Hogyan reagáljunk a WhatsApp üzenetekre hangulatjellel

Miután néhány hónapig ugratták és tesztelték a funkciót a béta felhasználókkal, a WhatsApp most elkezdte bevezetni azt a lehetőséget, hogy egy hangulatjellel reagáljon az üzenetekre. Igen, jól hallottad. Csakúgy, mint az Instagram és a Messenger, most is dönthet úgy, hogy nem ír választ, hanem egy hangulatjellel reagál az üzenetekre, hogy kifejezze, hogyan érzi magát velük kapcsolatban. Az emoji-reakciók funkció mostantól eléri a WhatApp összes iOS-, Android- és asztali/webes-felhasználóját, ezért tanuljuk meg, hogyan kell használni ezt a funkciót. Így reagálhat egy üzenetre hangulatjellel a WhatsApp-on.

Útmutató a WhatsApp hangulatjel-üzenetreakcióihoz (2022)

Mik azok az emoji üzenetreakciók?

Ahogy a neve is sugallja, az emoji-reakciók funkció segítségével gyorsan reagálhat adott üzenetekre hangulatjelekkel, és megoszthatja véleményét anélkül, hogy új üzenetekkel árasztaná el a csevegést. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen használhatja az örömkönnyes emojit, hogy reagáljon egy vicces üzenetre, vagy felfelé menő hüvelykujjjal nyugtázza a csoportos beszélgetés során elküldött üzenetet.

Ez egy egyszerű funkció, amely évek óta létezik az olyan alkalmazásokban, mint az Instagram és a Messenger. Végre elérte a WhatsApp-ot, hogy egyenlőséget teremtsen a Meta (korábban Facebook) tulajdonában lévő üzenetküldő alkalmazások között. Ennek a funkciónak nincs meredek tanulási görbéje, ezért tanuljuk meg a használatát.

  Csoportos hang- és videohívások kezdeményezése a WhatsApp-on

Elérhető hangulatjel-reakciók és jelentése

A WhatsApp jelenleg hat hangulatjelet kínál, amelyek segítségével reagálhat a beszélgetések üzeneteire, és ezek a következők:

  • Tetszik (?)
  • Szív (❤️)
  • Örömkönnyes arc (?)
  • Tátott szájú arc (?)
  • Síró arc (?)
  • Ember ölbe tett kézzel (?)

Az üzenetküldő alkalmazás célja az összes hangulatjel és bőrtónus támogatása, hasonlóan az Instagramhoz, említi Will Cathcart, a WhatsApp vezetője egy hivatalos tweetben. Ha többet szeretne megtudni a hangulatjelekről és jelentésükről, látogasson el a linkelt útmutatónkra. Sőt, itt olvashat a Snapchat különböző hangulatjeleinek jelentéséről is.

Hogyan reagáljunk a WhatsApp üzenetekre hangulatjellel (Android/iOS)

Ha az alapokat már nem ismerjük, itt az ideje, hogy megtanuljuk, hogyan küldhetünk hangulatjel-reakciókat a WhatsApp-beszélgetésekben. Ugyanúgy működik Android és iOS eszközökön. A funkció használatának módja a következő:

1. Nyissa meg a WhatsApp alkalmazást, és kezdjen egy beszélgetést. Itt nyomja meg hosszan azt az üzenetet, amelyre reagálni szeretne, és megjelenik az emoji reakciósáv a képernyőn.

2. Válassza ki azt a hangulatjelet, amellyel reagálni szeretne, és az megjelenik az üzenetbuborék alsó szélén. Így néz ki az üzenetreakció funkció:

3. Ha szeretné látni, hogy hányan reagáltak egy WhatsApp üzenetre, és milyen hangulatjeleket használtak, érintse meg az üzenetbuborékon megjelenő hangulatjeleket.

Hogyan reagáljunk a WhatsApp üzenetekre hangulatjellel (web / asztali)

Az emoji-reakciók weben és asztali alkalmazásban való használatának módja a WhatsApp számára egy kicsit másképp néz ki, ezért nézzük meg, hogyan működik:

  Hogyan védheti meg WhatsApp-fiókját

1. Nyisson meg egy beszélgetést a WhatsApp alkalmazásban a webalkalmazásban. Ezután vigye az egérmutatót egy üzenet fölé, hogy egy új hangulatjel ikon jelenik meg mellette.

2. Érintse meg az emoji ikont, hogy reagáljon egy üzenetre a hat elérhető lehetőség valamelyikével.

Hogyan változtasd meg az emoji reakciót

A WhatsApp azt is lehetővé teszi, hogy könnyedén módosítsa az üzenetre adott hangulatjel-reakciót. Ebben a részben leírtuk, hogyan módosíthatja az emoji reakciót a mobil- és webalkalmazások segítségével.

1. Android és iOS rendszeren ismét hosszan lenyomva ugyanazt az üzenetet jelenítheti meg az emoji reakciósávot. Meglévő reakciója szürkével lesz kiemelve. Most egyszerűen válasszon egy másik hangulatjelet a reakció megváltoztatásához, és kész.

Megjegyzés: Ha módosítja az emoji reakciót, és a címzett még nem nyitotta meg az értesítést, a változás az értesítésben is megjelenik. h/t Uday kollégám ezért az éleslátó kis infóért.

2. A WhatsApp webes és asztali alkalmazásokban vigye az egérmutatót ugyanarra az üzenetre, hogy ismét megjelenjen az emoji ikon. Kattintson a hangulatjelre, és válassza ki az új reakciót. Igen, ez ilyen egyszerű.

Hogyan lehet eltávolítani a WhatsApp Emoji reakciót

Végül arra is lehetősége van, hogy eltávolítsa a hangulatjel-reakciót a WhatsApp üzeneteiből. Ugyanúgy működik minden platformon, legyen az Android, iOS vagy webalkalmazás. A reakció eltávolításának módja:

1. Megérintheti a hangulatjel-reakcióját, amely a csevegési buborék alján jelenik meg. Ekkor megjelenik egy felugró ablak a reakciójával, és könnyedén „koppintva távolíthatja el” ugyanezt. Az üzenetre adott reakciója azonnal eltűnik.

  A szövegformázási funkciók használata a Whatsappban

2. Így néz ki a WhatsApp-reakció eltávolításának lehetősége a weben és a Windows/macOS asztali alkalmazásban. Miután rákattintott a csevegési buborékban található hangulatjel-reakcióra, válassza ki a „Kattintson az eltávolításhoz” lehetőséget a reakció szerkesztéséhez.

Megjegyzés: A hangulatjel-reakciók funkció jelenleg nem érhető el a WhatsApp UWP Beta alkalmazásban Windows-eszközökön. Valószínűleg az elkövetkező napokban kiegészül.

Próbálja ki az új WhatsApp Message Reactions funkciót

Szóval igen, ez nagyjából minden, amit tudnia kell az emoji-reakciók használatáról a WhatsApp-on. A hangulatjelek jelenleg a hat alapértelmezett beállításra korlátozódnak, de mindenkinek megéri az idejét, amikor az üzenetküldő alkalmazás támogatja az összes hangulatjelet. Ezenkívül a WhatsApp azt is bejelentette, hogy bevezeti a közösségeket, amelyek megkönnyítik a csoportok kezelését, akár 32 felhasználót támogatnak a csoportos hanghívásokban stb. Ezenkívül mostantól több eszközön is használhatja a WhatsApp-ot anélkül, hogy telefonja csatlakozna az internethez.