Hogyan segíthet a megfelelő játékfelszerelés „jól lenni”

Kulcs elvitelek

  • A jó játékfelszerelés elengedhetetlen ahhoz, hogy játékosként teljes potenciálját elérje. Az olcsó és gyenge minőségű felszerelés akadályozhatja a teljesítményt és lelassíthatja a fejlődést.
  • A megfelelő játék egér kulcsfontosságú a pontos célzáshoz és a precíz bevitelhez. A különböző típusú játékokhoz különböző típusú egerekre lehet szükség, ezért válasszon egyet, amely megfelel játékstílusának.
  • A nagy frissítési gyakoriságú játékmonitorra való frissítés nagymértékben javíthatja a játékélményt. Egy jó monitor kiegészíti a jó játék egeret az optimális kéz-szem koordináció érdekében.

Amit a játékaidhoz használsz, az akadályozhatja abban, hogy elérd teljes potenciálodat. Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk, milyen játékfelszerelésre lesz szükséged ahhoz, hogy jó játékban legyél.

Hogyan befolyásolja a Gaming Gear játékteljesítményét

A kép forrása: Jhet Borja

Ha jó felszerelésed van, még nem leszel jó játékos. Ha azonban jó játékos vagy rossz felszereléssel, a hardver visszatarthat.

Az olcsó, nem reagáló és borzasztó minőségű felszerelés súlyosan hátráltathatja a teljesítményét, és lelassíthatja a fejlődését a lehető legjobbvá válás felé. Érdemes lehet egy kicsit több pénzt költeni olyan dolgokra, amelyek hosszabb ideig tartanak, és segítenek teljes mértékben kibontakozni.

Játékos egerek: A valós mozgások jobb fordítása

A kép forrása: Jhet Borja

A jó játékegér rendkívül fontos, mivel ez az Ön közvetlen kapcsolata a játékkal. Azt szeretné, ha a való életben végzett mozdulatait a lehető legpontosabban lefordítaná a játékba, hogy biztosítsa, hogy a cél a kívánt helyre kerüljön.

  Asztali Chrome-bővítmények telepítése Androidra

Ez azonban nem csak egy jó játék egérről szól. Ez a megfelelő játék egér beszerzése. Az FPS-lejátszóhoz megfelelő játékegér más lehet MOBA- vagy MMORPG-lejátszókhoz. Az FPS-egereknél keresendő dolgok a legtöbb más játékra is vonatkoznak, de az olyan játékokhoz, mint az MMORPG-k, több gombra is szüksége lehet, hogy könnyebben hozzáférjen számos bemenethez.

Ha nincs jó egered, akkor a pontatlan bevitelekkel komolyan hátráltatja a teljesítményt, aminek következtében előfordulhat, hogy lemarad a másodperc törtrésze alatti döntő kattintásokról. Legyen szó egy képesség megszerzéséről MOBA-ban, vagy egy fejlövésről FPS-ben, azt szeretné, hogy az egérmozgás oda menjen, ahová szeretné.

Játékmonitorok: Növelje a teljesítményt több vizuális információval

A kép forrása: Jhet Borja

Ha még mindig 60 Hz-es monitort használ, miközben számítógépe több mint 100 képkocka/másodperc sebességet kavar, akkor sok olyan információtól marad le, amelyet a számítógépe át akar adni Önnek. Noha meglehetősen drágává válik egy 360 Hz-es monitor beszerzése, hogy a számítógép minden egyes képkockáját lássa, a legalább 144 Hz-es monitor beszerzése nagy változást hoz az élményben.

Javasoljuk azonban, hogy nézzen meg néhányat a legjobb 165 Hz-es monitorok közül. A 144 Hz-es monitorok a múlté válnak, az új játék alapvonal pedig 165 Hz.

A monitor frissítési gyakorisága mellett a válaszidőre is figyelni kell. Olyan monitorra kell törekednie, amelynek válaszideje legalább 5 ms. Ha a monitor válaszideje a magas frissítési gyakoriság ellenére lassú, sok szellemképes és elmosódott képet kaphat, ami rontja a pontosságot.

  A közösségi média statisztikái és trendjei 2023-ban

Egy jó játékmonitor kéz a kézben jár egy jó játék egérrel a kéz-szem koordináció miatt. Minél hamarabb lát valamit a monitoron, annál hamarabb tud reagálni a keze, és eltalálja a megfelelő célpontokat.

Jó játékvezérlő: precíz bemenetek és hozzáférhetőség

Néhány játékot még PC-n is a legjobb kontrolleren vagy játékvezérlőn játszani. Harci játékok, soul-like, versenyjátékok, konzolra portolt játékok és még sok más hasznos lehet a kontroller használatából. Egyes Apex Legends játékosok még inkább kontrolleren játszanak, mint számítógépen egérrel és billentyűzettel.

Ha Ön kontroller vagy gamepad lejátszó, akkor már tudja, hogy a bemenetei ezen az egyetlen eszközön mennek keresztül. Ez rendkívül fontossá teszi a jó kontrollert, a megfelelő pedig a játékstílusodtól és a játszott játékoktól függhet.

A két legfontosabb dolog, ami a kontrolleren megtalálható, a hall-effektus analóg kar és az extra vissza gombok. A Hall-effektus érzékelőknél kevésbé valószínű, hogy a pálca elsodródik, ami szükségtelen analóg pálcamozgáshoz vezethet, amikor a pontosságra van szükség.

A botsodródás bosszantó lehet az olyan versenyjátékoknál, mint a Forza Motorsport vagy a Gran Turismo, ahol a botsodródás azt jelenti, hogy növelni kell a holtzónát és csökkenteni kell a használható beviteli területet. Az extra gombok hasznosabbá teszik a gyűrűs és a középső ujjakat is, ahelyett, hogy valami karmos fogantyút használnának, ami megerőltető lehet a kezében.

Jó fejhallgató: hallgassa meg a megfelelő részleteket

A kép forrása: Jhet Borja

Ha fejhallgatóról van szó, azt tanácsoljuk, hogy ne használjon játékra címkézettet. Vásárolhat csodálatos hangzású fejhallgatót, miközben elegendő pénze van egy jó mikrofon vásárlásához. A cégek általában olyan szükségtelen játékfunkciókkal emelik fel az árakat, amelyeket valószínűleg nem is fog használni.

  Hogyan iratkozhatok ki a Mylife.com webhelyről

A kép forrása: Jhet Borja

Sokkal jobb alternatívákat szerezhet a játékhoz használható fejhallgatók helyett, például fülbe helyezhető monitort (IEM), nyitott hátú fejhallgatót vagy egyszerűen jó zárt hátú fejhallgatót. A nyitott hátlapok és az IEM-ek a legjobb játéklehetőségek közé tartoznak, mivel könnyűek. Különösen a nyitott háttámlák viselhetők hosszú munkamenetek alkalmával, és nem zárják be a hőt, mint a zárt hátú fejhallgatók.

Nincs szükség speciális „gamer” hanghangolásra a fejhallgatón. Valójában, ha a hangjelzés viszonylag lapos, pontosabb hangot kap, mint a basszuserősítésű játékfejhallgató.

Játékos billentyűzetek: javítsa a válaszkészséget

A kép forrása: Jhet Borja

A legtöbb játék esetében a billentyűzetek gyakran a legkevésbé fontos felszerelések. Azt fogod tapasztalni, hogy a játékosok csak vesznek egy mechanikus billentyűzetet, és naponta hívják. Vannak azonban nagyszerű, játékra összpontosító újítások a billentyűzeteknél, mint például a szuper sekély működtetési pontok és a hall-effektus analóg érzékelők.

A jó billentyűzet elengedhetetlen azokhoz a játékokhoz, amelyek ezredmásodperces pontosságot igényelnek a mozgásbevitelhez. A Hall-effektus billentyűzetek viszont a maguk vadállatai. Noha nem tudja minden játékhoz kihasználni az analóg bemenetek előnyeit, a billentyűzetek, mint a Wooting 60HE, képesek a vezérlő mozgását biztosítani, miközben továbbra is precízen irányítják az egeret.

Növelje tudásának felső határát a megfelelő játékfelszereléssel

Ha jól játszott olyan játékfelszereléssel, amely nem a csúcskategóriás, képzelje el, mennyivel jobb lehet a megfelelő felszereléssel. A képességek felső határát néhány tényező határozza meg, például a személyes kapacitásod, a játék korlátai és a felszerelésed korlátai.

A személyes kapacitás maximalizálása legyen a célod, ha jó akarsz lenni. A megfelelő játékfelszerelés megvásárlásával könnyebben fejlődhetsz.