változásának bejelentésére szolgál.
 • A 2779H a CMS-tanúsítványi számok megszüntetésére szolgál.
 • A 2779I a CMS-tanúsítványszámok vezérlésére szolgál.
 • A 2779J az ESRD CMS tanúsítványszámai.
 • A 2779K a HHA Branch CMS tanúsítványszáma.
 • A 2779L a járóbeteg-fizikoterápia (OPT) kiterjesztésének CMS tanúsítványszáma.

Az NPI és a Medicaid szám ugyanaz?

Az NPI és a Medicaid számok nem ugyanazok. Tudassa velünk, miért különböznek egymástól, miközben megnézzük a Medicare szolgáltató azonosító számát.

Az NPI (National Provider Identifier) ​​a lefedett egészségügyi szolgáltatók egyedi azonosítószáma, amely 10 számjegyből áll, míg a Medicare/Medicaid szolgáltatói szám (MPN) egy olyan szám, amely igazolja vagy azonosítja, hogy a szolgáltató Medicare-tanúsítvánnyal rendelkezik, és biztosítja az ellátás típusát. ellátást a szolgáltató végezheti. Ez egy hatjegyű szám, amelynek első két számjegye a szolgáltató székhelyének állapotát, az utolsó négy számjegy pedig a biztosítandó szolgáltatás típusát határozza meg. Az MPN szám 10 számjegyre nőhet az Ambuláns Sebészeti Központok esetében, ahol az első két számjegy a sebészeti központ helyének állapotát jelzi. Az MPN OSCAR (Online Survey, Certification and Reporting) számként, Medicare azonosító számként és szolgáltatói számként is ismert.

Mi az Ön Medicare szolgáltatójának azonosító száma?

Könnyen megtudhatja, mi a Medicare szolgáltató azonosító száma. Gondosan kövesse a lépéseket a saját Medicare szolgáltató azonosító számának megszerzéséhez.

1. Látogassa meg a PECOS weboldal.

2. Jelentkezzen be I&A (Identity & Access Management System) felhasználói azonosítójával és jelszavával.

3. Kattintson a My Associates elemre.

4. Kattintson tovább a Beiratkozások megtekintése elemre a hozzáférni kívánt NPI vagy TIN mellett.

A Medicare szolgáltató azonosító számát csak akkor tekintheti meg, ha a kérelmét jóváhagyták.

Megjegyzés: Nem tudja megnézni a Medicare szolgáltató azonosító számát, ha az alkalmazás Új, Deaktivált, Elutasított vagy Függőben van.

Hol találhatja meg a Medicare-terv számát?

A Medicare terv számát a Medicare kártyáján találja.

Hogyan találhatja meg a Medicare tanúsítás dátumát?

Medicare-tanúsítványának esedékességi dátumát itt találja meg Medicare Revalidation List eszköz. A Medicare-tanúsítvány esedékességi dátumát ezen szűrők alkalmazásával találhatja meg.

 • A kereséshez beírhatja NPI-jét a megadott mezőbe.
 • A keresési eredmények kiszűréséhez a szervezet nevének, a helynek és a szűrési rekordoknak megadásával is megkeresheti.
 • Vagy megadhatja a szolgáltató kereszt- és vezetéknevét.

***

Ezért reméljük, hogy minden olyan kérdését kielégíteni tudtuk, hogy hogyan találja meg CMS-tanúsítvány számát, és mi az a CMS-tanúsítvánnyal rendelkező létesítmény. Kérdéseivel és javaslataival nyugodtan forduljon hozzánk az alábbi megjegyzések részben. Azt is tudassa velünk, hogy miről szeretne tudni legközelebb!

  Az Outlook váltása az érintés és az egér mód között