Hogyan szerezz iPhone-szerű AirPods élményt Macen

Az AirPods meglehetősen lenyűgöző; ehhez aligha fér kétség. De bár gond nélkül csatlakoznak iOS-eszközökhöz, a macOS-szel való integrációjuk sokkal bonyolultabb lehet. Ez a segédprogram ezt javítja, és csodálatosan néz ki, miközben teszi.

Amint azt tudni fogja, ha Ön AirPod-ok tulajdonosa, az első párosítás után egy iOS-eszközhöz való csatlakoztatása egyszerű eset, amikor kiválasztja őket audiokimenetként. Szinte varázslatos, de amikor az AirPods Mac-en való használatra kerül a sor, akkor hagyhatjuk, hogy a Bluetooth-beállításokkal babráljunk, vagy megpróbáljuk kiválasztani a megfelelő kimeneteket a System Preference ablakokban. Csak közel sem olyan sima, mint kellene, és őszintén megbocsáthatatlan, hogy a macOS nem csatlakozik ugyanúgy az AirPodshoz, mint az iOS.

De mindezt meg tudod oldani AirBuddy, egy könnyű segédprogram a Guilherme Rambo fejlesztőtől. Ez az a fejlesztő, aki azzal szerzett magának hírnevet, hogy az iOS bétakódjában mélyen megpillantotta az eszközöket, mielőtt azok bejelentésre kerültek volna, így egyértelműen ismeri az Xcode-ot. Ez is látszik, mert az AirBuddy iOS-szerű AirPod funkcionalitást visz a Mac-re, mindezt mindössze 5 dollárért.

A telepítés után az AirBuddy először akkor jelenik meg, amikor kinyitja az AirPods töltőtokot a Mac közelében. Ha ezt megteszed, egy gyönyörű, animált ábrázolásban láthatod az AirPod-okat és a tokot, valamint az aktuális töltési állapotukat. Ha látta azt az ikonikus nézetet, amelyet az iOS-felhasználók kapnak, amikor ugyanazt a dolgot csinálják, akkor tudni fogja, miről beszélünk, és ez otthonosan néz ki Mac számítógépen.

A nagyszerű megjelenés egy dolog, de itt is van funkcionalitás. A Mac-felhasználók számára túlságosan is jól ismert kapcsolódási tánc elkerülése érdekében az AirBuddy egy egyszerű „Kattintson a csatlakozáshoz” gombot kínál, amely összeköti a Mac-et az AirPod-okkal, és kiválasztja azokat kimeneti lehetőségként anélkül, hogy bármit is tenne magának. Ez egy gyönyörű dolog, és ismét az Apple-nek kellett volna ezt beépítenie a macOS-be.

Ebben a trükkös dobozban több is van. Az AirBuddy egy Notification Center widgetet is biztosít, amely nem csak az AirPods akkumulátor üzemidejét képes megjeleníteni, hanem a Mac gépét is (feltéve, hogy laptopról van szó). Ezen felül minden, ugyanahhoz a Mac-hez csatlakoztatott iOS-eszköz is megjelenik ott, mindaddig, amíg ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik. Ez már önmagában megéri a belépő árát!

Meglepő módon itt még több kínálat található. Míg az AirPods a legnagyobb felhasználási eset, az AirBuddy tökéletesen működik minden olyan dologgal, amely rendelkezik beépített W1 chippel. Ez azt jelenti, hogy van néhány Beats opció is az asztalon.

Az AirBuddy telepítése

Töltse le az AirBuddy-t. Az ajánlott ára 5 dollár, de ha akar, többet is fizethet.

A telepítés után helyezze át az AirBuddy-t az Alkalmazások mappába, és indítsa el. A lehetőségek meglehetősen egyszerűek, két jelölőnégyzet kínál. Jelölje be azokat, amelyekre szüksége van, attól függően, hogy AirPod-ot vagy más W1-kompatibilis kiegészítőt fog-e használni. Azt is kiválaszthatja, hogy hol jelenítse meg a képernyőn megjelenő animációt, amikor észleli az AirPods vagy a W1 tartozékait.