Hogyan lehet otthont adni egy Amazon Hub Lockernek/Counternek?

Az Amazon Lockers 2011-es bevezetésének célja az volt, hogy a vállalkozás számos problémát kezeljen a termékek ügyfelei számára történő szállításával kapcsolatban.

Tizenegy év után a szekrények mára több mint 2800 helyen vannak az Egyesült Államok több mint 50 városában. Ennek eredményeként a kisvállalkozásoknak most fantasztikus esélyük van arra, hogy szekrényeik elhelyezésével növeljék üzleteik látogatóinak számát.

Bár az Amazon kézbesítési rendszere az egyik legmegbízhatóbb az összes e-kereskedelmi platformon, a tornácos kalózok gyorsan tönkreteszik a kézbesítési élményt.

A világszerte növekvő kalózok száma miatt az Amazonnak megoldásra van szüksége a 310 milliós fogyasztói bázis és a folyamatban lévő kezdeményezések védelmére; Az Amazon Hub Lockers and Counters lehet a megfelelő lépés. Mik ezek a szekrények, és hogyan fejlődhet velük vállalkozása? Találjuk ki!

Miért volt szüksége az Amazonnak a hub szekrényeire és pultjaira?

Az Amazon könnyű használhatósága ellenére a cégnek van néhány hibája, amelyeket bosszantónak találhat. Előfordulhat, hogy csak bizonyos napokon tud kézbesítést kapni, ha Ön dolgozó szakember.

Ezenkívül a csomagok verandán hagyása kockázatos lehet a „tornáci kalózkodás” lehetősége miatt. 2021-ig 23 millió amerikai számolt be otthonából ellopott szállítmányokról.

Az ehhez hasonló problémák megoldására az Amazon létrehozta a Lockers programot. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan működnek az Amazon Lockerek, és hogyan használhatod őket annak érdekében, hogy soha többé ne maradj le egyetlen dobozról sem. Ezenkívül részletesen fogunk beszélni arról is, hogyan lehet otthont adni egy Amazon hub szekrénynek.

Mi az Amazon Hub?

Az Amazon Hub egy nemzetközi átvételi helyek hálózata. A kezdeményezés segítségével bármely fizikai telephellyel rendelkező vállalkozás biztonságos csomagfelvételt és visszaküldést kínálhat az Amazon fogyasztóinak, ezzel is növelve a gyalogos forgalmat és az értékesítést telephelyén.

Ezen túlmenően, hogy segítsék az ügyfeleket a környékükön, a Hub-partnerek különféle termékmegoldások közül választhatnak, mint például a Lockers és az Apartment Lockers.

Mi az az Amazon Hub Locker?

Az Amazon, az egyik legnagyobb online kiskereskedő, folyamatosan keresi az új módokat, hogy javítsa ügyfelei vásárlási élményét.

Az Amazon Locker kioszkok az Amazon csapatának új tagja. Ezek a szekrények önkiszolgáló csomagkézbesítési helyek, amelyek növelik a szállítási lehetőségeket, és számos előnnyel járnak a fogyasztó és a fogadó számára.

Mostantól az Amazon ügyfelei dönthetnek úgy, hogy csomagjaikat egy zárt dobozba szállítják a kívánt helyre, ahelyett, hogy máshová vagy a küszöbükhöz kézbesítenék, ami kevésbé kényelmes, de rendkívül biztonságos.

Az Amazon Locker kioszkjában több biztonságos doboz található. A fogyasztó megkérheti az Amazont, hogy szállítsa ki a csomagot egy közeli Amazon Lockerbe, és amikor ez megtörténik, az Amazon értesíti őket, és elküld egy hatjegyű kódot, amellyel átvehetik csomagját a szekrényből.

Hol találhat egy Amazon Hub Lockert?

Az Amazon Lockers különféle helyeken található, beleértve a kiskereskedelmi előcsarnokokat, kisboltokat, szupermarketeket, irodaházakat, közlekedési csomópontokat, lakókomplexumokat és egyetemeket.

  10 iPhone Contact Manager alkalmazás a névjegyek egyesítéséhez és törléséhez

Ezenkívül a különböző átvételi helyeken elérhető szekrények révén az ügyfelek jobban kiválaszthatják a csomagszállításhoz kényelmesen elhelyezett szekrényt.

Hogyan előnyös az Amazon szekrények használata a fogyasztó számára?

Számos előnye van annak, ha a dolgokat egy szekrénybe szállítják, nem pedig az ember otthonába. Egyik előnye, hogy segít megelőzni a tornáctolvajokat. A csomagok ellophatók, ha a verandán vagy a lakás halljában hagyják őket.

A kényelem egy másik tényező, amely befolyásolja bizonyos Amazon-ügyfelek szekrényhasználatát. A dobozt átveheti például egy közeli szekrényben, ha nincs otthon, és azt szeretné, hogy oda szállítsák.

Azonban még ha nem is utazik, a dobozt a munkahelyéhez vagy más helyhez közeli szekrénybe kell szállítani.

Az Amazon-ügyfelek szállítási lehetőségei között szerepel a kétnapos, egynapos és még aznapi szállítás is. Ezenkívül, ha munkahelyen vannak, fizetéskor kiválaszthatnak egy közeli Amazon Locker szállítási helyet szállítási címként.

Az Amazon Lockers használatának okai

Számos oka lehet, de mindegyik két kulcselemre vezethető vissza:

Biztonság

A biztonsággal kezdve jobb lehetőségek is létezhetnek, mint a termékek házhoz szállítása. Lehetséges, hogy valaki ellopjon egy csomagot a verandáról, ha házban lakik és dolgozni jár.

Kicsi az esélye, hogy visszakapja a tulajdonát, még akkor is, ha biztonsági kamerái vannak a bűnözők elfogására.

A dolgok csak tovább nehezednek, ha a lakásában nincs recepció vagy portás, aki figyelni tudna, hogy ellopják a csomagokat.

Még akkor is, ha az épülethez van bizonyos hozzáférés, sok Amazon csomag az ajtóban marad, ha senki nem fogadja el a csomagot. Ilyen esetekben a csomag nyitva áll az opportunista betörők előtt, akik szintén az Ön épületében lakhatnak.

Kényelem

Még akkor is, ha cégénél van recepció a kézbesítés fogadására és a biztonság megőrzésére, ezek az órák csak néha esnek egybe az Ön ütemtervével.

Például megérkezhet egy doboz, miközben Ön még dolgozik pénteken 13 órakor. Hétfőig tarthat, amíg átveszi a terméket, ha az iroda 17 órakor bezár, és 5:30-kor ér haza a munkából.

Az Amazon Lockers javítja a fent említett két problémát. Kezdetben meglehetősen biztonságosak; a hozzáférés egyedi kódot igényel. Lehet, hogy egy elszánt betörő fel tudja nyitni az egyiket, de a szükséges speciális felszerelések és az általa felkeltett figyelem miatt ez meglehetősen valószínűtlen.

A zárható szekrények önkiszolgáló jellegűek, és kényelmesek az Amazon szekrény elhelyezése iránt érdeklődő vállalkozások számára.

A szállítmányt bármikor átveheti, mert a nap 24 órájában nyitva vannak. Reméljük, hogy ez meggyőzte Önt, hogy legalább gondolkodjon egy Amazon Locker használatán, de hogyan találhatja meg az Ön számára praktikusat?

Amazon Hub Counter vs. Locker

Tudnia kell néhány fontos különbséget az Amazon Hub Counter és a Locker között. Beszéljünk róluk részletesen.

Szolgáltatás

Egy üzlet alkalmazottja folyamatosan figyeli az Amazon Hub Counter-jét. Amikor felveszi a terméket, az üzlet személyzete olvassa be a vonalkódot, mielőtt kiadná. Nem kell semmilyen azonosítót bemutatnia. Másképp fogalmazva, nincs szükség azonosításra.

Az Amazon Hub Locker hasonló ötlet. Ezek azonban önkiszolgáló jellegűek, és nem igényelnek személyzetet az ügyfelek segítésére. Az Amazon szekrények gyakran láthatók forgalmas helyeken, például szupermarketekben, oktatási intézményekben és tömegközlekedési csomópontokban.

Csomagok felvétele

Levelezési címként megadhatja ezt a Hub Locker helyet, és megmondhatja az Amazonnak, hogy az árut oda küldje az otthona helyett, ha Ön az Amazon Hub Locker helyéhez közel lakik, és a vásárlás megfelel a Hub Locker követelményeinek.

Hub Counter esetén az Amazon e-mailben küld egy vonalkódot az átvételhez, miután a futár kézbesítette a dobozát.

Tételek visszaküldése

Az Amazon Hub Locker létesítménye fogadja a visszaküldött árukat, és a csomagok átvételének helye. A Hub Lockernél azonban nem minden visszatérés. Az Amazon.com webhelyen történő visszaküldési folyamat során, ha a tétel megfelel a szekrénybe való visszaküldésre, az Amazon Hub Locker leszállítási lehetőségként jelenik meg.

  TV-műsorok és filmek elrejtése a Netflixen

Másrészt az Amazon Hub Counters nem kínál önkiszolgáló szolgáltatást; támogatott visszatérési szolgáltatásokat kínálnak.

Elérhetőség

Az Egyesült Államok, Németország, Mexikó, Kanada, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Japán, Ausztrália, Ausztria és az Egyesült Arab Emírségek lakosai használhatják az Amazon Hub Locker szolgáltatást.

A következő országok férhetnek hozzá az Amazon Hub Counterhez: USA, Kanada, Egyesült Királyság, Mexikó, Franciaország, Németország, Spanyolország, Ausztrália, Olaszország, Japán, Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia és Törökország.

Üzemidő

Egyes Amazon Hub Lockers a hét minden napján, 24 órában elérhető, míg mások egy adott időpontban, például este 7 vagy 21 órakor bezárnak. Minden Hub Locker hely nyitvatartási ideje a neve mellett szerepel az Amazon Hub Locatorban.

Míg a nagy üzlet, ahol minden Hub Counter található, ugyanazt az üzemidőt tartja fenn.

Hogyan előnyös az Amazon pult vagy szekrény elhelyezése az Ön vállalkozása számára?

Minden nap új, bármilyen méretű vállalat csatlakozik az Amazon hub-hálózatához. Tehát nincs vesztenivalója, ha feliratkozik az Amazon szekrényprogramjára, és számos előnnyel járhat.

Az Amazon Hubbá válás elsődleges előnye a vállalkozása megnövekedett gyalogosforgalma. Az Amazon ügyfelei, akik azért érkeznek az Ön helyszínére, hogy átvegyék a csomagjaikat, bármit észrevehetnek a kirakaton, és úgy dönthetnek, hogy Öntől vásárolnak, mert kényelmes.

A Chicago környéki Kohl Amazon szekrényekkel felszerelt üzleteiben a kiskereskedelmi forgalom a közelmúltban 9%-ra nőtt. Ennek eredményeként többen lépnek be az üzletébe, és annál egyszerűbb lesz új fogyasztókat vonzani, minél többen keresik fel az Amazon csomagjait.

A márkaismertség javítása

Ezenkívül a megnövekedett gyalogosforgalom elősegíti a márka ismertségének növelését. Az ügyfelek akkor fogják látni a cég nevét, amikor az Ön helyét választják csomagfelvételi helyként, vagy belépnek az Ön telephelyére.

Ez elősegíti, hogy a cég neve fokozatosan bekerüljön a tudatába. Ennek eredményeként cége neve kiemelkedik a versenytársak közül, amikor szükségük van az Ön által kínált árukra vagy szolgáltatásokra, és ha ismerik azt, nagyobb valószínűséggel Önhöz irányítják őket.

Ügyfél-elégedettség és hűség

Az Amazon Hub Locker kényelmesebbé teszi a közeli látogatásokat a létesítményben. Az ügyfelek egyfajta „kettő az egyért” kényelmét élvezhetik, ha Ön kiszolgálja szükségleteiket, és áruikat egy helyen veszik át, ha kijelöli a helyszínt a csomagszállításhoz, további költségek nélkül.

Így az Ön árui és szolgáltatásai praktikusabbak, mint a riválisoké. Ennek eredményeként ügyfelei elégedettebbek lesznek, és valószínűleg újra vásárolnak Öntől.

Megbízható ügyfélszolgálat

Az Amazon mindent megtesz, hogy elégedett legyen az ügyfelekkel. Ezért, ha úgy dönt, hogy szekrényt helyez el üzletében, akkor automatikusan ingyenes, 24 órás ügyfélszolgálatot kap.

Csak akkor kell időt vagy pénzt költenie az ügyfélszolgálatra, ha integrálja magát az üzletükbe. Ezenkívül az ügyfelek bármilyen kérdésükkel vagy panaszukkal kapcsolatba léphetnek az Amazon-nal, hogy orvosolják problémáikat.

Hogyan lehet otthont adni egy Amazon Hub Lockernek/Counternek?

Ha csatlakozik az Amazon Hub hálózathoz, vállalkozása biztosan több ügyfelet vonzhat, és több bevételre nyílik kilátás. Ehhez látogasson el az Amazon Hub webhelyére, válassza a „partner velünk” lehetőséget, majd válaszoljon néhány rövid kérdésre a kezdéshez.

Követelmények

Az Amazon Locker tárolásának elsődleges előfeltételeként szüksége van egy helyre a vállalkozásában. Az Amazon kérdőív kitöltésekor meg kell magyarázni a tartózkodási hely típusát, azt, hogy bevásárlóközpontban van-e, nyitvatartási idejét és tartózkodási helyét. Elérhetőségi adatainak megadása után körülbelül két héten belül kap választ.

Azonban csak néhány jelentkezőt fogadnak el. Ezen túlmenően, a szekrények iránti helyi vásárlói igényektől, a vállalkozás helyétől és a nyitvatartási időtől függően az Amazon jóváhagyhatja Önt az Amazon Locker használatához, vagy nem.

  9 legjobb Google Cloud Platform (GCP) tanúsítási oktatóanyag [Free & Paid]

Hogyan működik az Amazon Hub Locker/Counter?

Ha elfogadják az Amazon Lockerre vonatkozó kérelmét, az Amazon gondoskodik arról, hogy megfelelő méretű Amazon Lockert helyezzen el az Ön üzlethelyén. A szekrényekben egy érintőképernyős önkiszolgáló kioszk található, ahol a fogyasztók átvehetik csomagjaikat, a kézbesítők pedig elhagyhatják a kiszállítást.

A Hub hálózathoz ingyenes a csatlakozás. Az Amazon szekrényeinek gyártásáról, szállításáról, beállításáról és karbantartásáról gondoskodnak.

Minden szekrényre egy telefonszámot nyomtatnak, amely éjjel-nappal elérhető az ügyfelek számára, ha problémát tapasztal a használat során. Ha az ügyfelek kérdéssel vagy panasszal fordulnak Önhöz, irányítsa őket az ügyfélszolgálati forródróthoz.

Milyen méretűek az Amazon szekrények?

A szekrények különböző méretűek. Így a helyiségnek, ahol az üzlete található, elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy elférjen a szekrény. A szekrények 6, 9, 12 és 15 láb hosszúságban kaphatók, és 6 láb magasak.

Az önkiszolgáló kioszk tápellátásához egy szokásos 110 voltos, 15 amperes áramkör is szükséges a szekrény helyén. A cellás modemek használata a szekrényeknél szükségtelenné teszi a vezetékes adatátvitelt. A kültéri telepítéshez azonban vezetékes elektromos kábelekre van szükség.

Biztonságos az Amazon Locker?

Igen. Mivel csak Ön rendelkezik a szekrény kizárólagos átvételi kódjával, Ön az egyetlen, aki hozzáférhet. Ezenkívül a szekrények biztonsági funkciókat is tartalmaznak, például érintőképernyőket, CCTV-t és erős acélajtókat. Lehet, hogy a csomagját ellopták egy Amazon csomagmegőrzőből. De ennek a valószínűsége rendkívül alacsony.

Ezenkívül az Amazon AZ-garancia megvédi Önt a hibás vagy indokolatlanul késedelmes áruktól. Csomaghiány esetén bejelentést tehet az Amazon-fiókjával.

Mennyi ideig maradhatnak az áruk az Amazon Lockerben?

Az Amazon szerint három naptári nap áll rendelkezésére, hogy kivegye a cuccait a szekrényből. Az Amazon visszaküldi a dolgait, és visszatéríti a pénzt, ha három napon belül nem veszi át őket.

Hívja az Amazon Logistics-t vagy az ügyfélszolgálatot, és kérjen hosszabbítást, ha három napon belül nem tudja átvenni holmiját a szekrényből. Bár nincs garancia, megér egy próbát, hogy megengedik, hogy csomagja a szekrényben maradjon.

GYIK

Mennyibe kerül egy Amazon Hub üzemeltetése?

A globális Amazon Hub hálózathoz ingyenes a csatlakozás. Az Amazon fizet a szekrények gyártásáért, szállításáért, telepítéséért és karbantartásáért, így Ön arra összpontosíthat, amit a legjobban tud: gondoskodni az új ügyfelekről, akik belépnek az ajtón.

Mi a teendő, ha az ügyfélnek problémája van a Hub Locker használatával?

Ha bármilyen problémája van az Amazon Hub Lockerrel, a hét minden napján, 24 órában felveheti a kapcsolatot az Amazon ügyfélszolgálati csapatával. Az Amazon csapata nyomon követheti és segítheti az Ön közelében található Amazon Hub Lockert, és segít a rendszer megértésében.
Ezenkívül az ügyfélszolgálat arról is értesítheti Önt, ha a Hub Locker az adott pillanatban nem működik.

Végső szavak

Az Amazon szekrényeinek és pultjainak bevezetésével nem kell attól tartania, hogy távol lesz otthonától, amikor a küldemény kézbesítik. Ehelyett bármikor felveheti kedvenc dolgait.

Ez a legkényelmesebb lehetőség azoknak, akik dolgoznak, és megfelelő időben és helyen kell átvenniük cuccaikat. Ezenkívül az üzlettulajdonosok nagyobb látogatottságot szerezhetnek, és növelhetik üzletüket az Amazon hatalmas ügyfélkörének kihasználásával.

Ezután megtanulhatja, hogyan használhatja az Amazon Hub Counter/Locker-t a tornácos kalózkodás elleni küzdelemben.