Hogyan lehet visszalépni a Windows 10 1709 rendszerre 1803-ról

A Windows 10 frissítéseinek megvannak a maguk problémái. A legtöbbjük, bár bosszantó, nem gátolja a rendszer használatát a felhasználók többsége számára. A kisebbség számára azonban egy jelentős Windows 10 frissítés olyan rendszert jelenthet, amely soha nem kapcsol be, soha nem jut el az asztalra, vagy lehetetlenné teszi a játékokat. Ilyen esetekben a Microsoft lehetőséget ad arra, hogy visszaállítsa a Windows 10 legfrissebb verzióját, amelyet használt. Ha frissített a Windows 10 1803-ra, azaz az áprilisi frissítésre, és nem elégedett vele, akkor visszatérhet a Windows 10 1709-re, feltéve, hogy ez az a verzió, amelyről származik.

A visszaállítás többnyire fájdalommentes, de előfordulhat, hogy egyes illesztőprogramok nem térnek vissza a régebbi verziókra. Az alkalmazásoknak és mappáknak érintetleneknek kell maradniuk. Ha a frissítés során a Windows 10 eltávolított egy alkalmazást, amely nem volt kompatibilis az új builddel, a visszaállítás nem fogja újra telepíteni. Bár ez egy visszaállítás, és nem frissítés, erősen javasoljuk, hogy tekintse át a rendszere frissítésre való felkészítéséről szóló bejegyzésünket, és tegyen meg minden lehetséges óvintézkedést.

  Hogyan nézheti meg, mely alkalmazások használják a mikrofont a Windows 10 rendszeren

Visszatérés a Windows 10 1709 rendszerhez

Amikor frissített a Windows 10 1803 rendszerre, a Windows létrehozott egy Windows.old mappát a C-meghajtó gyökerében. Ha törölte ezt a mappát, nem fog tudni visszaállítani a Windows 10 1709 rendszerre. Ha még mindig ott van, folytassa a visszaállítással.

Győződjön meg arról, hogy a rendszergazdai fiókkal jelentkezett be a Windows 10 rendszerbe. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és lépjen a Frissítés és biztonság beállításcsoportba. Válassza a Helyreállítás lapot, és görgessen le a „Vissza a Windows 10 előző verziójához” részhez. Kattintson a „Kezdés” gombra.

A Windows 10 megkérdezi, hogy miért szeretné visszaállítani, és bármelyik választ kiválaszthatja, hogy továbblépjen a következő lépésre, ahol a frissítések keresését kéri.

  (JAVÍTOTT) Az Affinity Designer nem válaszol Windows 10 rendszeren

Ha elutasítja a frissítések keresése opciót, a Windows 10 megkezdi a visszaállítást.

A visszatekerésnek simának kell lennie, de időbe telik. Adjon harminc percet vagy egy órát, még akkor is, ha elakad. Ha a visszatekerés halad, de lassan, így több mint egy órát vesz igénybe, hagyja futni. Amíg nem ragadt be, nincs okod aggodalomra. Ha a rendszerventilátor bekapcsol, vagy egy kicsit felmelegszik, nincs okunk pánikba esni.

Magától értetődik, hogy a munkanap közepén ne kísérelje meg a visszaállítást. Várja meg a hétvégét, vagy azt az időt, amikor elállhat a munkától, és elháríthatja a rendszer hibáit, ha valami rosszul sül el. Ez alól kivétel, ha a rendszer használhatatlan, ebben az esetben azonnal állítsa vissza.

  A Windows 10 javítása nem ismeri fel az Android telefont

Ha a visszaállítás után egyes összetevők nem működnek megfelelően, pl. a kijelző elromlik, vagy a WiFi nem csatlakozik, valószínűleg frissítenie kell az illesztőprogramokat. Ezenkívül ellenőrizze a frissítéseket, és csak azokat telepítse, amelyek biztonsági javítások.