Hogyan lehet távolról kijelentkezni a Skype-ból


Mindannyian hallottunk már rémtörténeteket arról, hogy rossz számítógépen hagyjuk el a közösségimédia-fiókot. Egy ponton ezek a történetek meglehetősen gyakoriak voltak, és fontos szerepet játszottak abban, hogy mindig kijelentkezzünk a Facebookról. Ha elfelejt kijelentkezni a Facebookból egy nyilvános számítógépen, távolról leállíthatja az összes munkamenetet. Ugyanez igaz a Gmailre is, de ez egy olyan szolgáltatás, amelyet néhány szolgáltatás kínál. Ha bejelentkezve hagyta Skype-fiókját egy nyilvános számítógépen, vagy egy telefont, amely már nincs a birtokában, valószínűleg módot keres a munkamenet távoli befejezésére. A Skype-nak van egy egyszerű kis parancsa, amely megoldja a trükköt.

  Gyűjtemények engedélyezése és használata a Microsoft Edge-ben

Ha olyan rendszeren vagy eszközön hagyta bejelentkezve a Skype-ot, amelyhez már nem fér hozzá, a munkamenet befejezésének leggyorsabb és legegyszerűbb módja, ha elküldi a következő parancsot bármely beszélgetésre. A parancs nem lesz látható a beszélgetés többi résztvevője számára.

/remotelogout

Ezzel azonnal leállítja az összes aktív Skype-munkamenetet más rendszereken és eszközökön. Leállítja a munkameneteket mondjuk a munkahelyi rendszerén, vagy iPhone-on vagy Android-eszközén. Ha nem biztos abban, hogy bejelentkezett a Skype-on, egy egyszerű módszerrel ellenőrizheti, hány aktív Skype-munkamenete van jelenleg. Küldje el a következő parancsot bármely beszélgetésre, és látni fogja, hány aktív Skype-munkamenete van. Az előző parancshoz hasonlóan ez sem lesz látható a beszélgetés többi résztvevője számára.

/showplaces

Ez a parancs azoknak az eszközöknek a listáját adja vissza, amelyekre bejelentkezett. Megfigyeltük, hogy nem volt 100%-ban pontos, és néha nem sikerült eltávolítani egy munkamenetet a befejezése után. Ha azt gyanítja, hogy Skype-fiókját nyilvános rendszerbe bejelentkezve hagyta, a biztonság kedvéért használja a kill parancsot. A parancsok a Skype asztali alkalmazásokból és a Skype mobilalkalmazásokból is elküldhetők.

  A figyelmeztető üzenetek testreszabása bizonyos e-mailekhez az Outlookban