Hogyan lehet törölni a számát a Truecallerből

Szinte minden telefonhasználó tudja, és a legtöbben a Truecaller alkalmazást használják arra, hogy azonosítsák, ki hívta a számukat, vagy akár blokkolják is a gyanúsakat. Ez a globális és híres hívóazonosító és hívásblokkoló alkalmazás számos felhasználási lehetőséget kínál a telefonhasználók számára, mivel segít extra információkat szolgáltatni egy ismeretlen telefonszámról. Néhány telefonhasználó azonban bizonyos okok miatt nem szereti, ha telefonszáma szerepel a Truecaller adatbázisában és a keresési listában. Tehát ebben a cikkben megtudhatja, hogyan távolíthatja el telefonszámát a Truecallerről lépésről lépésre. Olvassa el és kövesse a következő lépéseket a Truecaller unlist művelet szisztematikus végrehajtásához.

Hogyan lehet törölni a számát a Truecallerből

Az emberek gyakran aggódnak magánéletük és biztonságuk miatt a nyilvánosan megosztott információk miatt. Senki sem szereti, ha a nevét és telefonszámát feltüntetik bizonyos webhelyeken vagy alkalmazásokban, amelyekhez etikátlan módon férhet hozzá valaki, aki viszont rosszindulatú szándékkal megcélozhatja Önt. Lehet, hogy az információ felfedése után rájött erre, de manapság szinte mindenre van gyógymód. Kövesse ezt a cikket, hogy megtudja, hogyan távolíthatja el a telefonszámot a Truecallerből, és hogyan távolíthatja el véglegesen az adatvédelemhez és a biztonsághoz való jogának megőrzése érdekében.

Megjegyzés: Kihagyhatja az 1. lépést, ha nem rendelkezik Truecaller-fiókkal, és csak a telefonszámot szeretné törölni a Truecaller adatbázisból. Közvetlenül a 2. lépéshez léphet, és kövesse az említett lépéseket.

  A legjobb csomagszagolók és hálózati elemzők

1. lépés: Inaktiválja a Truecaller-fiókot

Mielőtt törli telefonszámát a Truecaller szolgáltatásból, először deaktiválnia kell meglévő Truecaller-fiókját. Ehhez kövesse a következő lépéseket.

1. Nyissa meg a Truecaller alkalmazást a telefonján.

2. Érintse meg a Hamburger ikont a kezdőképernyőn a bal felső sarokban, az ábra szerint.

3. Érintse meg a Beállítások opciót a listában.

4. Érintse meg az Adatvédelmi központ elemet az alábbiak szerint.

5. Görgessen le, és érintse meg a Deaktiválás opciót.

6. Erősítse meg az IGEN gomb megérintésével a felugró ablakban, amely azt jelzi, hogy fiókja deaktiválásával adatai törlődnek. Szeretnéd folytatni?

Mostantól fiókja egy idő után deaktiválva lesz. Ezt követően a telefonszám törléséhez és a Truecallerből való eltávolításához kövesse a következő lépést.

2. lépés: Távolítsa el a telefonszámot

Számának törléséhez fel kell keresnie a Truecaller listáról való törlési weboldalát, és meg kell adnia a számot a törlési folyamat folytatásához. Olvassa el és kövesse figyelmesen a következő lépéseket.

1. Keresse fel a Truecaller Unlist oldalát a böngészőjében.

2. Most írja be telefonszámát a megfelelő országkóddal (pl. +91 indiai telefonszámok esetén), és oldja meg a Nem vagyok robot captcha-t az alábbiak szerint.

3. Ezután kattintson a Nem listázott lehetőségre.

4. Kattintson még egyszer a Lista törlése lehetőségre a felugró ablakban. Biztosan törölni szeretné telefonszámát? Ez azt jelenti, hogy többé nem használhatja az alkalmazást.

  Az aláhúzott hiperhivatkozások eltávolítása a PowerPointban

A törlési kérelem megerősítése után a Truecaller a következő 24 órán belül teljesen eltávolítja telefonszámát az adatbázisból és a keresési eredményekből.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Közvetlenül törölhetem a telefonszámomat a Truecaller-fiók deaktiválása nélkül?

Válasz: Nem, először deaktiválnia kell Truecaller-fiókját az alkalmazásból vagy a weben. Csak ezt követően kérheti a kívánt telefonszám törlését a cikkben leírtak szerint.

Q2. Mennyi időbe telik a Truecallernek, hogy eltávolítson egy telefonszámot az adatbázisból a törlési kérelem benyújtása után?

Válasz: Általában a Truecallernek akár 24 óráig is eltarthat, amíg a szám eltávolítása és a név eltávolítása az adatbázisból történik. Néha azonban 24 óránál tovább tarthat a törlési folyamat befejezése. Tehát, ha észreveszi, hogy neve és telefonszáma szerepel a Truecaller keresési eredményei között, hajtsa végre újra a listáról való törlési lépéseket a fentiekből.

Q3. A listáról való törlés után a név és a telefonszám is törlődik a Truecaller adatbázisból?

Válasz: A törlési kérelem teljesítése után az Ön neve törlődik a keresési eredmények közül és a telefonszámhoz kapcsolódó adatbázisból. A telefonszám azonban a név nélkül megmarad a Truecaller hívóazonosítóhoz. Ez azt jelenti, hogy a többi Truecaller-felhasználó nem lát semmilyen nevet, amikor hívást kapnak az Ön számáról.

Q4. Hogyan távolíthat el és törölhet egy telefonszámot a Truecaller Android vagy iOS alkalmazásból?

Válasz: Truecaller-fiókját az Android vagy iOS alkalmazásból deaktiválhatja. Telefonszámát azonban a Truecaller adatbázisból csak a Truecaller listázást megszüntető weboldalon távolíthatja el, amint azt korábban tárgyaltuk. Az iOS és Android rendszeren futó Truecaller alkalmazás inkább a hívóazonosító nyomon követésére, a hívásblokkolásra, a video- és hanghívásokra, valamint a csevegésre és az üzenetküldésre összpontosít. A Truecaller listás eltávolítása művelet csak a Truecaller hivatalos webhelyén keresztül hajtható végre.

  Az FTP parancs használata Linuxon

Q5. Használhatom újra a korábban nem listázott Truecaller telefonszámot?

Válasz: Igen, használhatja a Truecaller-számot a listáról való törlése után. Létrehozhat egy új Truecaller-fiókot ugyanazzal a számmal, és a név bármi lehet, amit megad. A megadott név megjelenik az adatbázisban, és a többi felhasználó is láthatja a nevet és a telefonszámot a híváson és a keresési eredményeken keresztül.

***

Tehát ezek voltak azok a lépések, amelyek segítségével törölheti a számát a Truecallerből, és véglegesen eltávolíthatja a nevet az adatbázisból. Bármilyen kérdését megoszthatja ezzel a cikkel kapcsolatban, vagy javaslatokat tehet más témákkal kapcsolatban, amelyeket szeretne tőlünk tanulni. Dobja el ezeket a kérdéseket és javaslatokat az alábbi megjegyzések mezőben.