Hogyan találhat kapcsolatokat a WhatsApp-on

A WhatsApp lehetővé teszi, hogy SMS-t küldjön és hívjon más WhatsApp felhasználókat az internetkapcsolaton keresztül. Ez különösen akkor hasznos, ha külföldön vannak barátai vagy családja, és nem szeretne hatalmas telefonszámlát kapni a hónap végén. Ehhez azonban először meg kell találnia a névjegyeit a WhatsApp-on.

Annak ellenére, hogy ez a folyamat egyszerű, trükkös lehet a WhatsApp újoncainak. Szerencsére ebben a cikkben végigvezetjük azokon a lépéseken, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a WhatsApp-on lévő névjegyeit különböző eszközök használatával megtalálja.

Hogyan találhat névjegyeket a WhatsApp alkalmazásban iPhone-on

Az iOS-hez készült WhatsApp segítségével gyorsan hozzáférhet névjegyeihez. Ha azonban olyan személyt szeretne találni a WhatsApp-on, aki jelenleg nem szerepel a névjegyzékében, először hozzá kell adnia.

A következőképpen kereshet névjegyeket az iPhone WhatsApp alkalmazásban:

 • Nyissa meg a WhatsApp-ot iPhone-ján. Úgy néz ki, mint egy fehér beszédbuborék és egy telefonkagyló zöld háttéren. Csak érintse meg a WhatsApp ikont az alkalmazás megnyitásához.
 • Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telefonszám regisztrálásához, ha még nem jelentkezett be.
 • Koppintson a „Csevegés” elemre. A képernyő alján egy mikrofonhoz hasonló, szövegbuborék alakú ikont talál. Itt láthatja az összes WhatsApp-névjegyét
 • Érintse meg a „Vissza” gombot a képernyő bal felső sarkában, hogy visszatérjen az üzenetek képernyőre.
 • Új csevegés indításához nyomja meg az „Új csevegés” gombot. A kék négyzet alakú ceruza ikon a képernyő jobb felső sarkában található. Ezzel ismét a Kapcsolatok szakaszba kerül.
 • Ezen a lapon láthatja az összes WhatsApp-névjegy listáját.
 • Keresse meg azt a személyt, akivel beszélni szeretne, ha lefelé görgeti az ezen az oldalon található személyek listáját. Alternatív megoldásként beírhatja a névjegy nevét a felül található keresőmezőbe.
 • Meghívhat egy ismerőst, hogy csatlakozzon a WhatsApp-hoz, ha lefelé görget a lista aljára, és megérinti az „Ismerősök meghívása a WhatsApp-ba” elemet, kiválasztja, hogyan szeretne meghívót küldeni nekik, megérinti a meghívni kívánt névjegyeket, majd megérinti „Kész” a képernyő alján.
 • Válasszon ki egy névjegyet a listából, és érintse meg a nevét csevegés, telefonbeszélgetés vagy videohívás kezdeményezéséhez. Ez lehetővé teszi, hogy beszélgetést kezdeményezzen velük.
 •   Hogyan lehet megváltoztatni a csevegés hátterét a Whatsappban

  Névjegyek keresése a WhatsApp alkalmazásban Androidon

  A WhatsApp for Android az iOS alkalmazáshoz hasonlóan működik. Ezért, ha valakit meg szeretne találni a WhatsApp-on, először hozzá kell adnia a számát a névjegyeihez.

  Így találhat valakit a WhatsApp alkalmazásban Androidon:

 • Androidon indítsa el a WhatsApp alkalmazást. Az alkalmazás úgy néz ki, mint egy zöld háttér, fehér szövegbuborékkal és telefonkagylóval. Egyszerűen érintse meg a WhatsApp ikont az alkalmazás elindításához.
 • Ha még nem jelentkezett be, kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telefonszám regisztrálásához.
 • Válassza a „Csevegés” lehetőséget. Észrevesz egy mikrofonra emlékeztető, szövegbuborék alakú ikont a képernyő alján. Itt megtekintheti az összes WhatsApp-névjegyét.
 • Az üzenetek képernyőjére való visszatéréshez érintse meg a „Vissza” gombot a képernyő bal felső sarkában.
 • Új beszélgetés indításához kattintson az „Új csevegés” ikonra. Ezzel visszajut a Névjegyek területre.
 • Ezen a lapon láthatja a WhatsApp-kapcsolatok listáját.
 • Keressen egy érdeklődő személyt. Ezen az oldalon az egyének listáját görgetve megtalálhatja a keresett személyt. Alternatív megoldásként beírhatja a névjegy nevét a jobb felső keresőmezőbe.
 • Meghívhat egy ismerőst, hogy csatlakozzon a WhatsApphoz, ha a lista aljára lép, és megnyomja az „Ismerősök meghívása a WhatsApp alkalmazásba” elemet, majd kiválasztja, hogyan szeretné meghívni őket, koppintson a meghívni kívánt névjegyekre, végül pedig a „ Kész” lehetőséget a képernyő alján.
 • Érintse meg a névjegy nevét csevegés, telefonos beszélgetés vagy videohívás indításához. Ez lehetővé teszi, hogy kapcsolatba léphessen velük.
 •   Hogyan továbbíthat képeket feliratokkal a Whatsappon

  Névjegyek keresése a WhatsApp alkalmazásban számítógépen

  A WhatsApp számítógépen történő használatához be kell állítania a WhatsApp alkalmazást. Az alábbiakban bemutatjuk a WhatsApp Web beállításának lépéseit a számítógépen:

 • Keresse meg a „WhatsApp Web” kifejezést számítógépe vagy laptopja bármelyik böngészőjében, majd nyissa meg.
 • Vessen egy pillantást a QR-kód olvasójára mobileszközén: nyissa meg a WhatsApp Messenger programot, kattintson a „Menü” elemre, majd kattintson a függőleges pont ikonra a QR-kód olvasó megnyitásához.
 • Olvassa be a QR-kódot a számítógépén a telefonjáról.
 • Most látni fogja, hogy a telefonon lévő alkalmazás és a számítógépen lévő WhatsApp Web összekapcsolódik. A csevegéstől az állapotokig mindent láthat majd a számítógépén, és video- vagy hanghívást is kezdeményezhet. Ha számítógépen szeretne kapcsolatot keresni, kövesse az alábbi lépéseket:

 • A képernyő tetején megjelenik egy szövegbuborék ikon. Kattintson rá új csevegés indításához.
 • A WhatsApp Web megjeleníti az összes névjegyét. Válassza ki a felvenni kívánt személyt.
 • Megnyílik egy új csevegőablak. Itt küldhet üzenetet vagy kezdeményezhet hívást.
 • További GYIK

  Hogyan találhat valakit a WhatsApp-on az elérhetőségei nélkül?

  Sajnos ez nem lehetséges. Alapos oka van annak, hogy nem talál valakit a WhatsApp-on a telefonszáma nélkül – ez az adatvédelem. Ha csevegést szeretne indítani valakivel a WhatsApp-on, el kell mentenie a telefonszámát a névjegyzékbe.

    A szövegformázási funkciók használata a Whatsappban

  Használhatja azonban a Truecaller alkalmazást az adott személy telefonszámának megkeresésére, vagy megpróbálhatja használni a Telefonszám keresése név szerint funkciót. A Truecaller segítségével megkeresheti a felhasználó telefonszámát, majd küldhet WhatsApp-üzenetet. Itt van, hogyan:

  1. Először írja be a személy nevét a Truecallerbe, és nézze meg, hogy megjelenik-e.

  2. Miután megvan a telefonszámuk, írja be a névjegyzékébe.

  3. Küldjön üzenetet magának a WhatsApp képernyőn lévő üzenet ikonra kattintva.

  Miért nem jelennek meg a névjegyeim a WhatsApp-on?

  Számos oka lehet annak, hogy a WhatsApp-névjegyek egyszerűen eltűnnek. Például, ha egy teljesen működő telefonja van, akkor előfordulhat, hogy anélkül, hogy bármit is tenne, hogy előidézze ezt a problémát.

  A probléma akkor fordulhat elő, ha a WhatsApp használata közben egyik eszközről a másikra lép. Először is, a WhatsApp a telefonon tárolt névjegyek szinkronizálásának hibája lehet a hibás a problémaért. Ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

  Egyes esetekben a probléma olyan okostelefonokon fordulhat elő, amelyek a közelmúltban frissültek a szoftver új verziójára, amely módosította a WhatsApp számára engedélyezett jogokat.

  A probléma megoldásához megpróbálhatja frissíteni a névjegyeket, ellenőrizni az engedélyeket és a szinkronizálási beállításokat, vagy eltávolítani és újratelepíteni a WhatsApp alkalmazást.

  A WhatsApp-on való kapcsolatfelvétel egyszerű lehet

  A WhatsApp rendszeresen ad ki új verziókat, akárcsak bármely más szoftver. A WhatsApp legújabb frissítése eltávolította a névjegyzéket egy állapotsor javára, ami sok felhasználót megzavart.

  Azonban csak idő kérdése volt, mikor lépünk tovább. A WhatsApp-kapcsolatok megtalálása azonban még mindig problémát jelent néhányunk számára. Az oktatóanyagban található utasítások követésével pillanatok alatt láthatja WhatsApp névjegylistáját.

  Problémája volt valaha is a névjegyek megtalálásával a WhatsApp-on? Melyik eszközön használod a legtöbbet a WhatsApp-ot? Tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben!