Hogyan lehet okleveles felhőépítész

A felhő építészek nélkülözhetetlenek a számítási stratégiák létrehozásához bármilyen virtuális környezetben, beleértve, de nem kizárólagosan a felhő tervezését, kezelését, biztonságát és felügyeletét.

Mi az a Cloud Architect?

Az alábbi szakasz segít elérni céljait, ha részleteket keres a felhőépítészekről, munkájukról és feladataikról, valamint a Cloud Architect minősítés megszerzésére készül.

Az a szakember, aki felhőalapú számítástechnikai rendszereket készít, állít fel és karbantart, felhőalapú építész. A skálázhatóság, a biztonság, az infrastruktúra és az adattárolás a felhőalapú számítástechnika technikai szempontjai közé tartozik, mivel a felhőépítészek szakértők.

Alaposan ismerik a virtualizációt, az elemző szoftvereket, a kódolási nyelveket, a hálózati technológiákat és a szoftverfejlesztést.

Ő felel egy vállalat számítási felhő-stratégiájának átfogó tervezéséért, létrehozásáért és alkalmazásáért.

Együttműködnek a vállalat valamennyi részlegével, az IT-től az üzletig, annak érdekében, hogy a felhő infrastruktúra kielégítse az iparág igényeit.

Jól ismerik mind a felhőtechnológiákat, mind az általuk támogatott üzleti műveleteket.

A legjobb felhőtermékeket és -szolgáltatásokat a felhőépítészek választják ki beszállítókkal és egy mérnökcsoporttal együttműködve, hogy kielégítsék egy vállalat igényeit.

A fejlesztők és a felhő építészek együtt dolgoznak annak biztosítása érdekében, hogy az általuk létrehozott alkalmazások kompatibilisek legyenek a felhőkörnyezettel.

Munkaköri kötelezettségek

Annak ellenére, hogy egy felhőalapú építész felelős a felhőalapú megoldások létrehozásáért, telepítéséért és kezeléséért, nézzünk meg néhány konkrét munkát és feladatot, amelyeket el kell végeznie:

 • Készítsen terveket a számítási felhő technológiák sikeres integrálására.
 • Hozzon létre irányelveket és szabályokat a felhőalapú számítástechnikai rendszerek biztonságának és megbízhatóságának biztosítására.
 • A felhőalapú rendszerek biztonságának, megbízhatóságának és megfelelőségének fenntartása felügyeleten és felügyeleten keresztül.
 • Felhőstratégiai kötelezettségvállalások, felhőbevezetések, valamint felhőalapú migrációs tevékenységek fejlesztése szükség szerint.
 • Együtt kell működnie más informatikai személyzettel a hatékony működés, a biztonságos adattárolás és a hálózati teljesítmény biztosítása érdekében.
 • Biztonsági intézkedések bevezetése és figyelemmel kísérése, felhőszolgáltatások kezelése és a felhőinfrastruktúra legjobb működésének biztosítása.
 • Képes kifejezetten az ügyfél igényeire szabott felhőmegoldásokat építeni.
 • Felelős a felhőrendszerekkel kapcsolatos problémák diagnosztizálásáért, elemzéséért és megoldásáért.
 • Felelős az eljárások és folyamatok létrehozásában, amelyek garantálják a legjobb gyakorlatok követését a felhő használata során.
 • A felhő építészeknek alaposan tisztában kell lenniük a legújabb technológiai fejlesztésekkel és piaci trendekkel, valamint elemző gondolkodási és problémamegoldó készségekkel.

Ezután beszélje meg a felhőépítészké váláshoz szükséges előfeltételeket.

Előképzettség szükséges

A felhőalapú számítástechnikai rendszerek építése, tervezése és karbantartása vállalkozások számára a felhőalapú építészek hatáskörébe tartozik. Ez döntő fontosságú a mai számítástechnikai korszakban, ahol a vállalatok elsősorban a felhő alapú technológiákra támaszkodnak.

A siker érdekében a felhő építészeknek alaposan meg kell ismerniük a számítási felhőrendszer számos hardver- és szoftverelemét, például hálózatépítést, tárolást, virtualizációt és biztonságot.

Mivel ügyfeleiknek megbízható és megfizethető megoldásokat kell kínálniuk, jó problémamegoldó képességgel és tervezési képességgel kell rendelkezniük.

A felhőalapú építészek gyakran informatikai vagy mérnöki háttérrel rendelkeznek, és jól ismerik a számítási felhő bevált gyakorlatait.

A szervezet üzleti céljait és célkitűzéseit olyan felhőalapú megoldásokká kell lefordítaniuk, amelyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek. A felhőkörnyezetben felmerülő problémák hibaelhárítása és megoldása további készségek, amelyekkel a felhőépítészeknek rendelkezniük kell.

Tanúsítványok

Ez a rész a felhőépítészek minősítését kínáló különféle szervezeteket vizsgálja meg.

Microsoft-tanúsítvány: Azure Solutions Architect Expert

A Microsoft Azure Solutions Architect Expert minősítése felvértezi az egyéneket a Microsoft Azure-t, a vállalat felhőalapú számítástechnikai platformját használó megoldások létrehozásához és megvalósításához szükséges ismeretekkel és képességekkel.

Ez a minősítés, amely a legmagasabb szintű az Azure Solutions Architect területén, szükségessé teszi az Azure-megoldások funkcióinak és képességeinek mély megértését.

Azoknak a szakembereknek, akik bizonyítani szeretnék az Azure-megoldások architektúrájában szerzett tudásukat, valamint a Microsoft Azure platformot használó megoldásokat létrehozni és felügyelni, meg kell szerezniük ezt a tanúsítványt.

  A mozgási útvonalak kombinálása a Microsoft PowerPointban

A minősítést megszerzett szakemberek a megoldások tervezéséhez, az alkalmazások építéséhez és telepítéséhez, a biztonságos környezet kialakításához, valamint az adattárolás, a hálózatok és az alkalmazásszolgáltatások vezérléséhez szükséges tudással és képességekkel is rendelkeznek.

Számos más készségkészlet mellett az ezzel a hitelesítéssel rendelkező szakemberek a biztonság, az adatvédelem, a méretezhetőség, a katasztrófa-helyreállítás, a hálózatépítés és az adattárolás területén jártasak. A befektetések megtérülésének maximalizálása érdekében jártasak a megoldások telepítésének megtervezésében az ügyfelek igényei és az üzleti célok (ROI) alapján.

Vizsga részletei

A jelöltnek meg kell felelnie az alábbi követelményeknek, hogy megkapja a Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert minősítést.

 • Előfeltételek: Microsoft Azure Administrator Associate minősítést kell szerezni (vizsga: AZ-104).
 • Tegye le a vizsgát: Megoldások tervezése a Microsoft Azure infrastruktúrájához (AZ-305 vizsga).
 • Vizsgamódszer: Akár egy online vizsgán, akár egy tesztközpontban.

A jelentkezők további információért letölthetik a Microsoft Azure Administrator Associate minősítésének előfeltételei (vizsga: AZ-104) és a Microsoft Azure infrastruktúrájának megoldásainak tervezése (AZ-305 vizsga) című vizsgaútmutatót.

Google Professional Cloud Architect

A Google Professional Cloud Architect minősítést azért hozták létre, hogy segítse a vállalkozásokat és az embereket a Google felhőalapú számítástechnikai platformjának és technológiájának jobb megértésében.

Mind a tapasztalt szakemberek, mind a pályára lépő magánszemélyek érdeklődnek ennek a képesítésnek a megszerzésében.

A program célja, hogy felhőszakértőket állítson elő a megbízható, biztonságos és méretezhető alkalmazások és szolgáltatások tervezésében, fejlesztésében és kezelésében a Google felhőalapú számítástechnikai platformján.

Az egyénnek le kell tennie egy vizsgát a hálózati architektúráról, a biztonságról, az erőforrás-kezelésről és az alkalmazásfejlesztésről, hogy minősített Google professzionális felhőépítész lehessen.

Vizsga részletei

 • Időtartam: két óra
 • A vizsga formátuma: 50–60 feleletválasztós és feleletválasztós kérdés
 • Vizsgamódszer: Online vizsga, vagy tesztelési központ
 • Előfeltételek: nincs
 • Javasolt tapasztalat: Három éves szakértelem ezen a területen, beleértve legalább egy év megoldástervezést és -menedzsmentet a Google Cloud használatával.

A teljes tananyag letölthető erről a Google Professional Cloud Architect oldalról.

AWS Certified Solutions Architect – munkatárs (vizsga – SAA-C03)

Azok számára, akik bizonyítani szeretnék az AWS-alapú megoldások létrehozásában és kezelésében való jártasságukat, az AWS Certified Solutions Architect – Associate minősítés kedvelt vizsga.

Az AWS egy felhőalapú számítástechnikai platform, amely hozzáférést biztosít a felhasználók számára különféle szolgáltatásokhoz, például hálózatokhoz, számításokhoz és tároláshoz. Ezenkívül az AWS számos terméket és szolgáltatást kínál, hogy segítse a felhasználókat felhő-erőforrásaik kezelésében.

Ez egy széles körben elismert tanúsítvány, és egy személy jártasságát tanúsítja az AWS platformon skálázható rendszerek fejlesztésében és megvalósításában.

Célja, hogy a jelentkezőket az Amazon Web Services (AWS) alapú felhőalapú megoldások fejlesztéséhez, kezeléséhez és hibaelhárításához szükséges képességekkel és tudással ruházza fel.

Ennek a bizonyítványnak a megszerzése azt mutatja, hogy egy személy olyan rendszereket építhet és telepíthet az AWS platformon, amelyek rendkívül elérhetőek és költséghatékonyak.

A minősítési vizsga azoknak szól, akik korábban már dolgoztak az AWS platformon, és a számítási felhő néhány alapvető gondolatával rendelkeznek.

Vizsga részletei

 • A vizsga formátuma: A vizsga feleletválasztós és többválaszos részében egyaránt 65 kérdés található.
 • Időtartam: 130 perc
 • Vizsgamódszer: Online vizsga, vagy tesztelési központ

A vizsga részletei és tartalma letölthető az AWS vizsga útmutató részéből.

IBM Certified Professional Architect – Cloud v5 (vizsga C1000-118)

Az iparágban vezető IBM Certified Professional Architect – Cloud v5 minősítés a felhőalapú számítástechnikai szakértelem elit szintjét hordozza magában.

Ez egy igényes értékelés, amely a jelöltek képességeit és szakértelmét vizsgálja az IBM platformhoz kapcsolódó területeken, például felhőalapú számítástechnikai infrastruktúra, felhőalkalmazások fejlesztése és telepítése, hálózat és tárolás, valamint felhőbiztonság és -kezelés.

A minősítés megszerzéséhez a jelölteknek alaposan tisztában kell lenniük a számítási felhő ökoszisztémájával és a felhőbiztonság árnyalataival.

A tanúsítványt megszerzők bebizonyították, hogy képesek átfogó megoldásokat tervezni és kivitelezni a felhőplatform speciális funkcióinak és szolgáltatásainak felhasználásával.

A tanúsítás a felhőtechnológiák alapos megismerését kínálja, beleértve a szoftver-szolgáltatásként (SaaS), a platform-szolgáltatásként (PaaS) és az infrastruktúra-szolgáltatásként (IaaS) is. Ez magában foglalja a virtualizációt, az adatközponti műveleteket, a tárolást és a hálózatépítést is.

Ez az IBM-tanúsítvány a legújabb felhőtechnológiákra vonatkozik. A minősítés megszerzése után a szakemberek úgy fejleszthetik karrierjüket, hogy elismerik képességeiket és szakértelmüket.

Vizsga részletei

 • Kérdések száma: 61
 • Megválaszolandó kérdések száma: 39
 • Engedélyezett idő: 90 perc
  Hol van a Chrome menügombja?

Ha részletesen meg szeretné tekinteni az IBM Certified Professional Architect – Cloud v5 (vizsga C1000-118) tananyagát, akkor látogasson el az IBM tanúsítási oldalára.

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) építész-professzionális (vizsga 1Z0-997-22)

Az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Architect-professzionális minősítése világszerte elismert, iparágvezető bizonyítvány. Az Oracle Corporation az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) nevű felhőalapú számítástechnikai szolgáltatást nyújtja.

Az OCI különféle szolgáltatásokat nyújt, beleértve a számítástechnikát, a tárolást, a hálózatépítést és az alkalmazásfejlesztést, és a vállalati ügyfeleket célozza meg. Azon IT-szakemberek számára, akik bizonyítani szeretnék jártasságukat a platformmal, az OCI tanúsítási programot is kínál.

Az ehhez a platformhoz elérhető legmagasabb szintű Oracle tanúsítvány az OCI Architect-professional. Az egyik legismertebb és legelismertebb képesítés az IT szektorban.

Az Oracle Cloud Infrastructure megoldásainak megfelelő megtervezéséhez, felépítéséhez és megvalósításához az egyénnek rendelkeznie kell azokkal a készségekkel, ismeretekkel és kompetenciákkal, amelyeket az OCI Architect-professzionális minősítési program célja megerősíteni.

Vizsga részletei

 • Előfeltétel: Associate Oracle Cloud Infrastructure 2022 Certified Architect (1Z0-1072-22 vizsga) sikeres teljesítése
 • Formátum: feleletválasztós
 • Időtartam: 120 perc
 • Kérdések száma: 50
 • Sikeres pontszám: 65%

Az Oracle minősítés ingyenes képzést, gyakorlati laboratóriumot és gyakorlati vizsgát kínál. Ha követi ezeket a lépéseket, akkor jogosult lesz az OCI építész szakmai minősítés záróvizsgájára.

Erőforrások

Microsoft Azure Fundamentals – AZ-900

Az Udemy Microsoft Azure Fundamentals – AZ-900 tanúsítványt kínál, amely segíti a szakembereket a felhőtechnológiák, különösen a Microsoft Azure használatához szükséges készségek és ismeretek fejlesztésében.

Az AZ-900 vizsga nem igényel előzetes felhő- vagy informatikai ismereteket; ehelyett az alapvető Microsoft Azure-koncepciókra összpontosít. Ez a tanúsítvány kiváló azok számára, akik teljesen újak a Microsoft Azure platformon.

A kritikus Azure-szolgáltatások azonosítása és megértése, az Azure árképzésének és támogatási lehetőségeinek megértése, valamint a biztonság és a megfelelőség kezelése csak néhány a jelen tanúsítvány által lefedett alapvető dolgok közül.

A kurzus 50 új gyakorlati tesztet, 24 oldalas tanulmányi útmutatót, teljes hang-újramastert, letölthető hangfájlokat és diákat tartalmaz.

A Microsoft Azure Cloud Services bemutatása

A Coursera Microsoft Azure Cloud Services tanfolyama mindent megad, amire szüksége van az induláshoz, függetlenül attól, hogy most kezd dolgozni a felhővel, vagy már rendelkezik felhőhasználattal, de még új a Microsoft Azure-ban.

Bemutatja a Microsoft Azure alapvető ötleteit és funkcióit. A számítási felhő alapjairól, előnyeiről és a legjobb Microsoft Azure-megoldás kiválasztásáról a különböző üzleti forgatókönyvekhez egyaránt szó lesz.

A tanfolyam videókat, gyakorlati vizsgákat, visszajelzéseket és önálló tanulási lehetőségeket kínál.

Microsoft Azure Certification Training Course (AZ 305)

Az Edureka ezt a képzést a Microsoft Azure AZ 305-höz kínálja, amely oktatók által vezetett, és olyan funkciókat tartalmaz, mint a tananyaghoz való élethosszig tartó hozzáférés, éjjel-nappali segítségnyújtás, gyakorlati gyakorlat stb.

Az Azure Solutions Architect Expert minősítést úgy szerezheti meg, ha felkészül az új Microsoft Azure AZ-305 vizsgára, amely felváltja az elavult és visszavont AZ-303 és AZ-304 vizsgákat.

Az Edureka Azure kurzus segítségével sikeresen fejleszthet felhő építész megoldásokat a Microsoft szolgáltatásait felhasználva. Az Azure-oktatás segíti az identitás- és irányítási, adattárolási, üzletmenet-folytonossági és infrastrukturális megoldások létrehozását.

Google Cloud Architect szakmai tanúsítvány

A Coursera Google Cloud Architect Professional Certificate kurzus felvértezi Önt azokkal a képességekkel, amelyekre szüksége van a felhőarchitektúra területén végzett karrierjének előrehaladásához, és lehetőséget kínál a Google Cloud Professional Cloud Architect minősítés megszerzésére, amely a területen jól ismert.

Ez a kurzus hét szakmai tanulási témát tartalmaz, amelyek garantálják, hogy a jelentkezők sikeresen elláthatják a Google Cloud Architect feladatait. Lefedi a Google Cloud alapelveit, a felhő infrastruktúráját, a méretezést és automatizálást, a tervezési módszertant, a Google Kubernetes Engine-t stb.

Ezen a tanfolyamon megtudhatja, hogyan telepítheti a megoldás részeit, beleértve a hálózati, rendszer- és alkalmazásszolgáltatási infrastruktúrát.

Ez a kurzus jelentős gyakorlatokat, esettanulmány-elemzést, technikai figyelőpontok azonosítását és megoldási javaslatok kidolgozását foglalja magában.

Kiváló Google minősített professzionális felhőépítész

Az Udemy Ultimate Google Certified Professional Cloud Architect tanfolyama több mint 300 gyakorlati kérdést tartalmaz, és 21 cikk foglalkozik a témák széles skálájával, beleértve a BigData-t, a gépi tanulást, az IoT-t, a hálózatokat, a tárolást és adatbázisokat, az automatikus skálázást/HA-t, az IAM-et és a biztonságot.

Több mint 25 300 diák nyilatkozott úgy, hogy ez a kurzus segítette őket a minősítő vizsgák letételében. Több mint 405 000 ember iratkozott fel a tanulmányra, és a legjobb értékeléseket kapták.

  A Siri használata jegyzet létrehozásához az Evernote-ban

A tanfolyamra mindenkit szeretettel várunk, aki szeretné készségeit Cloud Architecture minősítéssel fejleszteni vagy a Google Cloud Architect vizsgára készülni.

Google Cloud Platform (GCP) minősítési képzés

A szilárd, biztonságos és magas rendelkezésre állású felhőalapú megoldások tervezése, fejlesztése és kezelése csak néhány téma az Edureka Google Cloud Certification Programjában.

Ez a Google Cloud Platform oktatói által vezetett program biztosítja, hogy a jelentkezők gyakorlati tapasztalattal rendelkezzenek valódi projektekben, és bemutatja a Google Cloud Platform elsajátításának különböző aspektusait.

A szakma igényeinek és igényeinek megfelelően a szakterület szakemberei alakították ki a tananyagot. Erős alapokkal rendelkezik, és jobban felkészült a Google Certified Professional Cloud Architect tesztjének sikeres teljesítésére.

AWS Cloud Practitioner Essentials

Az AWS Cloud alapkoncepciói a Coursera AWS Cloud Practitioner Essentials kurzusának fő hangsúlya. Még azok is, akik nem informatikai szakemberek, megérthetik az AWS Cloud alapjait, és részt vehetnek szervezeteik felhőalapú kezdeményezéseiben.

A tanfolyamon található információk segítségével felkészülhet az AWS Certified Cloud Practitioner minősítésre.

A tananyagok lefedik az AWS Cloud és annak világméretű architektúrájának alapjait, valamint az alapvető AWS számítási, hálózat-, adatbázis- és tárolási szolgáltatásokat.

A pénzügyi háttérrel rendelkező szakemberek is profitálhatnak abból, ha megértik az AWS Cloud pénzügyi előnyeit, beleértve a számlázást, az árképzési eszközöket és az ármodelleket.

Ultimate AWS Certified Cloud Practitioner (vizsga – CLF-C01)

Az Udemy AWS Certified Cloud Practitioner a legjobb választás karrierje elindításához, ha az AWS felhőbe szeretne belépni.

Mélyreható lefedettséget biztosít az összes új AWS Certified Cloud Practitioner témakörről ebben a kurzusban, amely az AWS alapjaira is kiterjed, beleértve az EC2-t, az ELB-t, az ASG-t, az RDS-t, az ElastiCache-t és az S3-at. A tartalom az Ultimate AWS Certified Cloud Practitioner (vizsga – CLF-C01) vizsgán való részvételre készült.

A tanfolyam tele van hasznos információkkal az AWS minden szempontból történő használatáról. A jelentkezők a gyakorlati vizsga mellett több mint 300 prezentációt kaphatnak PDF formátumban.

AWS minősített felhőszakértő

Azok a pályázók, akik alapvető ismeretekkel rendelkeznek az AWS felhő fogalmairól, és részt kívánnak venni a belépő szintű AWS Certified Cloud Practitioner Exam (CLF-C01) vizsgán, vegyenek részt a Whizlabs tanfolyamon.

A kurzus elvégzése után a jelentkezők ismereteket szereznek az AWS felhő infrastruktúrájában a felhő alapelveiről, a biztonságról, a megfelelőségről, a technológiáról, a számlázásról és az árakról.

A CLF-C01 vizsga első próbálkozása érdekében a kurzus kilenc gyakorlati vizsgát tartalmaz 390 gyakorló kérdéssel és 112 videóval.

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Foundations Associate vizsga – gyakorlati tesztek

Az Oracle Cloud Infrastructure Foundations Associate vizsgára (1Z0-1085-22) tanul? Ha igen, akkor ez az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Foundations Associate Exam tanfolyam megfelel az igényeinek, ha kérdéseket vagy ösztönzést szeretne gyakorolni.

Bár ebben a kurzusban 110 gyakorlati kérdés található, mindegyikhez tartozik egy alapos magyarázat, amely segít a vizsgázóknak megérteni a kérdés mögött meghúzódó gondolatot.

A kérdések az OCI tesztstílussal készülnek, és a kurzus a nap 24 órájában nyújt segítséget a KKV-knak.

Ingyenes források

Ha ingyenes forrásokat keres, az alábbi webhelyek segíthetnek a Cloud tanulmányi vagy tanúsítási útjának megkezdésében.

Végső szavak

A felhőalapú számítástechnikai megoldásokat tervező és megvalósító felső szintű mérnökök felhőalapú építészek. Jól ismerniük kell a számítási felhő fogalmait és eszközeit, beleértve az AWS-t, az Azure-t és a GCP-t.

Mivel a legtöbb IT-infrastruktúra a felhőbe költözik, a felhőépítészekre nagy a kereslet, és ez a jövőben is így lesz. Ha a jelöltek bizonyítvánnyal rendelkeznek, az önéletrajzuk kétségtelenül hitelessé válik. Az általam említett tanúsítványok segítenek közelebb lépni a Cloud Architecthez.

Ezután AWS-gyakorlati teszteket végezhet, amelyek segítenek a vizsgák sikeres teljesítésében.