Hogyan szerezzünk PMP-tanúsítványt 2022-ben

Manapság az emberek ismeretlen kihívásokkal küzdenek a projektmenedzsmentben, és úgy tűnik, minden felbolydul. A legtöbb ember nem ismeri a projektek menedzselését.

Az Project Management Institute (PMI) egy non-profit szervezet, amely projektmenedzserek és más projektszakemberek számára nyújt projektmenedzsment képzést. A PMI célja, hogy segítse a projektmenedzsereket a projektmenedzsment művészetének elsajátításában. Ezt úgy teszi, hogy az egyén projektmenedzsment technikai hányadosára specializálódott, végső célja a fokozott technológiai fejlődés elősegítése.

Azok a projektmenedzsment-szakemberek, akik lépést tartanak a technológiai trendekkel, jobban megértik a technológia növekvő jelentőségét, és azt, hogy az milyen hatással lehet munkájukra az elkövetkező években. Garantálja, hogy vállalkozása működése továbbra is a görbe előtt marad, ha ösztönzi munkatársait a PMI által kiemelt trendek követésére.

Mi az a PMP minősítés?

Az Project Management Professional (PMP) minősítés széles körben elismert a projektmenedzsment világában. A PMP minősítés megerősíti, hogy a jelölt rendelkezik a projektek irányításához és irányításához szükséges tapasztalattal, végzettséggel, képességekkel és kompetenciával.

A Project Management Professional (PMP) bizonyítványt széles körben tekintik a legkívánatosabb képesítésnek a projektmenedzserek toborzásakor az Egyesült Államokban.

A projektmenedzsmentben jártas szakemberekre minden szektorban feltétlenül szükség van. Az igény a szükséges szakértelem szintjében fejeződik ki, amely ágazatonként és telephelyenként igen eltérő lehet.

Mivel a cégek több kulturális hátterű személyt vesznek fel, várhatóan növekedni fog az igény a szabványos képességekkel rendelkező projektmenedzserekre.

Ezeknek a projektmenedzsereknek fel kell vállalniuk a projekteket, beleértve a rendszer-átszervezéseket, a stratégiai elképzeléseket elérhető célokká kell lefordítaniuk, és hatékony és egyeztetett eredményeket kell biztosítaniuk, miközben számos projektkorlátot kell kezelniük.

A vállalatok és szervezetek olyan betekintést keresnek, amely segíthet a dolgok egyszerűsítésében. A múltban a dolgok kevésbé voltak bonyolultak, és minden a profitra, az eljárásra, a termékre, a partnerekre stb. összpontosult. Ahogy a piac tovább melegszik, a „menedzsment” kifejezés összetettsége tovább bővül. Kell valami, ami segíthet nekik ebben a témában. Itt jön be a PMP.

Amikor egy munkáltató PMP-tanúsítványt lát az önéletrajzában, tudja, hogy a jelölt megfelel a szigorú alkalmassági követelményeknek, és letette a minősítés megszerzéséhez szükséges vizsgát. Ezáltal a munkáltató jobban érdeklődik a minősített szakember iránt.

A PMP minősítő vizsgára való megjelenés feltételei

Középiskolai végzettséggel rendelkezőknek:

 • 60 hónap projektmenedzsment tevékenységgel
 • 35 óra tantermi oktatás projektmenedzsmentből.

Ha a jelentkező már rendelkezik alapképzéssel, amelyhez négy évnyi tanulmány szükséges:

 • 36 hónapot töltöttek különböző kezdeményezések irányításával és menedzselésével.
 • 35 óra tantermi oktatás projektmenedzsmentből

A PMP tanúsítási folyamata

A folyamat olyan lépések sorozata, amelyeket egy cél elérése érdekében tesz meg. Ezért ahhoz, hogy projektmenedzsment szakértővé váljon, lépésről lépésre végig kell mennie a PMP tanúsítási folyamatán.

A folyamatról való gondolkodás másik módja a kapcsolódó tevékenységek sorozata, amelyeket azért hajt végre, hogy a bemeneteket a szükséges eredményekké alakítsa. Ezért annak érdekében, hogy elérje célját, hogy PMP-vé váljon, vizsgálja meg a szükséges információkat és a PMP-tanúsítási eljárást.

  A 120 Hz engedélyezése Xbox Series X és S rendszeren

A PMP tanúsítási folyamat három lépése

Amint láttuk, a folyamat azon tevékenységek összessége, amelyeket az ember a kívánt eredmény elérése érdekében tesz. Következésképpen milyen kölcsönösen összefüggő kötelezettségeket kell teljesítenie ahhoz, hogy PMP lehessen?

1. lépés: Teljesítse a PMP jogosultsági követelményeit.

Sikerét leginkább az befolyásolja, hogy a PMP Boot tábort, a PMP online minősítési tanfolyamot vagy a 35 órás projektmenedzsment oktatási programot választja.

Ez a PMP-vizsgára felkészítő szakasz, amely a PMP-tanúsítvány megszerzésének része, biztosítja a szükséges jogosultságot, és felvértezi a cél eléréséhez szükséges lőszerrel.

A programban való részvétel révén megszerezheti azokat az információkat, amelyek a minősítés alapjául szolgáló Project Management Body of Knowledge (PMBOK) teszt sikeres teljesítéséhez szükségesek. Ennek eredményeként a PMBOK-t és az Ön által megszerzett PMP-tanulmányi útmutatókat bele kell foglalni a jól meghatározott tanulmányi tervbe.

Készüljön fel tanulással, gyakorlati vizsgán, átnézi a válaszait, majd ismételje meg. A PMBOK 47 folyamatból áll, amelyek mindegyike meghatározott bemeneteket, eszközöket és eljárásokat igényel a szükséges eredmény eléréséhez. Ezek a projektmenedzsment 10 tudásterületén oszlanak el, és a kérdések megválaszolásához meg kell értened a különböző folyamatok közötti kölcsönös összefüggéseket.

2. lépés: Jelentkezzen a PMP vizsgára

A PMP-tanúsítvány megszerzésének részeként megkezdheti a jelentkezési folyamatot, ha bejelentkezik a PMI weboldal és az online jelentkezési lap kitöltésével. Ebben a szakaszban meg kell adnia kapcsolattartási adatait, tanulmányi adatait, valamint tapasztalatait.

Amikor megadja tapasztalatát, meg kell győződnie arról, hogy az megfelel az öt folyamatkategóriának: Kezdeményezés, Tervezés, Végrehajtás, Monitoring és ellenőrzés, valamint Lezárás. Az utolsó területen meg kell adnia a PMP-tanúsítványi kurzus teljesített óraszámát.

A Pályázat értékelése

A jelentkezési díj befizetéséről az online jelentkezés sikeres benyújtása után kap értesítést. Ha jelentkezését a tisztviselők auditálás céljából kiválasztják, akkor elküldjük Önnek a letölthető ellenőrzési csomag linkjét.

Ha az Ön kérelmét könyvvizsgálatra választják, akkor az ellenőrzési hivatkozás megszerzésétől számított kilencven napon belül teljesítenie kell a szükséges alaki követelményeket. A PMI körülbelül 5-7 napot vesz igénybe az információk feldolgozása.

Kérjen időpontot a teszt elvégzésére

A PMP-tanúsítvány folyamatának következő lépése az, hogy megszervezi a tesztet, miután megkapta a visszaigazolást arról, hogy a költséget kifizették. Az azonban elsődleges tényező, hogy korábbi tanulmányi törekvései során mennyire készült fel erre. A gyakorlati vizsgákon szerzett pontszám általában a tényleges vizsga ütemezésének alapjául szolgál.

A PMP tanúsítási eljárás segít abban, hogy megértse azokat az ellenőrző pontokat, amelyekre koncentrálnia kell. A teszt ütemezése előtt egy fontos dolog annak meghatározása, hogy nem telt-e el több mint egy év a jogosultsági azonosító kézhezvétele óta.

3. lépés: Vegye le a PMP minősítési vizsgát

A teszt elvégzése az utolsó lépés a minősített projektmenedzsment szakemberré váláshoz.

Négy és fél órája van a teszt során 180 kérdés megválaszolására. Ezekkel a kérdésekkel teszteljük a projektmenedzsment keretrendszerének és a projektadatoknak a megértését, alkalmazását és értelmezését. A PMP tanúsítási folyamatban való részvétele garantálja, hogy ennek eredményeként felkészült erre.

Megközelítés

Az lenne a legjobb, ha erre a pontra kitaláltad volna, hogyan oszd be hatékonyan az idődet, és hogyan közelítsd meg a teszt kérdéseit. A PMP-tanúsítvány megszerzése biztosítja, hogy ne hagyja figyelmen kívül az olyan alapvető felkészülési területeket, mint például az idő hatékony kezelése, a megfelelő gondolkodásmód a teszthez és a PMBOK alkalmazása valós projektekre. Egyetlen kérdésnél sem szabad egy percnél többet tölteni, és ha kétségei vannak a válaszban, jelölje meg a kérdést felülvizsgálatra.

  Egyszerűen hozhat létre szimbolikus hivatkozásokat egy grafikus felhasználói felületről a parancssor helyett

Mennyibe kerül a PMP-tanúsítvány megszerzése?

A Project Management Professional tanúsítvány ára bárhol változhat 500-900 dollár tartózkodási helye alapján. Ön nem tudja megváltoztatni a teszt költségeit, de ha részt vesz egy elfogadható áron kínált képzési programban, pénzt takaríthat meg.

A PMP vizsgára jelentkezés költsége

A PMP-teszt csak azok számára érhető el, akik először befizették a jelentkezési díjat, majd regisztráltak a PMI honlapján. A vizsgára jelentkezhet a PMI tagsága után, vagy tagság nélkül is jelentkezhet a vizsgára.

Tagdíjat és belépési díjat kell fizetni 129 dollár évente és évi 10 dollárt, mielőtt a szervezet tagja lett volna. Előnyös a PMI-hez csatlakozni, mivel a tagok költségcsökkentésben részesülnek a minősítő vizsgákra való jelentkezéskor. A vizsgálat díja nem tagoknak 555 USD, míg tagoknak 405 USD.

A PMP képzés költsége

A Project Management Professional teszt letételéhez ki kell tölteni 35 kontakt óra projektmenedzsment tanulmány. A minőségi képzés árainak széles skálája létezik, de megvan a lehetőség, hogy a tanúsítási költség legdrágább összetevőjévé váljon. Ez a választott képzés típusától és a képzési létesítménytől függ.

Szimulációs gyakorlatok

Számos ingyenes gyakorlati vizsgát fedezhet fel az interneten. Ennek ellenére érdemes megfontolni egy fizetett vizsga megvásárlását, mivel sok ingyenes teszt minősége kétséges.

A sok gyakorló kérdést tartalmazó szimulátor az egyik legfontosabb eszköz. Egy megfelelő szimulátor próbára teszi tudását, de az önbizalmat is jelentősen megnöveli. A teszt sikeres teljesítésének növelése érdekében érdemes megfontolni egy jó minőségű szimulátorba való befektetést.

Többszöri próbálkozás

Amint jelentkezésed elfogadásra került, legfeljebb három esélyed lesz a minősítés megszerzésére. Abban a szerencsétlen esetben, ha nem sikerül első alkalommal átmennie a vizsgán, lehetősége van újra megtenni. Újbóli vizsgálati díjat kell fizetnie minden egyes kísérlet után.

A tanúsítás folytatásának költsége

A Project Management Professional minősítést háromévente frissíteni kell. A tanúsítvány megújításához hivatalos eljárást kell követni. A tagoknak 60 USD, a nem tagoknak pedig 150 USD díjat kell fizetni. A tanúsítvány megújításához nem kell mindhárom évig tagnak maradnia. A harmadik évben is taggá válhat, vagy csak a teljes megújítási díjat fizetheti.

Most nézzünk meg néhány érdemes külső forrást a PMP minősítési vizsgára való felkészüléshez, kivéve a PMI saját tanulmányi útmutatóit.

Erőforrások a PMP minősítési vizsgára való felkészüléshez

PMBOK útmutató

A PMBOK útmutató a PMP-teszt tanulmányozása során használt alapvető referencia. Annak ellenére, hogy tanulmányi útmutató nem szükséges, segít a PMI terminológiájának megértésében. Ha regisztrál a PMI tagjává, hozzáférhet a PMBOK Guide digitális változatához.

További könyvek

A piacon jelentős számú publikációt találhat, amelyek a tesztek előkészítésére irányulnak. Dönthet úgy, hogy megvásárolja bármelyiket, hogy megkönnyítse a PMBOK Guide ötleteinek megértését. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a kiváló könyveket, amelyeket érdemes elolvasni:

 • Mulcahy Rita – PMP vizsgára felkészítő
 • Andy Crowe PMP vizsgára való felkészítési útmutató
 • Kim Heldman – PMP tanulmányi útmutató
 • PMP vizsgára való felkészítés egyszerűsítve, Andrew Ramdayal Head First PMP 6, Andrew Ramdayal Díj az ismételt vizsgáért

Online képzési programok

Az alábbiakban felsorolunk néhány jó online képzési programot, amelyek lefedik a PMP vizsgára való jogosultsághoz szükséges 35 órás kötelező képzést.

PMP képzési szakértők

PMP képzési szakértők képzési kurzusok széles választékát kínálja szerte a világon, hogy segítsen elérni a kitűzött célokat és célkitűzéseket. Képzéseiket az adott terület szakemberei állítják össze, és a PMP tanfolyam üzleti és személyi képzésének minden elképzelhető aspektusára kiterjednek.

Lehetősége van az osztálytermi képzés, az online oktató által vezetett képzés, az online saját ütemű képzés vagy a helyszíni képzés kiválasztására, hogy részt vegyen a képzési tanúsítványaikban. A rugalmasság a legjobb dolog itt.

  Hogyan lehet testreszabni a feliratok megjelenését a Netflixen

PMP vizsgára felkészítő Boot Camp [The Knowledge Academy]

A Projektmenedzsment Intézet engedélyezte A Tudás Akadémia mint felhatalmazott képzési partner (ATP), hogy szakmai fejlesztési egységeket (PDU) adjon. A képzés sikeres elvégzéséről és a vizsgáztatáshoz szükséges 35 kapcsolattartási óra összegyűjtéséről oklevelet kap.

Annyira hisznek PMP-képzésük minőségében, hogy visszatérítik a teljes befizetését, ha három különálló próba után sem sikerül átmennie a teszten. Az egyetlen dolog, amire szükségük van, az az, hogy a kurzus befejezését követő egy hónapon belül le kell tennie a tesztet, részt kell vennie minden egyes tanítási napon, és minden egyes feladatot elvégezhet, beleértve a PMP próbavizsgáit is.

PMP vizsgára felkészítő szeminárium – Teljes vizsgalefedettség 35 PDU-val [Udemy]

Joseph Phillips, a projektmenedzsment szaktekintélye és szerzője ennek az oktatója Udemy tanfolyam amely 35 szakmai fejlesztési egységet (PDU) kínál. Tanúsítványokkal rendelkezik Project Management Professional (PMP), Associate Certified Project Manager (PMI-ACP), Project+ és Certified Technical Trainer szakokon.

A 35 órás projektmenedzsment oktatás megszerzéséhez a teljes tanfolyam elvégzése szükséges, beleértve az összes feladatot, gyakorlatot és kvízt. A tanfolyamon való előrehaladását a tanulásirányítási rendszer figyeli. Ha befejezte az összes videót, feladatot és interaktív munkamenetet, jogosult a PMP-vizsga letételére vagy a PMP-tanúsítvány megőrzésére vonatkozó ezen órák benyújtására.

Lehetősége van a projektmenedzsment különböző folyamatainak, tudásterületeinek, elméleteinek és legjobb gyakorlatainak összehasonlítására és szembeállítására. Ha erőfeszítéseket tesz a gyakorlati feladatok és gyakorlatok befejezésére, könnyebb lesz szilárd alapot teremteni az Agilis projektmenedzsmentben és felkészülni a PMP vizsgára.

PMP minősítő képzés [Simplilearn]

Az PMP minősítő képzés a Simplilearn által kínált összes bevált gyakorlatot lefedi, amelyek a PMBOK útmutatóban kiemeltek. Ezenkívül ez a képzési kurzus igazodik a tényleges PMP minősítő vizsga tananyagához.

Mivel az alkalmazott tanulásnak nevezett megközelítést alkalmazzák, könnyebben megértheti a fogalmakat. A PMP kurzus hozzáférést biztosít a PMI által biztosított digitális anyagokhoz, valamint esettanulmányokhoz, iparági projektekhez, interaktív vetélkedőkhöz és szimulációs vizsgákhoz, amelyek mindegyike a PMP minősítő vizsgára való felkészülést és annak továbbadását szolgálja. legelső próbálkozás.

A tanfolyam elvégzésének előnyei:

 • Hozzáférhet online tanfolyamaik tartalmához.
 • Rendszeresen végezzen szerepjáték gyakorlatokat.
 • Hasznos tippeket és stratégiákat tartalmazó videók, amelyek segítenek a PMP minősítési vizsga legnehezebb kérdésein.
 • Online résztvevői kézikönyv, amely hivatkozásokat tartalmaz az online tanfolyam anyagára.

PMP minősítő vizsgára felkészítő tanfolyam 35 PDU kapcsolattartási óra/PDU [Udemy]

Ez PMP minősítő vizsgára felkészítő tanfolyam Az Udemy-n teljesen átdolgozták a projektmenedzsment szakmai vizsga 2021-es verzióját. Jelenleg több mint 35 órányi információt és több mint 440 videót tartalmaz. Nemcsak a PMBOK Guide 7th Edition-t, hanem a PMBOK Guide 6th Edition-t, valamint az Agile gyakorlati útmutatót is tartalmazza.

Ez a tanfolyam minden szükséges anyagot lefed ahhoz, hogy sikeres legyél a PMP teszten való első próbálkozáson. Ez a kurzus a hagyományos projektmenedzsmentet, valamint az agilis és hibrid projektmenedzsmentet is magában foglalja.

A kurzus az elméleti és gyakorlati fogalmak lefedésére összpontosít a jobb megértés érdekében. Nem fog szembesülni semmilyen problémával, mert az oktató valós példákat használ, hogy minden koncepciót könnyebbé tegyen az Ön számára.

PMP minősítő képzés [Edureka]

A célja Edureka projektmenedzsment szakembere (PMP) Az online kurzus célja, hogy a jelenlegi és leendő projektmenedzsereket felruházza a projektek hatékonyabb és sikeresebb menedzseléséhez szükséges ismeretekkel és készségekkel a teljes projektmenedzsment életciklus során.

A projektmenedzsmenttel kapcsolatban mindent a nulláról tanulhat meg. Az alapfogalmak közül néhány, amelyet felfedezhet, a csapat létrehozása, a projekt elindítása, a munka elosztása, a csapat összetartása stb.

Tehát teljes gyakorlati kurzusként fog működni az Ön számára. Itt megértheti a teljes folyamatot a tanulságok alkalmazásával.

Következtetés

A PMP-jogosultság még mindig nagyon keresett. A PMI Project Management Professional (PMP) bizonyítványa a projektmenedzserek teljesítményének csúcsa. Nem kell gondolkodnia azon, hogy megéri-e a PMP-tanúsítványt, és hogy az előnyös-e szakmai fejlődésének.

A PMP-tanúsítvány gyakorlati kompenzáció-emelés formájában kifizetődik azoknak, akik hajlandóak időt és energiát fektetni rá. Röviden, a PMP-tanúsítvány megszerzése jó megtérülést biztosít a befektetés számára.