Hogyan lehet törölni a Bard csevegést és tevékenységet?

A Bard indulása óta a Google új frissítéseket vezet be a Bardhoz.

És teljesen érthető, hogy ez a társalgási AI modell🤖 miért kerül kiaknázásra, mert másrészt a ChatGPT átvette az uralmat az interneten.

Ha már egy ideje használja a Bardot, hogy megtapasztalja a frissítéseket, valószínűleg már rengeteg felszólítást adott meg, ami azt jelenti, hogy adatait a Google termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztésére használja fel.

Bár ez nem rossz, ha nem szeretné megosztani adatait a Google-lal, könnyen törölheti azokat a szerverekről.

Ebben a bejegyzésben áttekintjük azokat a lépéseket, amelyekkel néhány másodpercen belül törölheti Bard csevegéseit és tevékenységeit. Számos módja van ennek, ezért tanuljuk meg mindegyiket!

Csevegések egyenkénti törlése

A törlés első és legegyszerűbb módja Dalnok A chat az oldalsávról érhető el, ahol az összes legutóbbi csevegése tárolódik. Ha nem látja, kattintson a bal felső sarokban található Menü gombra.

  A Scrum kiadás végrehajtása – a tartalom előkészítésétől a bevezetésig

Ha rákattintasz 👆, látni fogod, hogy az összes csevegésed megjelenik.

Egy adott csevegés törléséhez vigye az egérmutatót a csevegés fölé, és kattintson a 3 pontra. Ez lehetőséget ad a törlésére.

Hasonlóképpen törölheti az összes többi csevegést is.

Olvassa el még: Nincs ötlete, de szeretne vállalkozást indítani? Az AI itt van, hogy segítsen!

Tevékenységtárolás letiltása

Ha nem tetszik, hogy a Google Bard szolgáltatása javítása érdekében tárolja az Ön adatait, például a csevegéseket és a tevékenységeket, leiratkozhat róla. Egyszerűen menj a tiédhez Bard Activity oldal és kattintson a Bard Activity szakaszra.

Ezután kapcsolja ki a Bard Activity gombot.

Mostantól a Bard nem tárolja az Ön tevékenységeit.

Kapcsolja be az Automatikus törlés opciót

A Bard Activity oldalon található egy lehetőség, amely lehetővé teszi a tevékenységek automatikus törlését egy adott időkereten belül.

Ha rákattint, lehetősége nyílik tevékenységeinek automatikus törlésére 3, 18 vagy 36 havonta.

Bár ez nem törli azonnal a Bard-tevékenységet, akkor is hasznos, ha egy adott idő elteltével szeretné törölni.

Az összes tevékenység törlése egyszerre

Örülne, ha megtudná, hogy van lehetőség (ismét a Bard Activity oldalon belül) az összes tevékenység egyidejű törlésére, és ez tökéletes azok számára, akik nem szeretik egyenként csinálni.

  Hogyan állapítható meg, ha harmadik fél eladótól vásárol az Amazonon

Kezdje a Törlés legördülő menüre kattintva.

Válassza ki a tartományt, amikor törölni szeretné a tevékenységet. Dönthet úgy, hogy az elmúlt órából, 24 órából, minden időből vagy egyéni tartományból törli az adatokat.

Miután kiválasztotta a kívánt opciót, a rendszer felkéri a választás megerősítésére. Menj előre, és tedd meg, hogy kész legyen vele!

Adott csevegések törlése

Ha van egy konkrét csevegése, amelyet törölni szeretne, ezt is megteheti a Bard Activity oldalon. Amikor lefelé görget, megjelenik az összes korábbi csevegés listája.

Kattintson a törölni kívánt csevegés melletti X ikonra.

A rendszer megkéri, hogy erősítse meg döntését, ezért lépjen tovább, és kattintson a Törlés gombra. Ez hasonló az első módszerhez, így a kettő közül bármelyiket használhatja, ha egyenként szeretné elvégezni a dolgokat.

A Bard Chat és Activity törlésének okai

A Bard csevegésének és tevékenységének törlésére vonatkozó döntésnek különböző okai lehetnek, attól függően, hogy ki végzi a műveletet. Néhány gyakori azonban szinte mindenkire vonatkozik. Itt van néhány közülük:

#1. Nem akarja, hogy a Google gyűjtse az Ön adatait

Annak ellenére, hogy a Google célja az Ön Bard-tevékenységeinek és adatainak gyűjtése mögött egyértelműen termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztése, megértem, hogy nem mindenki elégedett azzal a ténnyel, hogy nyilvántartják őket.

  Hogyan lehet kikapcsolni az üzleti fiókot az Instagramon, és áttérni személyes fiókra

Ezenkívül nem lett volna probléma, ha csak a csevegésről van szó. De tárolja személyes adatait is, például IP-címét, otthoni címét stb. Itt érdemes meghúzni a határt.

#2. Tisztítani szeretné a zsúfolt felületet

Ha olyan vagy, mint én, szereted, ha minden tiszta – akár a való életben, akár a digitális világban. Miközben egy ideig használja a Bard-ot, természetes, hogy a kezelőfelület kissé zsúfoltnak tűnik az oldalsávon lévő összes korábbi csevegéstől.

Ennek megoldására a legjobb, ha időnként törli a csevegéseit, hacsak nem valami fontos.

#3. Meg akarja szüntetni a zűrzavart

Előfordulhat, hogy összezavarodhat a Bard-csevegései között, ha azonos felszólításokat keresett.

Néha hasonló figyelmeztetéseket szeretnénk megadni enyhe módosításokkal a jobb eredmények reményében, és ez zavart okozhat, amikor megpróbálja áthelyezni a csevegéseket, és részleteket kinyerni belőlük. Előfordulhat, hogy megpróbáljuk kitalálni, melyik csevegés volt jobb.

Záró gondolatok

A Google Bard hétről hétre egyre népszerűbb, és bár kihívást jelent, az elkövetkező hónapokban láthatjuk, hogy a ChatGPT-vel fej-fej mellett versenyez.

Minden új frissítéssel jobb teljesítményt és összességében jobb eredményeket érhet el. Ökölszabályként azonban mindenre ügyelnie kell, amit online csinál. Ebben az esetben a biztonságosabb oldalon állhat, ha rendszeresen törli csevegéseit és tevékenységeit – ami segít elkerülni az adatok túlzott megosztását az interneten.

A fenti lépések a legjobb módja annak, hogy gyorsan törölje Bard csevegéseit és tevékenységeit, amikor csak akarja. Szerencsére a Google nem tette túl nehézzé a felület tisztán tartását.

Ezután megtudhatja, hogyan tudja a ChatGPT és a Bard képessé tenni a szülőket gyermekeik tanítására.