Hogyan lehet törölni egy extra oldalt a Microsoft Word programban

Gyors linkek

Kulcs elvitelek

 • Egy extra oldal törlése a Microsoft Word programban általában egyszerű, függetlenül a használt eszköztől.
 • A Wordben törölheti az üres oldalakat, valamint azokat, amelyeken már van tartalom.
 • A problémák megakadályozhatják az oldalak, például a táblázatok és más formázási hibák törlését a Wordben. Ezek azonban általában könnyen megoldhatók.

Ismerje meg, hogyan törölhet oldalakat a Microsoft Word programban, akár üres záróoldalt, akár szöveget és egyéb elemeket tartalmazó szöveget szeretne eltávolítani. Azt is megtanulja, hogyan lehet megoldani a lehetséges problémákat, amelyek akadályozhatják a Word-oldalak eltávolítását.

Oldal törlése a Microsoft Word alkalmazásban: A legegyszerűbb módszer

Legtöbbször törölni szeretne egy oldalt a Wordben, mert a dokumentum végén van egy üres. Szerencsére ezeket nagyon könnyű törölni. A lépések azonosak, függetlenül attól, hogy számítógépet, táblagépet vagy okostelefont használ:

  10 felhőalapú keresztböngésző tesztelési eszköz [2022]
 • Nyissa meg a Microsoft Word azon oldalát, amelyet törölni szeretne.
 • Jelölje ki az összes szöveget az oldalon. Kattinthat és húzhat a görgetőpaddal vagy az egérrel, vagy használhatja a billentyűparancsot: Command + A (Mac) vagy Ctrl + A (Windows).
 • Nyomja meg a Backspace billentyűt a szöveg törléséhez. Ezután tartsa a visszalépést, amíg az oldalt nem törli.
 • A dokumentum végén lévő üres Word-oldalakon egyszerűen vissza kell lépnie, amíg a kurzor az előző oldalra nem lép.

  Miért nem tudom eltávolítani az oldalaimat a Microsoft Word alkalmazásban?

  Ha problémába ütközik egy oldal Wordben való törlése közben, annak az alábbi okok egyike lehet az oka.

  1. A dokumentum margói megakadályozhatják az oldalak törlését a Wordben

  A túl nagy oldalmargó megakadályozhatja, hogy töröljön egy extra oldalt a Wordben. Ismétlem, ez az a fajta probléma, amit talán észre sem vesz, ha elkapott volna egy menügombot, az én hibám.

  Az ellenőrzéshez lépjen az Elrendezés > Margók menüpontra, és válasszon egyet az alapértelmezett beállítások közül, vagy adjon meg egy egyéni beállítást.

  2. Ellenőrizze, hogy a bekezdésjelek megakadályozzák-e a Word-oldalak törlését

  Ha bekapcsolja a formázási jeleket a Wordben, láthatja, mi történik a dokumentummal.

    Hogyan lehet törölni a szemeimet csak a Snapchatben

  Engedélyezéséhez lépjen a Kezdőlap > Bekezdés menüpontra, és kattintson a Bekezdésjel megjelenítése ikonra. Alternatív megoldásként nyomja meg a CTRL + * billentyűket.

  Ha engedélyezve van, olvassa be az üres oldalt bekezdésjelekért. Ha ilyet lát, törölje őket. A bekezdésjelek a Word rejtett funkciói, és néha fel kell fednie őket a dokumentumban felmerülő problémák megoldásához.

  3. Oldaltörések a Wordben

  Ha az üres oldal a dokumentum közepén van, nem pedig a végén, akkor szinte biztosan a hibás oldaltörés a felelős.

  Ha a fent részletezett metódusban bekapcsolja a bekezdésjeleket, az oldaltöréseket is láthatja. Távolítsa el az oldaltöréseket, és ez segít megszabadulni az üres oldaltól is.

  A Microsoft Word működésének furcsasága azt jelenti, hogy ha a dokumentum táblázattal végződik, a Word automatikusan beír utána egy bekezdésjelet. Ha a táblázat egy oldal aljára is esik, ez egy további oldal létrehozására kényszerítheti.

  Lehetetlen törölni a végső jelölést, de van egy kerülő megoldás, ami azt jelenti, hogy nem kell magának a táblázatnak a méretét módosítania. Csak jelölje ki a bekezdésjelet, és módosítsa a betűméretet 1-re.

  Ha a jel még mindig ott van, jelölje ki a kurzorral, kattintson a jobb gombbal, és válassza a Bekezdés lehetőséget a helyi menüben. Kattintson a Behúzások és térközök fülre, és módosítsa az összes térközt nullára.

    A Trackpad mód használata iPhone és iPad készüléken a szöveg kiválasztásához

  Ha az oldal még mindig ott van, megpróbálhatja teljesen elrejteni a bekezdést. Lépjen a Kezdőlap > Betűtípus elemre, kattintson a jobb alsó sarokban lévő kis nyílra a legördülő menü megnyitásához. Keresse meg az Effektusok részt a Betűtípusok lapon, és jelölje be a Rejtett jelölőnégyzetet.

  5. A szakasztörések üres oldalakat okozhatnak a Wordben

  A szakasztörések elengedhetetlenek az ugyanazon a dokumentumon belüli, különböző formájú szakaszok kezdetének és végének jelzéséhez.

  Ezért, ha egy szakasztörés üres oldalt okoz, óvatosan járjon el. Nem feltétlenül szeretné azonnal törölni, mivel máshol komoly formázási problémákat okozhat.

  A helyes megközelítés az, ha a szakasztörést Folyamatosra állítja. A módosítás végrehajtásához kattintson közvetlenül a módosítani kívánt szünet után, majd lépjen az Elrendezés > Oldalbeállítás menüpontra a szalagon, és indítsa el az előugró menüt.

  Az elrendezés lapon állítsa a Szakasz indítása beállítást Folyamatosra.

  6. Ellenőrizze a Microsoft Word nyomtató beállításait

  Ha egy dokumentum kinyomtatása közben üres oldalak jelennek meg, de nem lát semmit a képernyőn, akkor valószínűleg a nyomtató beállításai okolhatók.

  Ez a cikk nem tárgyalja az összes nyomtatót, de menjen a nyomtató Beállítások oldalára, és keresse meg az Elválasztó oldal lehetőséget.

  Egy oldal törlése a Microsoft Word programban általában nem jelent nagy problémát. Mindössze annyit kell tennie, hogy törölje a tartalmat, és távolítsa el az összes szóközt; a program elvégzi a többit helyetted. Ha problémái vannak az oldalak törlésével a Wordben, ellenőrizze, hogy a fenti problémák nem akadályozzák-e ezt.