Hogyan lehet növelni a WiFi jelerősséget (9 tipp) – 2023

Ha a Hogyan lehet növelni a Wi-Fi jelerősséget? Ne aggódj srácok; megoldásaink vannak erre a gyakori kérdésre. Nos, már jó ideje elkezdtünk frissíteni a 2G/3G-ről a Wi-Fi-re.

Amint azt mindannyian tudjuk, a Wi-Fi költséghatékonyabb, mintha 2G/3G kapcsolat lenne az egyes telefonokon. Egyetlen Wi-Fi modemen akár 32 eszközt is csatlakoztathatunk, és csak egy csatlakozásért kell számlát fizetnünk. Hát nem csodálatos?

Az okostelefonok jelenlegi korszakában villámgyors internetkapcsolatokat akarunk, hogy szörfölhessünk az interneten, online streamelhessünk videókat, töltsünk le nagy méretű játékokat lenyűgöző grafikával, és mindig online legyünk a közösségi médiában. A Wi-Fi habozás nélkül képes ellátni ezeket a feladatokat.

De a Wi-Fi modemek is problémákkal küzdenek. Néha alacsony jelerősséget biztosítanak. Így lassú internetsebességgel nézünk szembe. Az alábbiakban felsorolunk néhány okot, amiért ez megtörténik, és megoldást talál a Wi-Fi jelerősség növelésére.

1. ok: – Túlmelegedés.

A Wi-Fi modemek csak egy kütyü, amely az internetes jeleket vezeték nélküli jelekké alakítja és terjeszti otthonunkban.

  A titkos szósz a gépi tanuláshoz [+ 4 Tools]

Néha, ha több napig folyamatosan bekapcsolva tartja a Wi-Fi útválasztókat, azok túlmelegednek, és így csökken a Wi-Fi jelek terjesztésének hatékonysága.

1. megoldás: –

Ne aggódj. Van egy egyszerű és egyértelmű megoldása. Csak kapcsolja ki a Wi-Fi modemet, amikor úgy gondolja, hogy nincs szüksége Wi-Fi-re.

Tegyük fel, hogy amikor elmegy aludni, amikor elmegy otthonról, és senki sem lesz a házban, kapcsolja ki a modemet. Növeli a hatékonyságát, és nem fog szembesülni ezzel a problémával.

2. ok: – A Wi-Fi modem rossz helyen történő elhelyezése.

Az idők többségében az emberek egyszerűen a helyükre teszik a modemeiket, amelyeket lassan bútorok, falak vagy egyéb tárgyak vesznek körül, vagy a routert a ház sarkába helyezik, ami csökkenti a Wi-Fi jelerősségét és ezáltal az internet sebességét.

2. megoldás: –

Segítene, ha egy Wi-Fi-routert helyezne el a ház középpontjában, és ezzel egyenlő jelerősséget biztosítana az egész házban.

Kerülje az útválasztó olyan elhelyezését, amely körül bútorok, falak vagy egyéb tárgyak vannak. Segítene, ha Wi-Fi útválasztót helyezne el az alább felsorolt ​​helyeken.

 • Fali konzolra vagy magas polcra.
 • Távol a vezeték nélküli telefonoktól és mikrohullámú sütőktől, amelyek ugyanazon a 2,4 GHz-es frekvencián működnek, mint az Ön útválasztója.
 • Távol a tápkábelektől, számítógép-vezetékektől, mikrohullámú sütőktől, babafigyelőktől és halogénlámpáktól. Ezek a vezetékek és hullámok zavarhatják a rádióvételt.
  A 7 legrosszabb dolog a Samsung Galaxy telefonokról (egy Samsung rajongótól)

Ez a módszer legtöbbször segít a Wi-Fi jelerősség növelésében.

3. ok: – A Wi-Fi antenna helyzete.

Ha van otthonában duplaantennás Wi-Fi router, akkor ez a megoldás az Ön számára. Ha úgy tartja a készüléket, hogy annak Wi-Fi antennája nem tudja felfogni az útválasztó által kibocsátott jeleket, olvassa el az alábbi megoldást.

3. megoldás:

Van rá egy egyszerű megoldás, amelyről soha nem gondoltad, hogy befolyásolja az internet sebességét.

Csak állítsa át az útválasztó egyik antennáját függőlegesen, a másikat pedig vízszintesen, hogy az eszköz bármilyen pozícióban el tudja fogadni a jeleket. Észre fogja venni a Wi-Fi jelerősség növekedését.

4. ok: Biztonsági megsértés.

Mindannyian tudjuk, hogy beállíthatunk jelszavakat az internet-hozzáféréshez routeren keresztül. Az útválasztó biztonsági moduljának kiválasztásakor lehetőség van egy biztonsági választásra. Ez lehet

Előfordulhat, hogy valaki más is használja az Ön Wi-Fi-jét, ami csökkenti az internet sebességét.

4. megoldás:

Segítene, ha WEP-ről WPA/WPA2-re váltana, mivel a WEP sokkal kevésbé biztonságos, mint a WPA/WPA2. A biztonsági modul áthelyezése közben ne felejtse el megváltoztatni a jelszavát is, hogy minden felhasználónak újra meg kelljen szereznie a jelszót.

Jelentős a lehetőség, hogy ez a módszer segít növelni a Wi-Fi jelerősséget.

5. ok: Megnövekedett a csatlakoztatható eszközök száma.

Sok modem egyszerre legfeljebb 32 eszközt támogat. Így megosztva a sávszélességet.

  Mi a különbség a HTTP és a HTTPS között?

5. megoldás:

Engedje le a sz. Ez csatlakozhat egy routerhez a sz. Szüksége van rá a router beállításaiban. És növelje vissza őket, ha szüksége van rájuk.

6. ok: – A jelek zavarása.

Mint sok más eszköz a házimunkában ugyanabban a frekvenciasávban, pl.

 • Bluetooth fejhallgatók,
 • vezeték nélküli telefonok,
 • babafigyelők,
 • mikrohullámú sütő stb.

Mindegyik zavarja a Wi-Fi útválasztó jeleit. Így ez a sávszélesség csökkenését eredményezi. A probléma megoldása az alábbiakban található.

6. megoldás:

Segítene, ha megváltoztatnád azt a csatornát, amelyen a routered működik a beállításaiból. Az újabb típusú routerek 5 GHz-en is működhetnek. Ez a módszer biztosan segít a Wi-Fi jelerősség növelésében.

7. ok: – Kevesebb hatótávolság.

Ahogy a routerek öregszenek, a jelkibocsátásuk hatékonysága csökken. Ez normális, és az alábbiakban talál megoldást.

7. megoldás:

Megkérheti internetszolgáltatóját, hogy cserélje ki az útválasztót, vagy vásárolhat egy Wi-Fi jelerősítőt, és elhelyezheti otthonában, ami elkerülhetetlenül növeli a Wi-Fi útválasztó jelerősségét.

8. ok: – Sok sávszélességet fogyasztó alkalmazások.

Lehetnek olyan alkalmazások az eszközön, amelyek akkor is fogyaszthatják a sávszélességet, ha a háttérben futnak, ami lassabb internetsebességet eredményez.

8. megoldás:

Csak keresse meg ezeket az alkalmazásokat, és módosítsa a beállításaikat. Például az automatikus frissítések keresésének leállítása stb. Ez a megoldás segíthet, ha ezzel a problémával szembesül.

9. ok: – A jelek összpontosítása.

Az útválasztó minden irányba jeleket bocsát ki. Ha az útválasztót a sarokban helyezte el, akkor ez a megoldás az Ön számára.

9. megoldás:

Van egy üres hideg italos doboza? Igen? Akkor jó indulni.

 • Csak vágja le a dobozt a fedeléről.
 • Vágja le a doboz magasságát. Kész?
 • Most vágja szét a dobozt, és helyezze el úgy, hogy a belső görbe a jelek kívánt irányába nézzen.
 • Most már biztosan hiszünk abban, hogy a fent leírt módszerek közül sok segít növelni a wi-fi jelerősséget otthonában. Mondja el, melyik működött az Ön számára az alábbi megjegyzés részben.